Hoezo slakkengang?

Op een zwoele zomeravond zochten Stef en ik verkoeling in de tuin. We genoten van de flora en de fauna *verzwijgt kreetjes van walging en rillingen bij het zien van allerlei klein (meerpotig) gespuis dat samenschoolde in onze buurt*. Plots gebeurde het. *zet onheilspellend muziekje aan*

Vanachter de bloembak verschenen twee slakken ten tonele. Naaktslakken nog wel (voor experts; exemplaren van Arion rufus). *zet muziekje uit en luistert naar jullie zucht van verlichting wegens achterwege blijven van bandieten o.i.d.*. We hielden de handen voor de ogen bij het zien van zoveel bloot. De achterste leek de andere voort te duwen. Heus, een bumperklever was er niks bij! De reis ging in gestaag tempo verder via het terras naar de muur die ze meteen beklommen. Hier pauzeerde het duo. Niet om stoom af te blazen maar om te slijmen. Een dikke slijmsliert* verscheen uit een van de achterlijven van de aanwezigen en samen daalden ze af tijdens het om elkaar heen kronkelen als twee ervaren acrobaten.

Terwijl onze ogen uit hun kassen puilden haalde het slakkenpaar nog meer uit de trukendoos. Sterker nog; uit hun lijven! Uit iedere slak verscheen een wit sliert-achtig aanhangsel. We jubelden bij het schouwspel en in gedachten zocht ik het recept voor een heerlijke salade met malse baby-slakjes smeerden we al beschuit met muisjes. Een bevalling! Live!

Maar, lieve surfbuiskinderen, niks is minder waar. Nadat meneer en/of mevrouw (slakken zijn immers hermafrodieten) een of andere kwalachtige vorm van die sliertjes gemaakt hadden borgen ze de boel in razend tempo op en bleek (door het wegblijven van een lege kraamkamer) dat ze hier een hoofdstuk van de kamasutra uitgeprobeerd hadden! Slakkenporno voor gevorderden! De smeerkezen! *bergt recept weer op en bijt teleurgesteld in flinke reep chocolade*. De slak aan het draadje zoog de slijmerige draad weer op om sporen uit te wissen waarna ze weggingen, elk een andere kant op.

Na het aanschouwen van dit optreden (zie een vergelijkbaar ritueel, vastgelegd door een collega- voyeur! Pas op; 18+ ghehehe!!!) twijfel ik over de juiste betekenis van het woord slakkengang. Langzaam ging het er eigenlijk niet aan toe. Toch? Dat zelfs Van Dale geen uitleg weet te geven zegt genoeg. N’est ce pas? Het is gewoon de naakte waarheid…

Of moet ik nou eens niet op alle slakken zout leggen???

*De directie van deze weblog stelt zich niet aansprakelijk voor oprispingen van de maag of andere klachten tijdens of na hetlezen van het relaas over deze slijmjurkenachtigen! 

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2006. Bookmark de permalink .

0 reacties op Hoezo slakkengang?

 1. Emmelinda zegt:

  Service van de zaak: Slakken zijn hermafrodiet, dat betekent dat ze zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. Ze zouden zichzelf dus kunnen bevruchten, daar zijn ook een aantal gevallen van. Nadat twee seksueel actieve slakken elkaar hebben ontmoet, begint een uitgebreid voorspel waarbij ze veel slijm achterlaten. Tijdens deze introductie wordt langzaam een deel van de geslachtsorganen zichtbaar als een witte uitstulping aan de rechter zijde van beide slakken. De slakken zijn hermafrodiet en vervullen in één paring tegelijkertijd de mannelijke en vrouwelijke rol. Daarna wordt de een ‘liefdes’pijl afgeschoten. De pijl wordt krachtig door de huid van de partner heen geduwd en blijft daar meestal achter. Nadat beide slakken hun pijl hebben geschoten, gaan ze over tot het paren, waarbij elke slak sperma afgeeft aan zijn/haar partner. Slakken paren meestal met meerdere partners voordat ze eieren leggen, paring is dus niet direct gekoppeld aan eileg. Ontvangen sperma kan dan ook meer dan een jaar worden opgeslagen in de spermatheca, een soort opslagplaats voor sperma. Het uitdrijven van de pijl geschiedt door spanning van de gespierde pijlzak, via de geslachtsopening, waarbij de pijl loslaat en in het doelwit blijft steken. Een paar vingervormige klieren omgeven de pijl op het moment van schieten met een laag slijm.
  Een verklaring voor het schieten van de liefdespijl is dat een bio-actieve stof in de partner wordt geïntroduceerd. De bio-actieve stof wordt verondersteld zich in vingervormige klieren te bevinden, als een soort slijm, wat ook op de pijl zit. Het slijm zorgt er voor dat het sperma langer goed blijft in de opslagplaats. Gemiddeld bereikt slechts 0,05% van het sperma uit de spermatofoor het opslagorgaan. Het slijm van de liefdespijl blijkt de kans op bevruchting van de partner te vergroten. Meer sperma bereikt de opslagplaats en dit resulteert in meer nakomelingen. Experimenten tonen aan dat slakken niet tijdens elke paring hun pijl gebruiken. Daarna worden de eitjes door het sperma bevrucht in het lichaam van beide slakken. En kan de slak zijn/haar eitjes leggen.

