Het leed dat buurvrouw heet…

Iedere dag word ik getrakteerd op een gratis fluitconcert. Nee niet van bouwvakkers of zoiets dergelijks en ik hoef ook niet ’s nachts voor kaartjes in de rij te gaan liggen. De muzikanten waar ik het over heb zijn braaf iedere dag aanwezig, of ik daar nou prijs op stel of niet. Het is iedere keer weer een feest om te beluisteren en mijn mond krult tevreden om in (minstens) een glimlach.

Ik heb het over het vogelkoor in de grote boom. De conifeer die ervoor zorgt dat er plaatselijk delen van onze tuin onvruchtbaar gehouden worden door zijn grote takken. Van irrigatiepraktijken heeft hij nog nooit gehoord. We vergeven het hem…hij houdt ook de inkijk tegen van de huiskamer. Daar zijn alle buren bij gebaat. Ook wij kunnen bepaalde hoeken niet zien.

Maar…zoals in de meeste verhaaltjes komt ook aan dit sprookje een eind. Een tragisch eind. Want hij moet weg. We kunnen er niet veel tegen beginnen want de stam van deze joekel staat niet in onze tuin * jank *. Een wederzijdse buuf (vriendin van HEM) kwam het ons vertellen en deelde tussen neus en lippen door mee dat het onze schuld zou zijn. Wij zouden namelijk last hebben van de overhangende takken. Ik weet niet waar ik op dat moment het ergst mee zat; het verdwijnen van die boom of de onterechte beschuldiging aan ons adres.

De eerstvolgende dag trokken wij ten strijde. We probeerden het leven van de boom te rekken. Met argumenten als kapvergunningen, vogels en inkijk gingen we de opzichter van de woningbouwvereniging (hierna te noemen: wbv) te lijf. Spreekwoordelijk dan, we hielden ons schuil achter de nummertoetsen van Marc’s gsm. Helaas, het mocht niet baten. Het besluit stond vast. De boom moest vertrekken. Tussen wbv en de eigenaar van de boom (buum) was een overeenkomst gesloten dat hij (buum) de tuin zou bijhouden en dat de andere partij de boom zou verwijderen.

Deze boom zorgt namelijk vanwege zijn grootte voor verminderd lichtinval. Tsja…we begrijpen het probleem. Daar is niks tegen in te brengen. Neemt niet weg dat we het naderende verlies van die boom betreuren. We zijn nog steeds niet blij met de beschuldiging van die ene buuf maar goed WIJ (en de wbv want buuf heeft er namelijk al een flinke reputatie opgebouwd) weten hoe het zit en dat is het belangrijkste. Bij twijfel kan het immers nagevraagd worden.

Inmiddels hebben we voorzorgsmaatregelen genomen. Onze ramen zijn versierd met zo’n folie waarmee de helft van de uitzendingen van Eigen huis in Puin reclame gemaakt wordt. Spam via de ramen is op deze manier gefilterd.
Het fluitconcert zal ik over enkele weken moeten missen maar daar zou ik nog een opname van kunnen branden op CD.

En die buuf? Tsja…in DIE tuin kan het niet meer. Maar wat ons betreft…

….kan ze de bomen in!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zΓ‘l tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2005. Bookmark de permalink .

0 reacties op Het leed dat buurvrouw heet…

 1. Natazz zegt:

  Je kan je eigen eerst nog even een paar dagen vastketenen aan die boom maar plakfolie is natuurlijk ook een optie. En moet je straks eens zien hoeveel licht je in huis hebt. Blijven lachen Emmelinda πŸ˜•

 2. CharLi zegt:

  hè wat zonde zeg 😦 😦 ik hou toch al zoveel van bomen!

  Toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders hadden we bij onze oude huis een hele mooie berk in de tuin staan, dat was van, mijn moeder en mij, onze boom! toen we gingen verhuizen hadden we de boom het liefst mee willen nemen, maar aangezien dat hij al van een behoorlijk formaat was kon dat natuurlijk niet, ach dachten we, Dan nemen wee af en toe wel een kijkje bij “onze boom” wat wil nou het feit? zodra de nieuwe bewoners in het huis zaten hebben ze de berk omgezaagd!!!! o wat was ik kwaad en verdrietig!! hadden ze zomaar ‘MIJN”boom gesloopt grrrrr

  en nu, elke keer als ik er langs kom krijg ik een rotgevoel, vind het nog steeds niet leuk……

 3. Emmelinda zegt:

  @Natazz; Ik krijg er een b-tje kramp van in mijn kaken ghehehe. Maar het klopt, ook wij zullen iets meer licht in huis krijgen. Niet dat het nou zo donker was maar toch…en in de tuin zorg ik gewoon voor nestkastjes extra πŸ˜‰

  @CharLi; Ja is echt zonde he? Maar er is niks tegen te doen. Helaas.

