*snifsnif*

Vandaag was het dan zover. Vrolijk babbelend fietste Mies naast me mee naar school. Ze had nergens last van. Ik wel. Er zat een knoop in mijn maag. Een vette zeemansknoop. Ik probeerde uit alle macht niks te laten merken. Ze moest vrolijk blijven en vooral niet aan thuis denken.

Haar koffers hadden we zaterdag al gebracht. Net zoals de koffers van haar klasgenootjes verzameld werden in een schoollokaal. Het zullen vast 5 onvergetelijke dagen worden. Net zoals ik me mijn schoolkamp nog herinner.

Mies telde de dagen af en ik telde met haar mee. Ik besef dan weer dat ik soms toch een echte moederkloek ben. Net alsof de kids alleen maar veilig bij mij zijn. Maar toch…dat gevoel. Begrijpen ze haar wel? Luisteren ze op tijd naar haar als er iets is? Mag ze bellen of is dat al gauw onzin? Zullen ze goed met elkaar overweg kunnen al die dagen en lust ze het eten wel dat haar aan het einde van de dag voorgeschoteld zal worden?

Pas op het laatste moment besloot Mies dat ze ook meeging op kamp. Ik heb ze niet aangemoedigd in haar beslissing. Was wel zo eerlijk want wie weet had ik haar wel thuis kunnen houden. Ik ben er gehaaid genoeg voor. Maar dat klopt niet. Ze moet zelf kiezen. En ze koos. Voor het kamp.*snik*. Ze had er ongelooflijk veel zin in. Haar hoofd zat vol snode plannetjes om de jongens een ondeugend lesje te leren.

Zo stond ik dus vanmorgen aan de schoolpoort te wachten op het moment dat het groepje de voeten op de trappers zouden zetten, op weg naar het avontuur. Ik heb nog stiekum overwogen om punaises of iets dergelijks over het pad te strooien. Maar nee, je moet ze toch los laten.

Daar ging ze dan. Mijn grote meid. Ik voelde tranen prikken in mijn ogen.

Sterk spul he, dat Fisherman’s Friend!

Advertenties

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zรกl tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2005. Bookmark de permalink .

0 reacties op *snifsnif*

 1. pompoentje zegt:

  Ja het is even slikken die 5 dagen, maar je dochter zal er wel van genieten. Er is alweer 1 dag voorbij. Maar ik zal het ook hebben hoor, tranen met tuiten, en de kinderen maar lol hebben haha. kop op meis.

 2. Emmelinda zegt:

  Hihi dank je wel. Dat doet me goed. We zijn heel stiekum vandaag langsgereden. Paps had ook last van hetzelfde vreemde gevoel. Vandaar. We zagen de leraar van Mies. Die fietste mee in Mies’ groepje. Ze zijn dus aangekomen. En ik zag dat het goed was….. ๐Ÿ˜‰

 3. Mier zegt:

  Wat worden ze dan ineens groot he? Ik denk dat jij niet af kunt wachten dat ze weer thuis is?
  Ik mag 16 juni gaan sniffen…maar de mijne is maar 3 dagen weg..
  Uiteraard gaat die van jou het ontzettend leuk hebben!

 4. Emmelinda zegt:

  Ja brr hou op; schei uit. En het gaat zo snel. Grinnik…ik ben nou smorgens wel sneller klaar hahaha. Jammer eigenlijk dat ze niet ff kan bellen hoe het is. Dat zou voor mij eigenlijk genoeg zijn. Niet eens iedere dag hihi.
  Dan zal ik aan je denken 16 juni! ๐Ÿ˜€

 5. juist zegt:

  Even doorzetten, als je achteraf hoort hoe het is geweest benje heel blij dat het is goed gegaan..Envind je het zelf bijna zonde dat je je druk gemaakt heeft. Als ze iets van jou mee heeft moet ze het kunnen redden toch? Nu even doorzetten, en even genieten van de tijd dat ze er niet is, dan is het des te fijner dat ze weer terug is..Loslaten is goed. Kinderen komen altijd terug naar hun ouders, soort boomerang, je komt er gewoon niet vanaf!
  Fijn he? ๐Ÿ˜‰
  Liefs Juist ๐Ÿ˜‰

