Norm(aal)?

Photobucket - Video and Image Hosting

Sinds ik de kids keurig op de wereld afgeleverd heb (ja schrik je van he, geen ooievaar aan te pas gekomen!) neem ik mijn taak zeer serieus. Hongerige mondjes worden gevoed, vieze neusjes geveegd en wanneer er een vraag kwam (komt) uit het waarom-hoekje nam (neem) ik daar uitgebreid de tijd voor.

Ook omgangsvormen kwamen aan bod. Fatsoen. Normen en waarden. Je kent het vast wel. Noem me ouderwets (hoor ik toch niet, ghehehe) maar dat vind ik toch heel belangrijk. Natuurlijk hebben brutalen de halve wereld. Of eerder gezegd driekwart. Maar of je daar nu zo trots op kunt zijn? Ergens komen ze zichzelf wel weer tegen.(β€œHoi ik, jij ook hier?”).

Toch twijfel ik wel eens. Over dat brutale enzo. Wanneer je braaf je beurt afwacht in deze maatschappij gaat het je (al dan niet plastisch gemetamorfoosde) neus voorbij. Of ze lopen over je heen. (Met al dat overgewicht van nu is dat geen prettige gedachte, ghehehe.) Om hier nou de balans in te vinden is moeilijk. De kids hoeven niet gebukt te gaan onder uitspraken van anderen omdat ze niet geleerd hebben hun mondje te roeren. *maakt roerbewegingen met mond * Maar ik denk ook dat je als keurig-opgevoede-burger weer op andere vlakken meer kans maakt. Vooral op de ladder van de banenmarkt, als je begrijpt wat ik bedoel?

Uiteindelijk zullen ze er toch zelf verder aan moeten werken. Niet alles wat ze van me leren past bij hun eigen karakter en daarbij loop ik soms behoorlijk achter, ghehehe. Ik laat wel eens iemand voor bij de kassa, wacht keurig totdat iedereen uitgestapt is in bus of trein en tel tot tien (als me tenminste te binnen schiet wat er nou ook weer na de vijf komt, ghehehe) bij een stomme opmerking of wanneer iemand iets doet zonder er goed over nagedacht te hebben. Ja bijna pre-historisch he? *kijkt naar puntje van schoenen*

Natuurlijk hoef je niet de stoep van de buren te vegen. Kom op zeg. Daar slijt je bezem van. En de volumeknop mag best op 15 wanneer je een superinstallatie hebt. En waarom wachten met je motor of auto te repareren tot maandag wanneer je dat lekker op een rustdag als zondag kunt doen? Kunnen meteen meer mensen genieten van je woofer. En wanneer je je zin niet krijgt trek je toch gewoon dat supergave mes dat je broer wist te bemachtigen net voor ie de gevangenis in verdween? En als iemand te langzaam loopt op de drukbezochte weekmarkt scheld je toch gewoon terwijl je achteloos op je kauwgom knabbelt? Oudjes hoeven we ook niet te helpen met oversteken. Moet je nog teruglopen ook! En stel je toch eens voor dat iemand dat ziet!!!

Wanneer je tenen krommen in je schoenen (bekent het dat je schoenen te wijd of op de groei gekocht zijn, ghehehe, anders heb je daar geen plek voor) bij het lezen van de vorige alinea* betekent dat eenvoudig dat het met jouw waarden en normen wel snor zit. *geeft pluim en scheermes*. Gelukkig maar, dat wil zeggen dat er tenminste nog mensen zijn die weten hoe het hoort. Mooi zo want wanneer we allemaal dat soort gedrag zouden vertonen….

…werkt het allemaal knap waarde(n)loos!

*alinea; blokje tekst, bedoeld om een verhaal zo lang mogelijk te rekken.

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zΓ‘l tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2006. Bookmark de permalink .

0 reacties op Norm(aal)?

 1. Leonie zegt:

  Hoi Emmelinda..je bent weer terug..alles goed? Hopelijk wel..Leuk logje weer en je hebt gelijk ja..we moeten oppassen dat die normale normen en waarden er blijven…beter voor de toekomst! Ik heb leonietjesleven weg (i.v.m. omstandigheden) en kom terug met Notendop.web-log.nl…Groeten van Leonie

 2. Emmelinda zegt:

  Haaai meissie! Ja ik ben er weer πŸ˜‰ Het gaat in ieder geval goed genoeg om weer lekker te loggen πŸ˜‰

  Yep ik erger me er dagelijks aan. In het verkeer, in de winkel, op school…noem maar op. Het zijn van die kleine dingen die al anders kunnen. Maar goed…dat zal wel toekomstmuziek blijven? Helaas.

  Goed dat je het zegt! Ik was je kwijt op mijn reader. Je log stond als een kruisje vermeld en ik kon je niet meer vinden dus kon ik het ook niet vragen. Dan kom ik je daar weer bezoeken πŸ˜‰

  Fijne zondag! Dikke knuffff

 3. Natazz zegt:

  Zolang ze nog niet in het gelid hoeven lopen geef ik je alleen maar gelijk. Ik heb een hekel aan van die drammende kinderen die stampvoetend bij een winkel staan omdat ze persee iets moeten hebben. Ik heb nog nooit bij iemand in de tuin een geldboom zien staan.

  Fijne zondag voor jou en je familie
  liefs Natazz

 4. remco zegt:

  eumh maar wat is nu je probleem????

