Diplomazwemmen

Vandaag kwam Michelle trots uit school. Ze had TOF NIEUWS, zo zei ze.
Ze vertelde dat ze over een week of 4 op mocht voor zwemdiploma A.
Jammer dat ik op dat moment op mijn fiets zat want ik had anders een gat in de lucht gesprongen (net naast die van die ozonlaag weetjewel).
Ik heb destijds voor mijn kind gekozen en haar niet op zwemles laten gaan. Oh ik ben er menigmaal op afgerekend door andere moeders hoor. Dat het niet slim was en dat we in een waterrijk land wonen en noem maar op. Dat kreeg ik allemaal te horen. En dan met zo’n toontje erachteraan: Ons Blablabla (naam kind) heeft al diploma C. Net alsof je kinderen kunt toetsen door hun zwemvaardigheid ofzo. Ach ja, het zal wel zijn omdat het voor mij moeilijk is. Ik heb dus ALWEER eens iets anders dan de gemiddelde persoon. Ik kan er ook niks aan doen dat ik het anders zie en soms zou je zo graag gewoon net zo willen zijn als die anderen. Gewoon omdat je het zo zat bent om je iedere keer te moeten verdedigen. Ze vragen ook niet WAAROM ik haar niet op zwemles heb laten gaan…nee meteen is hun mening al klaar.
Maar ja, ik heb gekozen voor mijn kind. Ze reageert nou eenmaal niet zoals ieder kind. Alles wat nieuw was in haar peuter en kleutertijd was eng. Schreeuwen kon ze…van paniek. Panisch was ze dan. Pushen had absoluut geen zin want ze deed echt niet mee. En wat heb je aan een bang kind? Zeker in geval van water vond ik dat niet nodig. Als ze het niet wilde leren via zwemles, dan leerde ik het haar toch als de tijd rijp was?
Nou die tijd is gekomen. Eerder dan ik dacht. Op school gaan ze namelijk verplicht een jaar op zwemles. De eerste lessen vond ze vreselijk. Maar na verloop van tijd kreeg ze er lol in. Ze verheugde zich zelfs erop. Het jaar was om maar Mies had haar diploma nog niet. Dus moet ze dit jaar met die andere klas mee. Er zijn nog een paar kinderen uit groep 6 die dan meegaan.
Iedere week zwaai ik haar uit als de bus richting zwembad vertrekt. Ze zit dan voor het raam met de breedste smile die je je kunt bedenken.

Vandaag kregen ze dus dit nieuws mee naar huis. Ze is zover gevorderd dat ze op mag! Ik ben ape-trots op haar. Niet voor dat diploma. Maar om wat ze bereikt heeft.

Mocht ze over 4 weken haar diploma om een of andere reden niet halen, geeft dat niks.

Haar zelfvertrouwen heeft ze in ieder geval al op zak!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2004. Bookmark de permalink .

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s