Tiepmiepen

Na enkele weken vragen hebben we toch maar besloten het typmachine uit te graven op zolder. Na een zoektocht (wat is een zolder dan ineens groooooot) mochten we de koffer aan Mies overhandigen. Nou ja overhandigen…ze had hem al bijna uit onze handen getrokken, hem ingepikt en op haar kamertje geïnstalleerd!

Op school hebben ze er ook een paar staan. Maar daar zijn wachtrijen voor omdat iedereen er op wil tikken. Dus je moet wachten op je beurt en lang mag je ook al niet. Niet echt leuk dus!

Raar eigenlijk dat ze vechten om iets waarvan wij blij zijn dat we er niet meer mee hoeven te werken. Blij dat we thuis een typinstallatie hebben compleet met monitor, muis en cd-rommetjes. Het nieuwste van het nieuwste is niet goed genoeg. Sneller moet het gaan. Even deleten of backspacen en klaar ben je wanneer je een typfout gemaakt hebt. Niet rommelen met een potje tipp-ex of zo’n terugtoetsknop waarbij het lint altijd op is wanneer je dat nodig hebt! Heerlijk toch? Maar nee, de dames hier moesten het typmachine hebben.

Sindsdien vechten de dames hier in huis om eens flink op de toetsen te kunnen meppen. Er gaan heel wat blaadjes doorheen want ze blijken inspiratie genoeg te hebben om veel verhalen bij elkaar getikt te krijgen.
In plaats van voor de buis te hangen slaat Steffie nou met haar vingers de letters in het verhaal. Bijgestaan door Mies die in de gaten houdt of het uur nog niet om is. We hoeven ons ook niet meer af te vragen waar iedereen is…even de televisie of radio zachter en we horen ze het mesjien door de laminaat slaan!

Zo zie (hoor) je maar….

Zoals het typmachine thuis tikt…tikt het nergens!

Advertenties

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2004. Bookmark de permalink .

0 reacties op Tiepmiepen

  1. Fran & Mick zegt:

    Wat grappig dat ze daar nu zo mee bezig zijn.. waarom gebruiken ze die dingen op school dan?

  2. Emmelinda zegt:

    Ze staan daar eigenlijk gewoon als decoratie of als speelgoed;)

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s