Verkleedpartij??

Officieel is het voor de fanatieke verkleedfan pas 11 november carnaval. Maar als je hier bepaalde dagen per jaar naar buiten kijkt, lijkt het zo het hele jaar door wel carnaval. Nee dan heb ik het niet over de eigenaardige combinatie van mijn buurman en ook niet over de wansmaak van mijn overbuuv.
Ik woon namelijk vlakbij een stadion. Je kunt eigenlijk beter zeggen: Het stadion staat in mijn achtertuin!
De voetbalfans parkeren hier in de straat hun blik om daarna uitgedost richting de arena te lopen.Er is een afkorting maar blijkbaar weet dit niet iedere stadionbezoeker want ze blijven braaf omlopen. De gemeente heeft hier van de lente nieuw gras ingezaaid. Zo ontzettend dom en geldweggooierig want er zit alweer een loopgraaf in de grasmat. Tja wat wil je met al die benen die niet over de stoep willen lopen maar rechtstreeks over het gras gaan? (ik doe het ook hoor, maar gewoon omdat die loopgraaf er toch al ligt!)
Enfin, ik had het over dat verkleden.
Als er een wedstrijd is van het Nederlands Elftal, dan is ook werkelijk ALLES oranje! Auto’s zijn versierd maar de supporters nog veel erger. Vaak staan ze zich voor ons raam te verkleden. Het schijnt hen echt te ontgaan dat er achter dat raam ook mensen kunnen zitten??? Als de club zelf moet voetballen zie je alleen de kleuren van de club.
Vandaag was het weer zo’n spannende dag. De M.E. rijd dan uren door de stad en ook politie te paard in ons straatje is geen gek gezicht. Ajax komt vandaag dus op bezoek. Je weet gewoon niet wat je ziet rondom het stadion (en ga vooral NIET het centrum in).
Ik weet nog heel goed, toen we hier pas in dit huis ingetrokken waren, moest Ajax ook hier spelen. We durfden gewoon niet weg. Want we wisten niet wat ons te wachten stond. Vandalisme en dat soort dingen bedoel ik dus. We hebben ook een scanner gekocht toendertijd (Ja fout, ik weet het maar we moesten ons geld ook ergens kwijt hahaha…) om zo politiezenders af te luisteren. Het is eigenlijk ongelooflijk wat zij allemaal moeten doen voor, tijdens en NA zo’n potje baltrappen van 44 benen plus scheids.! Tja, wie legt zo’n stadion dan ook midden in de stad??? Het mooiste van zo’n wedstrijd is voor ons nog wel dat sfeertje. Je hoort dus met het raam open Tina Turner zingen:”Simply the best”. En als er een doelpunt scoort horen wij het een fractie van een seconde eerder dan jullie op tv. Dat is zo maf hihi. Ook mooi is het geluid van supporters die uit volle borst meezingen met en om hun cluppie!
Maf is het ook als je je bedenkt dat er zoveel mensen bij elkaar zitten die niks maar dan ook niks met elkaar te maken hebben, maar vanwege dit potje voetbal een soort familieband hebben zodra ze op die stoeltjes zitten. Zoiets is NOg mooier bij een wedstrijd van het nederlands elftal. Slaan de fanatieke supporters elkaar normaal de koppen in als ze elk van een andere club zijn, nu zitten ze gebroederlijk samen te zingen en te kijken!
Na de wedstrijd willen de heren (en dames + kids) natuurlijk zo snel mogelijk naar huis en zien we vanachter ons raam de mooiste taferelen. De een heeft nog meer haast dan de ander en vooral de einduitslag van de wedstrijd bepaalt hoe hard het zal gaan. Jammer dat ze tegengehouden worden door het stoplicht. Zo staan ze gewoon vast want ze kunnen het kruispunt niet op. Twee straatjes komen uit op de weg naar het kruispunt toe en wie het brutaalste is zal winnen. Verkeersregels tellen nu niet meer. (Als je levensmoe bent moet je dus NU de wijk IN komen rijden!). Het is echt raar dat er in al die jaren nog maar zo weinig blikschade ontstaan is tijdens het verlaten van de wijk want je ziet toch soms manouvres! Dan staat het stoplicht op rood (tja die vervelende eigenschappen hebben die krengen hier ook hoor) en staan de auto’s te dampen in een rij voor onze deur. Stinken joh. Vooral nu niet vergeten het wcraampje dicht te maken anders denk je nog dat je in een tankstation aangekomen bent.
Daar staan ze dan, uitgedost en toeterend (dit laatste alleen bij een overwinnig…is overigens ook zo fijn (maar niet heus) als je je kids net in bed gekregen hebt!).
Een uurtje later is er geen uitgedost persoon meer te bekennen.

Of je moet de security bedoelen die nu ook eindelijk naar huis mag!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2012. Bookmark de permalink .

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s