De eerste de beste???

Dingen voor het eerst doen brengt spanningen met zich mee. Dat weet jij, dat weet ik. Maar wist je dat je veel dingen steeds opnieuw voor het eerst kunt doen? Met veel plezier? Lieve watzegjemenou-gasten zal ik dat eens uitleggen? (Ik hoor niemand tegensputteren dus voila…zie hier mijn relaas:)

Wanneer ik ons bed voorzien heb van schoon beddengoed vind ik het heerlijk om er als eerste in te springen.
Heb ik de wc net gepoetst dan is niks lekkerder dan er eens uitgebreid een bezoekje af te leggen. Vond ik als kind al geweldig. Wanneer ik mijn moeder het kleine kamertje af zag komen met de glorixflacon in de handen dan wist ik niet hoe snel ik op de wc kon komen.Ooit wel eens gezien hoe heerlijk dat het schuimt wanneer je in de glorix plast? Ha! Dat bedoel ik maar! Oke, sinds ik zelf de boel moet schoonhouden doe ik dat niet meer (jaja) maar ik wil wel nog steeds als eerste in bad wanneer die als gloednieuw staat te blinken. Net als hondjes die hun territorium willen afbakenen ofzo.

Maar ik heb het niet alleen met gepoetste spullen. Neem nou sneeuw. Of liever niet. Laat liggen, laat liggen. Als een klein kind zet ik met beleid mijn voeten neer op plaatsen waar nog niemand gelopen heeft. En ik zweer je…dat is nog niet zo eenvoudig met maat 43 hahaha. Dan moet ik vroeg opstaan voordat het werkverkeer zich in volle gang zet. Ik huppel dan nog net niet maar het scheelt niet veel.

Of een boek. Een boek leest het allerfijnst wanneer de inkt, bij wijze van spreken dan, net opgedroogd is en bijna niemand nog de kans gekregen heeft zijn of haar vingerafdrukken er op te zetten. Eerst even ruiken. Hmmm, lekker nieuw. Van mij…helemaal van mij! Ook tijdschriften moeten ongelezen zijn. Dus altijd even graaien in het midden van het stapeltje. Niet de eerste en niet de laatste.

Ook een nieuwe pot chocopasta vind ik geweldig. Ik kan me bij de laatste smeersels uit de oude pot al verheugen op de volgende ronde. Dan sta ik ook al heel snel in de keuken om de pot officieel te openen en er als eerste een lik chocopasta uit te toveren. De lol is er daarna snel weer vanaf maar goed, gelukkig gaan die potten hier snel op.

Het klinkt misschien vreemd wat ik je vertel en dat is het waarschijnlijk ook. Dat kun je me zo als eerste vertellen (zie reaktiebutton).
Het klinkt ook wel wat kinderachtig en ook daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Maar egoΓ―stisch mag het je zeer zeker niet noemen.
Immers, wanneer ik helemaal schoongeschrobt uit bad kom….

Mag Marc als allereerste gebruik van mij maken

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zΓ‘l tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2005. Bookmark de permalink .

0 reacties op De eerste de beste???

 1. epie zegt:

  idee je mag bij mij als eerste een dag in bad als je
  de badkamer komt doen

 2. Emmelinda zegt:

  WATZEGJEMENOU??? Hahaha…als je ook de glorix klaarzet?

 3. Fran & Mick zegt:

  Whahaha hier ook hoor! kom maar langs..
  Enne wij hebben voor het eerst sinds jaren
  weer gefietst πŸ˜€ voor Mick was het de allereerste keer
  op de fiets en voor ons was het meteen ook weer wennen!
  Wel leuk hoor πŸ˜€ kan haast niet wachten tot ik mijn
  fiets mag ophalen!

 4. Emmelinda zegt:

  Grinnik…maar je weet nu dat ik NA het schoonschrobben van de badkamer meteen in bad kruip of gebruik maak van de sanitaire voorzieningen? hahaha

  Jaaaaaaa da’s echt te gek he? Hoe vond Mick het? Heeft ie zijn oogjes uitgekeken? Wijzen zeker op alles wat ie zag?
  Ik geloof het meteen dat je niet kunt wachten…wanneer mag je ‘m ophalen?

 5. Juist zegt:

  Heel herkenbaar, maar mijn vriend is me wel eens (meestal) te snel af. Als ik de schoonmaak spullen weg zet, zit hij al rustig op de wc. Probeerde het nog op te lossen door te vragen of hij nog moest vΓ³Γ³rdat ik ga beginnen..Dan zegt ie heel lief; nee hoor…Maar als ik klaar ben en de spullen weg zet….
  Heeft ook wel wat schattigs!