 6. Emmelinda zegt:

  Grinnik…dank je wel voor je peptalk. Het gaat inmiddels ook een stuk beter. Ik moet nog een boel leren heb ik nu begrepen hahaha. Moederliefde zit waarschijnlijk heel diep hahaha. Maar je hebt helemaal gelijk hoor; ik vind het ook super dat ze het zo naar haar zin heeft of zal hebben. Het is eigenlijk meer moeilijk voor mij omdat ze altijd een *zwaankleefaan* geweest is. Waar ik ging moest zij mee. Ze zat ook altijd bovenop mijn voeten omdat ze zo in de smiezen had wanneer ik wegging.

  KNUFFFF

 7. het zou mij ook niet makkelijk afgaan denk ik,maar ik ben blij dat het bij ons het nog wel een tijdje duurt want renee zit in groep 1 en robin gaat volgend jaar pas naar de kleuterschool…….en op de school waar ze op zitten, die gaan pas in groep 8 op schoolkamp en maar 3 dagen, maar ik wens je sterkte en voor je het weet is ze weer thuis!!

 8. Geartsje zegt:

  Lekker vrolijke site heb je!!! En hele mooie bloemetjes!!!
  En je dochter heeft het vast reuze naar haar zin en stiekem mist ze haar moeder heel erg…(had ik ook altijd) ๐Ÿ˜€

 9. Emmelinda zegt:

  @Charming Lianne; Nou weet je wat? Tegen die tijd ben ik er waarschijnlijk wel een beetje overheen gegroeid en dan kan ik je volop steunen ๐Ÿ˜‰ Maar pas op…het lijkt misschien niet zo maar ze zitten in groep 8 voor je het weet ๐Ÿ˜‰
  Dank je wel voor je steun hihi

  @Geartsje: Dank je wel, blije log he?
  Ik kan het me eigenlijk niet meer herinneren dat ik mijn moeder heel erg miste of juist niet. Erg he? Schandalig kind ben ik zeg.
  Ik denk ook dat ze het ontzettend naar haar zin zal hebben. Die zal rust nodig hebben wanneer ze thuiskomt hihi ๐Ÿ˜‰

 10. henriette zegt:

  Haha, agossie, dat is dubbel he zoiets. Je wilt eigenlijk dat ze thuisblijft voor jezelf, harstikke egoistisch natuurlijk, maar als ze dan thuis zou blijven voel je je schuldig omdat ze al die pret mist….

  Je hebt er goed aan gedaan emmelinda….
  ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€

 11. Emmelinda zegt:

  Thanks…dat doet me goed. Vreselijke beslissingen zoiets maar goed, ze was er zooo blij mee dus neem ik aan dat dit het beste was. Ik kom er wel weer overheen *belt witte jassen*

  *grijns* Gisteren zijn we stiekum gaan kijken. Met de auto. Voor de kids is het op de fiets er naar toe zo’n 21 kilometer. Mijn jongste zag dat en die is genezen. Mooi. Weer een probleem minder whaahaa. Geintjuh 8)

 12. juist zegt:

  Haha, als het goed is heb je het ook niet mee gekregen of jouw ouders jou miste toen je zelf weg was! Ouders lijken ten alle tijden sterk te blijven. Mijn moeder miste mij wel, maar toe geven ho maar! Dus werd altijd lekker in de watten gelegd. Nu ik wat ouder ben en op mezelf woon enzo, kunnen we er beter over praten en zijn we (officieel) op de hoogte van elkaars gevoel! Das ook wel lekker. Sowieso kunnen mijn moeder en ik goed overweg, dus das mooi mee genomen.
  En langsgaan op de plek, je lijkt mijn moeder wel, kwam heel sneaky even kijken..Jaja, alsof ik dat niet zag 8) Maar dat vond ik ook wel een lief gebaar.
  Liefs Juist ๐Ÿ˜‰

