Loslaten???

Dagelijks loods ik mijn kids per fiets door het stadsverkeer, op weg naar school en later weer van school naar huis. Het blijft opletten geblazen. Zelfs voor mij. Het is iedere keer weer een aanslag op je reaktievermogen.

Sinds een week of twee laat ik Mies een stukje alleen naar huis rijden. De helft is niet zo moeilijk, dat zijn twee stoplichten. Op de gevaren van een groen stoplicht (jawel die zijn er echt…automobilisten die namelijk door rood rijden en je zo te pakken kunnen nemen) heb ik haar altijd al gewezen. Ik ben dus ook niet zo bang voor dit stukje.

De angst groeit wanneer ze onze wijk nadert. Een paar straatjes van rechts die vanaf de fiets moeilijk in te schatten zijn. Ligt het nou aan mij of wordt de voorsprong van Mies kleiner? Nee dat is duidelijk zo. Niet omdat Mies langzamer fietst, nee omdat mijn benen sneller trappen.

Ik wil zien dat ze kijkt. Ik wil zien dat ze het verkeer in de gaten houd. Ik wil een beetje (beetje???) een indruk krijgen dat ze zelfstandig deel aan het verkeer zou kunnen nemen.

Bahbah het is niet goed voor mijn moederhart. Ik vind het doodeng maar goh, ook ik zal er eens aan moeten geloven. Vooral nou nummertje twee ook al wil bewijzen dat ze het best kan. Had ik maar zo’n hondenriem zodat je ze toch nog een beetje onder controle hebt.
Kon ik mooi op het knopje drukken wanneer ze naar mijn gevoel te ver van mij vandaan gingen.

Het is dat ik het zelf heb zien gebeuren…

Maar die navelstreng is gewoon wat dat betreft noooooit doorgeknipt!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2004. Bookmark de permalink .

0 reacties op Loslaten???

 1. epie zegt:

  opeens begrijp je dan ook de zorg van je eigen moeder ,

 2. Emmelinda zegt:

  Grinnik…ja zeker weten;) Maar stiekum begreep ik dat vroeger ook enigzins. Maar goh…als puber heb je echt geen zin om je daaraan te houden;)

 3. Sassefras zegt:

  Weet je wat het ergste is? Als ze ouder worden blijf je toch dat gevoel houden. Vooral als ze eenmaal hun rijbewijs hebben 😕

 4. Emmelinda zegt:

  Jaaa dat lijkt me ook zoiets. Ik geloof dat ik ze maar vast ga binden hier in huis;) Geintjuh

 5. lianne zegt:

  ik ken het gevoel! volgens mij hebben mijn kinderen en ik ook nog zo’n onzichtbare navelstrengverbinding,maar het is wel gezond natuurlijk, het zou wat anders zijn als we niet bezorgt zouden zijn ,dan klopt er ook iets niet…

 6. Emmelinda zegt:

  Jaaaaaa psies…ik zie ook wel eens andere verhoudingen. Dat ouders werken vind ik prima maar ik ken er een heleboel waarvan de kids op straat zwerven. Daarvan lijkt het net alsof de ouders zich er niks van aantrekken. Hierachter wonen een stel die tot savonds laat over straat zwalken. En die zijn pas zo’n 10 jaar! Erg he 😕

 7. lianne zegt:

  ja best wel,hier bij ons in de buurt ook en het meisje van 2 huizen verder,die is 12 jaar en gaat al om met jongens van 18!!! dat is toch vragen om problemen?? 😦

 8. Emmelinda zegt:

  Ai ik moet er niet aan denken hoor…het liefst metsel ik rond die tijd d deur helemaal vast hahaha…kunnen ze geen kant meer op…*zucht*
  Waarschijnlijk ben ik TE beschermend…da’s ook niet goed. Maar goed, wie weet vind ik in de tussentijd nog wel een goeie middenweg;)

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s