Afwijking

Ik heb een ongelooflijke afwijking. Ja dat wisten jullie al langer natuurlijk. Maar ik ben er ook achter.
(Nee hoor, wist het al jaren, maar goed, klonk wel leuk). Ik ben namelijk heel erg precies als het gaat om kleurencombi’s. Echt op het zieke af hoor.
En overal kom ik het weer tegen. Met kleren bijvoorbeeld.
Als ik kleren ga kopen moet het allemaal bij elkaar passen en in dezelfde tinten. Zodra er verschil in zit tussen trui en broek, hoef ik het al niet meer. Soms wil ik nog wel eens een oogje dichtknijpen. (Dan zie je het verschil ook meteen niet meer, whaahaa) maar dat is alleen als het verschil zo minimaal is.
Oke, ben ik dan geslaagd voor broek en trui, dan komt het volgende projekt. Namelijk…heb ik wel goeie schoenen erbij? Oke, qua maat verwijs ik je door naar een ouder weblog van mij, maar qua kleur kan ik melden dat er altijd wel iets bij te vinden is. Nou ben ik al tevreden met mijn zwarte laarzen hoor. Dus ik ga wat schoenen betreft niet meteen kopen. Maar wel kijken hahaha.
Dan de accesoires. Ik ben dol op oorbellen en heb er ook bijzonder veel. Maar steeds mis ik nog net die ene kleur. Vervelende fabrikanten ook…maak dan al die kleren in eenzelfde kleur, dan heb ik dat probleem niet. Vaak slaag ik voor oorbellen en zo niet dan zijn mijn zilveren oorringen ook altijd goed.
Dan de ketting en/of armband. Die moet natuurlijk ook in dezelfde kleurcombi zijn als trui en broek of whatever. In de meeste winkels hangt er wel een rek met spul dat er perfekt bij past. Past alleen haast nooit bij mijn portemonee-inhoud.
Laatst was er een kralendoos in de aanbieding bij een drogeristerij-keten. Die ben ik gaan halen en thuis heb ik het eens geprobeerd (zie foto). Ik moet zeggen, voor zo’n hernieuwde eerste keer vond ik het best goed gelukt. Ik noem het expres een hernieuwde eerste keer omdat ik als meisje dol was op kralen. Zo dol dat ik de kralen netjes gesorteerd in een doosje heb gedaan en dat die er nu nog zo in zitten! Zonde om te gebruiken vond ik.
Oke, die tijd heb ik wel gehad hahaha…opmaken die hap. Alleen…ik mis nog het een en ander.
Dus ben ik bij de knutselafdeling van de Praxis eens gaan snuffelen. Tangetje hier, draadje zo.
Ook wilde ik graag een sorteerbak voor al mijn kraaltjes. Nou die heb ik inmiddels en ik ben echt zo blij als een kind. Ik wil ineens vanalles gaan maken. Dus ben ik net een boekje gaan halen waar ik zo ongeveer de kunst van kan afkijken.
Het mooie van alles is dat ik aan de aanschaf van die paar dingen een flink bedrag kwijt ben. Weliswaar ben ik er dolgelukkig mee en geniet ik er heel erg van, de smoes dat het zelf maken goedkoper is, gaat nu nog niet op. Oke, ik kan met al die spullen wel talloze combi’s maken. Precies op kleur.
Zucht…je mag er niet mee spotten maar…

Soms zou kleurenblind zijn voor mij wel goedkoper zijn.

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2003. Bookmark de permalink .

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s