Koningskinderen

Na het baren van Steffie keken sommige mensen ons vol medelijden aan. Aaargh wat erg! Weer een meisje! Ze zeiden het gewoon! Ben je net bijgekomen van alle wee-en, krijg je dan zulke reacties. We kregen zelfs een felicitatiekaart waarop de vraag geschreven stond of we nou door gingen voor een jongetje? Net alsof je alleen gelukkig mag zijn met koningskinderen?

Jammer dan, we waren, en zijn haha, dolgelukkig met die twee meiden. Maar ik heb het nog vaak moeten aanhoren. Dat het zielig was voor Marc dat ie niet met zijn zoon naar het voetballen kon gaan. Ja goh dat ik hem geen zoon gunde zeg! Pfff. Nou is Marc geen stadionbezoeker dus het zou de vraag geweest zijn oftie dat dan ook wekelijks gedaan had?

Het mooiste van alles is dat onze jongste een halve jongen is. Nou ja, vaak is dat niet mooi. Ze ziet er uit als een meisje…maar ondertussen. Dat de verbandtrommel niet dagelijks geplunderd moet worden is een groot raadsel. Gekke stunts uithalen is haar specialiteit. Dat kun je ook wel zien op haar armen en benen. Het lijkt er wel een plattegrond met steden en watertjes als je al die blauwe plekken ziet. Dat de kinderbescherming niet op hoge poten hier op de deurmat heeft gestaan is een ander raadsel (kan ook niet, we hebben geen deurmat haha). Een juf van school is al eens voorzichtig verhaal komen halen.

Dan het voetballen. Ze is een voetbalfan. Zou me niks verbazen als we een dezer dagen een voetbaltenue kunnen aanschaffen omdat mevrouwtje op meidenvoetbal wil.
Vanavond is ze met Marc naar het stadion geweest. Ze heeft gezongen, meegewaved, geboerd (ja sollie…is een walgelijk-moeilijk-af-te-leren tik van haar) en de andere partij uitgescholden. Wat haar betreft zou ze iedere week wel willen.

Toch kan ze ook een meisje zijn. Tutten met barbies, schmincken, verkleden noem maar op. Vooral roze is het helemaal. Trek haar klerenkast open en het roze knalt je tegemoet. Ze is dol op prinsesjes en kroontjes…

Zo zie je maar…heb ik toch nog koningskinderen gebaard!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2004. Bookmark de permalink .

0 reacties op Koningskinderen

  1. Ja, stom he, dat mensen zo denken. Alsof je in de winkel kan kiezen van: doe me dat jongetje maar met die donkere krullen en die blauwe ogen en dat meisje met die blonde haren:?. Ik vraag me af of die mensen die zulke dingen zeggen zelf kinderen hebben. Zullen die stiekem balen wanneer ze kinderen van hetzelfde geslacht hebben?

  2. Emmelinda zegt:

    Ja die gaan waarschijnlijk door totdat ze eindelijk van alles wat hebben denk ik hihi. 😉 8)

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s