  Jaaaaaa dat kan ik me HEEL goed voorstellen! Onze buren hadden vorig jaar een prachtige boom in de tuin. Ze doen zelf niks aan de tuin, alleen puin verzamelen. En toch moest die boom weg. Terwijl dat tenminste nog iets van kleur gaf het hele jaar. Ik vind het NOG zonde…het is nou pas een half jaar geleden maar het blijft eeuwig zonde. *sjugt*

 4. CharLi zegt:

  ik ben blij dat ik zelf nu 2 mooie bomen in de tuin heb staan, het zijn dan helaas geen berken maar wel hele mooie en hoge bomen, die zijn echt mijn trots in de tuin en weghalen?? Ech nie!!!!!

 5. Emmelinda zegt:

  Neeeee niet doen! Heerlijk dat je over je eigen spullen kunt beslissen he? Voor anderen is het misschien dan maar een boom maar als je er zo van kunt genieten is dat heerlijk. Ik kijk heel graag even in onze tuin. En die vogeltjes fluiten zoooo lief. Het is er heel druk. Ik vind het echt sneu dat ze straks moeten verhuizen *sniksnik*

 6. CharLi zegt:

  veel blijven voeren, nestkastjes op hangen (misschien zelf een boom planten?) en dan blijven ze best wel komen denk ik hoor!

 7. Emmelinda zegt:

  We hebben zelf ook nog een conifeer. Misschien verplaatsen ze zich wel. I hope so. Al is die nog klein in vergelijking met die hiernaast πŸ˜‰

 8. CharLi zegt:

  ach coniferen groeien gelukkig erg snel πŸ˜‰

 9. Emmelinda zegt:

  Ja dat klopt inderdaad…en wie het kleine niet eert… πŸ˜‰

 10. CharLi zegt:

  Is het grote niet weert hihi πŸ˜€

 11. Emmelinda zegt:

  Jaaaa, da’s 1 sterretje voor jou ghehehe πŸ˜‰

 12. CharLi zegt:

  πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

 13. leejo zegt:

  Dan moet je ook maar niet klagen over hangers hΓ© πŸ˜‰

 14. Emmelinda zegt:

  *trekt pruillip* Maar dat deed ik ook niet *jank*

 15. Emmelinda zegt:

  Pas wanneer ik ga klagen over staanders is het een probleem πŸ˜› 8)

 16. leejo zegt:

  Hahahaha ook weer zo,**Leejo geeft een zakdoekje aan ** stil maar meisje. πŸ˜€

 17. Emmelinda zegt:

  *neemt zakdoek aan en tettert er flink op los* Thanks!

 18. Tina zegt:

  Dat is jammer…. al moet ik zeggen dat ik zelf een bloedhekel aan coniferen heb. Ik hoop dus van harte dat onze nieuwe buren die niet gaan plaatsen, wij in ieder geval zelf niet.
  Maar van vogels in de tuin hou ik zeker, wij zullen dus het nodige plaatsen waar zij zich prettig bij voelen.
  En een vlinderstruik voor de meest prachtige exemplaren gratis in je tuin, ook zo leuk.

  Nee, we hebben zelf niets gekocht op de rommelmarkt, de zolder moet nu echt zo leeg mogelijk!
  Fijne avond, groetjes van Tina πŸ˜€

 19. Emmelinda zegt:

  Dan hoop ik met je mee want als erfafscheiding zijn ze nog steeds errug geliefd! πŸ˜‰
  We hebben nog flinke struiken zat dus wanneer de vogels zich een beetje aanpassen is het daar ook vast prettig vertoeven πŸ˜‰ Ja een vlinderstruik is echt een must in de tuin he? Daar komen ook zulke mooie vlinders op af. Ze zeggen dat de vlinder aan het uitsterven is maar dat is in onze tuin niet echt te merken πŸ˜‰

