2e paasdag

Al jarenlang houden ze in een bepaald dorpje op tweede paasdag een paasmarkt. Het ene jaar verzuip je van de liters regen dat uit de lucht naar beneden valt en het andere jaar zweet je je jas uit. Het maakt niet uit want het blijft ontzettend veel bezoekers trekken. Van heinde en verre komen de auto’s vol kijkers om naar de markt te gaan.

Is het er nou zo bijzonder?
Ja en Nee.
Ze verkopen precies diezelfde meuk als op iedere markt. Sterker nog…ze verkopen hetzelfde spul als ieder jaar. Op dezelfde plek nog wel. Je weet bij het bereiken van de markt al waar je een portemonnee kunt kopen en waar je een plant kunt scoren. Zelfs de eettenten staan op precies dezelfde plek. Tuurlijk altijd in de smalste delen zodat het echt schuifelen is om door te komen.
Er zijn zelfs kraampjes die gewoon iedere zaterdag hier in de stad (bijna 60 kilometer verderop) staan, dus daar hoef je ook niet voor te gaan.
Ook komen we ieder jaar dezelfde mensen tegen…namelijk de broer van Marc. Ze wonen er niet in de buurt en wij ook niet. En tussen al die duizenden hoofden moeten wij elkaar iedere keer tegenkomen. Zoals ieder jaar weten we ook niet wat we tegen hen moeten zeggen en lopen we na een paar minuten door.

Wat er dan wel zo aantrekkelijk aan die markt is?
Ten eerste natuurlijk om het zondag-gevoel te doorbreken. Maar ten tweede, en dat is een hele belangrijke, is toch wel het feit dat we al zo lang uit het dorp weg zijn. In ’91 ben ik er verdwenen en om dan je klasgenootjes terug te zien is reuzeleuk. Je mist natuurlijk een heleboel jaren en verhalen en ineens is die vrolijke krullenbol kaal en die smalle uit je klas heeft een flinke horecaspoiler gekweekt.
Die stille uit je uitgaanstijd heeft inmiddels 4 koters en die branieschopper lijkt ook inmiddels heel braaf onder de plak van moeder de vrouw te zitten.

Het is gewoon heerlijk om te zien. Ze zullen hetzelfde natuurlijk ook wel over mij zeggen maar dat hoor ik gelukkig niet. Ik vind het altijd jammer dat we na anderhalf uur de markt alweer verlaten. Maar om de kids nog een rondje aan te doen is ook kindermishandeling want het is ECHT heel druk.
Daarbij is zo’n tweede rondje toch hetzelfde…weer die kraam met portemonnees op het hoekje en diezelfde carroussel bij onze oude discotheek.
Volgend jaar gaan we misschien weer. Niet omdat er zoveel nieuws onder de zon zal zijn….

Maar gewoon omdat ik dan weer dezelfde weblog tevoorschijn kan halen

Advertenties

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zรกl tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2004. Bookmark de permalink .

5 reacties op 2e paasdag

  1. Whahaha Hahahaha ik mis ze meestal nou ja nu ben ik ook 10 cm korter dan jouw *onderkruipsel* hihi en ik weet ook waar het durpke ligt in nroB ๐Ÿ˜›

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s