 2. * Garfield * zegt:

  Amai amai, wat een schouwtoneel.
  Jullie zaten al luid te applaudiseren bij het idee aan kleine baby-slakjes zeker ? 🙂
  In ieder geval, bedankt voor de wetenschappelijke uitleg. Zo leren wij elke dag bij.

  Ik wens jullie in ieder geval een heel fijne zondag toe.

 3. Emmelinda zegt:

  Hahaha ja waar een weblog al niet goed voor is he? Ghehehe. Ik vond het wel heel bijzonder om te zien 😉 Jammer van dei slakkensalade..euh ik bedoel…babyslakjes die we nu niet te zien kregen 😉

  Natuurlijk wens ik jou psies hetzelfde! 😀

 4. Ans zegt:

  Je weet het lekker smakelijk te vertellen, ik heb maar gauw een teiltje naast mij neergezet. Goed filmpje! Ze “wokkelen” nogal vond ik. Als ik nu wokkels eet ben ik toch bang dat ik die beelden weer voor mij zie, jakkes, en dat zo vlak voor het slapen. Welterusten!

 5. Emmelinda zegt:

  Grinnik…da’s eigenlijk wel jammer want laten wokkels nou niet zoveel calorietjes hebben ghehehe 😉 (Nou ja, genoeg natuurlijk maar stukken minder dan vette sjippies).
  Prachtig he, dat filmpje. Ik had er met mijn digi ook eentje gemaakt maar dat kwam niet zo mooi over omdat het zo donker was.
  Ik zal volgende log netjes houden, dan kan het teiltje weer opgeborgen worden 😉
  Slaap lekker strakkies!

 6. Hahahhah lachen doet mij opeens denken aan vakantie in Duitsland , zelfde plekje waar we nu weer naartoe gaan.
  Zitten lekker ’s avonds buiten en Hill voelt iets raars aan haar armleuning YESSSSS een giga naaktslak.
  Sindsdien zaten we alleen nog maar buiten met zaklantaarn om eerst de stoelen te controleren voor we weer gingen zitten.
  Waren daar trouwens echt duitse slakken (alles altijd groter hahahaha)wel 10 tot 15 cm.
  Hahhhah lees dit nu net voor en hoor gelijk, IK GA WEL WEER MET ZAKLANTAARN BUITEN ZITTEN

 7. Emmelinda zegt:

  Whoehaaa sollie Hill!…brrr ik voel het gewoon! *ziet kippenvel op arm groeien* Net zoals ik deze week een vuilniszak in de kliko mikte en ik nog net op tijd zag dat er een naaktslak op het randje aan de binnenkant zat…
  Volgende keer spiek ik eerst goed hahaha..offe ik laat vuilniszakwerpen wel weer aan de man in huis over 😉

 8. Youke zegt:

  Als je zout op die slakken gooit dan onttrekt dat zout al het water uit het lijf van die slak. (*zoekt naar term in biologieboek maar kan het niet vinden*). Of ze dan nog lekker smaken??

 9. Emmelinda zegt:

  Knoflooksaus maakt een hoop goed hahaha. Nee geintjuhhh…Hihi gelukkig hoef ik het niet uit te proberen. Ik gruwel alleen al van het idee om ze te eten en daarbij vind ik het sjielug 😉 Hebben die slakjes ff mazzel want het wemelt hier van de slakken (ook die met huisjes).