  Hihi ja ik geloof het. Ik moet ook nodig eens naar zo’n rommelmarkt om onze zolder te verlichten van al die meuk. Maar ik weet wel hoe het gaat…ik kom vast met meer terug dan waarmee ik gegaan ben ghehehe πŸ˜‰
  Ik wens jou ook een hele fijne avond Tina! Groetjes πŸ˜€

 20. teunis zegt:

  Kunnen jullie die buurvrouw niet gewon omhakken? πŸ˜‰

 21. Miek zegt:

  Een grote pindasnoer rijgen en in je conifeer rijgen, enkele vetballen erin en je hebt je vogelkerstboom. Echt wel dat ze dan blijven!!!!!
  Maar eeuwig zonde is het wel ja.

 22. Miek zegt:

  ….in je conifeer hangen dus!! πŸ˜‰

 23. Emmelinda zegt:

  @Teunis; Eigenlijk heb je nog gelijk ghehehe. Ze is een natuurramp dus hopla, weg ermee πŸ˜› 8)

  @Miek; Grinnik…ik zit net te denken he, er zitten ook hele dikke grote duiven in deze boom. Stel je voor dat die ook mee overhuizen…ik denk dat de top van de leien conifeer zo tegen de grond aan slaat ghehehe πŸ˜‰

 24. tycho's mama zegt:

  Ik heb het ff proberen te volgen. Maar jullie hebben niet geklaagd over de overhangende takken?? Waarom komt de buurvrouw dan zeggen dat het jullie schuld is om dat jullie er last van hebben. Jij hebt toch niet gevraagd of ze hem wel wilden halen??

 25. Emmelinda zegt:

  Nope…dat is dus een raadsel. Wij hebben niet geklaagd. We hebben geen last van die boom. Integendeel…hij is alleen maar fijn. Hij hangt idd over maar ach we hebben nog tuin genoeg over. We hebben daar nooit tegen iemand over geklaagd.
  Hoe zij daar nou weer bijkomt? Hmm het wordt nu misschien NOG moeilijker; de buum is een travestiet. Hij schijnt omgebouwd te zijn. Dus het zou kunnen zijn dat buuf 1 (die ons beschuldigt dus) te horen heeft gekregen dat buuf (buum-travestiet) er last van had. Aangezien ze meteen aangenomen heeft dat buufm (even zo) een man is zal ze mij aangezien hebben als dader πŸ˜‰ Buuf uit het stukje hierboven had namelijk meteen met de opzichter gebeld. Wanneer deze de trem buuf heeft gebruikt zoals ik het hier in deze reactie stel is het weer te begrijpen. Maar of het zo is??? Kweetniet.

 26. tycho's mama zegt:

  Al met al heb je niet zulke leuke buren begrijp ik?? Eerst die gast die je auto beschadigde en nu deze twee. Aan allebei de kanten niet leuk???

 27. Emmelinda zegt:

  Grinnik…zal ik je nog eens iets vertellen? ZIJ is de vriendin van die persoon die de auto beschadigde πŸ˜‰

 28. tycho's mama zegt:

  Moet niet gekker worden. Woon je daar nog wel naar je zin als je het aan beide kanten niet getroffen hebt met je buren?

 29. Emmelinda zegt:

  Oh jawel…het blijft spannend zo ghehehe πŸ˜‰
  Nee maar even zonder gekheid. Ik zou hier niet wegwillen. Verder hebben we weinig contact met de buren en dat bevalt op deze manier wel errug goed. Alleen heb je af en toe toch contact met ze zonder dat we er om gevraagd hebben πŸ˜‰

 30. tycho's mama zegt:

  Ja, je hebt je buren tenslotte niet nodig om er lekker te wonen. Maar het is wel gezellig natuurlijk als je met je buren op kunt schieten. Hier komen we ook niet bij elkaar over de vloer, en je ergert je ook wel eens natuurlijk, maar het gaat niet zoals het bij jou gaat. Nu is dit ook een dorp en dat scheelt ook wel natuurlijk!

