Smikkelaas

Vandaag hoorde ik het weer en de haren gingen me
overeind staan. Een jengelend kind werd in de winkel tot stil zijn bevolen maar ja dat deed het kind niet. Sterker nog…het jengelen ging nog een stapje verder. Alle registers werden uit de kast gehaald en toen kwam het:”Dan bel ik sinterklaas op.” Oh wat vind ik dat vreselijk! Ik snap heus wel dat kinderen je het bloed onder de nagels vandaan kunnen halen (knap trouwens hahaha…peuterdepeuter), ik heb er zelf ook twee. En ook al schieten de mijne ook niet echt in de houding als ik vraag of ze op willen houden, enig respect hebben ze toch wel. Daar hoef ik niet met onze kindervriend voor te dreigen. Laat dat toch een kinderfeest blijven zonder die dreiging. Het zal wel aan mij liggen, misschien is dat juist de spanning die bij sinterklaas hoort? Maar mijn kids hebben dat nooit gehoord en die vinden het nog steeds spannend. Waarschijnlijk is het dus een wanhoopsdaad. Ieder zijn idee, maar de mijne is het niet.
Mijn schoonzusje vertelde eens dat haar kind altijd zo braaf in de buggy zat wanneer zij de stad in gingen. Ik was jaloers, dat geef ik toe. De mijne jengelden dan wel niet de hele tijd maar echt ontspannen winkelen was er ook niet bij. Tot de dag dat ik samen met mijn schoonzus en kids de stad inging. Eerst moest ze bij jamin naar binnen en werd er een snoepzak helemaal volgegooid en bij kindlief op schoot gegooid. Ja zo krijg ik mijn kind ook wel stil hahaha. Ik vind dat mijn kids moeten leren om aardig of netjes te zijn zonder dat er iets tegenover staat. Het moet uit hunzelf komen. Toch?
En om op smikkelaas terug te komen, mijn kids zouden het na een jaar al door hebben dat ie toch kadootjes kwam brengen ondanks alle telefoontjes van mams naar sinterklaas….
Daarbij…oudste gelooft toch niet meer dus effekt heeft het ook al niet meer.

Gelukkig maar…wat moest ik anders met al die kadootjes op zolder

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2003. Bookmark de permalink .

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s