Verwisselen?

Japans echtpaar leefde 46 jaar met verkeerde kind

18 november 2004, 12:08:12
TOKIO (ANP/) – Een Japans echtpaar heeft 46 jaar lang de verkeerde zoon opgevoed. In april 1958 kreeg het tweetal het kind van een ander mee uit een kraamkliniek in Tokio.
Pas nadat er in mei dit jaar DNA-testen werden uitgevoerd op de drie kwam de verwisseling aan het licht, meldde een Japanse krant donderdag. De ouders hebben een proces aangespannen tegen de lokale autoriteiten die verantwoordelijk zouden zijn voor de kraamkliniek. Ze eisen een schadevergoeding van 300 miljoen yen (2,35 miljoen euro).
De DNA-testen werden op aandrang van de zoon des huizes uitgevoerd. Hij had zich lange tijd afgevraagd waarom hij op geen van zijn beide ouders leek.

—————————————————————————————————————————
—————————————————————————————————————————

Toen Michelle nog vrolijk in mijn vruchtwater zwom zag ik een film met Bette Midler.
Het was een komische film maar s’nachts droomde ik er van.

Het ging namelijk over een tweeling waarvan de helft verwisseld was met een andere tweeling. Meng dit met een nieuwsbericht uit die tijd dat er twee baby’s verwisseld waren en je hebt een halve nachtmerrie.

Ik droomde dat ik in het ziekenhuis moest bevallen. Het was niet de bedoeling geweest maar er waren complicaties. Voordat de keizersnede een feit zou worden drukte ik Marc op het hart dat ie absoluut niet bij het kind uit de buurt mocht gaan. Waar ze hem of haar ook heen brachten. Om verwisseling dus te voorkomen.

Later kwam de dokter aanzetten met een babypakketje en zei:”Hier is uw baby mevrouw”
Ik keek naar het kindje en zag dat het een donker kindje was. Niet alleen van haarkleur maar over het hele lijfje. Ik stamelde:” Maar dokter, dit is niet mijn kindje!”
De dokter keek me ontzet aan en zei;” Maar dit kind is ook leuk!” Hij verdacht me vast van discriminatie terwijl ik alleen ONS eigen kindje wilde.

Enfin, hoe de droom afliep weet ik niet meer.
Wat ik wel weet is dat ik volgens planning thuis heb mogen werpen.

En gezien bovenstaand bericht is me dat goed bevallen*

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zΓ‘l tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2004. Bookmark de permalink .

0 reacties op Verwisselen?

 1. Peter zegt:

  Ik las het pas geleden ja daar mot je toch ook niet aan denken he maar ja de medische wetenschap staat voor niks zullen we maar zeggen. πŸ˜‰ πŸ˜‰

 2. Emmelinda zegt:

  Hihi ja laten we het daar maar op houden;)

 3. sportsgirl zegt:

  mmm….. denk dat ik later ook maar thuis ga bevallen πŸ˜‰

 4. Emmelinda zegt:

  Grinnik…ik kan het aanbevelen;)

 5. Tiepisch zegt:

  Wij zeggen wel eens gekscherend tegen onze lieftallige dochter van zestien-en-en-half (als ze iets geks doet) dat ze dat niet van ons kan hebben en ze waarschijnlijk omgewisseld is in het ziekenhuis… Maar het zal je echt gebeuren!!!! Pfffffff… moet je toch niet aan denken!!!

  Fijne avond!!!
  Lieve groetjes, Mi.

 6. Emmelinda zegt:

  Grinnik…dat kunnen wij dus niet zeggen. Daarbij lijken ze overduidelijk op ons.

  Lijkt me echt heel vaag als je zoiets ontdekt na zoveel jaar. Tis toch je “eigen” kind geworden en dan komt ineens je eigen kind opdagen…pffff

  Jij ook een fijne avond!
  Knuffff

 7. Sassefras zegt:

  Jij kan je dus heel goed voorstellen dat ik blij was dat onze eerste roodharig was en is. Ik hoefde voor verwisseling niet bang te zijn. Bij de andere kinderen heb ik het ook gehad hoor, maar dat is allemaal goed gegaan gelukkig πŸ˜‰

 8. Emmelinda zegt:

  Grinnik, ja dat had ook een oplossing geweest! Of meteen een flinke tattoo op de armpjes (geintjuh);)

 9. Peter zegt:

  Today is Queensday on my log. πŸ˜‰ πŸ˜‰

 10. Emmelinda zegt:

  Jaaaa staat ie er? Ik ga strakkies kijken! πŸ˜‰

 11. Peter zegt:

  Haha, ja het staat er. πŸ˜€ πŸ˜€

 12. Emmelinda zegt:

  Hihi ja ik had het gezien;) Ziet er prachtig uit! *steekt duim omhoog* πŸ˜€

 13. Pimanoes zegt:

  Ojee, maar weet je wel dat 2 blanke mensen een donker kindje kunnen krijgen als er in de verte ook donkere mensen in de familie voorkomen? Maar dan nog het had je moeten overkomen zeg je zou je rot schrikken hahaha, gelukkig een thuisbevalling dus en geen verwisselingen πŸ˜€

 14. Emmelinda zegt:

  Hihi misschien dat die verloskundige uit mijn droom het wel wist;)

 15. Ardnas zegt:

  De beste maniet van bevallen is gewoon lekker thuis en in het ziekenhusi als het gewoon niet anders kan.
  Maar mocht het nu echt gebeurt zijn dat je kind is verwisseld: je zult boos zijn en verdrietig, maar geloof me kom je er pas na een paar jaar achter dan hou je al zo veel van het kindje dat je opgevoed hebt dat je die ook echt niet meer wil missen.

