Sinterklaasverhaal…liegen of niet???

Het hele verhaaltje rondom sinterklaas ligt me moeilijk.
Natuurlijk vind ik het leuk om de snoetjes van mijn kids zo te zien glunderen wanneer ze hun kadootjes openmaken. Vooral op Pakjesavond wanneer die nepperd met alle eer gaat strijken. Ik heb me daar stad en land voor afgelopen en wie bedanken ze? hahaha.
Maar goed, dat is niet zo zeer wat me tegenstaat. Het is meer dat liegen eromheen. Oke, het is geoorloofd liegen en doe je dat niet dan heb je ook weer een probleem want iedereen doet dat. Maar goed, je hebt je kids geleerd dat ze niet mogen liegen en dan doe je het zelf!
Maar het is niet alleen Sinterklaas…het is ook de kerstman, de paashaas, de tandenfee en noem maar op.
De tandenfee kreeg hier geen gehoor, dat vond ik echt niks. Ze mochten eens het idee krijgen dat het hier een drive-inn is voor allerlei gekke elfjes en andere gedaantes die vanalles komen weghalen of neerleggen.
De paashaas. Pfff ook zoiets. Het verstop-projekt vind ik wel grappig. Al hebben ze binnen een paar minuten al mijn zorgvuldig verstopte eieren gevonden. Gelukkig wel eigenlijk…stel je voor dat er een zou blijven liggen…die hadden we vast een week later wel geroken hahaha.
Wanneer de kids vroegen naar de paashaas brabbelde ik er een verhaaltje omheen. Ze zijn slim, die kids. Heb je een smoesje verzonnen dat lijkt aan te slaan, komen ze dan met de volgende vraag. Wat zeg je bijvoorbeeld als ze vragen waarom je van de sint en de kerstman wel heel veel foto’s hebt en dat die op tv verschijnen maar de paashaas niet??? Dan sta je ff met de mond vol tanden (of kunstgebit…dat mag ook).
Dan heb je nog sint en de kerstman. Laat ik met de sint beginnen. Het is echt een raadsel waarom de kids niet meteen ontdekken dat er iets niet klopt. Op iedere hoek duikt een andere smikkelaas op. De een nog slechter uitgevoerd dan de ander. Dat moet toch opvallen? Welnee, kids letten er blijkbaar niet op.
Wel op andere dingen. Hoe het komt dat sinterklaas wel kadootjes in de schoen kan doen terwijl wij geen schoorsteen hebben (hoog tijd dat we dat verhaal een beetje bijschaven hoor in deze moderne tijd!). Dus heb ik maar gezegd dat Sint de sleutel van iedere voordeur heeft. Kun je nagaan wat voor een dikke sleutelbos dat is?;)
De kerstman idem dito.

Zit ik me twee sinterklazen geleden druk te maken wat ik moest doen, want oudste had de leeftijd bereikt dat haar klasgenootjes ondertussen aan het ontdekken waren van het grote bedrog.
Ik zat te dubben…of ik liet het een klasgenootje opknappen (lekker laf maar goed dan had IK het tenminste niet verraden) of zou ik het voor zijn en het zelf vertellen (maar ja, voor hetzelfde geld gelooft ze nog een jaar!)
Ik zag het al voor me, hoe boos ze zou zijn dat ik haar in de maling genomen heb al die jaren. Ze is namelijk heel erg voor eerlijkheid.

Totdat ze op een dag in de Katrien zat te lezen. (Voor de niet-kenners onder ons: dat is zoiets als Donald Duck). Daar stond doodleuk in dat Sinterklaas allang dood is.
Dus Michelle dat vertellen aan haar zusje. Nou ik wist niet hoe snel ik haar mee naar boven kreeg! Dat zusje er niks van in de gaten had verbaast me nu nog. Boven heb ik alles opgebiecht. Ik zat me al voor te bereiden op een preek.
Begint ze te lachen en zegt:
“Oh smeerkees, dus jij deed al die kadootjes in mijn schoen?” en “Kocht jij al die kadootjes dan?”

Het is wel grappig eigenlijk want als ze nu iets op tv ziet bij die smerig zoete speelgoedreclames roept ze:”Mag ik dat hebben?” En dan roep ik terug:”Vraag maar aan sinterklaas”

Dan verschijnt er een samenzweerderige glimlach op haar gezicht.

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zรกl tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2003. Bookmark de permalink .

0 reacties op Sinterklaasverhaal…liegen of niet???

 1. Peter zegt:

  Zoals al eerder gezegt, ik zal blij zijn als ik van die ellende af ben want ik wil niet liegen ongeacht waar het overgaat. ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

 2. Emmelinda zegt:

  Ik kan het me helemaal voorstellen. Ik ben ook vaak een watje hoor, dan vind ik dat weer zielig;)

 3. Peter zegt:

  Ik wil het dit jaar ook anders gaan doen met die feestdagen want ik ben het nu al zat. Schoen zetten mag maar sinterklaas avond wil ik niet meer vieren aangezien we de kerst ook al uitgebreid vieren.
  Ik wil nu sinterklaas avond en kerst avond samen gaan voegen en er gewoon een leuke gezinsavond van maken want het kost ook allemaal nog eens klauwen met geld. ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

 4. Emmelinda zegt:

  Ja klopt helemaal. Daarom ben ik wat kadootjes betreft al bezig vanaf augustus om ze in te slaan. Dan zijn ze nog afgeprijsd hahaha. Slim he? Voel je op het laatst ook niet zo in je portemeja.
  Ik vind het ook allemaal zo snel achter elkaar…sint en de kerst. Pffff. Ik zou een feestdag in de zomer ook leuk vinden. Maar goed;)

  Wanneer vier je het dan? In het midden ergens?

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s