 13. Emmelinda zegt:

  Goed is dat he, het spel van ouders. Vroeger had ik er een hekel aan maar goh wat is dat maf…zodra je kind geboren word neem je die rol vanzelf over. Of aan.
  Het is jammer, mijn moeder is een paar jaar geleden overleden. Het had nu zo leuk geweest om daar eens over te babbelen ๐Ÿ˜‰
  Het is heerlijk om te lezen dat jij zo goed met je moeder overweg kunt! Daar zal je moeder ook superblij mee zijn! Vooral als je soms verhalen hoort ๐Ÿ˜‰
  Hihi dus we waren niet eens orgineel door ff sneaky langs te gaan? hahaha. Maareh…het heeft wel geholpen. Ik vind het nu alleen nog maar leuk voor haar en niet meer zielig voor ons hihi 8)

 14. epie zegt:

  gelezen , moest ook even slikken , toen ik het las .
  gek eigenlijk want ze zal het best leuk hebbe zoals
  iedereen hierboven denkt.
  enne hoe vind stef het rijk alleen te hebben ?

 15. Emmelinda zegt:

  Ik denk dat ze het heel erg naar haar zin heeft. Ze hebben niet gebeld en ze wisten dat ze een oogje in het zeil moesten houden. Het zal dus allemaal goed gegaan zijn. Ik neem aan dat ze een kind niet tegen haar zin daar houden ๐Ÿ˜‰
  Ik merk eigenlijk niet veel aan Stef ๐Ÿ˜• Misschien dat het nog te vroeg is? Nou houden we haar wel bezig dus dat zal het waarschijnlijk wel zijn ๐Ÿ˜‰

 16. epie zegt:

  heb vanmiddag met stef ge msn t ,geloof dat ze het wel
  leuk vind alleen met jullie , ze kreeg kauwe schotel
  schreef ze . En ze had nog veel miracoli met kaassaus

 17. Emmelinda zegt:

  Zei ze er wat over? Ze heeft het zo niet eens over Mies gehad ๐Ÿ˜• Maar goed, we hebben haar gisteren naar Ikea gesleurd. Daar kun je lekkere zweedse ballen eten. Hahaha
  Hihi kauwe schotel. Ze begint al aardig te typen he? Gaat al iets sneller.
  Dat meiske is echt dol op die kaassaus! Als het aan haar lag at ze dat iedere dag hahaha ๐Ÿ˜‰

 18. epie zegt:

  ze zoekt altijd kontakt , soms zie ik et niet en dn sttaater wel twintig keer hoi opa .
  en dan be je er eindelijk en dan krijg je het bericht ik ga naar de wc. weg stef

 19. Emmelinda zegt:

  Grinnik…wanneer ik msn opstart is ze er ook meteen. Ik zal eens een foto maken van haar wanneer ze met je zit te chatten. Met de koptelefoon op zit ze te zingen en als ze met je tafeltjes zit te doen wipt ze op haar stoel heen en weer van blijdschap hahaha.

 20. Buurtbuuv zegt:

  O jee, dat ziet er uit voor de toekomst (bij mezelf bedoel ik hier hoor!). Ik heb het er al moeilijk mee als mijn kleine lammetjes geen drinken meer uit de fles hoeven(en dus geheel onafhankelijk van me zijn…)!

 21. Emmelinda zegt:

  Hihi dan mag je bij me uit komen huilen hoor. *zucht* En we hebben nog een hele weg te gaan ๐Ÿ˜‰

 22. juist zegt:

  hahaha, geweldig om zo te lezen…Het is inderdaad zonde dat je het er nu niet even met je moeder over kan hebben. Maar ja, zelf heb je nu wel een idee hoe het allemaal in elkaar steekt 8) Mijn moeder en ik kunnen altijd wel lachen om mijn indiote dingen en ze houd me nog steeds in de gaten..Ik ben ook zo’n boomerang… ๐Ÿ˜‰ hahaha…
  Is ze al thuis? en heeft ze het ook echt leuk gehad? Is het niets geweest dan is ze er sterker door geworden …
  Liefs Juist ๐Ÿ˜‰