 10. Marika zegt:

  Getverdemme… mijn maag was net weer een beetje op orde en dan lees ik dit. :-/
  Deze 2 slakken verdenk ik ook van zoiets… ze hebben er zelfs een hele stoeptekening van gemaakt, brrr…

 11. Emmelinda zegt:

  Grinnik…ben ik ff blij dat ik er een disclaimer ingebouwd heb. 😉

  Whoeehaaa…maar die slakken hebben er wel een hele zooi van gemaakt. Misschien zijn ze wel uitgegleden? 😛 Is dit gewoon een slipeprtje hahaha 😉

 12. Marika zegt:

  Whaahaha slippertje, leuk gevonden 😉

 13. Emmelinda zegt:

  Grinnik…ik geloof dat ik wakker ben. Arme familie…dat belooft nog veel (goeds :P) vandaag! Ghehehe

 14. Marika zegt:

  Ik dacht het maar wilde het niet hardop zeggen… 😛

 15. Natazz zegt:

  Dat je naar zoiets goors kan kijken. hahaha. Heeft Stef nog kunnen slapen ’s nachts? Arm kind, waar heb je haar aan blootgesteld. Je bent een slechte moeder. hahahaha.

 16. Emmelinda zegt:

  @Marika;hahaha gelukkig zijn ze hier al heel wat gewend. Dat scheelt weer 😉 Ghehehe

  @Natazz;En zo is het hahaha 😛 Stef vond het waanzinnig interessant. Ik hoed zeker niet te zeggen dat ze niet alleen qua uiterlijk op me lijkt? Ghehehe

 17. remco zegt:

  waarom moet ik dit soort ranzige stukjes nou altijd lezen als ik net zit te eten :/

  maar goed ben blij dat jij je niet aan een escargout-recept hoeft te beginnen 😛

 18. Emmelinda zegt:

  Hahaha…volgende keer moet ik die disclaimer maar bovenaan de log plaatsen ghehehe. Maareh…niet knoeien in je toetsenbord he? 😉

  Hahaha ik ook. Kan ik weer gewoon zonder me schuldig te voelen gewoon iedere dag naar de snackbar 😛 😉

 19. m zegt:

  dat filmpje ranziggggggg haha
  vink op zijn hondjes er beter uti zien hahaha
  ssssst

  fijne slakkerige zondag hahaha
  liefs marion en dikkke knuffffffffel marion

 20. Emmelinda zegt:

  Whoeehaaa…op z’n hondjes… Maar goed, dat heb ik al zovaak gezien 😛 Dit was weer eens iets anders. Vanaaf eens tegen de muur klimmen samen met Marc 😛 Ghehehe

  Hihi dan wens ik jou een slijmerige zondag ghehehe
  Dikke knufff!

 21. Annemarie zegt:

  Vinnik nou typisch iets voor jou dat je nog gaat zitten toekijken ook!! Gun die beesten toch hun privacy!! *grinnik*

  Fijne zondag verder:)

 22. Emmelinda zegt:

  Niet alleen toekijken, we hebben er nog een grote schijnwerper opgehouden ook nog ghehehe. Maar goed, we hadden beter moeten weten, ze hadden immers de broek al uit 😛 ghehehe

  Jij ook een fijne zondag 😀

 23. Geertje zegt:

  Wauw Emmelinda!
  Wat bizonder dat je dat hebt gezien!
  Mooi filmpje 🙂
  Bij ons is morgen de vakantie voorbij; zucht….
  Jammer; weer stress ochtenden 😉
  Fijne avond nog!
  Liefs en dikke knufff!

 24. Emmelinda zegt:

  Ja dat was inderdaad heel bijzonder. Het is ook heel iets anders dan bij de meeste dieren. Ik was echt onder de indruk hihi. Gelukkig vond ik dat filmpje, kon ik het jullie ook laten zien 😉

  Vliegt voorbij, de vakantie he? Heeft je dochter nog een week extra? Stef heeft er al een week opzitten en Mies mag deze week voor het eerst naar de middelbare school. Bah ik ben zo zenuwachtig hahaha…en ik hoef niet eens zelf. Mies is er rustig onder. Pffff

  Ik wens jou ook een hele fijne avond! Dikke knufff

 25. Hill’s eerste reactie op jou reactie was, ik hou het dit jaar ook weer zwaar in de peiling en ik moet errst elke avond de stoelen controleren hahahahh

 26. Emmelinda zegt:

  Grinnik…ik ken er nog een. Al valt er hier op dit moment niet veel in de peiling te houden met al die regen hihi. Wel zo veilig ghehehe 😉

 27. Jaap zegt:

  heee dat is een prachtige opname.. het lijkt een beetje siliconen he, wat er wordt uit geperst… zouden ze soms..? Neeeeeee

