De ochtendstond…..

Vanmorgen zou er iemand tussen 8 en half 9 komen om het dakraampje op te meten. Ik weet het; een verschrikkelijke tijd als je vakantie hebt en pas laat (of juist vroeg haha) in bed gedoken bent. Maar de telefoniste had gezegd dat ze eerst kwamen meten en dan zou er een vervolgafspraak gemaakt worden om het raampje te plaatsen.
Tja daar doe je niks aan. We vonden het al raar, het leek ons een routinekwestie maar goed, wat weten wij nou van 2-pans-dakraampjes he? Vanwege schooltijden en het vaak niet op tijd komen opdagen bij een afspraak hadden we gevraagd om in de vakantie dan te komen meten. Met pijn en moeite kon er een afspraak van af. Dat was dus deze.

Dus zaten we vanmorgen duf maar netjes aangekleed op de bank. Onze ogen vielen zowat dicht tijdens het wachten maar…om half 9 kwam het busje voorrijden.
De bestuurder kwam binnen, liep naar boven en constateerde dat het een standaard raampje was. En weet je wat nou het mooiste was?
*tromgeroffel*
Hij had uit zichzelf al een raampje meegenomen! Jazeker! Niet te geloven he? Ik stond er echt van te kijken; een zelfdenkend mens! Wow!

Dus het raam uit het busje naar ons dak. Het ging gepaard met stevige hamerslagen maar toen zat ie toch echt op zijn nieuwe plek. Kwam dat even mooi uit! Alles op een dag geregeld. En nog een mooie bijkomstigheid;door de werkzaamheden op dit vroege tijdstip werden onze buren gewekt en verscheen het slaperige hoofd van onze buuv door hun slaapkamerraam om de boel te inspecteren. Misschien was Sinterklaas wel vervroegd aangekomen in ons land?

Een tel had ik het met ze te doen..het is toch ook geen tijd om in de vakantie zo vroeg gewekt te worden? Maar dat was al snel verdwenen. Hoe vaak zijn wij niet in die 8 jaar door herrie van hun kant tegen het plafond gejaagd van de schrik? Hoe vaak moest een bepaalde klus nog om 11 uur af (in de avond) terwijl meneer er de hele dag de tijd voor heeft? Zo kan ik nog wel wat voorbeelden noemen maar dat doe ik lekker niet.

Terwijl wij nog een tukkie deden op de bank, begaven onze buren zich naar hun schuur om daar de boel weer eens grondig uit te mesten. Hun tuin is nou weer een stuk voller geworden maar de schuur zal ongetwijfeld een stuk leger zijn nou.

Wat zullen ze blij met ons geweest zijn vandaag! Zoveel aktiviteit en een hele dag om aan de slag te kunnen! Met een beetje hulp van ons natuurlijk.
Ach ja, we gaan ons niet om zoveel goeiigheid op de borst kloppen. Immers….

Beter een goede buur dan een verre vriend

Advertenties

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zรกl tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2004. Bookmark de permalink .

0 reacties op De ochtendstond…..

 1. Abby zegt:

  Wat een goede timmerman! Onze vaatwasser is vorige week gerepareerd en na 3x is het gelukt. (3x om 8 uur klaarstaan dus ๐Ÿ˜• )
  Gezellige weblog trouwens ๐Ÿ˜€
  Groetjes, Abby

 2. Emmelinda zegt:

  Oh wat erg zeg! Daar moest je dus ook al die keren voor thuisblijven ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜ฆ Gelukkig is het nu dan gelukt. Pffff.

  Dank je wel voor je compliment!

  *knuff*

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s