Wekker

Ken je dat gevoel dat je ruw wakker gemaakt wordt uit een heerlijke slaap door dat monster dat naast je bed staat te trillen? Haha nee dan heb ik het niet over een bekend familielid van je maar over je wekker. (Moet je er eigenlijk eens bij stilstaan hoeveel wekkers er in de loop der tijd zijn verkocht? Bijna iedereen heeft er wel een of twee?Oke er zijn uitzonderingen, maar niet hier).
Eerst denk je, bij het horen van je wekkergeratel:”Dit kan niet, iemand heeft een grap uitgehaald.” Of :”Ik lag er toch net pas in?” Want hoe je het ook went of keert, of je nou een bellenwekker hebt of gewekt wordt door een multifunctionele wekker: Het wekken zul je meestal toch hetzelfde ervaren?!?
Erger vind ik nog de variant dat je wakker wordt in de nacht en een blik op de wekker je leert, toegeknepen ogen of niet, dat je er zo uit moet. Dus dat je niet nog even onder het dekbed in kunt kruipen zonder weer in een diepe slaap terug te vallen (beroerd dat je ervan wordt als je uit zo’n diepe slaap wakker moet worden!)
Als de wekker gaat heb ik ook altijd het gevoel van:”Bekijk het maar, ik sta niet op.” En de inhoud van mijn smoezenboek passeert mijn gedachtengang.(of zoiets, het klinkt wel leuk hahaha). Toch heb ik er niks aan. Ook niet dat blijven liggen heeft geen zin. Vooral niet als je een repeterende wekker hebt. Die blijft je er om de 5 minuten aan herinneren dat je er uit moet. Zo wakker als ik ben weet ik dat het gewoon niet slim is om te blijven liggen. Dan moet ik me straks weer zo haasten. Toch is het zo lekker om aan jezelf te beloven:”Nog 5 minuutjes dan?” En natuurlijk ga je daar op in! Niet dat die 5 minuutjes er toe doen. Uitgeslapen kom je daar ook niet van. Iedere morgen neem ik mezelf voor om eens vroeger in bed te kruipen. Maar goed, zelfs al zou ik dat doen dan is het resultaat hetzelfde. Voor mij dan.
Gelukkig heb ik een reserve-wekker voor het geval dat ik TOCH een paar minuutjes meer gepikt heb dan toegestaan (Wat blijft die rotwekker toch rammelen? Ja nu is het een rotwekker maar stiekum ben je toch iedere keer weer blij dat ie het weer doet! toch? Kijk maar hoe je dagindeling eruit ziet als je je verslapen hebt!)
De wekker van Marc namelijk. Want die gaat een half uur na de mijne.
Dan ben ik ALLANG wakker. ALLANG aangekleed en om maar helemaal te zwijgen over het wasje dat ik ALLANG aangezet heb. Ook heb ik dan ALLANG deze weblog op klad gezet.

Tja, de morgenstond heeft goud in de mond!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2003. Bookmark de permalink .

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s