  πŸ˜‰ πŸ˜› πŸ˜€

 5. Emmelinda zegt:

  @Natazz;Psies. Dat in het gelid staan hoeft niet al droom ik daar wel eens van hahaha. Nee geintjuh.

  Yep, dat heb ik 1 keer meegemaakt met Mies. Toen zei ze dat ik een stomme mama was. Ze was 5 ofzo en had natuurlijk groot gelijk. Ik stelde voor om in de andere rij een leuke mama uit te zoeken en liep zonder haar de winkel uit. Ze was zo van slag dat ze noooooit meer zo’n toestand er van gemaakt heeft hahaha.

  Ik wens jou ook een hele fijne zonnige dag vandaag. Is je bezoek al weer weg?
  Liefs van mij!

  @Remco;Heb je een uurtje? Ghehehe

 6. Ans zegt:

  Ik erger mij vaker aan ouders die hun kroost hun gang laten gaan dan aan de kinders zelf, die weten niet beter of (in het beste geval) denken er niet aan. Vooral in winkels erger ik mij groen en geel. Kan ik er met mijn winkelwagen niet door omdat er een klein kind in de weg staat (kan gebeuren), maar de vader die het ziet laat dat kind rustig staan en er stond nog een rij wachtenden achter mij want het was net na de ingang. Kinderen met driewielers (+aanhanger) die in overvolle winkels tegen je aanrijden (laat thuis dat rotding of blijf anders buiten wachten), kinderen die vΓ³Γ³r het afrekenen alvast alles mogen opeten (die begrijpen vast niet dat ze moeten betalen, zelf al zeg je het, want iets wat je niet ziet is moeilijk te begrijpen) en meer van die dingen. Ja, je hebt wel wat bij mij boven gehaald hoor. Ik leerde Edwin altijd dat hij er op moest letten dat anderen geen last van hem hadden, dan ben je al een heel end op weg.
  Waar ik mij ook vaak over verbaas: “Pietje je mag zelf iets uitzoeken” “dan wil ik een bal” “nee, want je hebt al zoveel ballen” Ja hallo, hij mocht toch zelf uitkiezen, zeg dat dan niet. Lekker hoor zit ik mij weer de hele zondag te ergeren, dank je wel!
  Toch wens ik je fijne pinksterdagen!!!

 7. Emmelinda zegt:

  Juist! Heel herkenbaar. Dat van dat uitzoeken snap ik ook niet. Dan moet je dat niet zeggen. Pas roepen wanneer je aan de andere kant van de winkel staat, ver van de ballen omdat je toch wel weet waar het op uit draait.
  Mijn moeder had het altijd over een kleinigheidje en dan wisten wij als kind heel goed hoe duur het mocht zijn.

  Nee, ik kan ook niet kwaad worden op (kleine) kinderen. Die weten inderdaad niet beter. Ik ben dan eerder kwaad op die ouders al zie je vaak aan hen dat het met zoon of dochter nooit echt de goeie kant zal opgaan. Tenminste…niet die kant van normen en waarden. Als je sommige ouders (en ook mensen zonder kinderen natuurlijk) zo maar ziet doen…allemaal ikke ikke ikke …pfff.

  Als ik met de kids naar school fiets worden ze haast aangereden/voortgeduwd door brommers omdat het niet snel genoeg gaat. Terwijl ze ook een klein stukje op kunnen schuiven. Kunnen ze er zo langs. Of mensen die manouvres maken op de weg omdat ze snel naar huis willen. Terwijl het een mili-seconde (of hoe heet dat) scheelt om iemand even voor te laten omdat die nou eenmaal voorrang heeft.

  Grinnik…over dit onderwerp kan ik nog een boel logjes schrijven vrees ik. Maar gelukkig Γ³Γ³k over mensen die wΓ©l weten hoe het moet!

 8. Emmelinda zegt:

  Oeps…kijk mij nou met mijn normen en waarden…druk ik te snel weg en vergeet je zo ook fijne pinksterdagen toe te wensen! *kijkt weer naar puntje van schoenen*

  Bij deze dus πŸ˜€

 9. Ans zegt:

  Het is je vergeven!

 10. Emmelinda zegt:

  Jippieee…je bent te goed voor deze wereld! πŸ˜‰ πŸ˜€

 11. Geertje zegt:

  Fijn dat je er weer bent!
  Hoe is het nu met jou? Opgeknapt?
  Normen en waarden; ik vind ook dat een beetje beleefd zijn het minste is wat kinderen mogen zijn! Inderdaad brutaal is makkelijker, maar geeft later best een extra barriere!
  Je log is mooi geworden!
  Liefs, een fijn weekend nog en knufff!!!

 12. Anoniem zegt:

  Vertel dat mijn zoon maar eens.

 13. Ans zegt:

  ik was ineens naamloos en het zijn al zo weinig letters

 14. rietepietz zegt:

  Kun je niet nog ff de kinders van half Nederland adopteren dan komt het nog wel goed hier .
  Mijn moeder ( zaliger) zei altijd “wat gij niet wilt dat U geschiedt doe dat Γ³Γ³k een ander niet “, en daar zit veel waars in . Ik behoor ik bij de “mutsen , trutjes, watjes of hoe het tegenwoordig mag heten als je het nog normaal vindt om rekening te houden met een ander , het zij zo ! liefs van een muts dus !

