uche uche uche, het stikt hier van de …..

Tjemig, wat heb ik een hekel aan muggen. Dat ze rondvliegen geeft nog niks…maar dat ze nou steeds hun snuit in je vel moeten steken vind ik minder.
Insmeren met zalfjes of citroenplanten naast je bed zetten is ook al zoiets.

Dus hebben we een flink kapitaal uitgegeven aan hor-spul. Voor de ramen op de bovenverdieping zit dus overal van dat gaas in een verschuifbaar paneeltje. Reuzehandig. En beneden hebben we in het kozijn van de keukendeur ook lamellen met horgaas. Zou toch voldoende moeten zijn dacht ik zo.

Daar denkt de familie mug duidelijk anders over. Waarschijnlijk lachen ze zich tijdens de middagrituelen, waarbij ze zich klaarmaken voor de nacht, helemaal suf. Zitten ze in een kring en peutermug vraagt met een zucht:”Oma, vertel nog eens van die maffe mensen. Hebben die werkelijk geen flauw idee hoe wij insluipen? “Waarop oma lacht en zegt:”Welnee, klein muggenkind, ze hebben joekels van hersenen maar pfff denken ho maar” Waarop oma en babymug grinnikend hun voorpootjes wrijven.

Want hoe je het ook bekijkt…ze weten toch iedere keer binnen te geraken. Ze liften vast laf mee op je rug om dan in een onbewaakt ogenblik af te stappen en een veilig plekkie te zoeken om van daaruit toe te slaan.

Maar ze kunnen wel om ons lachen he…vlak hen ook niet uit. Komen ze s’avonds vervelen, maar dan gaan ze rondjes rond je lamp vliegen. Of ze vergeten om geruisloos rond je oren te fladderen waardoor je alle tijd hebt om wakker te worden en op jacht te gaan.

Hoeveel bloed ze illegaal getapt hebben van mij in mijn leven is ook nog de vraag. Die viezerikken…je weet nooit wie ze voor jou bezocht hebben…brr daar moet je ook niet te lang bij stilstaan, nietwaar?

Oke, ze komen ongevraagd binnen, nemen ongevraagd te drinken en proberen er dan met de stille trom vandoor te gaan.
Jammer genoeg voor hen hangen de horren voor het raam. Aan de muggenlijkjes te zien op de vensterbank was de vesting sterk genoeg. Dat krijg je er nou van als je eerst de mensen uit lacht!

Ik wrijf met genoegen in mijn handen en ben zichtbaar tevreden. Immers…

Wie het laatst lacht…lacht het best!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2004. Bookmark de permalink .

0 reacties op uche uche uche, het stikt hier van de …..

 1. epie zegt:

  wie het laatst lacht is traag van begrip

 2. Emmelinda zegt:

  Hoe bedoel je *steekt tong uit* hahaha

 3. Fran & Mick zegt:

  Het lijkt wel of de muggen dit jaar
  bijdehanter zijn geworden 😕

 4. Emmelinda zegt:

  Ja erg he? pffff….lang genoeg naar oma geluisterd denk ik;)

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s