 16. Emmelinda zegt:

  Ja psies…dat geloof ik meteen. Is toch ook met mensen die een kindje adopteren. Die weten dat ze het niet gebaard hebben maar houden ook meteen van het kindje;)

 17. Tiepisch zegt:

  Overigens lijkt onze dochter als twee druppels water op mij mij mij… πŸ™‚ Dr is geen twijfel mogelijk πŸ˜‰

  En idd, liefde groeit… of het nu je eigen bloedje is of niet…

  PS: Ik ga nu ook maar eens bij Peter kijken, want ik word nieuwsgierig! πŸ˜›

 18. Emmelinda zegt:

  Hihi; mijn oudste lijkt op haar pappie, en van mijn jongste roepen ze altijd dat het een miniatuur is van mij…grinnik;)

  Hihi ja doe maar;)

 19. Peter zegt:

  Haha, mijn oudste lijkt ook op mij en dan vooral qua karakter. Wat jou jongste betreft Emmelinda, die lijkt echt sprekend op jou maar dan in het madurodam formaat. πŸ˜€ πŸ˜‰

 20. epie zegt:

  en de melkboer dan ook familie ????

 21. Emmelinda zegt:

  @Peter; Hoe ervaar je dat eigenlijk? Botst het of hebben jullie aan 1 woord genoeg?
  Hihi ja grinnik…ik kan het echt niet ontkennen, Stef lijkt op mij. Maar waar ze die ondeugende trekjes van heeft???? *trekt onschuldig gezicht*;)

  @epie; Ja heee je denkt toch niet dat ik de melkboer heb uitgenodigd he? Dat is zoooo oubollig. Tegenwoordig nodig je een ICT-er uit…of de monteur van je provider…whaahaa..geintjuhhh 8)

 22. epie zegt:

  ja de melkboer is aan het uitsterven en die ene heel oude , nou ja
  die kan je rustig zijn lopje koffie geven , is je huis toegamnkelijk
  voor rollators trouwens.??????
  denk dat stef zo n ding wel leuk zou vinden

 23. Emmelinda zegt:

  Whaahaa ja ik denk dat ons huis niet meer veilig zou zijn met zo’n rollator in huis…kunnen we meteen verbouwen hihi;)

 24. Peter zegt:

  Mijn oudste en ik hebben vaak aan een woord of blik genoeg en ja het botst ook weleens maar dat is voor al omdat ze nog een heleboel moet leren en zij eigenwijs is. Dat heeft ze overigens niet van een vreemde hoor ben ik vaak ook maar ze begint steeds meer door te krijgen dat ze een boel van mij kan leren omdat ik al tegen dezelfde muurtjes ben aangelopen als zij nu loopt. πŸ˜‰ πŸ˜‰

 25. Emmelinda zegt:

  Ja ik herken het; dat vind ik dus ook zo moeilijk aan ouderavonden. Gaan ze mij vertellen hoe mijn kind is. Terwijl ik eigenlijk hoofdschuddend alles aan zit te horen. Tuurlijk ben ik eigenwijs. Maar ik weet ook dat ik hierin gelijk heb.

  Hoe ervaar jij ouderavonden?

 26. Peter zegt:

  Hahahaha, we moeten eens wat vaker met elkaar praten ik ben net als jij. πŸ˜€ πŸ˜€

 27. epie zegt:

  vroeger bezocht ik ook wel ouderavonden maar mijn kinderen waren onverbeterlijk

 28. Emmelinda zegt:

  @Peter; dan moesten we eigenlijk samen naar ouderavonden hihi;)

  @epie; Tja de appel valt nou eenmaal niet ver van de boom hahaha;)

 29. Peter zegt:

  Leuk kun je lachen. πŸ˜€ πŸ˜€

 30. Emmelinda zegt:

  Hihi de leerkrachten niet denk ik hahaha;) Die schaffen per direkt de ouderavonden af;)

 31. Peter zegt:

  Hahahaha, nou mooi toch want ze vertellen me toch vaak dingen die ik al lang wist. πŸ˜€ πŸ˜‰

 32. Emmelinda zegt:

  Jaaaa zo is het. En omdat ze speciaal voor ons de late uurtjes reseveren (zogenaamd voor de zusjes-broertjes-ouders) kunnen we dan lekker op de bank uitbuiken hahaha;)

