Onberekenbaar???

Nou? Nou? Weet jij het antwoord??

Dat we hier geen rekenwonders zijn heb ik al eens beschreven (nee, nu eens geen linkje…bof jij ff, ghehehe). Op Marc na bakken we er niet veel van (behalve brood en lekkere koekjes). Ik weet me in winkels aardig te redden en anders heb je er een rekenmachientje voor in je mobieltje *graaft gsm uit tas*.

Waarschijnlijk hebben de meiden hetzelfde probleem. Nu Mies op de middelbare school zit lijkt het beter te gaan. De meester van Stef zag het echter na anderhalve week al niet meer zitten en riep mijn hulp in *buigt vanwege grote eer*. Ik moest thuis met haar tafeltjes gaan oefenen want dat was volgens hem één grote ellende (hmmm scheelt weer dat het één grote ellende was, dat is makkelijker te tellen ghehehe).

Nou goed dan, om die arme man te ontlasten ging ik braaf met Stef aan de eettafel zitten met een schrijfblok. Maar warempel…de ene na de andere keersom kreeg het juiste antwoord *zweert niet voorgezegd te hebben*. Niet allemaal even snel, dat dan weer niet, maar nog altijd binnen een geoorloofde tijdslimiet (*stelt slapen nog even uit*). Op school vertelde ik hem dus ook dat ik niet begreep waar ie het over had.

Hij liet zich echter niet uit het veld slaan *verstopt honkbalknuppel* en vroeg me een week later staartdelingen met haar te oefenen. Je raadt het waarschijnlijk al…ook nu begreep ik niet waarom ze daar persé bijles in moest hebben. Ik vroeg me af hoeveel werk een leerkracht er eigenlijk zélf instopt. Daar worden ze toch voor betaald nietwaar? Zo groot is Steffies klas niet!

Om hem een kans te geven vroeg ik of het soms een soort van faalangst kon zijn. Thuis maakt ze die sommen immers foutloos? Hij keek me aan en mompelde wat. Iets in de richting dat het zou kunnen. Ik wist genoeg. Daar ga ik binnenkort eens met hem over babbelen *stoft voodoo-popje alvast af *! Wanneer kinderen standaard zijn gaat het allemaal zijn gangetje. Maar wanneer er eentje nét iets anders in elkaar zit (en dat heb ik bij Mies ook gezien) is de lol er af*. Dan wordt het moeilijk.

Ik ben blij dat de meiden zich uitstekend kunnen redden met talen. Ze hoeven er totaal geen moeite voor te doen. Dat rekenen niet zo vanzelfsprekend gaat is lastig maar het levert weinig barrières op. Met een beetje creativiteit kom je daar ook ver mee (kijk maar naar bepaalde boekhouders, ghehehe).

Ik heb alleen moeite met dat gedrag van die leerkracht. Als het nou met alle vakken zo was dan kon ik me die vermoeidheid nog enigszins voorstellen. Dan was een andere school een uitkomst. Maar dat is totaal niet het geval. Een beetje meer aandacht voor het probleem en iedereen is er bij gebaat. Toch wil dat er nog niet in. Wacht maar…binnenkort is er ouderavond. Dan trek ik hem eens met zijn stropdas over het bureau ga ik het er eens uitgebreid over hebben….

Dáár kun je -zeker weten- op rekenen!

*Nou wil ik niet alle scholen over één kam (zie je…1 kam. Dat is tenminste te tellen, ghehehe) scheren. Het gaat hier om de school van Stef. Dat scheert namelijk iets makkelijker *kijkt snel naar restje scheerschuim*.

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2006. Bookmark de permalink .

0 reacties op Onberekenbaar???

 1. Annemarie zegt:

  Heel vervelend… Ze zijn daar om de kids wat te leren!! Ozo!

  Wat trouwens ook irritant is dat als je boven het gemiddelde van de klas ligt geen uitdaging krijgt… 😉

  Achjah, scholen… Ze weten het allemaal zo goed, maar ze doen het nooit goed. Toch hetzelfde als ouders?;)

 2. Emmelinda zegt:

  Dat vind ik nou ook. Helpen wil ik altijd. Natuurlijk. Daar is m’n kind alleen maar mee geholpen. Maar ze rennen zo snel op de ouders af!

