Watfiepjemenou?

Vanmorgen hoorde ik een moeder mopperen op het hummeltje in de buggy. Dikke tranen biggelden uit zijn oogjes en vermengden zich met wat er door het huilen uit zijn neusje een weg naar beneden zocht. Het mannetje zag er zo ontroostbaar uit en pas toen ik moeder verder hoorde mopperen over het feit dat hij die fiep* had weggegooid begreep ik het tafereeltje.

Ook hier hebben we menig maal s’nachts ons heerlijk warme bed moeten uitstappen om op de tast op zoek te gaan naar dat kleine kreng (de fiep, niet een van de dochters ghehehe). Om vijf minuten later wéér het hele ritueel te moeten afwerken. Maar ja, vastkitten kannie he? Ghehehe.

Even snel ergens naar toe gaan was ook niet slim. Eerst zorgen dat het geval (weer de fiep en niet het kind) braaf in de luiertas zat. Anders had je een probleem bij het moe worden. (van het kind, niet van de fiep). Gek werd ik van dat ding. Omdat kinderen het op de een of andere manier heerlijk vinden om dat ding uit de buggy te pleurenverwijderen (het heet niet voor niets fopspeen!) zie je vaak op straat een achtergebleven exemplaar. Wanneer ik dat zie hoor ik in gedachten dat ontroostbare kind en wanhopige ouders die snel een reservegeval gekocht hebben maar helaas niks bij zich hebben om het kreng (de fiep, niet het kind) uit te koken alvorens het te gebruiken.

Ik wist dan ook niet hoe snel ik toendertijd bij de kids van dat ding af moest komen. Troost kregen ze wel bij mij…niet bij dat gummie ding met neusring. Tot die ene keer op de fiets. Ik had beide koters opgezadeld en omdat het nogal een werk vereist *voelt zweet op voorhoofd alleen al bij de gedachte* siste ik tussen neus en lippen door dat wat er van de fiets viel ook op de grond bleef. Ik zag me in gedachten alweer afstappen en die koters uit de stoeltjes plukken om dat kreng (…raad eens?) van de grond te rapen. Op een zekere dag gebeurde het (tuurlijk, dat heb je zo met zekere dagen. Op onzekere dagen gebeuren heeeele andere dingen, ghehehe)…de fiep viel op de grond en ik fietste door terwijl meteen de sirene afging (genaamd Mies). Yihaaa (uitroep van vreugde, red.) eindelijk van dat stomme ding verlost!

Bij het stoplicht riep een vrouw, met een kind achterop haar fiets, me. Aan haar opgestoken hand bungelde de fiep. (Stop eens met lachen!) Terwijl Mies dolgelukkig was baalde ik natuurlijk als een doos vol stekkers! *verzwijgt een dozijn krachttermen* Tsja die vrouw wist natuurlijk heel goed wat het betekende.

Vanmorgen liep ik dus snel door. Ik speurde niet met mijn ogen over de grond. Ik negeerde het verdriet van het kind, prevelde een reeks mantra’s en keek de moeder vooral niet aan.

Misschien heb ik haar vanmorgen wel een dienst bewezen!?

*Monsterlijk ding (zie afbeelding boven log) dat eerst aangebracht wordt om troost te bieden waarna het met moeite af te leren is en het kind wéér te troosten valt.

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2006. Bookmark de permalink .

0 reacties op Watfiepjemenou?

 1. Jan zegt:

  Jawel hoor wel een reactie 😀 😀

 2. Jan zegt:

  Rust was het devies, rust en verse Hak!!!!!!
  Dr. J.J. Verhoeven

 3. nieta zegt:

  Yep,heb ook ervaring[lees aanvaringen] met dat kl….ding gehad!! Maar die ging sávonds pas in de mond als m’n zoon op bed ging en s’morgens er direkt weer uit en dan werd ie boven op de kast gesmeten!! Pfff,strenge mem,he!! Als hij ziek was mocht ie wel de hele dag in z’n snuitje,hoor!! Dat dan weer wel! 🙂 Doegg,moet weer vliegen naar school om hem op te halen.doei,doei!!

 4. --Natazz-- zegt:

  Ik vind het pas erg als je oudere kinderen op de dag nog met zo’n ding ziet lopen.
  En sneu hoor voor dat ventje. hihi.

 5. saskia zegt:

  Hoi,wat heb jij een ontzettende mooie web-log.Lig in een deuk hoe jij kan schrijven.En dat muziekje daar wordt ik nu vrolijk van.Nou ik kom zekers nog eens langs.Fijne dag!!groetjes saskia 😀

 6. Jan zegt:

  Mooi verhaal Emm,
  Wij hebben er ook de nodige ervaring mee…
  Liefs, Jan

 7. Emmelinda zegt:

  @Jan; Hihi sollie…ik kon het weer niet laten he? Is de schuld van die moeder 😛 ghehehe Maareh…ik ben braaf geweest hoor…heb een uurtje (een heel uur :P) niks zitten doen. Pfff dat was zwaar hahaha 😉
  Ja grinnik…zo fijn als die dingen in het begin zijn…zo’n spijt heb je er van dat je er ooit aan begonnen bent 😉
  Knuffff

  @nieta; Yep dat heb ik ook gedaan nadat we hem/haar van die @$#%@ aardige mevrouw teruggekregen hadden. Ik zag gewoon geen andere uitweg. Tjemig wat is dat erg. Lijkt wel zoiets als stoppen met roken 😉
  Hihi…was je op tijd? Fijne middag en avond nog! Knuffff