 31. Emmelinda zegt:

  Dat denk ik dus ook dat het daarom scheelt. Ik vind het belangrijkste dat we niet gek worden van elkaars muziek. De rest vind ik minder belangrijk omdat ik vrienden zelf liever uitzoek ghehehe πŸ˜‰ We hebben met onze andere buren wel eens meer ocntact gehad in het begin. Die kregen we hier gewoon niet meer weg hahaha. Daar begin ik niet meer aan πŸ˜‰

 32. tycho's mama zegt:

  Hahahaha, nee, da’s ook niks! Hiervoor heb ik eventjes in een appartement gewoond en daar hoorde ik de buuf en buum regelmatig ruzie maken. Ik denk (weet eigenlijk wel zeker) dat hij ook met zijn handen praatte als je snapt wat ik bedoel. Nou….da’s ook niets om naar te luisteren kan ik je vertellen. Je weet gewoon niet wat je moet doen.

 33. Emmelinda zegt:

  Ja klopt, dat is hier om het hoekje ook. Ik heb wel eens bijna met de telefoon in handen gestaan maar ik drufde niet goed. Stel je voor dat je je ergens mee bemoeit en je ziet het niet goed… πŸ˜‰

 34. tycho's mama zegt:

  Of wel…en dan kan je ook klappen krijgen!! Ik ben maar met het licht uit onder mijn dekbed gekropen…..hahaha wat een lafbek hΓ¨ πŸ˜‰

 35. Emmelinda zegt:

  Hihi nee hoor…ik snap psies waarom je die keuze gemaakt hebt. Al gingen ze hier toen zo erg te keer. Met gillen en al. Maar stel nou dat het een favo sm-spelletje was? Ghehehe 8)

 36. leejo zegt:

  Gelijk weer van die gedachten,die Emmelinda,en ik maar denken dat het zo’n keurig huismoedertje is πŸ˜‰

 37. Emmelinda zegt:

  Whaahaa ben ik ook 8) πŸ˜›

 38. ALida zegt:

  Wat sneu nou. Voor de vogels, de boom en voor jou. Leuk trouwens zulke buren. Je hebt ze helaas overal πŸ˜‰ Mijn buren hebben een grote boom in de tuin die echt harstikke dood is, maar weghalen ho maar. Zit ik hier tegen een bruin dore conifeer te kijken. 8)

 39. Emmelinda zegt:

  Dat is ook maf. Da’s het tegenovergestelde…aaargh! En dat is lelijk; zo’n bruin geval! Niet te begrijpen dat ze dat zelf ook niet lelijk vinden zeg! Of moeten ze het op eigen kosten doen…is het dat? πŸ˜•

 40. epie zegt:

  over buren gesproken emmelinda , voel je iets voor woningruil , kun je eens kennismaken met mijn buren.
  die verbouwd zijn slaapkamer regelmatig , nee niet uit
  hobby gewwon uit geestelijk enthousiasme , zodat de
  ggd met drie wagens hem in bedwang moet houden.

 41. Emmelinda zegt:

  Grinnik…nee dank je. Ik denk dat de buurt het niet overleeft ghehehe 8)

 42. omabommel zegt:

  ik heb een klein pruts tuintje en dat is nog eens bestraat ook…………….maar je mag toch niet zomaar boomkes weghalen???
  kan je de buuf niet in een nestkastje plaatsen???? πŸ˜‰ πŸ˜‰

 43. epie zegt:

  @ emmelinda
  en met je eigen heel hoge denneboom
  de broedplaats van de buurt.
  de torenflat zoals mamsie hem noemde
  heel leuk met uitzicht op de nestjes
  enne jouw auto past nog in de garage
  wat wil je nog meer

 44. Emmelinda zegt:

  @Omabommel; Was het maar waar…blijkbaar mag het wel. Ik snap er niks van. Schijnt ook te zijn omdat het geen broedseizoen is. Ik dacht dat je altijd een kapvergunning moest hebben? Niet dus.. πŸ˜•
  Ik denk dat ik de buuv inderdaad in een nestkastje zet. En dan flink dichtspijkeren ghehehe 8)

  @epie;hahaha ja en je hebt nu een eigen oprit…zo’n schuin stoeppie…dat is ook iets om over na te denken *grinnikt* πŸ˜‰

 45. epie zegt:

  @emmelinda hoe weet jij dat eigenlijk

 46. epie zegt:

  moet even een kroket gaan scoren bij het takstation

  gister door jullie een heel grote bifi gescoord

 47. Emmelinda zegt:

  Oh hahaha…lekker he? Ik zag dat ze nou ook hele kleine Bifi’s hadden. Alsof ik die ooooooit ga kopen zeg πŸ˜›