  Al ben ik woensdag wel benieuwd. Misschien dat ik nou na al die jaren gelijk krijg. Mies heeft namelijk een test moeten doen (alle klasgenoten trouwens) en daar hebben we de uitslag van!;) Dus ff duimen……

 33. Peter zegt:

  Die van ons doen het prima op school. Ik heb ze ook meteen even uitlegt hoe ze op bepaalde trucjes van mijn kinderen moeten inspelen. Mijn oudste dochter had moeite met een aantal woorden maar ze wil geen huiswerk daarvoor hebben “door hun aangeboden dus”. Ik zeg als je het nu eens omdraaid en dat werkte dus wel want mevrouw kan het wel maar ze moet gewoon de juiste stimulans hebben. Bovendien wil het zinnetje dan is papa heel erg trots op je ook heel erg goed helpen want voor papa gaat ze zelfs door het vuur. πŸ˜‰ πŸ˜‰

 34. Emmelinda zegt:

  Jaaaa psies! Dat is nou helemaal hoe ze Mies ook moeten benaderen. Niet uit het boekje maar gewoon zoals het kind is. Wat jij nou vertelt is dus precies waarvoor we morgen moeten komen. Ze doet niks. En ze hoeft er zo weinig voor te doen. Ze krijgt gewoon geen uitdaging. Dat is dus ook naar voren gekomen bij deze test. Jippieeeeee…dat vertellen we ze al jaren daaro…zuchterdezucht!;)

 35. Peter zegt:

  Ik herken het helemaal en het is heel erg moeilijk omdat bij de leraar of lerares aan het verstand te brengen. Je moet ze een uitdaging geven anders doen ze niks maar goed bij ons hebben ze het nu ook door en schieten onze kinderen met sprongen tegelijk vooruit. πŸ˜‰ πŸ˜‰

 36. Emmelinda zegt:

  Ik snap het eigenlijk niet. Ze zien toch dat er iets niet klopt? Zij hebben er toch voor geleerd of ligt dat nou aan mij? Pffff. Maar goed, ik blijf verder gaan! Ik zal ze het aan het verstand gepeuterd krijgen;)

 37. Peter zegt:

  Thats the spirit. Ze gaan ervan uit dat ieder kind een beetje hetzelfde is en als er dan eens een “zoals die van ons” boven het gemiddelde uitsteken weten ze daar geen raad mee. Daarom is het met mij ook fout gegaan denk ik. πŸ˜‰ πŸ˜‰

 38. Emmelinda zegt:

  Yep dat had ik al door op het consultatiebureau. Omdat Mies niet wilde doen wat zij van haar vroegen wisten ze het ook niet anders te brengen. Ik vond het zo raar…ze zien toch duizenden kids? Maar inderdaad, net zoals jij zegt…als het kind afwijkt van het gemiddelde heb je de poppen aan het dansen. Het stomme is ook dat we het zelf weten. Dus dat zou genoeg moeten zijn. Maar ik kan het gewoon niet uitstaan dat we geen gelijk krijgen. Althans…een stukje bevestiging. Nu met deze test zijn we waarschijnlijk weer een stukkie dichterbij. Ik hoef echt geen etiket op mijn meissie. Maar een beetje begrip van school zou zo fijn zijn. Dan weet ik waar we al die tijd voor geknokt hebben! Ik verheug me zelfs op morgen, kun je nagaan;)

  Yep; en ik denk dat er vroeger minder open over gedaan werd; als er al genoeg wetenschap was wat dit betreft. Daarom ben ik blij dat wij nu wel over genoeg wijsheid kunnen beschikken en er mee om de oren kunnen slaan. Al was het enkel en alleen om onze kids niet hetzelfde te laten doormaken waar we zelf iedere keer mee te dealen hebben;)

 39. Peter zegt:

  Precies, je slaat de spijker op zijn harsens. Ik ben daarom ook wel blij dat we internet hebben want daar kan ik ook nog wat van leren en kan ik mezelf ook eens een spiegel voorhouden πŸ˜€ en te weten komen hoe ik met sommige situaties moet omgaan want ik heb geen voorbeelden gehad zoals de meeste mensen. πŸ˜‰ πŸ˜‰

 40. Emmelinda zegt:

  Juist! Die voorbeelden mis ik dus ook. Alleen nou ik er meer van weet zijn me bepaalde situaties van vroeger heel erg bekend. Dus wat mijn ouders betreft. Nou weet ik dus ook waarom mijn moeder vaak dingen heel anders deed. Je kunt het eigenwijsheid noemen maar ik weet wel beter. Ze dacht gewoon anders. Heel begrijpelijk dus.
  Ik ben dus ook heel erg blij met internet; ik heb ook heel wat af zitten speuren. En op school ken ik een vrouw die een zoon heeft met ook zo’n spiegel hihi;) Tevens heeft zij een flinke boekenkast. Heerlijk om zulke lectuur door te snuffelen!;)

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s