  Wat is de natuur toch prachtig! En dat jullie daar zomaar in de tuin getuige van mochten zijn… (zelf zou ik de bloembak er discreet weer voor hebben geschoven.. 😛 )

  Het is met slakken-erotiek net als met Zwarte Kip Advocaat:

  lekker langzaam…

 28. Emmelinda zegt:

  Grinnik…dn denk ik dat dit voor hen een vluggertje was want poeh, ze waren zo weer verdwenen hihi 😉

  Ja de natuur is echt prachtig. Ik vond dit echt heel bijzonder. Nooit iets over geleerd op school. Ik was ook heel blij met die opname, die van mij was niet zo goed gelukt.

  Grinnik…die bloembak moet ik dan nog maar eens kopen, ze zaten zo hoog; dat formaat heb ik niet 😉

 29. epie zegt:

  nou ja en ik had toch al geen honger

 30. Emmelinda zegt:

  Is dat nog eens handig! Een soort van weight-watchers-log ghehehe 😉

 31. Pasula zegt:

  Bij het woord slak denk ik altijd aan sla met een k.
  Dus sla met een harde kern/knauw/knaag etc. maar slijm, bah wat goor Emm, ben i niet van jou gewend *tongetje* (oeps, ook slijm)

 32. Emmelinda zegt:

  Hahaha dan heb ik je toch weer weten te verrassen he? Wie weet welke kanten je nog van me gaat ontdekken in de toekomst hiero hahaha 😉

  Hihi of aan lak met een s 😉

 33. Pasula zegt:

  Hahaha laks is bij mij een zwarte laklederen jas waar een s achter hangt 😛

  Maar ben zéér benieuwd naar de andere kanten van Emmelinda!

 34. Emmelinda zegt:

  Oooh móói…ja dat kan natuurlijk óók! 😀

  *laat als voorproefje achterkant zien* hahaha 😛

 35. Geertje zegt:

  En? Hoe was de eerste ochtend naar “de grote school”?
  Ging het jou een beetje af?
  Mirjam heeft inderdaad nog een week; ze moet vrijdag (geloof ik *schaam* ) haar rooser halen.
  De tweeling zat vanmorgen om half 8 al met de jassen aan; ze hadden dus totaal geen zin, maar te laat komen was geen optie hahahaha!
  Is het alweer lekker rustig? 😉
  Fijne dag!
  Liefs en dikke knuffff…

 36. Emmelinda zegt:

  Ik heb nog uitstel van executie; Mies hoeft pas morgenvroeg naar school. Alleen maar voor het lesrooster en nog wat kleine dingen. Om half 1 is ze dan alweer klaar. Woensdag begint het pas echt. Brrrr. Maareh…heeft Mirjam er zin in?

  Grinnik…da’s altijd weer feest, zo’n eerste dag maar niet heus. En op school is het die eerste dag gewoon belangrijk want dan kun je nog snel zelf een plekkie scoren. Toch? Hihi

  Ik wens jou ook een hele fijne dag! Dikke knufff terug!

 37. Belinda zegt:

  Nou was ik net een beetje van mijn misselijkheid af en komt Emmelinda met dit verhaal/filmpje! Pffff… 😉

  Het ziet er wel bizar uit hoor!! En het heeft ook nog eens een educatief gehalte (wist niet dat slakken op deze manier de daad bedreven). Heel apart!

 38. Leonie zegt:

  Tsss…leuk zeg..en dat in je eigen tuin…iihihii..Hopelijk was je niet net even wat aan het eten….*ble* …Groetjes Leonie

 39. Emmelinda zegt:

  @Belinda;Grinnik…en dat op de vroege (nou ja…) ochtend he? Maareh..ben je sjiekies geweest dan?

  Ja indrukwekkend he? Het is jammer dat het zulke glibberige engerds zijn. Dat hebben ze natuurlijk weten op te leuken met die daad hahaha 😉

  @Leonie;Ja waar die tuin al niet goed voor is he? Ghehehe. Wie weet wat er nog meer in afspeelt. Ik moet er toch maar eens met de zaklamp op uit s’avonds ghehehe.
  Hihi nee ik was niet aan het eten gelukkig. (anders was het koud geworden hahaha) En het is dat ze zo lelijk zijn (nou ja, vinnikdan) daar vergaat je de eetlust wel van ghehehe
  Groetjes terug!