  Klopt, dat hebben we bij Mies gezien. Het arme kind had nergens meer een uitdaging in. Ik zie ze nou echt opbloeien! Schandalig eigenlijk.

  Tsja ik kan niet voor alle scholen spreken. Ieder kind is ook anders. Maar wanneer ik aangeef dat er thuis geen probleem is zou ie toch eens achter zijn oren moeten krabben???

 3. Ans zegt:

  Dat rekenprobleem herken ik, ik heb er ook zo ééntje. Maar hij kon het thuis ook niet. Tafels waren een ramp voor hem, hoe we ook oefenden, hij kreeg het er niet in. Toch heeft hij op de MAVO examen in wiskunde gedaan en is geslaagd. Nog steeds merk ik verbetering bij hem, al gaat het langzaam. Het maakte wel veel uit welke leraar hij had. Hij heeft één wiskundeleraar gehad waar ik eens mee ging praten omdat Edwin steeds dacht 10en te halen (ja, het ging erg goeg, tis vast een 10) en dan bleken het steeds 6jes te zijn, ik wilde daarom weten wat voor soort fouten hij maakte om te kijken of ik hem helpen kon, om erger te voorkomen. Die man begreep niet wat ik kwam doen want Edwin had een 6 komma-nog-wat op zijn rapport dus er was niks aan de hand, pfffffff, die onvoldoendes kwamen snel genoeg. Op een andere MAVO had hij juist een fantastische wiskundeleraar (helaas maar één jaar). Sommige leraren luisteren gewoon niet, of zijn niet bereid hun best te doen voor een leerling. Gelukkig zijn er wel die echt goed zijn, nu nog het geluk hebben om daarles van te krijgen,

 4. bengeltjuh zegt:

  Soms schuiven ze erg makkelijk af……die leraren.

  Ratjuh had vorig heel problemen….en niet met zijn kennis van zaken maar door allerlei zaken van de afgelopen jaren….plus dat hij gepest werd door een hartstikkuh fijn joch (NOT)….en dus werd er door die juf maar gezegd dat als hij het in groep 8 niet zo redden hij maar andere school moest zoeken…..hoe bedoel je het probleem even ergens anders leggen.

  Maar goed……..Ratjuh zit nu in een groep 8 vn 34 kinderen…..en daar zitten echt een paar bij pff

  En ja faalangst uit zich gewoon in de klas he…….thuis niet want dat dan weer een veilige haven….dus hoeft het presteren niet…..op school dus wel.

  Wel slimme leraar…..hij kan zelf niet rekenen…..faal plus angst is faalangst…

 5. Emmelinda zegt:

  @Ans;Da’s toch verschrikkelijk? Ik kan het gewoon niet uitstaan dat er zo weinig aan gedaan wordt als je dat vraagt. Ik heb voor Mies vorig jaar bijles gevraagd. Ik wacht er nog op. Nu zit ze op de middelbare en je ziet het kind vooruit schieten.. Gewoon een uurtje stof inhalen. Dat was alles. Aaaargh! Nu Stef nog 😉

  @Bengeltjuh;Oh ja, pesten! Ook zoiets. Dat hebben we bij Mies meegemaakt. Sluiten ze op school de ogen voor. O ja hoor, ze hebben het wel als thema gehad door de hele school. Maar toen ik aangaf dat er problemen waren mocht ik dat mooi zelf uitzoeken. Nou kan ik dat best goed maar ik had een beetje meer support verwacht. Dat ze nou ook maar niet denken dat ik op school nog eens met iets kom helpen 😉

 6. Ans zegt:

  Erg hè? Ik vroeg hem of Edwin het niet snapte of dat het “gewone” rekenfouten waren, ik kreeg steeds als antwoord: “Maar hij heeft toch een voldoende?” Dat was steeds zijn anrwoord als ik wat vroeg. Ik kon zelf niet zien wat voor fouten hij maakte, want ze mochten ze niet nee naar huis nemen (hij gaf elk jaar dezelfde proefwerken en ze zouden ze weleens aan de volgende klas kunnen laten zien). Op die school zaten meer moeilijke en vervelende leraren, toen hij lange tijd ziek was mocht hij van sommige leraren niks inhalen, hij werd gewoon tegengewerkt, dat heeft hem dus een jaar gekost. Als hij naar zijn mentor ging om erover te klagen (zijn mentor was die wiskundeleraar) dan kreeg hij als antwoord: “Tja, wat andere leraren doen kan ik niet helpen” Naar de adjunct stappen had ook geen zin, want die was zelf een vervelende leraar die moeilijk deed. De directeur had ik als kind al problemen mee en daar kon ik dus ook niks van verwachten. We hebben een andere school gekozen, dan maar 10 kilometer fietsen. Achteraf is dat een heel goede keuze geweest.