 23. Emmelinda zegt:

  Grinnik…ja dat is het leukst; dat jullie samen om dingen kunnen lachen. Ik hoop dat je moeder ook een beetje ondeugend is? De mijne was dat wel en zo hadden we dus een boel lol. Tuurlijk was ze ook mijn moeder maar ik heb haar altijd mogen ervaren als mijn vriendin ๐Ÿ˜‰
  Nee Michelle is pas vrijdagmiddag thuis dus ze heeft nog even rust hahaha. Maar ze hebben niet gebel;d dus alles zal kits zijn. En net zoals je zegt..ze is er vast en zeker sterker door geworden. Misschien moet ik haar vanaf nu wel vastbinden hahaha ๐Ÿ˜‰

  Knufff

 24. Jaap zegt:

  morgen alweer dag 4 als ik het goed uitreken! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰

 25. Emmelinda zegt:

  Jaaa zelfs rekenen gaat je goed af ๐Ÿ˜€ Ik heb een paar leuke dingen voor haar gekocht als verrassing als ze terugkomt ๐Ÿ˜‰

 26. juist zegt:

  hahaha, zo wil ze wel baker bij je weg! Als je haar verwent met kadootjes als ze terug komt! ๐Ÿ˜› Andere kinderen willen nu ook wel op kamp, hahaha…
  Niet afkopen hoor ๐Ÿ˜›
  Wel pittig dat je haar zo mist… Ze heeft je nu door! En anders komt ze later er alsnog achter *a-ha*
  Hahha ๐Ÿ˜‰

  Liefs Juist ๐Ÿ˜‰

 27. Emmelinda zegt:

  Hihi heb je me door? ๐Ÿ˜‰ Geintjuh. Stef (mijn jongste) wil niet. Die zag dat het ver fietsen was ๐Ÿ˜› . Nou ja…die spreken we tegen die tijd wel weer.

  Missen? Wie ikke? Wie is Mies? 8)
  Overigens viel het wel mee. De eerste dag was het ergst. Ik zag vanmorgen een meisje uit de andere klas terugkomen met haar koffer. Dus is alles kits met Mies. Anders was ze ook allang terug
  Straks ff dat meisje uithoren ghehehe ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰
  Knufff

 28. Juist zegt:

  Haha, en? Heeft ze dingen gedaan die jij nooit zou doen? Is het nou goed gegaan? Was ze blij met het kadootje?
  En inderdaad is het een dikke afknapper als je eerst hรฉรฉรฉl ver moet fietsen ๐Ÿ˜›
  Geniet je er weer van dat ze thuis is? HAhaha, jah, als ze er zijn kun je ze wel een keertje missen. maar als ze weg zijn..
  Hahaha.
  Liefs Juist ๐Ÿ˜‰

 29. Emmelinda zegt:

  Grinnik…ze is heel braaf gebleven al die dagen. Kijk en DAT zou ik dus nooit doen hahaha ๐Ÿ˜‰
  Alles is prima gegaan. Ze heeft ervan genoten en de meester zei dat we trots op haar mochten zijn. Twee andere kids zijn iedere avond gehaald en smorgens weer gebracht omdat ze daar niet durfden te slapen. Geweldig van Mies dan he? hihi.
  Ja en Stef is liever lui dan moe. Maar nou zegt ze dat wel…tegen die tijd zit ze misschien wel als eerste op de fiets ๐Ÿ˜‰
  Ja het is heerlijk dat ze er weer is. Je hebt gelijk, het is ook nooit goed he? hahaha
  Knufff

 30. juist zegt:

  sjonge… ๐Ÿ˜‰

 31. gonny zegt:

  ja snap kreeg al tranen in m n ogen toen ik dit aan t lezen was jankerd he.groetjes

 32. gonny zegt:

  ja snap kreeg al tranen in m n ogen toen ik dit aan t lezen was jankerd he.groetjes

 33. gonny zegt:

  sorry 2 keer

 34. Emmelinda zegt:

  Giechel…ik denk dat je die gevoelens ook wel heeeeel erg herkent he? ๐Ÿ˜‰

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s