  @Saskia;Hihi weer iemand vrolijk 😀 Dank je wel Saskia voor je lieve compliment. Daar word IK vrolijk van ghehehe :D. Ik hoop je nog een keer terug te zien! Jij ook een hele fijne dag! Groetjes terug 😀

 8. Emmelinda zegt:

  @Natazz; Jaaa vreselijk vind ik dat! Vooral kinderen van een jaar of 10! Ongelooflijk!
  Voor het ventje vond ik het ook zo sjielug. Voor mams overigens ook hihi want pfff die dingen zijn toch ellendig zo nu en dan. Moesten ze een heeeel groot formaat van maken zodat je die niet zo maar verliest ghehehe

 9. nieta zegt:

  Ik was nog op tijd,hoor. Twee minuutjes met de fiets. Maar ja,bij mij moet alles altijd op het laatste moment en ze zijn ook wel es wat eerder uit.En dan staan ze zo zielig op de uitkijk…Waar blijft mem nou?? 😕

 10. Emmelinda zegt:

  Hihi ik ken dat. Nog even dit, nog ff dat. Gaat die kat van ons op zijn rug liggen en moet ook nog even geaaid worden. O ja, nog effies die dozen in de schuur. Waaaaat? Al zo laat? Sjezen dus!

 11. Rianne zegt:

  O, ik was zo blij dat Jelle en Minke die dingen niet wilden.
  We hebben ze er echt in gepropt….maar ze wilden niet…..
  Weet je wat ze wilden? Onze pink…..pfffffffffffff 😉

 12. Emmelinda zegt:

  Whaahaa dat is helemaal lastig. Die is niet af te schroeven! Maar je kunt ze gelukkig ook niet verliezen (de pinken, niet de kids) 😉

 13. leonie zegt:

  Ik als tandartsassistente ben het helemaal met je eens….ondingen zijn het….Sil heeft er nu nog wel eentje..maar zondra ik een woordje met hem kan wisselen…knip ik die speen door….en koop ik geen nieuwe…heb ik ook zo bij de meiden gedaan…lekker hard he… 😉 😀 😛

 14. rietepietz zegt:

  OH , wat bén ik een ouderwetse tut zeg !! Fiep … nooit van gehoord in mijn tijd Mijn kroost zocht naar de duim indertijd … .. en konden die héél makkelijk vinden .Mijn kroost heeft géén beugel gehad
  ( waarschijnlijk nog niet ondekt door de tandartsen als bescheiden goudmijntje voor de oude dag destijds )
  Ik was dus nóóit “een duimpje kwijt ” áls dat op de grond viel zat het kind er áltijd aan vast en dat zoekt stukken makkelijker ! Maar het verhaal is weer prachtig Emmelinda , de rust heeft je goed gedaan ! liefs van Riet ( en pas op jezelf zegt “moeders”)

 15. Gonny zegt:

  Miss is die moeder wel blij ja maar miss ook niet…hahahahaha….bij ons wilde ze geen fiep….gelukkig…maar wel hun duim…tja en toen moesten ze weer een beugel hè…tis altyd wat..of dat nou werkelijk aan die duim heeft gelegen…dat konijnengebitje…weet ik niet….
  Maar de dochter van een vriendin van me ooh die was ook altyd die klote fiep kwijt, een duimpje is dan veel gemakkelijker 😉 😀

 16. Jacqueline zegt:

  Ik heb ool ervaring met de speen–nee niet ik maar één van mijn kinderen–Wij hadden altijd een touwtje overal aan daar bonden we het speentje aan. toen ze nog heel klein was. later mocht ze hem alleen nog maar inbed en dat werkte prima. toen ze vijf werd heeft ze hem ingeleverd voor in het spenendoosje 😀 😀 En nu doet ze het al jaaaren zonder 😉

 17. Marion v zegt:

  Gek dat heeft mijn neefje nooit gedaan, ik heb een hekel aan als kinderen rond 3 jaar nog met zo’n ding rondlopen.
  mijn neefje 1 jaar 3 maanden en 6dagen oud loopt niet meer eigenlijk al meer als ene half jaar er niet meer mee rond

  leifss marion

 18. Annemarie zegt:

  Toch niet het kind ? 😉
  *grinnik* k weet niet eens meer hoe dat was bij mij vroeger!!! 😀

 19. Belinda zegt:

  Ik ben een van die *rot*moeders die altijd al een hekel had aan zo’n speen of een vies lapje wat je ook absoluut niet mocht kwijtraken (of in de was mocht) want anders brak de hel los.
  Ik denk dat je deze mammie dus een hele grote dienst hebt bewezen (tenminste… als ze niet direct een nieuwe heeft gekocht!)
  😉

 20. Fabs zegt:

  Wat ook perfect werkt.. met de sinterklaastijd in de schoen doen van t paard van sinterklaas 🙂 Sommige kids zijn er dan ook in een keer vanaf! Maar ook ik heb een hekel aan die dingen.. Vooral sommige ouders die zonder dat t kind huilt gelijk dat ding in de mond duwen! Bleggg…. Schiet je niets mee op!!!