 48. Emmelinda zegt:

  Pee-Es; ik weet ALLES 8)

 49. Liesbeth zegt:

  Ik heb je opgegeven voor de nationale boomplantdag van dit jaar 8)
  Buren….je hebt ze vaak niet voor het uitzoeken 😦

 50. Emmelinda zegt:

  Hahaha dan zet ik een boel boompjes in de tuin van de buum 8) Snelgroeiende πŸ˜‰
  Nee helaas niet. En over het algemeen *afkloppennnn!* valt het nog wel mee. Zo nu en dan is er weer iets…houdt het spannend πŸ˜‰ ghehehe

 51. remco zegt:

  je zdegt wel dat je buuf de boom in kan maar wordt die niet juist weggehaald 8)

 52. Emmelinda zegt:

  quote:En die buuf? Tsja…in DIE tuin kan het niet meer

  Hahaha die vraag had ik verwacht. Daarom had ik me ingedekt hahaha πŸ˜‰

 53. Martijn zegt:

  Hee er zijn tegenwoordig van die bifi’s van ogeveer 2 cm lang en er zitten er een hoop in die verpakking. 1 nadeel ze zijn dan weer per stuk verpakt dus graaien gaat nog steeds niet, en een voordeel is dan weer dat er geen plastic jasje meer om het worstje heen zit πŸ˜‰

 54. Emmelinda zegt:

  Hihi ja klopt, ik had een advertentie gezien. Misschien dat ik dan eerst alle verpakkingen eraf moet slopen om dan eens flink te gaan graaien. Dat kan weer wel hihi. En ze kunnen in een keer in de mond. Scheelt ook 8)

 55. Nicky zegt:

  Wanneer is de stille tocht voor Boom? πŸ˜‰ Geintje, is zonde, hoor!

  Over buren gesproken.. Ik hoorde net via de tamtam dat hier om de hoek een huis afgezet is met rood lint en dat het wemelt van de politie… Spanning en sensatie!
  Groetjes van Nicky uit het Wilde Westen euh… Zuiden.

 56. Emmelinda zegt:

  Hahaha ja laten we 1 minuut stilte in acht nemen ghehehe πŸ˜‰

  Wat doe jij dan nog achter je pc? Hup naar buiten hahaha. GEINTJUHHH πŸ˜‰
  Groetjes terug uit een nu rustige wijk (wij hadden het vorige week hahaha, twee brandweerwagens, politie en ambulance πŸ˜•

 57. Nicky zegt:

  Neu… Ik blijf lekker binnen… Ik lees het morgen wel in de krant. Bovendien moet ik mijn bedje in. Ik moet morgen slapen werken. Gelukkig is het rustig op ’t werk! πŸ˜€ Welterusten!

 58. Martijn zegt:

  ohja die boom daar ging het over πŸ˜‰ Stille tocht? vogeltjes fluit tocht πŸ˜‰ Welke vogeltjes wonen er eigenlijk in die boom? die zo zaten te fluiten?

 59. Emmelinda zegt:

  @Nicky; Hihi ja gelijk heb je. Ze gaan ook zonder jou wel door en zo is het minder koud ghehehe πŸ˜‰ Welterusten ennuh…neem voor morgen dan maar een breiwerkje mee? πŸ˜‰

  @Martijn; Hahaha ja nou kunnen we het nog over DE boom hebben. Straks gaat het over een bosje brandhout πŸ˜‰
  Ik heb geen flauw idee welke vogels zo’n maf geluidje maken. Maar ik weet wel dat er dikke duiven inzitten, merels, mussen (ja Domino-day…pas op πŸ˜‰ en koolmeesjes. Waarschijnlijk maken die dat geluid??? Het is echt grappig. Op de slaapkamer kunnen we zo in de boom kijken. Nog wel πŸ˜•

 60. Marjan zegt:

  Goedemorgen Emmelinda.
  Ik kan daar altijd zo slecht tegen als een gezonde boom zomaar omgekapt wordt.
  Hier hebben ze een tijdje terug in het park ook een paar reuzen omgekapt.
  Dat ging me echt aan het hart hoor.
  De vogels moeten dan weer een ander huis gaan zoeken.
  Ik kreeg te horen dat de bomen ziek waren.
  Ja aan me neus.
  Ze stonden een beetje schuin en volgens mij waren ze bang dat ze om zouden gaan vallen en dan op huizen terecht zouden komen.
  Ja en dan zijn zij natuurlijk wel verantwoordelijk!
  Geniet nog maar even van het fluitconcert!
  Een fijne maandag toegewenst.
  Groetjes van Marjan!