 15. Marion zegt:

  Je hebt gelijk vooral met je laaste ALINEA,(ja dat kleine stukje tekst ja)ik moet zeggen dat ik zeer benieuwd ben hoe de jeugd over 7 a 8 jaar is(waarom dan? dna ben ik uhm als mee zit afgestudeerd voor docent , en hopelijk volwassen:P)want zelf de eerste klassertjes waren nu al erger als ons.(toen wij in de eerste zaten) en ik kan je verzekeren wij waren echt geen lieverdjes.

  wens je een fijne dag toe
  liefs en dikke knufff van moi πŸ˜›

 16. remco zegt:

  @Emmelinda ik heb de tijd πŸ˜›

 17. Miek zegt:

  Ik ken het Emmelinda, gisteren naar Amsterdam met de trein. Natuurlijk moest in in Nijmegen ontzettend rennen om hem te halen (ik te laat of trein te vroeg???) en toch stop ik om een kinderwagen mee naar beneden te tillen. Waarom ik, er zijn honderd anderen op het perron. En die hadden geen haast!!!

 18. Emmelinda zegt:

  @Geertje;Haaai, ik had je al gemist hihi. Het gaat redelijk. Redelijk genoeg om weer lekker te loggen πŸ˜‰

  Ik weet ook niet of het er iets mee te maken heeft dat we in een grote stad wonen maar pfff soms is fatsoen ver te zoeken. Zou het in dorpen nog te doen zijn?

  Dank je wel, ik ben er nu ook aan gewend πŸ˜‰
  Jij ook een heel fijn weekend! Dikke knufff en veel liefs!

  @Ans;Hihi dat zag ik net ook op een andere log waar ik gereageerd had. Terwijl ik toch het hokje aangevinkt heb bij gegevens onthouden. Misschien nog een of andere kinderziekte? πŸ˜‰ Het is wel puzzelen als er niks staat van wie het nou kan zijn hahaha πŸ˜€

  Zegguh Edwin, luister eens…..*doet toespraak*

  @rietepietz;Grinnik…het is dat het wel heel veel werk is anders zou ik het nog overwegen ook. Toen Balkie begon over normen en waarden werd ie uitgelachen maar pfff het is echt nodig!
  Jaaaa die uitspraak roep ik ook altijd tegen mijn kids. Ik ben het er ook helemaal mee eens.
  Soms is het wel moeilijk om bij de groep van tutjes en blabla te horen. Niet omdat het me moeilijk valt maar gewoon omdat het altijd van dezelfde kant komt ;)Maar goed, ik voel me er (achteraf) goed bij dus dat houden we dan maar zo πŸ˜‰
  Dus liefs terug van een andere muts hihi πŸ˜€

  @Marion;Daar zeg je me wat, dat vraag ik me ook altijd af. Als je ziet hoe snel die normen en waarden van de tafel geveegd worden…arme kids van ons…wat voor een wereld krijgen zij straks 😦
  En nee, wij waren ook geen lieverdjes maar als je het vergelijkt met nu was het een soort van kattekwaad. Daar zat niet zoveel gemenigheid in.
  Fijne avond meissie!
  Dikke knufff en veel liefs!

  @Remco;Hahaha weet wat je zegt. Ik ook trouwens…hier onderaan in de linkerkolom πŸ˜€

  @Miek;Erg he? Of een deur openhouden voor een ander. Wat kost dat nou voor een moeite? Of iemand voor laten gaan op een kruising terwijl de ander nog geen voorrang heeft maar omdat het er een stuk overzichtelijker op maakt. Het zijn vaak van die kleine dingen.

 19. Annemarie zegt:

  Heel herkenbaar!!
  Ik snap er soms heel weinig van, maar goed. *grinnik* En soms verbaas ik me erover..
  Zo kwam ik laatst met een stuk of 5 artikelen aan de kasse.. STond er iemand voor me met een stuk of 30.. Laat ze me voor.. ok ik bedank vriendelijk.. Komt er na haar weer iemand met stuk of 10 dingen..
  laat ze ook hem voor!
  Mijn mond viel echt bijna open! Ok ik laat ook wel mensen voor hoor.. Waarom niet πŸ˜‰ *grinnik* heb toch geen haast!!!

  Fijn weekend!
  Kniefs!

 20. remco zegt:

  @Emmelinda ik zeg altijd wat ik weet ………… of weet ik altijd wat ik zeg …. ach beide kan en de tijd is erg bij de tijd zo te zien πŸ˜‰

 21. Emmelinda zegt:

  @Annemarie;
  Jaaa zo belachelijk he dat je er tegenwoordig (hoor oma eens hahaha) van staat te kijken dat er iemand doet wat met fatsoen te maken heeft. Wanneer een winkelbediende je helpt, al duurt het een hele poos omdat je nogal wat wensen hebt.

  Ik wens jou ook een heel fijn weekend! Geniet er maar lekker van πŸ˜€
  Kniefs!

  @Remco;Grinnik, volgens mij was jij vroeg uit de veren vanmorgen?