 21. remco zegt:

  wat ik nou niet snap is dat geen een ouder op t idee is gekomen om een elastiekje om het hoofd te doen waar die fopspeen aan vast zit 😛

 22. MIEP! zegt:

  Ooh wat zijn het irritante krengen (die Fieps niet die kids.. gne gne gne). Overal verdwijnen ze…. Maar goed ook wij waren slim. De fiep mag alleen in de slaapkamer zijn, hij mag er niet uit…. En in bed sliep het met poppe en haasje…. jaja, zelfs dat ding kan vreselijk kwijt raken, achter het bed, onder de matras.. weet ik veel maar overal ligt ie soms.. ook nu zijn we poppe weer eens vreselijk kwijt, hij ligt of onder zijn bed, of onder het bed van zijn broer, of bij papa!!!! Maar goed, Oma had de o0lossing.. Nu heeft ie Loekie (jaja, van de Edah!)
  Wij blij, dat beest is zo groot dat ie neit achter het bed valt.. en stiekum meenmen naar de slaapkamer van zijn broer, kan ook niet….

 23. Volgens mij zit het in de genen van ieder kind dat je die dingen weg moet gooien en dan de sirene op volle sterkte aanzetten.

  Er is natuurlijjk nog een andere optie, kind weggooien en de speen opvoeden.
  Maar ja, geloof ik niet een van mijn beste ideeën he. 😕

 24. Dinie zegt:

  Praat me er niet van. Bij Laura is het de speen én Eeyore 😕 😉

 25. leejo zegt:

  Nu weet ik waar ik dat van heb dat ik op sommige dingen wil sabbelen, ik heb de fiep gemist in me jeugd 😉

 26. Marion v zegt:

  if i am right than you have mail.!!!!
  weltrusten 8)
  liefs en dikke knufff marion

 27. Sommige volwassenen zou ik ook wel eens een speen in de mond willen stoppen, als ze weer eens beginnen te zeuren… 😀

 28. Emmelinda zegt:

  @Leonie;Weet je, ergens moet je ook hard zijn. Anders blijft het altijd hetzelfde. Dan gaan ze straks op vrijersvoeten met die speen in hun jaszak ghehehe 😉

  @rietepietz;Ik weet ook niet wat ik er nou van moeten geloven. Ik ken kinderen die nooit gefopspeend of geduimd hebben maar toch aan de beugel moesten. En zo zijn er ook kinderen die geen beugel hoeven maar altijd met die duim in de mond rondgelopen hebben. Vaag he? Hihi.
  Dank je wel Riet, dat doet me goed. Ik was zelf nog niet helemaal overtuigd, erg he 8) Dikke knuffff

  @Gonny;Tsja dat dacht ik natuurlijk ook. Maar als ik zou aanbieden om mee te zoeken hoorde dat mannetje het natuurlijk óók. En zeg als moeder dan maar eens nee. Ze horen nooit iets, die kids. Behevale wanneer het niet voor hun oortjes bestemd is ghehehe.
  Ja hihi ik heb me ook wat afgevraagd of ik ze niet liever aan de duim zou helpen. Vooral áls je dan eens lekker sliep en er weer een dat kreng kwijt was.

  @Jacqueline;Jaaa hihi dat hebben we later ook gekocht…zo’n koordje wat je dan op het jasje kon gespen. Maar daar zijn ze te slim voor…dat klikken ze er binnen no time zelf af hahaha. En ik was ook altijd bang dat ze het rond hun nekkei zouden draaien bij het slapen. Onnozel want je bent er dan zelf bij. In bedje natuurlijk zonder koord 😉 Maareh…heeft ze hem zonder mopperen ingeleverd? Was dat een plechtig moment voor haar dan? Hier ging het niet zo makkelijk hihi. 😉

  @Marion;Dat is juist heerlijk! Duimt hij dan wel of heeft ie er geen behoefte aan? Weet je wat nou het gekke is? Ik vind het zooo vertederend, zo’n duimend kereltje of meisje die dan met de andere hand krulletjes draait in het haar 😉 Maar goed…het is alleen maar fijn als ze er niet aan wennen.
  Yep ik heb mail. Zal er zo naar kijken oke? 😉

  @Annemarie;Hahaha nee toch maar niet ;). Maareh…ik weet wel dat ik geduimd heb. mijn broertje ook. En hij hield het ontzettend lang vol. Wat een ellende is dat om kids af te leren! 😕 😉

  @Belinda;Ja zo’n lapje is ook erg he? Ik had toendertijd voor Mies meteen twee dezelfde beertjes gekocht. Ik had zoiets van dat overkomt mij niet wanneer de een in de was zit of wanneer er eentje kwaij zou raken had ik tenminste een reserve. Moest ze er toen niks van hebben ghehehe 😛
  Bleergh wat had ik een hekel aan zulke troostdingen. Al hielpen ze op bepaalde momenten weer wel hihi 😉

  @Fabs;Ja hihi dat was ook een hele goeie geweest! Al vraag ik me af of ze die er niet stiekem nog uit gepeuterd had voor het slapen gaan.
  Klopt, ik had er ook een hekel aan. Maar Mies was een huilbaby en pfff dan ben je écht blij dat ze haar huilen eens even stopzette ghehehe 😉

  @RemcoWhaahaa…ja raar he? Een kort elastiekje en je hoeft nooooooit meer last te hebben van het gehuil :p ghehehe

  @Miep!;Ja hihi ik zie ons nog op de knietjes zitten om onder het ledikantje te voelen waar dat kreng (de fiep, niet het kind) gebleven was. En ze mocht absoluut niet wakker worden want dan begon ze weer uren te huilen. Dus het licht moest uitblijven. Gelukkig wilde ze haar knuffeltje niet dus hadden we alleen dat probleem met die fiep. Maar ik vind die loekie ook een heel goed idee hihi. Toch is het ook weer schattig dat ze troost zoeken of zich veilig voelen bij hun knuffel he?

