Surprise

Ik ben dol op knutselen. Maar dan moet ik er wel zin en tijd voor hebben. Dus geen deadline voor mij.
Deze week heb ik er helaas toch een.
Op school moeten de kids vanaf groep 5 surprises maken. Ze treken namen en dan krijgt je kind een briefje mee naar huis met daarop een paar (bijna onleesbare) tips erop. Nou ja tips. Michelle heeft dit jaar een jongen waar ze iets voor moet maken en ik heb ontcijfert dat ie school haat, snoep lust en gek is op formule 1 en streetrace. O ja, poes en hond vond ie ook leuk. Hmm…tja wat moet je dan kopen voor een jongen van 10 jaar? Michelle kreeg 2.50 mee naar huis en daar moesten we het dan van doen. Ik ging eens zitten denken (wat we hem konden schenken hahaha) maar kwam er niet uit. Spullen van formule 1 zijn veel duurder en ik wil heus wel een beetje bijleggen maar dat is niet meer een beetje. En Streetrace? Wat is dat?
Ik vroeg Michelle om hem eens te bespioneren op school om zo te weten te komen oftie van voetbal hield. Dus Michelle de halve week bespioneren (zal niet opgevallen hebben hahaha…onze Sherlock Holmes) maar pas vrijdag kwam ze erachter dat ie wel eens een spelletje meedeed met voetballen. Gevolgd door een hele reportage wat ie allemaal uitvreet in de pauze.
Ik had al bedacht dat ik van een ballon en kranten met behulp van papier mache een voetbal wilde maken en daar het kadootje in te stoppen. Moesten we alleen nog een kadootje vinden. En behangplaksel. Gisteren dus even de stad in…het was toch koopzondag. De Hema had geen behangplaksel meer (kunst…daar zal wel veel van verkocht zijn met het oog op Smikkelaasavond).
Een heel smal ouderwets winkeltje had het wel nog. Het leek wel goud als je het prijskaartje mocht geloven. Maar goed, we hadden haast. Nou nog een kadootje. Pfff. Bij navraag bij een speelgoedwinkel waas die streetrace veeeeeeel te duur en kwam dus niet in aanmerking. Maar wat dan? Ah…bij de cd-rommetjes vond ik een afgeprijsde met foto’s van Formule 1-wagens. Die moest mee!
Thuis hebben we het papje aangemaakt waar mee de krantenrepen tegen de ballon aan moesten. Nou ja, Marc en ik want mevrouw zat voor de tv. Eigenlijk maar goed ook, anders werden we zo zenuwachtig. We moesten een beetje uitkienen dat de helft er maar inging…zo had ik tenminste nog genoeg over voor een andere keer.
Michelle moest van ons wel helpen met behangen. Na het geknutsel konden we niet verder. Het moest eerst drogen en dan zou ik er stippen opverven zoals bij een echte voetbal. De ballon heb ik boven de verwarming gehangen.
Vanmorgen zei ik tegen Michelle dat ik er een zwaar hoofd in had om van een ballon een ronde voetbal te krijgen. En of ze het ook goed zou vinden als we er het hoofd van Zwarte Piet van zouden maken? Enthousiast veerde ze op. Dat zag ze helemaal zitten. Na school hebben we dus de zwarte plakkaatverf uitgerukt en de droge ballon met prut zwart geverfd. Die ligt nu te drogen. Ik zie het allemaal zitten…ook al moet het donderdag helemaal af zijn. Morgen de rest bekleden en ik zal een kraag stikken op mijn naaimachine. Ja ik moet zeggen dat ik nu al helemaal tevreden ben.

Dan zijn we er weer een jaar vanaf! Zucht!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2012. Bookmark de permalink .

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s