 22. emmaly zegt:

  ja emm ik heb nou de smaak te pakken hoor met foto;s maken haha..en ik heb ook zulke leuke films gemaakt he…die had ik graag met je willen delen maar krijgt ze er niet op helaas

  Dikke knufff

 23. Emmelinda zegt:

  Ik weet wat het is, ik blijf gewoon foto’s knippen hihi. Ze zijn ook zo’n dankbaar voorwerp om op de foto te zetten he? Leuk!

  Ken je iemand met een weblog bij punt.nl die wΓ©l filmpjes er op heeft staan? Misschien willen die je wel helpen? Zet anders een oproep op je log?

  Dikke knufff terug! πŸ˜€

 24. Belinda zegt:

  *heeft net een heel verhaal geskipt*

  Conclusio ergo: Regels, aandacht en liefde! (en voor de rest bidden naar God dat ze goed terecht mogen komen!) *grijns*

 25. siep zegt:

  toen mijn overbuurman zijn auto zo nodig moest repareren voor mijn tuinpad, zodanig dat ik er onmogelijk langs kon naar mijn voordeur, ontstond er een scheldtirade, omdat ik t lef had om te vragen of ie zn auto even een stukje kon verplaatsen
  ik zal niet al te uitgebreid ingaan om wat hij mij toen allemaal toewenste/ verwenste, maar netjes was t niet
  uiteindelijk zette hij, onder veel gescheld, zn auto naar achteren
  (hij had weinig trek in krassen in zn lak door mijn boodschappen krat)
  toen ik weer naar buiten ging en er langs moest, kon ik t niet laten even naar zn wielen te kijken en te mompelen..hmm..ja..duidelijk..hmm..ja
  overbuur was al geirriteerd en vroeg pisses…
  “als jij t weet mag je t zeggen”!
  ik zei, zo normaal mogelijk” dit is duidelijk een gevalletje van GEEN RESPECT!
  ik geloof dat ie toen zo paars werd, dat ie bijna plofte
  (buurman dan..niet de auto, die bleef zo wit als ie al was)

 26. Emmelinda zegt:

  @Belinda;Hahaha vooral veel eelt op de handen bidden ja πŸ˜‰ En een slotgracht graven zodat er geen jongens aan de deur kunnen komen en blablabla πŸ˜‰

  @Siep;Aaaargh! Hoe herkenbaar. Zo snapt onze buurman niet dat wij het niet leuk vinden zijn zoontje steeds bij de voordeur aan te treffen omdat zijn bal in de achtertuin ligt. Bij zijn achtertuin mag-ie niet voetballen want dan kan ie de schotel (nee, niet zoiets met eten er op) kapotschoppen 😦 Maar dat ie mijn spullen kapotschopt geeft helemaal niks zeker? Hier moet ik ook nog eens een log over maken. Staat op mijn brieffie πŸ˜‰

 27. Annemarie zegt:

  Whaha, juist Oma! πŸ˜›
  *grijns*
  ow Wacht.. Dan is mijn zus dus overgrootoma.. Hmm… Klopt ergens iets niet! πŸ˜›

 28. Emmelinda zegt:

  *Grinnikt* Ah ja joh…in de virtuele wereld kan alles ghehehe

 29. Annemarie zegt:

  Whahaha daarom!!! *grinnikt nog even door*
  Ok geeft toe, mijn zus is al 44… *grinnikt nu nog harder…*

 30. Emmelinda zegt:

  *giechel* Zo’n vermoeden had ik al hahaha. Dan ben ik nog een broekkie πŸ˜› ghehehe

 31. epie zegt:

  Zoals je weet net terug van een trip in midden frankrijk.

  Die opgejaagde en onfatsoenlijke fransen van vroeger , jaja vergeleken met hier een heerlijk volk daar.
  geen getoeter meer , gewoon
  de weg delen , vriendelijk en behulpzaam in hotels en supermarkten , gewoon een verademing.
  Misschien toeval deze keer ?
  ik hoop van niet t moet toch ergens nog draagelijk zijn
  waarden en fatsoen zijn nauw verbonden met rechten en plichten en zo lang men hier denkt rechten zonder plichten te hebben kun je waarden en fatsoen wel vergeten

  epie

 32. Emmelinda zegt:

  Zie je, weer een reden om het boeltje over een paar jaar te pakken en richting Frankrijk te trekken. πŸ˜‰
  Nou mezelf even overtuigen dat het een makkie is ghehehe

 33. Annemarie zegt:

  Whaha idd!
  Zelfs mijn jongste broer is ouder! lekker puh
  Die is net 38 geworden! πŸ˜‰ Oude familie he?

 34. Emmelinda zegt:

  Hahaha nou oud durf ik natuurlijk niet te zeggen *zegt het binnensmonds* . Marc is 42 πŸ˜‰

 35. epie zegt:

  tja jullie verhuizen ok , maar ook een camping of hotel beginnen om landgenoten te ontvangen??

  ikke in mijn eentje , tja lijkt me ook niets ondanks die vriendelijkheid , gelukkig is het maar twee a drie uur rijden

  en wat jullie betreft kan het via een quick route

  epie

 36. Emmelinda zegt:

  Brrr nee, daar moet ik nou ook weer niet aan denken.