  @Leidse Glibber;Hahaha ja he? Dat weten ze allemaal feilloos te doen en vooral op momenten dat je er helemaal niet aan toe bent.

  Whoeehaa…nou daarzegjemewat…zo’n fiep is natuurlijk heel handig in de manetron uit te koken en kost niet zoveel bij een dagje Efteling 😛 ghehehe

  @Dinie;Ja en als je het een keer vergeten bent om beide mee te nemen vergeet je dat nóóóóit meer 😉 Waar of niet? Hihi.

  @Leejo;Whaahaa wil je er over praten? Wil je ook een lolly? 😉 Mag je er een van mij *overhandigt Leejo een lolly*

  @Het vriendje van Youke;Whaahaa ja en dan van te voren snel superlijm er op smeren 😉 Ghehehe

 29. epie zegt:

  oplossing , geef ze een piercing en bind de fiep daaraan
  vast

  jullie willie wortel

 30. Emmelinda zegt:

  Whaahaa. Ik zie nu allemaal beelden voor me waarvan het maar goed is dat ik er geen log over schrijf whaahaa 😛

 31. epie zegt:

  @ emmelinda had jij vroeger ook een fiep

  vind je stukkie mieters gescreven

 32. Emmelinda zegt:

  Ja hihi, een hele grote roze. Van de carnaval hahaha 😛 Nee ik heb geduimd. Heb ik de deken van mijn ouders eerst voor aan flarden getrokken…..ooooh hahaha ik voel een weblog opkomen 😛

 33. Emmelinda zegt:

  Oh hihi en dank je wel voor het compliment. Ik heb nog zo zitten twijfelen 😉

 34. epie zegt:

  ga mailtje sturen

 35. Emmelinda zegt:

  Is goed…heb er net al eentje naar je toe gestuurd 😉

 36. leejo zegt:

  quote:Emm schreef: @Leejo;Whaahaa wil je er over praten? Wil je ook een lolly? Mag je er een van mij *overhandigt Leejo een lolly*

  Emm ik zuig uit principe niet op dingen die met een L beginnen 😉

 37. Emmelinda zegt:

  Whaahaa…in zulke gevallen gooi ik al mijn principes overboord 😛 ghehehe

 38. Fabs zegt:

  Ja das absoluut zo! Kan me goed voorstellen dat je als moeder/ouder zijnde er heel anders tegen overstaat! Maar een kind een fup in zijn mond duwen alstie er niet om vraagt en dus ook niet huilt is weer t andere uiterste toch?

  Een huilbaby lijkt me nou ook niet t allermakkelijkste nee! Pfff..!

 39. Emmelinda zegt:

  Psies…dat vind ik ook het andere uiterste! Het lijkt vaak net zo’n gewenning als het aansteken van een sigaret. Hup in die mond en stil zijn ghehehe. 😉

  Nee dat was het zeer zeker niet. Tjemig wat een ellende is dat! Maar goed, gelukkig is ze een stralende meid geworden. Dat maakt een boel goed hahaha. 😉

 40. Goh je wordt oud Emmelinda als je de verschillende seizoenen gaat waarderen. 😀 😀 😀
  Maar top blijft toch wel de zomer he. 😀
  Ik voel me ook het lekkerste als ik niet jassen etc hoef te denken en lekker terrasje kan pakken of met het bootje beetje door de grachten varen. 😀

 41. Annemarie zegt:

  Geduimd heb ik nooit! In elk geval niet lang! Mijn gebidje is prima 😉

 42. Emmelinda zegt:

  @Leidse Glibber; Hahaha ja ssst laat het mijn vader niet horen. Vroeger, wanneer mijn moeder “oohs”en “aaahs” riep als we in de auto een rondrit hadden wezen mijn broer en ik naar ons voorhoofd ghehehe 😉
  Maar jaaaa de zomer blijft gewoon het allerfijnste seizoen! Daar ben ik het helemaal mee eens! En weet je…ik vind het ook zo lekker dat het leven niet ophoudt na vijf uur…dat je daarna nog even weg kunt omdat het nog zulk lekker weer is. Snap je wat ik bedoel?

 43. Emmelinda zegt:

  @Annemarie; Mijne ook maar ik heb wel geduimd. Ik heb toch het idee dat het aanleg is ofzoiets. Ik ken kinderen die altijd geduimd hebben en geen beugel nodig gehad hebben en andersom…die nooit geduimd hebben maar er toch een nodig hadden. Jammer dat je het bij zo’n kind niet kan terugdraaien en de proef overdoen hahaha 😉

 44. Annemarie zegt:

  Whahaha idd 😀 Ach, t zal idd aanleg zijn 😉 Maar toch zo’n fiepje gauw afleren hoor!! Pfff..