 6. Emmelinda zegt:

  Hahaha hij heeft het dus ook! Niks zit lekkerder dan een pasgepoetste plee! Toch?
  Tja..eigenlijk is het alleen te verhelpen door de spullen nog niet op te bergen en alvast klaar te gaan zitten hahaha πŸ˜€

 7. Juist zegt:

  Neej, ik kijk wel uit! Hahaha, loopt ie me zo omver, hij is daar heel goed in, zei zelfs al een keer dat er telefoon was….ik was gefopt en hij had de wc…Ik laat hem maar. Hij is beter in de afwas…En ik ben het beste in glazen zo snel mogelijk weer vies maken…Dan moet hij zoo zuchten πŸ˜€ Haha, dan is de schone wc hem wel gegunt!

 8. Emmelinda zegt:

  Whoeehaa…die regel over dat zuchten doet ’t ‘m. Dat is zo herkenbaar hahaha.
  Ik vind het wel een goeie…zeggen dat er telefoon is. Misschien heb je een mobieltje? Dan lukt dat vast niet meer hahaha

 9. juist zegt:

  Neej, dan is het spontaan op zijn mob dat ik ‘gebelt’ word! Hij is daar zoo goed in ook πŸ˜€ en domme ik stink er nog in ook. “let jij op het eten, heb ik er net ingedaan’ dan ga ik kijken….blijkt dat ik het nog zelf moet opzetten ook… Mijn lieve grappenmaker zit dan alweer hoor….
  Ik geef het op πŸ˜€
  Laat maar…. πŸ˜‰

 10. Emmelinda zegt:

  Grinnik…ja net zoiets als Marc en ik tegen elkaar zeggen: “Wil je wat drinken?” Dan denkt de ander verrukt:”Jaaa lekker” en dan zeggen:”Breng dan voor mij ook iets mee” hahaha.

 11. Jaap zegt:

  grappig, en heel leuk logje! en ’t is een vorm van prettig gestoord he? πŸ˜‰ Dat herken ik wel….
  Die Marc.. heeft hij dat nou ook? Dat als-eerste-syndroom…?
  Heel leuk beschreven! πŸ˜€

 12. Emmelinda zegt:

  Thanks! Zeker weten dat het een vorm van prettig gestoord is. Ik heb er nog een heleboel maar laat ik die niet meteen allemaal op de weblog gooien…dan rent iedereen gillend weg hiero hahaha.
  Eens denken…nee ik kan zo snel niks vinden waarbij hij dat heeft. Hoogstens wanneer de nieuwe reclameblaadjes in de bus vallen. Of wanneer ie een nieuwe muziekdvd heeft gescoord. Maar ja dat telt niet want die hoor en zie ik dan ook. Je ziet het…het is eigenlijk amper een wedstrijd. Die win ik met gemak.

  Goh nou blijf ik eigenlijk denken over dat als-eerste-syndroom en Marc. Mocht me iets te binnen schieten *peng* dan laat ik het hier weten oke? hihi πŸ˜‰

 13. Jaap zegt:

  ok πŸ˜‰ En misschien bestaat er ook een als-tweede-syndroom? 8) πŸ˜€

 14. Emmelinda zegt:

  Hahaha ja die bezit Michelle, mijn dochter. Wanneer ik vraag om iets te doen zal er altijd eentje eerder opspringen hahaha

 15. Jaap zegt:

  πŸ˜€ hahaha…. ik had vroeger een tijd-afhankelijk als-eerste-syndroom: als we klaar waren met eten en er moest afgewassen worden had de wc een magnetische aantrekkingskracht… gek, dat zoiets zo snel op je darmen kan werken……

 16. Emmelinda zegt:

  Whaahaa jaaaa dat herken ik! Daar kreeg ik meteen de sch*t van hahaha 8)

 17. henriette zegt:

  Hahaha, grappig. Dat van de sneeuw herken ik wel . En plassen in de glorix doe ik ook wel eens per ongeluk, maar vind het eigenlijk stinken πŸ˜• . Kan me niet voorstellen dat de gassen die daarbij vrijkomen goed zijn voor de gezondheid lol πŸ˜›

 18. Emmelinda zegt:

  Hihi dan zal ik aan je denken, de eerstvolgende keer dat de sneeuw gevallen is.
  Nou inderdaad, daar zeg je zoiets. Dat is dan weer de keerzijde want het is een chemische lucht waar je niet goed van wordt!

 19. Tycho's mama zegt:

  Wat een herkenbare log!! Die sneeuw, maar vooral dat van die verse nieuwe boeken en tijdschriften ergens tussenuit halen en niet de bovenste pakken!!. Lachen toch?? En zo te lezen hebben meer mensen er last van, dus het zal geen afwijking zijn dan…..pff opluchting! πŸ˜‰

 20. Emmelinda zegt:

  DAT vind ik nou zo leuk aan die webloggen. Dan denk ik dat ik ergens helemaal alleen in sta maar dan blijkt dat er meerdere mensen mee zitten hahaha. Is een soort groepstherapie *grinnik*

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s