  Hahaha Marc kennende komen we dan niet ver wanneer ie van Quick naar Quick hobbelt hahaha

 37. epie zegt:

  haha en de enige grote verandering in annecy was dat jullie softijsautomaat weg was , waarschijnlijk versleten na jullie afreis indertijd

 38. Emmelinda zegt:

  Schandalig! Een reden te meer om overal , behalve in Annecy, een huis te kopen hahaha πŸ˜›

 39. Annemarie zegt:

  Owwww πŸ˜› Whaha ook dat valt wel mee!
  Ik ben een broekie.. van 19! *grijns* BIJNA 20!!!! πŸ˜›

 40. Emmelinda zegt:

  Hihi 20…dat klinkt dan he? πŸ˜€ BROEKKIE πŸ˜›

 41. Annemarie zegt:

  πŸ˜€
  Nog ff een paar maandjes wachten.. En dan mag ik eindelijk net zo hard rijden in Frankrijk als mijn ouders!
  *ownee.. ik kom dit jaar niet in Frankrijk…* Nouja dan kar ik wel gewoon met 140 over de Duitse banen! Ook goed!
  En vier ik mijn verjaardag vrolijk in Oostenrijk ipv in Frankrijk!

 42. emmaly zegt:

  Nou weet je wat het is..marco heeft al gekeken…heel veel bestandjes kunnen erop bij punt maar geen mp4.Wel jammer hoor ze zijn zo leuk!

 43. Je hebt gelijk hoor Em dat je het op de oude (normale ) manier doet.
  Brutalen hebben dan wel de halve of driekwart van de wereld maar wij hebben gelukkig dat laatste kwart en laat dat nu net het leukste gedeelte zijn.

  En wat betreft die kikker volgens mij worden die slades hier gemaakt je wilt niet weten hoeveel kikkers er hier in de vijver zitten.
  Wel leuk geluid trouwens ’s avonds hoor.

 44. Natas1970 zegt:

  Ik sluit me helemaal bij je aan! Maar dan ook de verbaasde blikken van de mensen die je raar aan staat te kijken omdat je je kind probeert op te voeden!! Dan mag je opeens niet streng zijn. Poeh, we doen het ook nooit goed. Het mooiste vind ik altijd dat je soms denkt dat het in die bovenkamer niet helemaal aankomt en je dan op een onbewaakt ogenblik merkt dat hij toch de goede dingen heeft opgepikt, of dat hij heel beleefd doet bij vreemde mensen. Zo’n “trotse moeder” gevoel overvalt je dan….ken je dat? Vast wel!

 45. Emmelinda zegt:

  @Annemarie;Hahaha ik denk dat je daar veel blijer mee bent dan vakantie vieren in Frankrijk nietwaar? Hahaha.

  @Emmaly;En je kunt ze niet via een programmaatje omzetten in een ander bestand ofzo?

  @Leidse Glibber;Ja eigenlijk is er niks mis met dat kwartje he? Het voelt eigenlijk best goed.

  Jaaaa hier in de buurt hadden ze ook een kikker in de vijver en ik vond dat zo’n gezellig geluidje. Helaas is de kikker opgestapt. Die had vast geen normen en waarden ghehehe πŸ˜‰

  @Natas1970;Jaaa klopt. Iemand zei me eens op het schoolplein dat ik blij moest zijn dat mijn kids niet zo waren als die van haar toen ik een van de dames er op wees dat het niet netjes was wat zei. Maar in mijn ogen was die van haar juist zo erg omdat ze er niks van zei. Viel me steeds op. Ik vind dat je er straks de vruchten van plukt. Toch?

  Hahaha jazeker! Net als je denkt dat je de helft van de tijd tegen de muur staat te lullen blijkt het toch duidelijk genoeg te zijn! Maf he?

 46. Pffffffff dan heb je de Griekse kindertjes nog niet mee gemaakt ………….

  xxYlone xx

 47. Jeroen zegt:

  Is het nog een beetje warm daar in Eindhoven?
  Groet vanuit Apeldoorn.

  Jeroen

 48. Emmelinda zegt:

  @Rhodosfriends;Ai, zijn ze zo erg dan?

  Dikke knuffff

  @Jeroen;Ja hoor, het is hier Tropisch hahaha πŸ˜›
  Groetjes terug!

 49. Lette zegt:

  Zolang er maar in ieder hoofd (door ooievaar gebracht of niet) respect wordt bijgebracht en blijft plakken (lees: wordt afgestraft indien grens overschreden) dan komt het allemaal wel goed. En ik ben van mening dat ik ook een poging mag doen om de respectlozen op te voeden. In de bus opstaan voor een ‘slecht ter been’ (ook als je niet op de invalidenplaats zit maar willekeurig elders) vind ik niet meer dan normaal. Okay 1 uitzondering voor de chauffeur dan.

 50. Bianca zegt:

  Goedemorgen Emmelinda,
  Ik sluit me aan bij Lette.Het is zo respect is soms ver te zoeken maar dat is niet alleen bij jongeren hoor maar ook wel bij ouderen.
  Deze maatschappij is ike ike en de rest kan stikken.Dat is heel erg hoor.Maar net wat je zelf zeg de kinderen moeten gewoon voor zich zelf opkomen want de maatschappij is erg hard geworden.Ik wens je een fijne dag.
  Liefs en een knuf Bianca

 51. Youke zegt:

  Dus je hebt problemen met mensen zonder normen en waarden? Dat is dan ook weer een vorm van geen integratie. Respecteer een ander πŸ˜‰ geintje.
  Ik heb ook wel eens last van mensen zonder fatsoen in hun lijf.