 45. Emmelinda zegt:

  Vind ik ook. Afleren die hap. Wanneer het nodig zou zijn. ECHT nodig…dan had zo’n ding al standaard aan onze handen gezeten bij de geboorte 😛 ghehehe

 46. Annemarie zegt:

  Hihi! Is gemakszucht! 😛

 47. epie zegt:

  haha een fiep voor zeurende bejaarden

 48. Emmelinda zegt:

  @Annemarie; Ja egwel! Maar ik was er blij mee hihi. Een huilbaby heeft helaas geen knopje waarmee je eindelijk eens stilte krijgt hahaha 😉 Daarbij huilde Mies gewoon door dat ding heen. Hebben we nog een mooi filmpje van ghehehe

 49. Emmelinda zegt:

  @Epie; Hahaha ook nog een fiep. Ik hoorde vandaag dat ze een eigen hangplek hebben gekregen. 😉

 50. epie zegt:

  nou ja dat hadden de mannen toch al

 51. Emmelinda zegt:

  Whoeehaa…. ja en soms nog wel met een afdakje 😛

 52. Annemarie zegt:

  Ohhh wat zielig! Nouja dan heeft ze het helemaal niet nodig *grinnik*

  Tsja je hebt een huilbaby of niet.. En denk dat daar helaas weinig tegen te doen is 😦 ik heb geen ervaring hoor 😛 😛 😛

 53. epie zegt:

  en toen was er ja ja ja toen kwam er
  jaja viejaaaagraag

 54. Emmelinda zegt:

  Grinnik…nee die was te slim voor zo’n fiep 😉 Waarom ze dan zo moest janken wanneer dat ding weg was begrijp ik ook niet hoor. Maar ja, zo begreep ik toch al zo weinig van dat gehuil hihi 😉

  In ons geval inderdaad niks. Hopen dat het overgaat hihi. 😉

  @epie; hahaha klinkt bijna als een yell 😉

 55. Annemarie zegt:

  En dat blijf je doen 😉 Whaha totdat ze niet meer huilen 😛

 56. Emmelinda zegt:

  Jaaaa en ALS het dan zo ver is geloof je je oren gewoon niet. Denk je dat er iets met het kind is *schudt kind heen en weer en controleert batterijtjes (oeps…ouderwets..accu’s)*

 57. epie zegt:

  lullige limerick zoveel

  een boer uit akersloot
  schaamde zich vaak dood
  wat ie ook allemaal deed
  het hielp hem geen reet
  maar dank zij viagra werd ie weer groot

 58. Annemarie zegt:

  Whaha idd! Net als een pop 😛

 59. epie zegt:

  veeg maar weg emmelinda

 60. epie zegt:

  t heeft niets met een fiep te maken

 61. Emmelinda zegt:

  @Annemarie; Ja hihi 😉 Alleen kun je die ruilen :p whaahaa…dat heb ik niet gezegd (wel getypt :P)

  @epie; weet je het zeker? Kvinumwelleukeigenlijk hahaha 😀

 62. Emmelinda zegt:

  @epie; nou dat zeg je nou zo he…maar een fiep is ook om sommige mensen stil te houden :p ghehehe

  ooooh ik moet nodig een 18+ log hebben hahaha 😉

 63. Geertje zegt:

  Een tot waanzin drijvend geval ja 😕
  Oef, wat een nachtrustverstoorder!
  Ben blij dat mijn kinderen eraf zijn! 8)
  Fijne dag morgen Emmelinda! 😛

 64. Emmelinda zegt:

  @Geertje; Vreselijk he? En het mooiste was dat we er heel wijs niet eens eens aan begonnen. Maar er zat er een in het kraampakket en die had onze kraamhulp gevonden…
  Ik ben ook blij dat we die ellende achter de rug hebben! Al heb ik er ook wel plezier van gehad. (niet ik, maar de kids 😉
  Voor jou morgen ook een hele fijne dag! En voor nu een fijne avond! Dikke knuffffff

 65. Annemarie zegt:

  foei! 😛
  K ga dr maar vanuit dat je ze echt niet kwijt wil, *grinnik*

  Kom maar op met die 18+ log! Ik mag erop 😀

 66. Emmelinda zegt:

  Nee *erewoord*. Soms is het jammer dat we geen behang hebben om ze er eens achter te plakken maar over het algemeen heb ik twee hele fijne vriendinnetjes 😀 Ooooh hahaha heb ik dat echt getypt? Ik word oud! Ik word mild hahaha. Nee geintjuhh…ik meen het echt. Ik heb een stel fijne meiden. Eens kijken of ik er na de puberteit nog zo over denk hahaha 😛

  Mag jij er op? 😛

 67. B.O.B zegt:

  hee Em, hier ben ik weer even. Ik zal morgen je mail beantwoorden, is dat goed?
  En het is weer een leuke log, moest erg lachen, en dan de reacties, heb ik allemaal aandachtig gelezen, lag in een deuk!
  Gaat het een beetje?
  Knufff Lia. 🙂

 68. Emmelinda zegt:

  Ja natuurlijk is dat goed lieve Lia. Doe maar rustig aan hoor…al is het woensdag 😉
  Dank je wel, goh en ik twijfelde nog zo. Had ‘m bijna in de prullenbak gegooid. Ik ga zo toch eens kijken wat ik er nog meer ingemikt heb 😉 Ik vind het leuk dat je er zo’n plezier aan hebt hihi.
  Ja hoor, het gaat wel, niet stuk te krijgen he? 😉 En bij jou? Heb je nog gebeld? Enfin, dat lees ik vast wel he? 😉
  Dikke knuffff voor jou!

 69. Annemarie zegt:

  Qua leeftijdgrens dan 😉 😛

 70. Emmelinda zegt:

  Whaahaa…oke, oke…mag jij er ook bij 😀 😉

 71. Annemarie zegt:

  *grinnik* 😛
  Jeuh! Maar ga je die nou echt opzetten dan???

