Daar krijg je toch de sch**t van???

“Mam, ik moet poepen!” roept een manneke in de speeltuin. Eigenlijk geheel overbodig om te roepen want zijn benauwde gezichtje in combinatie met zijn handjes onder zijn billen spraken boekdelen.
Beledigd dat zijn moeder niet meteen in de houding sprong sprak hij haar nog eens aan, dit maal extra hard:”Maaahaaam, ik moet POEPUUUUUH”.
Moeder springt met met een rood hoofd van haar stoel en loopt met het ventje mee naar de speeltuinplee om hem daar te verlossen van zijn persdrang.

Inwendig bescheur ik me. Sollie…da’s leedvermaak. Iedere moeder (okeoke…en vader) moet door die fase. En ook al is het doodnormaal dat een kind iets kwijt moet op de wc, het is toch altijd weer even slikken wanneer je kind dat zonder blikken of blozen even kan meedelen. Ik bedoel maar, zelf piep je er even tussen uit zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven. Vooral wanneer je op visite bent en een enorme kramp zich meester maakt van je lichaam. Vluchten kan niet meer dus zo nonchalant mogelijk de kamer uit omdaarna geruisloos weer terug te keren hopende dat de toiletgeur niet met je mee naar binnen sluipt. Dan kun je wel eens jaloers zijn op zo’n ukkie die zomaar roept dat ie naar de wc moet.

Ik herinner me de wc-gang-opbouw van de kids ook nog heel goed. Er zijn veel kinder-dingen vervaagd. Ik ben nou eenmaal niet zo’n moeder die alle gegevens van haar kinderen feilloos meezeult op een soort inhoofdige database. Ik weet bij vlagen hoe zwaar de meiden waren bij de geboorte maar wanneer het eerste tandje verscheen moet ik *schaamschaam* opzoeken in de groeiboeken.
Eniewee…ik dwaal weer af. Terug naar het verhaal!

Eerst hadden we natuurlijk de luierfase. Helaas krijg je de kids niet totaal afgewerkt in je schoot geworpen. Sterker nog…dat moet je allemaal zelf doen. Zelfs het werpen. Je zeult jaren tassen vol luiers mee wanneer je eens weg wil. En toch, ook al waren er vaak geen verschoonplekken, was het handig. Lekker verschonen wanneer het jou uitkomt.
Maar goed…zelfs al is het een prima voorbehoedsmiddel wanneer je de puber in een luier laat rondlopen, er komt een tijd dat ze toch zelf de weg naar de wc moeten vinden. Dus begint de zindelijkheidstraining. Dat vergt discipline. VEEL discipline. Ook van het kind. Tjemig wat kunnen ze daar koppig in zijn. Belonen, straffen en mopperen helpt voor geen meter. Niks verlaat dat kleine lijfje wanneer ze het zelf niet willen. Daar sta je dan met je 1.73 meter tegenover zo’n dwarse uk.

Enfin. Uiteindelijk hebben we resultaat geboekt. De luiers zijn al jaren verleden tijd. Dat je daar onderweg enorme spijt van kunt krijgen merk je bij de eerste pitstop. Natuurlijk stonden de blazen van onze dames nooit op elkaar afgesteld. Dus breng je een boel tijd door op het altijd te krappe toilet. We hadden al gauw in de smiezen dat we de dames hun blaas moesten laten legen voordat we de voordeur achter ons dichttrokken.

Tja en toen kwamen we in het zeeptijdperk. Expres de wc op vanwege de zeepdispensor. Vertikken ze het thuis hun handen te wassen na het toiletbezoek, hier wisten ze niet hoe snel ze aan de hendel mochten rukken en als toetje een stevige ruk aan het automatisch handoekengeval of droogblazen.

Sinds kort zijn we een nieuw hoofdstuk binnengewandeld. Het hoofdstuk Make-up. Mies stift graag haar lippen (dat mag soms) en wil dat haar haar recht in de plooi zit.. Wanneer we “aanbieden” om een plaspauze in te voeren neemt ze dankbaar gebruik van deze mogelijkheid waarna je haar bij de spiegel weg moet rukken.

Ach ja, dat is bij duizenden vrouwen zo. Toch? Dat is nou eenmaal haar behoefte van dat moment. Geen plas of poeppauze. Gewoon een tsjek-up.

Daar kun je noch over zeiken noch de sch**t van krijgen!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zรกl tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2005. Bookmark de permalink .

0 reacties op Daar krijg je toch de sch**t van???

