Spreekwoord

Vanwege een spreekwoord (of gezegde???)moest ik weer denken aan iets van lang geleden….

In LeiT (even onherkenbaar maken in verband met de wet op privacy whaahaa) woonden we naast een echtpaar (ja zat je te hopen dat ik daar buren zou typen he) van onze leeftijd.
Hij was van Italiaanse afkomst maar het was wel duidelijk dat zij, van Hongaarse afkomst, de broek aan had. In haar geval dus een bandplooibroek.
Hij was dol op zijn tuintje. Niet dat Rob -van EIGEN HUIS IN PUIN- daarbij ging likkebaarden en meteen allerlei nieuwe ideetjes van op zou doen, maar hij mocht daar WEL zelf bepalen wat er in kwam. Hij had een perfekte grasmat. HAD…totdat zij op een goeie dag (…) besloot dat zo’n droogmolen wel errug handig was. Hij dus naar Praxis om een droogmolenvoetkruisje te kopen dat in de grond moet. Braaf spit ie een flink gat in de tuin zodat hij vrouwtjelief kan verrassen als zij terug komt van haar werk. Als het kreng (het droogmolenkruis, niet de buuv) eindelijk in de grond zit, komt ze thuis en wij (Marc en ik) zien haar hoofdschuddend met de armen in de zij rondlopen en wijzen. Het ergste scenario gaat zich op dat moment voltrekken: Hij moet een nieuw gat graven.
Dus hij braaf dat kruis weer uitgraven. Kun je nagaan, ondertussen was al meer dan een halve meter gras omgespit.
Bij het 2e gat (belachelijk, maar het gat was net 20 centimeter verder dan het eerste, eerlijk waar! Volgens mij was het mannetje pesten of een soort arbeidstherapie) stuit hij op iets hards.
Een geldkist? Een oude vliegtuigbom? Maar nee, niks van dat alles…gewoon een droogmolenkruis!
Blijkt ie net op de plek gespit te hebben waar er al een in de grond zat. Deze was niet meer goed dus die moest er toch uit. Dat ging niet echt makkelijk maar uiteindelijk was het kruis eruit en de nieuwe zat in het gat.
Enfin…zij is verrukt over haar droogmolen. Hij is minder te spreken over de ravage in ZIJN tuin. Dus op naar het tuincentrum voor graszaad. Komt ie thuis, staat ze WEER nee te schudden. Wat bleek? Was het gras niet de juiste kleur…dus hij weer terug.
Uiteindelijk is het nog goed gekomen met het gras.

Dat was dus ook het spreekwoord waar ik deze weblog mee begon. Nu weet je waarom het gras van die buren groener was

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2003. Bookmark de permalink .

0 reacties op Spreekwoord

  1. Peter zegt:

    Konijnen he wat een gedoe zeg om een wasmolenkruis. Het zou mijn vrouw niet motte wezen zeg. Een beetje overleg prima maar zoals zij dat doet nee. 😉 😉

  2. Emmelinda zegt:

    Zij was zowiezo verschrikkelijk. Die had echt de broek aan!
    Maareh…we hebben toen echt gelachen, wat een soap! Zij minder, maar goed;) hahaha 😀

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s