 72. irma zegt:

  wat ben jij snel met reageren ik ben nauwelijks klaar met alles installeren maar wel leuk en bedankt dat je me sucses wenst

 73. Emmelinda zegt:

  Ik moet nog even nadenken over de vorm. Ik wil er ook nog wat andere dingen op kwijt 😉 Nee hahaha geen foto’s van mij hoor ghehehe…dan krijg ik nooit bezoekers whaahaa 😛

 74. Emmelinda zegt:

  @irma; Hihi graag gedaan. Ik zag je op het portal staan en was sgieuwnierig. Daarom kwam ik effies neuzen 😉

 75. Annemarie zegt:

  Whaha 😀 *grinnik* ach verhalen genoeg d8 ik zo 😉

 76. Emmelinda zegt:

  Dat denk ik ook. Ik heb een heel leuk idee in mijn hoofd. Nou ja, ik vinutzelluf een leuk idee. Zul je zien dat ik dat alleen vind hahaha 😉

 77. Annemarie zegt:

  Whaha 😀 Vast niet 😉 K ben benieuwd 😛

 78. Emmelinda zegt:

  Hihi ikke ook 😉 Als het zo ver is hoor of lees je het wel 😉 Nu nog even niet 😉

 79. Annemarie zegt:

  S goed hoor! Whaha 😀 Wat er nu nog niet is kun je ook niet missen toch? 😛

 80. Emmelinda zegt:

  Ja en nee. Ik mis het omdat het hier nog niet is maar ik mis het niet omdat er nog genoeg te doen is hahaha. Oh oh…lekker vaag zeg 8)

 81. Annemarie zegt:

  Whaha jaa idd vaag 😛

 82. Emmelinda zegt:

  *giechelt*

  Ik ga naar bed. Lekker maffen. Welterusten voor strakkies. Is alles nog oke op je werk? Bevalt het prima?
  Tot morgen! Kniefs 😀

 83. Annemarie zegt:

  Ja hoor bevalt prima! K wordt alleen een beetje zat van de mentaliteit van 1 van die jongens.. Die vind dat ik dat werk niet mag doen omdat het zogenaamd te zwaar voor mij is als vrouw… 😦 …

 84. Emmelinda zegt:

  Ja heee…dat maak je toch zelf wel uit? We leven niet meer in de middeleeuwen! Of is het door de arbo zo bepaald? 😕 😉

 85. Annemarie zegt:

  Nee helemaal niet.. Nouja hij is nogal vaag 😛 Whaha toevallig gaat mijn log van strakkies erover 😉
  Maarre: weltrusten!!!
  Tot MORGEN 😛
  Kniefs!!!

 86. Ik herken het Emmelinda, vond dat vroeger ook zo’n ge-OH als ze het over het weer en omgeving etc hadden, en nu………. shit ik geniet ervan. 😀

 87. Emmelinda zegt:

  @Annemarie; Misschien voelt ie zich geen vent meer altie ziet dat een vrouw dat net zo goed kan 😉
  Dan lees ik je log morgen. Ik ga nu echt…ik ken mezelf hihi.
  Slaap lekker!
  Kniefs 😀

 88. Emmelinda zegt:

  @Leidse Glibber; Hahaha ik heb er eens een log over geschreven. Ik zal ‘m eens even zoeken…ben zo trug 😀

 89. Annemarie zegt:

  Ok!
  doegdoeg!!! 😀

 90. Emmelinda zegt:

  @Annemarie; Doeiiii *zwaait*

 91. Emmelinda zegt:

  @Leidse Glibber, deel 2;
  Hierissie

 92. epie zegt:

  ik zou om twaalf uur een nieuwe fiep krijgen

 93. Nicky zegt:

  Grinnik! Ik ken het, ik ken het… Wat was ik blij dat dochterlief ging duimen. Die duim kon in elk geval niet kwijt raken. Het was overigens wel lastiger om af te leren… Die duim konden we namelijk niet euh… weggooien. Het stoppen met duimen lukte ook pas toen ze een compleet fietsenrek in haar mond had. 😀 Maar haar tandjes staan nu keurig recht!

 94. epie zegt:

  ik zou om twaalf uur een nieuwe fiep krijgen

 95. Pasula zegt:

  Joh ik heb vroeger nooit een fiep gehad! M’n ouders vonden dat maar vies 😀

 96. *snik * ook nooit een fiep gehad 😦

  Fijne dag vandaag xx liefs Ylone 😀

 97. colinda zegt:

  hallo,..

  Nou ik heb ook heel wat ellende beleefd met die dingen,..ik druf het woord al niet meer uit te spreken 😉 hahahaha,…Maar ik ben er helemaal vanaf nu geen enge dingen meer voor de kids ,…..Bryan was hem eens kwijt en weet je waar hij lag ,…..in de kattenbak,..gadverdamme ,…hahahaha,….weggegooid en nooit meer een nieuwe gekocht,…Bryan was toen bijna 3 en Saskia beet ze steeds stuk ook die massieve dus die heb ik ook weggegooid en toen zij bijna drie was had ze hem ook niet meer nodig ,…joepieeeeeeeeee,…nooit meer bang hoeven zijn dat ze hem kwijt was ,…..Nu alleen die knuffelbeer nog ,…hahahahahahaha,… 😉

  Fijne Dinsdag,…en een Dikke Knufff,.. 😀

 98. leejo zegt:

  Goedemorgen Emm
  Een hele fijne dag 😀
  knuff, Leejo

 99. Marion v zegt:

  nope hij duimt ook niet
  ik ga nu naar school heb presentatie misschien dat ik vanavond nog ff langs komt 😉
  liefs en knufff marion

  ps jou mail ontavngen 😉

 100. Gonny zegt:

  Heey, ik dacht dat jij het rustig aan zou doen?????
  Je moet wel goed op jezelf letten hè……

