Biologie

Bij de gevel van ons huis heeft een spin zich druk gemaakt door een joekel van een web in de plantjes te bouwen. De meiden was het ook al opgevallen. Ze zijn nogal bang voor spinnen. Jammer voor ze dat ze zo’n etter van een moeder hebben want toen ze stiekum van een afstandje stonden te kijken naar die kruisspin, kon ik het niet laten om in het web te blazen. Die spin begon rond te lopen in zijn web. Hahaha moest je die meiden zien springen! Eentje, Steffie, herstelde zich snel. Ja natuurlijk, die had ook gezien dat grote zus er bang van was!
Iedere dag staat ze dus nu voor dat web. Ze blaast wel maar kan van die afstand niet zo hard blazen om die spin te laten lopen. Michelle denkt er anders over…die wil wel kijken maar pas als ze veilig voor het raam staat. Zo gezegd zo gedaan.
Maar zelfs bij mij wil de spin niet meer lopen terwijl ik blaas (Komt misschien omdat ik nu mijn tanden gepoetst had whaahaa). Dus ga ik op zoek naar een miertje. Maar ja die hadden het waarschijnlijk ook door want ik kon er geen vinden. Dus trok ik maar een paar blaadjes van een plantje en wierp die in het web. De spin begon meteen de boel in te pakken (kadootje voor moeder de vrouw? haha)
Steffie was dol enthousiast want dat hadden ze net op school geleerd. Dat zou ze de juf wel eens vertellen! “Ja” zegt ze “Nou spint ie een karton en dan komt het volgend jaar uit”. Hmmm…ze bedoelde natuurlijk een cocon hahaha…toch nog maar eens in je biologieboekkie kijken meissie!

De spin had het al snel door. Vakkundig kniptte ie de blaadjes uit zijn web, liet ze naar beneden vallen en herstelde het net perfekt.

Die had geen biologieboekje nodig om te zien dat ie genept werd!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2003. Bookmark de permalink .

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s