 61. Claudia zegt:

  Spijtig van die boom en vooral de vogeltjes. Ons huisje staat ook omringd met bomen en zelf hebben we twee kippen en daar komen ook ontzettend veel vogeltjes op af. In de zomer vind ik het dan ook altijd heerlijk om wakker gemaakt te worden door hen. Ik hoop voor je dat ze toch naar je kleinere boom verhuizen, al is het maar een deel van hen.
  Ikzelf heb ook niet veel contact met de buren, een simpele goeiedag en daar blijft het meestal blij, maar over het algemeen mogen we gelukkig niet klagen.
  Een fijne maandag en een dikke knuf
  Claudia

 62. Emmelinda zegt:

  @Marjan; Oef ja, dat is ook verschrikkelijk. Natuurlijk zou ik ook willen dat ze gekapt werden als het om mijn huis ging. Zo egoΓ―stisch ben in dan ook wel weer. Maar de boom hiernaast doet niemand kwaad. Die buum is nooit thuis. Dus last kan ie van die boom niet hebben. Ik vind het echt sneu. Die vogels vinden vast wel weer een plekkie. Stiekum hoop ik dat ze met het kappen van de boom eruit vliegen en aanvallen ghehehe πŸ˜‰
  Ik wens jou ook een fijne maandag!
  Groetjes πŸ˜€

  @Claudia; Ja zonde is het he? Het is inderdaad heerlijk om in de zomer wakker gemaakt te worden door die vogels. Helemaal omdat we hier midden in de stad zitten. Dan verwacht je eigenlijk niet zoveel natuur in je tuin πŸ˜‰ Maar goed, ik wacht af. Ik denk dat het nou niet meer zo lang duurt voordat die boom er uit gaat. Geniet ik ondertussen nog effies van alles πŸ˜‰
  Ben maar blij dat je over het algemeen niet hoeft te klagen. Het is leuk wanneer je bij elkaar binnen kunt wippen om een bakkie koffie te leuten maar zo lang het rustig wonen is vind ik dat nog het allerbelangrijkste!
  Ik wens jou ook een hele fijne maandag en een dikke knufffffff πŸ˜€

 63. MIEP zegt:

  Als jullie het niet waren die geklaagd hadden over overhangende takken, wie was het dan wel?????

 64. Emmelinda zegt:

  De buum. Dat weten we van de opzichter zelf πŸ˜‰

 65. Siep zegt:

  het zal wel al eerder gezegd zijn, maar ik heb geen zin om 66 reacties door te lezen
  (waar haal je al die reacties vandaan zeg!?)
  waarom zet je van t voorjaar niet zelf weer een nieuwe boom in j e tuin?

 66. Emmelinda zegt:

  Hihi en na 66 reacties TOCH met een orginele komen…DAT is knap πŸ˜‰

  Maareh…het kan helaas niet. Onze tuin is vol πŸ˜‰

 67. Philippe zegt:

  Hey hallo Emmelinda,
  Via de weblog van mijn vrouwtje ben ik hier even op bezoek gekomen. Je schrijft mooi en het is aangenaam om het allemaal te lezen. Wat dit logje betreft vind ik het dan ook jammer voor de boom Γ©n de vogeltjes. Dat zal een gemis worden, want zo’n vogeltjes brengen toch soms het zonnetje in huis. Dat zo’n boom het licht belemmerd kan best zijn, maar zo’n boom heeft toch zijn waarde in al die jaren opgebouwd en is in dit geval “niet zomaar” een boom…Jammer dat er dan mensen zijn die dit niet (willen) snappen en een stukje natuur, want dat is het toch tenslotte, zomaar laten verwijderen. Alleszins kan ik je gevoelens hierrond best begrijpen !
  Groetjes Philippe

 68. Emmelinda zegt:

  Hoi Philippe!
  Leuk dat je hier een bezoekje komt brengen! En dan breng je nog complimentjes mee ook…jij mag terugkomen ghehehe πŸ˜‰
  Je hebt gelijk, dat vind ik dus ook. De natuur is in zo’n grote stad toch al ver te zoeken en dan is het gewoon zonde om zo’n boom te slopen. Die buurman is nooit thuis, alleen sΓ‘vonds, dan is het toch al donker. Verder zit ie toch nooit in zijn tuin dus ik snap het probleem niet maar het zal wel aan mij liggen πŸ˜‰
  Groetjes terug en een hele fijne dag!