 52. Marion zegt:

  heyhey,
  hihi kon je het niet laten πŸ˜‰ spele uhmm
  moet je nog wle op schieten wand ik ga ervan uit dat ie snel oververhuisd.
  haha hoop ik. dank je voor je reactie maaar toch ben ik no steends een fan van oranje.
  maar anders lijken ze zo op elkaar.
  thanxx dat je het me gunt
  en qua begage is ook waar,
  wens je een fijne dag toe liefs en dikke knufff marion

 53. Emmelinda zegt:

  @Lette;Hahaha toch wel nobel van je dat die chauffeur mag blijven zitten *grinnikt*
  Maar je hebt gelijk, het zijn die kleine dingen die het toch zeer zeker doen. Jammer dat niet iedereen dat door heeft πŸ˜‰

  @Bianca;Ja zeker weten dat het ook bij ouderen zo is. Daarom probeer ik de kids fatsoen bij te brengen zodat zij straks brave ouderen worden hihi. Maar goed, mensen zonder fatsoen denken ook vast dat zij het heel goed doen??? Of denken die ΓΌberhaupt wel???
  Ik wens jou ook een hele fijne dag!
  Dikke knufff en veel liefs πŸ˜€

  @Youke;Whaahaa jij bent ook een mooie. Schrok ik ff. Heb jij geen respect voor mijn gevoelens om me zo voor de gek te houden? Hahaha geintjuhhh.

  @Marion;Goed dat je het zegt…straks ff spelen op jouw log hahaha. Jammer dat ze het hier weggehaald hebben. Wat gek dat ze nieuwe loggen niet meteen al in de nieuwe vorm gieten he? Zijn die mensen blij met hun nieuwe webomgeving, moeten ze dan alles opnieuw doen.
  Ja grinnik…eigenlijk is een combi het beste in dat geval ghehehe. Ik ben ook dol op dat oranje πŸ˜€
  Geen dank. Super de Boer hahaha. Ik hoop dat je het nu onwijs naar je zin krijgt! En wat betreft die bagage…neem een rugzak, dat sleept makkelijker hihi πŸ˜‰

  Fijne dag vandaag! Dikke knufff en veel liefs

 54. Rianne zegt:

  Ik pieker daar ook wel eens over. Ik ben groot gebracht met het idee dat ik me bescheiden moet opstellen.
  Maar als je dat nu de kinderen leert, komen ze nooit meer aan de beurt. Ik chargeer nu een beetje maar het dekt wel een beetje de lading.
  Wat me wel opvalt, is dat als je terug iin de geschiedenis gaat, er zo’n iedere tien jar een herziening in het opvoeden komt. Dus wij brengen onze kids weer groot met het idee dat onze grootouders ook hadden.
  Hahahaha….nee, dat is niet helemaal waar gelukkig. Maar om de zoveel tijd wordt er wel het één en ander bijgesteld.

 55. Emmelinda zegt:

  Psies…zo ben ik ook opgevoed. Tenminste…wat ik er van gehoord heb. Geintjuhhhh.
  Maar wanneer ik er om me heen kijk lijken veel mensen van onze leeftijd die opvoeding niet genoten te hebben of slechte leerlingen te zijn want pfff wat je toch zoal ziet!
  Hihi dan hoop ik dat er een heleboel bijgesteld gaat worden in de toekomst. Ik zou op deze manier angst krijgen voor mijn toekomstige kleinkinderen hahaha πŸ˜›

 56. Pasula zegt:

  Ojee hoe het hoort, ik ben daar allergisch voor, allemaal rooie bultjes enzo (plaagicoontje, ik mis ‘m!!)

  Geniet nog even lekker van de rest van de mooie pinksterdag Emmelinda!

 57. Emmelinda zegt:

  Hihi *geeft verzorgende zalf door*.

  Ik heb net gelezen waarom waarschijnlijk die smileys er uit zijn gelaten. Die kosten bandbreedte. Dus ik heb zo het vermoeden dat die er ook niet meer in komen *plaatst stiekem huilsmiley*

  Ik wens jou ook nog een hele fijne pinksterdag! De zon is hier nou pleitos, helaas.

  Knufff

 58. Marion zegt:

  Jep zal ik doen, zo’n rugzak met opgerolde tent er op. hi hi.

 59. Emmelinda zegt:

  Hahaha als je maar genoeg eten mee neemt voor onderweg πŸ˜‰ Ghehehe

 60. Marion zegt:

  gheghe eten?! uhmmm uhmmm hihi
  we kijken wel πŸ˜‰
  neej k ziet al helemaal voor me.!!!!

  trouwens zie al aardig dat je ookhier en daar veranderingern toepast πŸ˜‰

 61. Liesbeth zegt:

  Tja, ik reed laatst ook een extra rondje, terwijl mijn auto ook best nog op de stoep erbij kon. Domme ik.

