Klerenkasten of klere-kasten?

Vandaag moest het er dan toch maar eens van komen. Typisch zo’n werkje voor in de kerstvakantie. Niet dat ik het dan prettiger vind hoor, maar ik heb er dan wel meer rust voor.
Waar ik het over heb? Nou…dat karweitje, twee keer per jaar. Grinnik…nou weet je nog niks he?
Oke, hier komt ie dan…zakdoeken binnen handbereik en starten maar…

Twee keer per jaar puilen de klerenkasten van mijn meiden uit. Vooral als de seizoenswisseling plaatsgevonden heeft is het een zooitje. De t-shirts kunnen nog niet helemaal naar zolder want de eerste weken kan het nog warm zijn en de truien kunnen ook nog niet naar voren geschoven worden in de kasten want die zijn toch vaak nog te warm.
Toch is dat niet datgene waar ik zo mee zit.
Het is meer dat afscheid nemen. Ja ik weet het, het klinkt vrij debiel. Toch heb ik er last van. Ik geef het toe.
Bij Michelle is het allemaal een stukje minder. Die kleren van haar zijn nog zo gaaf dat ze makkelijk over kunnen in de kast van Steffie. Soms niet. Dan ben ik die kleren zo zat dat het echt genoeg is geweest. Soms zijn het ook echt “Michelle-kleren”, die staan niet zo mooi bij Steffie. En omdat ik nogal eens kleren een maatje groter koop, heeft ze twee seizoenen (dus bijna twee jaar) plezier ervan. En tja dan ben je het toch wel een beetje zat.
Steffie vind het geweldig….die kleren van Michelle. Dus zo lang zij dat goed vind, blijf ik het doorschuiven. Al is zij iets steviger dan Michelle toendertijd, dus niet alles past.
Wanneer ik Michelles kast heb leeggehaald, begin ik te stapelen. Een stapeltje weg, een stapeltje Steffie en een natuurlijk het stapeltje dat weer terug in haar kast kan omdat het nog past.
Het stapeltje “weg” gaat dan naar Steffies kast. Dat kost bijna geen emotie.
Bij Steffies kast is het een ander verhaal. Als ik de kast leeghaal, zit er spul bij dat Michelle nog gedragen heeft maar nu echt weg moet omdat het Steffie niet meer past. Dat is ff slikken. Ik sorteer het mooi in echt weg en weg. Echt weg betekent dus het huis uit en gewoon weg betekent dat de stof nog mooi hergebruikt kan worden dus naar zolder verhuist. Haha goeie smoes he, ik kan er dan gewoon geen afstand van doen. Want dat ene truitje stond haar zo ontzettend leuk toen en toen…blablabla.
Enfin…het zit er weer op voor dit seizoen. De kasten zien er weer netjes uit. De kids zijn moe van het passen, trui na trui, broek na broek.
Er is flink ruimte ontstaan in de kasten. In gedachten zie ik mijn meiden al bloot rondrennen.
Onzin natuurlijk. Dat is een goeie smoes.

De uitverkoop is namelijk begonnen!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zรกl tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2003. Bookmark de permalink .

0 reacties op Klerenkasten of klere-kasten?

 1. Mieraja zegt:

  Jemig, toen was jij al begonnen met loggen?
  Ik heb heel wat te lezen zie ik en geloof me, ik geniet ervan! Alles is zo herkenbaar, zeker aangezien ik ook 2 dames heb en doorschuif…hoewel, de jongste moet wel ff wachten eer ze dr grote zus dr kleding aan kan..

  Mier leest verder..

 2. Emmelinda zegt:

  Hihi ja en weet je; had ik het maar eerder uitgevonden, dat loggen ๐Ÿ˜€ Ik vind het GEWELDIG! Ik vind de reacties ook altijd zo leuk ๐Ÿ˜€

  Heeft jouw jongste er ook geen probleem mee dat ze de kleren aankrijgt van Bis Sis? Ik hoor wel eens verhalen dat het problemen geeft maar gelukkig is Stef nog altijd heel erg blij wanneer ze eindelijk die gave broek van Mies kan scoren ๐Ÿ˜‰

 3. Mieraja zegt:

  En goh, ik reageer nu pas op logs uit 2003 hhahaha, maar ze zijn zooo leuk!

  Die jongste van me heeft dat nog niet in de gaten. Wat echt heel mooi is bewaar ik gewoon, ok, er zit nu wel een heel groot verschil tussen, (116-maatje S) dus ik hou niks meer achter. Ze weet wel dat het van haar big sis is, en daar is ze trots op, want oh oh ze mag eigenlijk helemaal niet aan de kleren komen van madam..
  Zal wel anders worden als Shay ook 12 is..dan wordt er natuurlijk heel wat afgejat bij Big Sis (dan 22)

 4. Emmelinda zegt:

  Hihi, geloof je me dat ik dol op opstellen schrijven was op school? De leraar kwam me extra papier brengen! Hahaha

  Ja dat scheelt natuurlijk wel, de helft van de kleren kan ze misschien ook niet meer herinneren? Heb jij dat ook, dat als oudste uit haar kleren gegroeid is dat je dat echt spijtig vind? Hihi ik ben altijd zo blij dat Stef er dan nog in kan lopen! Maf he?
  Er zijn wel kleren (met paarden erop) die Mies niet af wil staan. Net zoals haar paardensokken. Ook al zit er een flink gat in, ze wil het bewaren (denkt ze me te kunnen overtuigen met: Die bewaar ik voor mijn kinderen ๐Ÿ˜‰ )

  Ik denk dat tegen de tijd dat jouw jongste die leeftijd heeft ze kleren krijgt van big sis…dat ze die van haar zelf verdiende geld koopt en zusje verwent??? hihi

 5. Heel herkenbaar. Ook ik heb moeite met wegdoen van kleding, niet alles natuurlijk. En ook ik schuif het door naar de jongste, maar hij heeft een andere smaak en wil sommige dingen (dingen die ik juist leuk vind) niet aan. En daar kan ik dan zo gruwelijk van balen!!

 6. Emmelinda zegt:

  Jaaaaaa klopt! Dan heb ik me daar zo op verheugd en dan wil ze het niet aan! Of het past niet meer…ook zoiets ๐Ÿ˜•

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s