 7. Ik zou het ze even helemaal voorrekenen op die ouderavond, maar dat is uitegerekend aan jou wel toevertrouwd.

 8. Emmelinda zegt:

  @Ans;Ja soms kun je gewoon niet anders. Het is maar goed dat je ook daadwerkelijk die stap genomen hebt. Wanneer ze zo vervelend doen en niet naar je willen luisteren is dat net alsof je het tegen de muur hebt. Wanneer ze inderdaad de spullen klaar hebben liggen is het gewoon tegenwerken! Ik had dat psies zo met die leraar van Mies vorig jaar. Stoppen ze 40 kinderen bij elkaar in de klas. Vroeger was dat normaal maar op de een of andere manier is nu 20 al veel??? Vinden ze het nog gek ook dat zo’n kind problemen krijgt. Ik had gewoon naar mezelf moeten luisteren. Dat doe ik nu met Stef dus. Zoiets krijgen ze niet voor een tweede keer klaar 😉

  @Leidse Glibber;Grinnik…reken maar! Zo onberekenbaar ben ik wel ghehehe 😉

 9. Emmelinda zegt:

  Pee-es; ik zal niet met hem afrekenen 😛

 10. GekinblacK zegt:

  Zeg.. als je die man toch aan zijn das trekt, kun je dan even foto’s laten maken ? We willen natuurlijk bewijzen zien, en hebben we meteen ook nog wat te lachen ! 😉

 11. Emmelinda zegt:

  Grinnik…dan vraag ik Marc om plaatjes te schieten. Ik heb beide handen nodig om het hele gevaarte over de lessenaar te trekken ghehehe 😉

 12. Natazz zegt:

  Ach we kunnen niet allemaal directeur worden toch?

 13. Emmelinda zegt:

  Jawel hoor…als we een goeie secretaresse (en een prima pc) kunnen vinden moet dat makkelijk gaan ghehehe 😉

 14. nieta zegt:

  Gelukkig hebben wij een klein schooltje waar ze nog wel heel persoons gericht zijn!!Ze nemen voor elk kind tijd en aandacht! Helemaal super!

 15. Emmelinda zegt:

  Ja dat is echt super! Dat kunnen we hier in de stad wel vergeten vrees ik. 😉

 16. Marika zegt:

  Dat Voodoo poppetje whahahah!

  Inderdaad trek hem maar eens goed over de tafel aan die stropdas, zullen we nou krijgen zeg tsss…
  Maar weet je zeker dat ze de rekensommen en tafels thuis wel goed had, aangezien jij het eerst uit moest rekenen? 😛 *zoekt dekking*

 17. Emmelinda zegt:

  Ja grinnik…wel de boxen aanzetten he? Ghehehe 😛 😉

  Giechel..oooh is dát het probleem? Ik vond het al zo raar dat er iedere keer weer andere getallen aan te pas kwamen! 😉

 18. Marika zegt:

  Hihihi..

  Hey ik zit in de chatbox, waar ben je nou? whahaha

 19. Emmelinda zegt:

  *trekt sprintje naar chat-box*

 20. jacqueline zegt:

  een heel herkenbaar verhaal en hier is het dan ook nog zo dat ze geirriteerd raken als je niet snel genoeg bent met uitrekenen. Ik vind het ook raar dat ze dan niet meer aandacht kunnen geven aan de kinderen die dat nodig hebben. Kinderen die heel goed zijn worden wel de hele tijd gepushd maar andersom homaar. (wrijft zich ook al in handen voor de komende ouderavond)

 21. Emmelinda zegt:

  Ja erg is het he? Al zijn ze hier op school concequent. Ook kids die goed zijn in dingen (of juist supergoed) worden gewoon genegeerd. Mies zou extra werkjes krijgen. Not. Nooit gebeurd. Nou lijken extra werkjes vaak ook op straf. Straf omdat je iets goed kunt. Dus of ik dat vervelend moet vinden weet ik niet. Ik zie nou wel dat Mies behoorlijk aan het voorwerken is op school. Even op letten dus 😉