 62. Yvonne zegt:

  Arch! De waarom-vragen! Ik zit er nu middenin en krijg op iedere opmerking een: waarohom? Ik zeg nu steeds tegen haar waarom ze vraagt waarom ze dat vraagt πŸ˜‰

 63. Emmelinda zegt:

  @Marion;Jaaaa leuk he? Heb je dat rondje al gezien waarin de weblog zich veranderd als je naar een andere site ofzo gaat? Hahaha vinnik zo leuk. Zit ik hier de hele tijd mee te spelen πŸ˜›

  @Liesbeth;OW ja…parkeerproblemen. Dat is een apart hoofdstuk bij fatsoen! Ik kijk maar niet te vaak uit het raam hoe sommige mensen fileparkeren zo vlak langs onze auto. IS niet goed voor mijn hart πŸ˜‰

  @Yvonne;Bij Mies is dat nooit over gegaan. Die vraagt nog steeds bij alles waarom hahaha πŸ˜‰

 64. marion zegt:

  hihi jep had ik ook gezien,
  mooi man uhm vrouw bedoel ik πŸ˜›
  ik wens je een fjine avond liefs en dikke knuffff marion

 65. It is me! zegt:

  Wederom weet je weer eens een enorme punt te zetten!
  Inderdaad is het slecht gesteld met de maatschappij, zo gingen we staan voor oudjes in de bus, zo gaan ze tegenwoordig voor ons staan omdat ze anders bang zijn met een *op zijn minst* grote mond van hun stoel af te worden geschreeuwd!

  Gelukkig heb ik vandaag puntschoenen aan, zodat mijn tenen konden krommen bij het lezen van die ene Alinea (je weet wel, zo’n zin bedoelt om een verhaal langer te maken)!

  Fijne pinksteren gehad?

 66. Anoniem zegt:

  Ja lachen he die foto van dat kruis, zag het opeens.
  Heb hem vandaag ingegraven (inderdaad dat kruis hahahhah) pinksteren is toch voorbij.
  Maar dat zie je morgen wel want Lobbes was beetje kwaad dat ik niets over zijn hulp had verteld, dus die zal morgen zijn gram wel halen.

 67. Alida zegt:

  Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. Ben ook zo (te) beleefd. Maar goed, het is maar goed dat er nog mensen zijn zoals wij. Moet er ook bij zeggen dat ik me soms ook niet kan inhouden hoor en ik even mijn normen en waarden vergeet. Maar heeeeel soms hoor.

 68. Ha ha ik had wel gezien dat zowel jij als ik weer terug waren naar V 1 ik snapte er niets meer van , en inderdaad Natazz tipte me dat mijn letters waarschijnlijk ook wit waren en je daarom niets kon zien ………… , nou ja het is weer goed gekomen , maar ik vind het nog steeds erggggggggggg ingewkkeld hoor , maar zie dat jij er meer kaas van gegeten hebt , leuk als je op de reacties klikt ……
  Welterusten voor straks liefs Ylone xx

 69. Emmelinda zegt:

  @Marion;Ja echt gaaf he? Ik zit er de hele tijd mee te spelen :p hahaha
  Ik wens je nog een fijne avond (kan nog een half uur) en voor straks; welterusten!
  Dikke knufff en veel liefs!

  @It’s me;Het is om ons rot te schamen! Zoals je verteld in je reaktie…het is toch te zot voor woorden? Het is met zoveel dingen. SMorgens op weg naar school komen fietsers me tegemoet. Mogen daar eigenlijk niet eens fietsen maar goed, dat doet iedereen. Maar denk je nou dat ze aan de kant gaan als zij met z’n tweetjes fietsen? Kan ik achter Stef (Of Mies) gaan rijden. @$#%@.

  Hahaha ben ik ff blij dat je gepast schoeisel aanhad. Ik zal het toch eens bij de linkerkolom zetten dat het handig is bij het lezen van m’n alinea’s hahaha πŸ˜‰

  Jaaaa was echt heerlijk! En jouw Pinksteren? Heb je het ook weer overleefd? Hihi πŸ˜‰

  @Leidse Glibber;Hahaha ingegraven. Euhm…er was toch niks in de bijbel met opgravingen he? Niet dat je parasolvoet door een of andere feestdag ineens een wederopstanding doet (ofhoeheetdat :P)
  Of hopen dat Lobbes ‘m biet uitgraaft als wraak hahaha πŸ˜‰

  @Alida;Ja psies. Ik ben ook blij dat er nog meer mensen zijn die wΓ©l laten zien hoe het verdraagzaam kan zijn. Al is het 1 persoon die zich er wat van aantrekt…dan is er weer eentje extra bij de club. Toch?
  Oh hihi…daar maak ik me ook wel eens schuldig aan. Vooral als het om de kids gaat. Dan mag ik alles πŸ˜› hahaha.

  @Rhodosfriends;Hihi had je het toch gezien? Was je iet geschrokken? Op het moment dat ik het zag van mijn eigen weblog had ik twee beheerdersschermen openstaan omdat dat sneller gaat. Maar ineens was ik bang dat het met de nieuwe versie niet meer kon en dat ik de boel naar zijn grootje geholpen had. Leek me al stug maar goh…je weet maar nooit (lach niet!)