  Whahahaha anders komt er nooit iets van je terecht hahahaha….neej maar je moet het wel rustig aan doen hè…. 😀

 101. Monique zegt:

  Goedemorgen… Zo hoe is het vandaag met je ?
  Plakkertje voor jou, deze zonnige ochtend
  Nou hier schijnt lekker het zonnetje, dus hier gaat alles prima ! haha.. Staks weer lekker koffie/ thee drinken buiten. En voor zo ver ik weet heb ik vandaag een zeer rustig dagje ! *geloof ik 8) *
  Ga jij nog iets spannends doen ? hahaha.. 😛 Nou wat het antwoord ook is..
  Ik wil je een hele fijne dag toewensen vanaf hier.
  Dikke knuff , liefs Monique

 102. Emmelinda zegt:

  @epie; Grinnik…ik stuur je er wel eentje op 😉 Of twee…kun je afwisselen 😀

  @Nicky; Hihi is het uiteindelijk toch goedgekomen. Lastig he, dat sabbelgedoe. Is het de duim niet dan zoeken ze wel troost bij zo’n fopspeen. 😕 Maar goed…het is hier gelukkig ook gelukt om het ze af te leren. 😀

  @Pasula; En gelijk hadden ze! Als je die krengen (de fiep, niet de kids) niet dagelijks uitwast krijg je een boel flora en fauna op die dingen ghehehe 😉

  @Rhodosfriends; Grinnik…wil je er over praten? 😉 *maakt schouders vrij* 😉
  Ik wens jou een heeeeele fijne dag vandaag! Dikke knufffff

  @Colinda; Hoihoi,
  Hahaha ja knuffelberen, da’s ook zoiets. Mies heeft er maar heel even mee gesleept. Niet langer dan twee maandjes ofzo. En ik was al zo slim geweest om een reserve te kopen. Maar toen bliefde ze die beer niet meer. En bedankt ghehehe.
  Toen Stef die fiep had hoorde je allemaal enge verhalen, dat het kreng (de fiep, niet het kind) in de keel kon schieten enzo. Brrr. Toen had ik het er helemaal niet op. Ergens leek het me wel stug…die dingen zijn nogal groot maar goed…uitproberen is ook alweer zoiets he? 😛 Ik wens jou een hele fijne dag vandaag! Dikke knuffff 😀

  @Leejo; Goodmorning Leejo; Ik wens jou ook een heeeeeele fijne dag vandaag! Dikke knufff van mij! 😀

  @Marion;Da’s helemaal mooi! 😀
  Maareh…ik wens je onwijs veel sukses met je presentatie. Laat ze maar een poepie ruiken he? Of drie ofzo 😛
  Jaaaa ik vond je kaartje zo ontzettend lief 😀 Thanks!
  Ik wens je een hele fijne dag vandaag! See you later? 😉

  @Gonny;Hahaha, ik kon het niet laten he? Ik moest ff proberen of er nog eentje zou lukken hahaha. Veel te verslavend dat loggen 😉
  Maareh…ik doe wel rustiger aan. Dat mag ook he? Ghehehe 😉 Fijne dag Gonny! 😀

 103. Emmelinda zegt:

  @Monique; Haaai meissie! 😀 Goeie morgen 😉
  Jaaaaa ik herken ook iets in de lucht. Lijkt wel een zon? Hahaha. Jippieeee dan ziet de dag er zo vrolijk uit he?Oh lekker, ik zie dat je ook thee mee gebracht hebt? *slurpt voorzichtig aan heet glas thee* Dank je wel! Lekker!!!
  Grinnik…ik denk niet dat ik vandaag iets spannends ga doen. Een beetje strijken. Da’s eng genoeg he? Ghehehe.
  En jij? Jij nog wilde plannen? Ik wens je er in ieder geval veel plezier mee. Een heeeele fijne dag en een superdikke knufffff

 104. Jan zegt:

  Goeie morge Emm
  Voor jullie ook een fijne dag vandaag
  Ik ben weer te bed, niet geslapen..
  Hartelijke groente
  Liejs, Jan

 105. Bianca zegt:

  Goedemorgen Emmelinda,Wat is dat verhaal herkenbaar van dat rubbertje met ring 😀 😀 Sorry Fopspeen 😀 😀 S’nachts ook in het donker te tasen omdat rot ding in Roy zijn baby kamer te zoeken 13 jaar geleden.Misschien moet ik nu wel naar wat anders zoeken in zijn kamer 😀 😀 Laat dat nog maar weg blijven.Nog veel beterschapjes en ik zie je wel weer.
  Liefs en een knuf van Bianca 😉 😉 Ps vergeef me deze keer hé wat ik geschreven heb 😀 😀 Ik zal me eigen schamen 😀 😉

 106. Fabs zegt:

  Maar toch ben ik blij dat die dingen bestaan!
  Af en toe op mijn werk kan ik ook echt niet zonder!! 🙂

 107. Emmelinda zegt:

  @Jan; he verdorie, Dat spijt me Jan, ik hoop dat je zo meteen de slaap kunt pakken! Slaap lekker 😉
  Dank je wel voor je groenten! Ik zal er zo een lekker lappie vlees bij braden 😉 Dikke knufff voor jou!