 40. Diary zegt:

  Goedemorgen Emmelinda,
  Het is zeker nu wel stil bij jou of hoef de oudste nog niet naar school.Roy gaat morgen weer.Dan is het weer afgelopen het lieve luie leventje voor hem.Dan is alles weer op uur en tijd.Ik ben benieuwd hoe ze het gaat vinden op haar nieuwe school.Je heb weer een leuke log neer gezet en leerzaam ook nog.Maar gelukkig heb ik een sterke maag en ik heb nog niet gegeten dat scheelt natuurlijk als ik je verhaal heb gelezen.(haa,ha)
  Emmelinda ik wens je een fijne dag.
  Liefs en een knuf Diary

 41. Emmelinda zegt:

  Goodmorning meissie,

  Ah dus bij Roy is het morgen ook afgelopen met de rust? Heeft ie er zin in? Welk jaar doet ie nou? Mies gaat morgenvroeg. Alleen maar lesrooster ophalen en wat info. Smiddags heeft ze al vrij. Woensdag begint ze een hele dag. Brrr ik vind het zo spannend! Mies is koel. Ik kan niet zeggen dat ze zenuwachtig is. Gelukkig maar, had ik die zenuwen er ook nog eens bij hahaha.

  Grinnik..ja ben maar blij dat je een sterke maag hebt hahaha. Ik kan ook veel hebben dus ik weet hoe makkelijk dat is. Gek he, dat we dat nog noit eerder op tv gezien hebben? Wel koeien, paarden, leeuwen etc maar dat is ongeveer van hetzelfde laken een pak. Dit is nou eens echt iets speciaals hihi 😉

  Fijne dag meissie! Dikke knufff en veel liefs!

 42. marion zegt:

  wahahahahahahhaha
  en is gelukt? met jou en marc? tegen de muur?? 😛
  woehaaaa
  ik hoef ovre anderhalve week pas :P:P:P:P
  jeeeeh
  fijne dag nog
  liefs marion

 43. Emmelinda zegt:

  Whoehaa…nou weet je, ik vond het wel zonde van de pas geverfde muur hahaha 😛

  Oh lekker, nog ff genieten dus! Het is toch wel hard gegaan he? Nu is het bijna zover. Ben je sjenuwachtig?

  Jij natuurlijk ook een fijne dag! Dikke knufff

 44. marion zegt:

  nou zenuwachtig niet
  ben erg benieuwd hoe het nu zal gaan
  of mensen volwassener zijn(je weet wel wak bedoel)
  ik wou grag naar iets waar k mensen niet ken
  maar dat gingnie twant meer als dehelf vanmijn school en basis school komen daar
  dus is gewoon ff afachten wat er gat gebeuren
  en ik hoop da tik bij allemaal niveau 4 komt en geen 3 erbij
  wat dat maakt hetook gelijk een stukki moelijker
  we weet
  krig me boeken pas in de eerste 10 weken ergens
  en dan nog de stages erbij
  woeeahaaaa een heel leven voor me i hope

  en ik heb gehoord van een betrouwbare bron dat ik een leuke jongen in de klas krijg
  wahahahahahhah dus moet wel gaan

  het is voor mij wel langzaam gegaan want heb heel veel gewerkt

 45. Emmelinda zegt:

  Ja dat zijn dingen die je dan gewoon maar moet afwachten en op moet hopen. Hihi het is al een geruststelling dat die leuke jongen in de klas zit. Als je nou maar blijft opletten 😉 😛 Ghehehe

 46. Whaahaa, Wat zul je nu lekker nat zijn, ik heb wel 10 keer geprobeerd een plaatjke te downloaden. Hahaha!

 47. marion zegt:

  woeeeeeeeehaaaaa echt niet ja op hem lette 😉
  neeeuuuuuuu
  haha

 48. Miek zegt:

  Ik vind het een prachtig gezicht!!!

 49. Liesbeth zegt:

  Ik kan Animal Planet en National Geografic wel van mn tv verwijderen, ik heb per slot van rekening watzegjemenou 🙂

 50. Het stort hier nu zo hard dat de naaktslakken of verdronken zijn of zijn gaan schuilen in een huisje.

 51. Emmelinda zegt:

  @Frans[eslag];Whoeehaa…was jij dat. En bedankt! Kan ik de kosten voor de stomerij bij jou declareren? Ghehehe

  @Marion;Braaaaaaf, zo ken ik je weer, ghehehe

  @Miek;Ja is prachtig he? Ik vond het echt heel bijzonder 😀

  @Liesbeth;Jij snapt het! Heb je meteen plek voor een paar nieuwe zenders, ghehehe

  @Leidse Glibber;Da’s ook sterk…ik keek een uurtje geleden in de tuin en daar zag ik er een paar voortbewegen. Ik vroeg me af of ze zandzakken voor de deur hebben gehad om al dat water te overleven ghehehe.