  Jaaaa gaaf he? Dat was dan gatenkaas want ik heb die code niet zelfgemaakt maar zelfgevonden. Ik vind ‘m echt fantastisch. Net een echte site he? Hahaha πŸ˜‰

  Ik wens jou ook een hele fijne nachtrust! Slaap lekker! Dikke knuffff

 70. Leejo zegt:

  Emm ik ben het helemaal met je eens, dus nu ik bij de senioren hoor, graag heel beleefd zijn bij mij?

  knufff

 71. Marika zegt:

  Ieh… Normen en Waarden dat krijg ik bijna mijn bek niet meer uit sinds Balkenende. Ik ken iemand die het altijd Wormen en Maden noemt hehehe. Maar goed je hebt wel helemaal gelijk natuurlijk. ;o))

 72. Marion zegt:

  wahhaha ik lag allang op bed πŸ˜›
  moet vandaag de hele dag werken
  dus ga gouw
  veel liefs en hele dikke knufff marion

 73. Leonie zegt:

  Wat een leuke dingetjes heb jij op je web-log zeg! Hoe doe je dat..Maar ik wilde je even fijne dag wensen..lekker weer erbij…Groetjes van Leonie

 74. Emmelinda zegt:

  @Leejo;Whaahaa maar natuurlijk πŸ˜›
  Ik ben gisteren bij jou in de buurt geweest en ben heel braaf geweest hahaha πŸ˜‰

  @Marika;Hahaha ja sinds Balkenende klinkt het wel een beetje smerig he? Wormen en Maden vind ik een goeie. Eens kijken of ik die kan onthouden πŸ˜‰

  @Marion;Hihi, dan wens ik je nou heel veel sukses en veel plezier! Geen mensen plagen he? Hahaha Werkze!
  Dikke knufff en veel liefs!

  @Leonie;Te gek he? Vooral wanneer de pagina in zo’n rondje verdwijnt. Ik blijf er steeds mee spelen hahaha. Het zijn gewoon codes die ik op internet gevonden heb.
  Dank je wel..natuurlijk wil ik jou ook een hele fijne dag toewensen met een heerlijk zonnetje! Dikke knufff

 75. Colinda zegt:

  Goedemorgen,…

  Ik kom je een Fijne Dinsdag toewensen,…ik heb het de komende dagen lekker rustig want de kids zijn weer uitlogeren ,…hahahaha,..Ja,ja ze hebben deze week vrij ,….en daarna nog 3 weekjes en dan is het weer zomervakantie voor ons hΓ© ,….

  Dikke Knufff,…..

 76. Bianca zegt:

  Goedemorgen Emmelinda,
  Nog even en dan zijn de kinderen met zomervacantie.Als we dit weer dan hebben hebben we niks te klagen.Heeft Melanie nog een afscheids feest van de lagere school?Is ze alop haar nieuwe school geweest?Jij Emmelinda daar gaat ze straks een hele andere school en dan zul je merken hoe hard ze dan veranderen.ineens zijn ze kind af.hoe dat komt daar sta ik nog steeds van te kijken.Ik ben echt benieuwd hoor hoe ze het straks vind.Maar laat ze eerst maar vacantie vieren.
  Ik wens je een fijne en een zonnige dag.
  Liefs en een knuf bianca

 77. ~Tina~ zegt:

  Tsja, die normen en waarden he?
  Je kunt je kinderen heel wat bijbrengen, maar als de rest het niet doet wordt het wel erg moeilijk allemaal.

  Hoe doe je dat met dat rondje, wat mooi zeg!
  Ik wens je een fijne dinsdag toe, het weer wordt steeds beter deze week.
  Groetjes en liefs van Tina

 78. Emmelinda zegt:

  @Colinda;Goeiemorgen! πŸ˜€
  Ha dat klinkt lekker. Heb je plannen voor de komende dagen of doe je helemaal niks, alleen relaxen? Hihi.
  Ja het schiet op met die zomervakantie he? Pfff dat heb je eigenlijk niet eens zo in de gaten. Alhoewel..ik merk dat de kids toe zijn aan de vakantie. Nu ik nog. GEINTJUHHHH
  Ik wens je een hele fijne dinsdag! Dikke knufff

  @Bianca;Haaai Bianca, goeiemorgen!
  Jaaaa het gaat supersnel nou he? En wat je zegt over het veranderen van de kids wanneer ze naar de middelbare gaan; dat zie ik om me heen ook. Maf is dat he? Bij Mies zie ik het ook al in een paar dingen. Ergerns vind ik dat wel leuk maar pfff er komt vast nog een boel waar ik niet zo blij mee ben ghehehe πŸ˜‰
  Ik wens jou een hele fijne dinsdag! Geniet maar lekker van de zon πŸ˜€
  Dikke knufff en veel liefs!

  @Tina;Ja psies. En wanneer doe je het nou goed he? πŸ˜‰

  Mooi he? Dat is een java-script. Ik zag dat altijd op andere sites en nu het hier ook kan heb ik dat natuurlijk meteen toegevoegd hihi πŸ˜€

  Ja heerlijk he, dat zonnetje! Daar krijg je nooit genoeg van πŸ˜‰
  Ik wens jou dan ook een hele fijne zonnige dinsdag toe! Dikke knuffff

 79. Marion zegt:

  Ik mensen plagen??? NOOIT hihi neej mama zal niet meer doen *kijk erg beteuterd*
  ghaghaghagha neej twas wel erg druk zeg poehe!!!! maar ja wle gezellig bijna de hele dag
  doei doei liefs en dikke knuffff marion

 80. Emmelinda zegt:

  En dat is het voornaamste, dat het gezellig was! ALs het druk is vliegt de tijd ook zo voorbij he? Dat is echt stukken beter dan uit je neus peuteren. Alhoewel…dan is die ook meteen schoon πŸ˜›

  Dikke knufff en veel liefs!

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s