 1. epie zegt:

  ik zeg morgen pas wat ik laat de poep even bezinken

 2. Emmelinda zegt:

  Grinnik…en ik ga even naar mijn eigen gezeik luisteren 8) ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

 3. Peter '68 zegt:

  Tjonge, echt een onderwerp voor jou Emmelinda pffff. ๐Ÿ˜€ Hier zit een luchtje aan.
  Mijn kinderen moeten altijd keutelen en de oudste was eigenlijk de meest makkelijke.
  Ze wilde graag een garage hebben. Nou dan moet je zindelijk worden, is goed binnen een week was het gebeurd en mevrouw had de garage en het is daarna altijd goed blijven gaan. Alles wat na haar kwam was een ramp en laten we nu maar want we zijn het eigenlijk wel moe dat gedoe. Jij in je broek zeiken dan moet je ook niet zeuren over pijn aan je billen en dat schijnt een beetje te helpen. ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜‰

 4. Emmelinda zegt:

  Grinnik ja verschrikkelijk he? Toch trokken onze dames zich er niks van aan wanneer de luier vol zat en haast op de enkels hing. Ze kregen er nog niet eens schrale bilpartijen van. ๐Ÿ˜•
  Is wel gaaf dat jouw oudste zo snel van die ellende verlost was (en jullie ook natuurlijk). Bij Mies konden we dingen in het vooruitzicht stellen maar het maakte helemaal geen indruk. Ook al wilde ze iets bijzonder graag…ze bleef hardnekkig volhouden. Zo’n klein geval en dan al zo’n wil ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜‰

 5. epie zegt:

  och ja ik heb wel eens een bijna volwassen of volwassen veny bij de disco op moeten halen , die daar stond met
  de tijgerslip vol met slib

 6. Emmelinda zegt:

  Grinnik…tja soms heb je dat ook wanneer je te vlug een wind laat (heeej, netjes gezegd he) ๐Ÿ˜‰

 7. epie zegt:

  noem de dingen gewoon hoe ze zijn spuitpoep ,
  racekak dat is toch beter als een vochtige wind.
  Dat snapt niemand
  al gewindsurft vandaag ? goed afgelopen geen
  losse flodders afgeschoten ??

 8. henriette zegt:

  Kijk, die luiers zijn idd zo gek nog niet. Wij wachten nog even met die zindelijkheidstraining ๐Ÿ˜€ . Hoewel, toen dochterlief gister in dr blote bips van dr kamertje naar de douche liep, omdat ze in bad moest liet ze een heel mooi plasje na op de vloerbedekking van de overloop. Zucht, gelukkig is het geen hoogpolig schapevachtachtig duur tapijtje, maar gewoon de ouwe meuk van de vorige bewoner. En we laten het nog even liggen ook ๐Ÿ˜€

 9. Emmelinda zegt:

  @Epie; sssst, ze denken misschien nu nog dat ik netjes opgevoed ben ๐Ÿ˜› 8)

  @henriette: Ja dat is ook de eerste tijd het verstandigst. Was ook met ons bankstel. We hadden eerst een stoffen geval. Dat is na twee kwijlende babies niet meer om aan te zien. Dus daarna begint de grote opruiming hihi ๐Ÿ˜‰

 10. oma bommel zegt:

  Weet je wat het is? Als je een dagje ouder wordt, ga je weer terug naar de luiers hahaha

 11. hihihi het is weer een log om je vingers bij af te likken(natuurlijk wel na het handen wassen!!!! ๐Ÿ˜€ )

  hรจ getver wat ben ik weer lekker bezig! hihihi

 12. Emmelinda zegt:

  Oma Bommel: Whaahaa…daar had ik nog niet eens aan gedacht maar je hebt helemaal gelijk whaahaa. Misschien moet ik mijn log aanpassen hahaha ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰

  @Lianne: Grinnik ja en na het handen wassen natuurlijk even een ruk aan de handoekautomaat geven he ๐Ÿ˜‰
  Hihi…ja je bent lekker bezig! Heerlijk! hahaha ๐Ÿ˜€

 13. Fran & Mick zegt:

  nou nou nou ..

  *grinnik

  Door dit soort logs zou ik graag eens in de toekomst
  willen kijken ๐Ÿ˜‰ hoe zouden wij de zindelijksfase doorkomen met Mick hi hi

 14. Emmelinda zegt:

  Ja pfff want het is een circus ๐Ÿ˜• Maar ja, misschien heb je reuzemazzel en ben je er binnen een paar weken van af? Had mijn schoonzusje ook met haar kleine. ๐Ÿ˜‰

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s