Kerstzang

Bij het einde van het kerstdiner vanavond kwamen alle kids naar buiten om te zingen met de ouders. Nou kennen wij de helft van de liedjes niet dus dat is niet erg handig. Toch geeft het niks. Ik had de koppies van mijn meiden al ontdekt tussen al die kinderen en ik stond daar echt te genieten omdat zij zo genoten. Leuk is dat, als je je kinderen ziet tussen al die anderen. Ik weet niet wat het is, maar ik krijg dan een brok in mijn keel.
Opeens klonken daar de tonen van John Lennons “So this is Christmas” en mijn gedachtes gaan terug naar vroeger, naar 1980.
Ik weet nog heel goed dat ik op de 6e klas zat van de lagere school en dat het bericht kwam dat John Lennon doodgeschoten was. Niet dat ik wist wie John Lennon was ofzo maar omdat de leerkrachten zo onder de indruk waren nam ik die stemming op een of andere manier over. We gingen met de klassen naar het journaal kijken om te kijken naar die reportages.
Ik weet nog heel goed, toen dat nummer uitkwam, dat ik het heel eng vond. Gewoon door alles wat eromheen gezegd en gedaan werd al begreep ik er niks van.
Oke, inmiddels weet ik het. Ik weet wie John Lennon was en wat ie teweeg kon brengen.
Maar het blijft. Ik blijf het voelen, die vraagtekens die ik als kind had, die angst.

Toch keek ik naar mijn meiden die daar probeerden mee te zingen. Ze kennen de tekst amper en ze weten ook niet wie John Lennon was.
Maakt ook niet uit. Ik hoop dat ze genoeg vrede kennen. Vrede om gelukkig te kunnen blijven.

Net zoals ik gelukkig ben, MET brok in de keel, als ik naar mijn aapjes kijk.

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2003. Bookmark de permalink .

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s