 69. leejo zegt:

  Goedemorgen jongedame,en een hele fijne dag.
  Groetjes Leejo

 70. Emmelinda zegt:

  Heeej Leejo;
  Voor jou ook een heeeeeele fijne dag he? Maak er iets moois van! πŸ˜€
  Greetzzzzz

 71. Marika zegt:

  Ah wat zonde van die boom…. 😦
  Het lijkt wel of je tegenwoordig geen bomen meer leuk mag vinden, dan staat men je heel raar aan te kijken.
  Mijn vorige woning was mijn allereerste woning waar ik heel blij mee was. Het eerste wat mij opviel was een mooie bloesemboom in de achtertuin, je kon er in de zomer onder zitten uit de zon, maar er was ook ruimte om wel in de zon te gaan zitten als je zou willen. Hij hield ook nog eens de zon van het raam weg zodat het zelfs bij 30 graden toch nog koel bleef in huis. Vanuit de slaapkamer keek je in het voorjaar recht in de bloesem.

  Kennissen kwamen kijken, zagen die boom… ‘oh maar die kun je wel weg laten halen hoor’ alsof het iets heel ergs was. πŸ˜•
  Toen kwam na een jaar het bericht dat ik een ander huis moest gaan zoeken omdat die van mij genomineerd was om gesloopt te worden. Vanwege een nieuwbouwproject…het huis was in prima staat. Met veel pijn in het hart afscheid van genomen, dat ik al mijn spaargeld in dat huis had gestoken was erg maar dat ik mijn boom kwijt zou raken vond ik nog erger…

  Kort erna kwamen er zolang tijdelijke bewoners in en op een dag kom ik langs mijn oude huis en wat zie ik…nou ja wat zie ik niet kan ik beter zeggen. Mijn boom omgezaagd. Damn…dat deed zeer. 😦 Ze zitten er maar even maar wel nog even die boom om zeep helpen. Kan er nog kwaad om worden.

 72. Emmelinda zegt:

  Ja gek he, dat je zo dol op bomen kunt zijn. Ik lijk prinses Irene wel ghehehe. Maar goed, ik praat er niet tegen. nog niet. Ik kan me voorstellen dat je dol was op die bloesemboom! Die zijn zoooo mooi! Mijn buurman had een hele aparte boom. Die was ieder seizoen mooi. Echt een plaaaaatje! De tuin van die buurman is een grote zooi. Maar die boom moest en zou er uit. Het duurde een paar jaar en hij bleef het maar zeggen. En ineens was ie om. Verschrikkelijk! Niet dat ie iets doet met de gewonnen plek. Ik mis die boom wel…al stond ie niet in onze tuin. En de boom van dit stukje ga ik ook missen. Het is zo grappig, dat vogelgeprut in die boom!

 73. EPIE zegt:

  nou en dan tedenken van mijn heel mooie japanse
  of chinese kers (weet ik veel)
  prachtige bloesem enne waarschijnlijk kapot gemaakt
  in de iegem tuin toe we niet thyuis waren (zoutzuur ?)

 74. epie zegt:

  gut wat een nederlands he , typen tussen de telefoontjes door

 75. Emmelinda zegt:

  @epie; en toch wil ik dat kunstje eens uithalen met die vreselijk lelijke wilde roos van hiernaast die tussen de schutting doorkruipt.. Ah nee…sjielug voor die roos met zijn lelijke doornen. Ik snoei ‘m wel weer…*sjugt*

  Hahaha wanneer jij zo typt tussen de telefoontjes door wil ik je wel eens horen praten tijdens de telefoontjes hahaha πŸ˜›

 76. Alida zegt:

  Ja het moet op eigen kosten, maar dat zal het probleem niet zijn. Het is meer met eigen handen dat ze tegenspreekt. πŸ˜‰

 77. Emmelinda zegt:

  Was hiernaast dus psies hetzelfde. Hij had gewoon geluk dat zijn nieuwe buren wel konden helpen. Die waren met velen. Hijzelf stond alleen maar toe te kijken. πŸ˜•

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s