 52. Emmelinda zegt:

  (huisjesslakken dan hé ;))

 53. @Em, stomerij? Kan dat niet gewoon in de was? Da’s stukkken goedkoper!

 54. Emmelinda zegt:

  Oh verhip…daarom houd ik altijd aan het eind van het huishoudpotje een maand over! Kan dat ook? Thanks voor de tip!

 55. Belinda zegt:

  Fabs had me aangestoken (met een virusje waardoor je 1 hele dag heel ernstig moet kotsen…) Dus het filmpje en je verhaal deed me geen goed! 😉

  Maar zelfs nu ik opgeknapt ben, wordt ik toch nog een beetje misselijk van dat slakkengebeuren. Maar bizar is het zeker!!

 56. Emmelinda zegt:

  Ai, en is nou de hele familie aan de beurt geweest of hebben zij mazzel gehad?

  Ja is echt bizar. En prachtig tegelijk. Maareh..om te sparen zal ik die log over uitwerpselen nog maar even bewaren ghehehe (geintjuhhh…hepiknie)

 57. dit had ik nog noooooit gezien!
  ik heb wel es gehoord dat t geslachtsorgaan van een naaktslak langer is dan de slak zelf en idd..dit lijkt waar te zijn
  (eigenlijk is een naaktslak een grote slijmerige l*l) (excuses voor t taalgebruik)
  t ziet er wel ranzig uit
  (eigenlijk)
  ik roep al jaren dat ik na mn dood terug kom als naaktslak (geen gedoe met “wat trek ik aan vandaag” en fijn de hele dag slijmen)
  maar nu wil ik er toch graag nog even over nadenken
  (sex met een andere naaktslak ziet er niet echt aantrekkelijke uit)
  (en ik zou toch graag nog es een keer sex hebben in een volgend leven)
  (ach..misschien valt t mee?)

 58. Emmelinda zegt:

  Whoeehaa…nou volgens mij maakt sex met een andere naaktslak wel lenig…zag je ze kronkelen? Hahaha.

  Ik had het ook nog nooit gezien. Ook nooit aan gedacht om daar eens voor op jacht te gaan ofzo. En nu kreeg ik zo maar een docu-film voor mijn ogen. Gratis! (de viespeuken)

  Maareh…ik moet er toch eens over nadenken want dat getwijfel en gemopper over wat ik aan moet ben ik ook wel zat hahaha 😉

 59. rietepietz zegt:

  Whaha , leerzaam verhaal met een hoop antwoorden ! Een slak is dus ,als ik het goed begrijp niet alleen z’n eigen man/vrouw maar is óók nog is hartstikke bisexueel en duikt met Jan én Marie “de muur op”. Lijkt me eigenlijk nog vermoeider dan “de mens”en geen wonder dat ze dus naakt zijn , zou jij nog tijd hebben om je aan te kleden ?
  Nu maar even binnenblijven hé ,want eigenlijk kán het niet met je dochter naar sex hebbende wezens staan gluren .
  liefs van Riet

 60. Emmelinda zegt:

  Whaahaa ik denk dat het daarom ook al weken pokkeweer is. Niet alleen omdat ik dan binnenblijf met dochterlief maar ook omdat die hitsige naaktslakken dan eens afkoelen ghehehe 😉

  Dikke knuffff

 61. Nicky zegt:

  Zeg! Madam! Wil je niet in mijn weblogvaarwater zitten!
  Ik had al foto’s gemaakt van de slakkenpopulatie in mijn tuin om een logje te maken, maar dat kan nu natuurlijk niet meer… Zucht.. Snap je nu waarom ik zo weinig log? Ik heb er overigens meer dan twee slakken, maar ja… bij mij is het onbeperkt hosta’s eten…

 62. Emmelinda zegt:

  Oeps, sollie. Maareh zet het er maar gewoon op hoor. Eens kijken wat jij er van gemaakt hebt hihi. Wat is het prachtig om te zien he? Echt waanzinnig.
  De hosta hebben ze al op. Ze zijn nu bezig met het toetje hihi 😉

 63. Emmelinda zegt:

  Doeidoei!

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s