  Hahaha ik ben benieuwd naar de verhalen over jouw ouderavond 😉

 22. Hanny zegt:

  Het is gebeurd dat in een klas met 2 groepen en een totaal aantal leerlingen van 14 de meester niet iets extra wist te verzinnen om een kind een extra uitdaging te geven.
  Gemak dient de mens? Dat noemt zich dan leraar. En als je er iets van zegt, kom je aan de integriteit van zo’n leraar en ben je lastig.
  Wat rekenen betreft ben ik een grote oen. Gelukkig heb ik in de familie 2 rekenwonders, dus hoef ik mezelf niet zo in te spannen. Gemakzuchtig word je daar van.

 23. Youke zegt:

  Het is toch tegenwoordig zo dat kinderen bijles niet meer van hun eigen leerkracht krijgen? En dat het dan voor de school duurder is om de bijles meneer of mevrouw te betalen?
  Net zoals de kleuter(cito)toets. Als ze slecht zijn moeten ze op bijles op de voor-, tussen- of naschoolse opvang.

 24. Goedemorgen Emmelinda

  Nou ik ben ook geen reken wonder , en kan me dan ook herinneren dat ik op school (zo`n 100 jaar geleden ….) een erg ongeduldige leraar had , die als hij het 2 x uitgelegd had en je het nog niet snapte heel sarcasties ging doen brrrrr
  Ach ik heb andere talenten he ! haha

  Fijne dag liefs Ylone xx

 25. remco zegt:

  ik wacht nog steeds op meneer van dalen 😉

 26. Emmelinda zegt:

  @Hanny;Yep, dat van die integriteit heb ik gemerkt. Als je bij iedere scheet naar de leerkracht stapt begrijp ik het enigzins. Niet dat het dan altijd terecht is dat ie het negeert. Ik twijfel altijd zo. Vaak ben ik de eerste die iets opmerkt en dan sta je zo alleen. Pas later merk je op dat er meer mensen mee zitten. Maar die zeggen niks.

  Dat is echt zo. Ik ben ook gemakzuchtig wat rekenen betreft. Ik grijp meteen naar een rekenmachine. Of laat Marc het oplossen. Ongelooflijk hoe snel hij iets uitgerekend heeft 😉

  @Youke;Ik heb geen flauw idee hoe het met bijles op zich zit. Het zal hier op school als eerste afgeschaft zijn i.i.g. 😉 Maar bijles hoeft Stef niet eens. Gewoon een beetje aandacht. Thuis is er niks aan de hand. Gisteren nog geoefend en de getallen vliegen je om de oren. Ik kan helaas geen handje vast houden in de klas. Dan verwacht je toch eigenlijk steun van zo’n meester. *sjugt*

  @Rhodosfriends; Ohhhh da’s ook goed voor je zelfvertrouwen dan! Not! We hadden zo’n leerkracht op de middelbare school. Die ging aan het bord hangen en riep:”Jezus, Maria, had ons maar wild gelaten”. Wanneer je na 50 minuten eindelijk uit die klas kon was je 10 kilo zweet lichter 😉

  Ik wens jou ook een hele fijne dag! Dikke knufff

  @Remco;Grinnik…stuur dan eens een mailtje? 😛

 27. Diary zegt:

  Goedemorgen Emmelinda,
  Wat jij nou heb opgeschreven klink heel bekend ik heb dat met Roy ook meegemaakt op de lagere school en nu hij op het voortgezet onderwijs zit zijn er totaal geen problemen meer met het wiskunde gebeuren.Dus ik heb ook zoiets waar heeft het aangelegen niet aan hem maar wel aan school.En je moet maar zo denken het komt allemaal goed meid.
  Ik wens je een fijne dag.
  Liefs en knuffies van Diary

 28. Emmelinda zegt:

  Haaai meissie!