  @Bianca; Goeiemorgen meissie! Whaahaa ben jij ff wakker! Ik hoef je niet te vergeven hoor, ik vind het prachtig 😉
  Maareh…jij lag dus ook op je knietjes onder een bedje te zoeken? Hahaha wat een ellende toch he?
  Ik wens je een heeeeeeeeele fijne dag! Dikke knufff van mij! 😀

  @Fabs; Jaaaa dat kan ik me helemaal goed voorstellen! Dan is het inderdaad een uitkomst! Of leg een rol duck-tape klaar? Ghehehe 8)

 108. leonie zegt:

  Goedemorgen….ik wens je even een superdag! Doei, Leonie 😉

 109. Emmelinda zegt:

  Haaai meissie…dan wil ik natuurlijk niet achterblijven en wens jou ook een superdag! Dikke knufff 😀

 110. tycho's mama zegt:

  Vlak voordat Tych0 3 werd is hij van die speen afgeraakt. Eerst kon ik hem van alles beloven, kadootjes en weet ik veel meer, meneer wilde liever de speen. Tot hij met me meeging naar de tandarts, die zei tegen hem dat hij hem door moest knippen met een grote schaar. Dat vond ie wel stoer natuurlijk, want hij mag nooit met de schaar. Dus KNIP…..speen overmidden. Een paar nachtjes was het moeilijk, daarna heb ik hem nooit meer gehoord. Wat hij niet wist is dat ik nog een speen in de auto had liggen (altijd handig toen!), ik heb hem nog steeds….als herinnering.

  Heb trouwens wel eens op tv een programma gezien waar ze het hadden over “mensen” die spenen vastplakten met plakband bij een kind. Echt zo onnozel!! Als zo’n kind spuugt, stikt het in zijn eigen je-weet-wel omdat zijn mond gewoon dicht geplakt zit. Hoe stom kun je zijn 😕

 111. Emmelinda zegt:

  Jaaaaa hahaha ik heb er ook nog een liggen. Was een hele leuke met Mickey Mouse er op. Zo’n Amerikaans model. Niet zo standaard als hier (en natuurlijk zeeeer verboden bij het cb, wat overigens onzin is want het was een prima ding ghehehe) Maareh…dat was een slimme zet van de tandarts! Hier hielp hulp van buitenaf niet. Hebben we met Mies ook gehad met het potje. Plassen ging prima. Maar de rest? Belonen, straffen, mopperen, het hielp allemaal niks. Zo stijfkoppig kan ze er in zijn 😉

  Dat méén je niet? Hoe gevaarlijk! En dan miepen als het kind blauw aanloopt. Oooh mensen kunnen zoooo stom zijn! Onverantwoord! 😦

 112. Miek zegt:

  De jongste had ook een speen, de andere duimden, dus dat was moeilijker te verwijderen.
  Gelukkig was ik zo slim (ahum) om die fop alleen in bed te geven en daar overdag te laten liggen. Maar het ontwennen is vreselijk. Hij brak een keertje doormidden en toen hebben we hem samen in de prullebak gegooid…”gaat niet meer, jammer nou.”

 113. Emmelinda zegt:

  Ja nou pffff…ik ben blij dat ze hier de duim nooit hebben gevonde. Alhoewel…vorig jaar ofzo begon Stef ineens. In haar klas zit een meisje en die heeft de hele dag haar duim in de mond. Ziet er zo schattig uit dus Stef wilde dat ook wel. Mooi niet dus 😛 Mocht niet van mams 😉
  Maar inderdaad…dat ontwennen is vreselijk. Het gaat zo tegen je gevoel in allemaal he? Je ziet hoe hartverscheurend ze huilen dus je wil ze trootsen maar toch moet je dan doorzetten. Verschrikkelijk!
  Hoe heb je het duimen afgeleerd?

 114. rietepietz zegt:

  dan nog maar even aanmoedigen , neem je rust hé!
  Wel lekker tegenstrijdig dan zeggen “we missen je wel hoor ” . Nou ja , dit verhaal was weer een voltreffer dus daar kunnen we wel even op teren ! fijne dag en liefs Riet

 115. leonie zegt:

  Sil doet altijd zijn mouw over z’n duim en dan z’n duim in de mond…echt vanaf z’n geboorte haast….de speen heeft hij af en toe … 😀 😛

 116. Emmelinda zegt:

  @rietepietz; Hihi en kijk nou toch eens…er is inmiddels weer eentje bijgekomen hahaha. Erg ben ik he? Pffff. Niet te stoppen gewoon 😉

  @Leonie;Wat grappig! Is dat zachter ofzo? Dat staat natuurlijk wel heeeel erg lief he? 😉

 117. Marion v zegt:

  jeeeeh ik had en G = goed voor me presentatie nu donderdag ook nog eentje 😕 denken ze dat een kind(voor nu ff) van 16 zoveel aan kan in het EXAMEN JAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wat een skkls
  nou jaaa ik ga gouw verder liefs en knufff marion

 118. Emmelinda zegt:

  Wow dat heb je dan wel goed gedaan meissie! Klasse! Ennuh…daarom moet je er donderdag weer eentje doen…ze weten natuurlijk al heeeeel lang dat je dat wel kunt 😉
  Dikke knufff en veel liefs 😀

 119. Lette zegt:

  Wellicht een idee om aan ieder pols een ‘fiep’ vast te binden (met klittenbandje ofzo). Wedden dat de dreumes dat binnen no-time door heeft. Geeft vast en zeker rust in de tent.

 120. Emmelinda zegt:

  Ja misschien wel. Is ook niet gevaarlijk snachts. Tenminste…zoals ik het nu bekijk niet 😉 Vraag gauw octrooi aan joh! 😀

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s