  Het is toch eigenlijk schandalig he? Er zijn toch meer kinderen die er onder lijden? Gewoon een beetje meer aandacht in de les. Tjemig. Dan kan ik ze net zo goed van school afhalen en zelf les gaan geven. Toch? Daarbij, het is duidelijk dat Stef de stof beheerst. Niet alleen omdat ik het dolgraag wil maar omdat het zo is. En nóg staat die leerkracht er niet voor open. Pfff. Maar inderdaad…als ik naar Mies kijk weet ik ook dat het wel goed komt 😉

  Ik wens jou ook een hele fijne dag vandaag! Dikke knufff en veel liefs!

 29. ~Tina~ zegt:

  Ze mogen toch echt op school wel een beetje extra oefenen met haar als het niet zo wil lukken.
  Maar heel apart dat het thuis dan weer wel wil.

  De komende dagen moet je dus echt even de wintertruien aan de kant schuiven om toch nog bij een t-shirtje te kunnen.

  Fijne maandag!
  Groetjes en liefs van Tina 🙂

 30. marion zegt:

  kom tie zeker van de pabo die leerkracht….kan tie zelf niet eens rekenen ??
  ikheb er nuik een rekenmachine mag gebruiken al 4 jaar lang ook moeite me om uit het hoofd te doen terwijlik dat eerst niet had en da vink wel vervelend
  maja..
  fijne maandag liefs en hele idkkek knufff marion

 31. * Garfield * zegt:

  Moeilijk hé, als de leerkracht niet echt wil meewerkt ?
  Mijn dochter is heel goed in talen maar rekenen, nee hoor…ze heeft dyscalculie. Dit hebben wij maar geweten toen ze al een jaar of tien was en veranderde van school door onze verhuizing toen. Voor het kind zelf was het een hele geruststelling dat zoiets een naam kreeg. Ze dacht voordien altijd dat ze ‘dom’ was, alhoewel wij er haar op wezen dat dit helemaal niet het geval was. Er was dus meer aan de hand…
  Bij zoontje liggen taal en rekenen ongeveer gelijk.

  Ik wens je een fijne dag toe.

 32. Belinda zegt:

  Je hebt gelijk hoor! En eigenlijk is het een probleem op veel scholen. De leerkrachten hebben/krijgen geen tijd om extra aandacht te geven. Eigenlijk heel triest. Ik dacht dat ze (toen er over een klasseassistent gesproken werd voor elke klas) dit probleem wel zouden kunnen oplossen. Maar niet dus.

 33. Emmelinda zegt:

  @Tina;Dat vind ik dus ook. Geef haar meer vertrouwen ofzo. ZIJ zijn er toch in gespecialiseerd zou je denken. Maar goed, dan pomp ik dat zelfvertrouwen er toch in? 😉
  Bij een laatste rekenwerk op school had Stef 0 fouten. Was hem niet eens opgevallen. Moest ik hem op wijzen. Bah, dat irriteert me.

  Ja grinnik…maar liever zo dan andersom. Héérlijk die zon. Laat maar komen 😉

  Jij ook een hele fijne maandag! Dikke knufff

  @Marion;In ieder geval kan ie op mij rekenen. Wanneer ie het zelf vertikt neem ik het wel over. Maar ik ben wel van plan om er iets van te zeggen (ja dat zeg ik nou zo stoer, en dat ga ik ook doen maar eerst ff moed verzamelen ghehehe)

  Yep je wordt gemakzuchtiger he? Is ook met dingen uit je hoofd leren. Nu kun je het meteen in je mobieltje zetten. In een agenda of telefoonnummers inprogrammeren. Nog een paar handige apparaten en we doen niks meer met die hersenmassa 😉

  Fijne dag vandaag! Dikke knufff en liefs!

  @Garfield;Ik vind het echt schandalig. Dus wanneer jullie op dezelfde plek gebleven waren hadden jullie nu nog niks geweten? Pfff. Ja ik kan me héél goed voorstellen dat het een geruststelling voor je dochter was. Zoiets wens ik me dus ook voor Stef. Ze kan het heel goed. Op school geeft het problemen. Dat ze daar toch eens heel even wat aandacht aan schenken. Heeft dat meisje haar leven lang plezier van. Toch? 😉

  Ik wens jou ook een hele fijne dag!

  @Belinda;Yep, net zoals in de zorg. Schandalig gewoon. Hier hebben ze nog niet eens een assistente in de klas. Moet je nagaan hoe deze generatie straks de arbeidsmarkt op moet. Gelukkig kan ik zelf helpen maar waarom zijn die scholen dan nog? Nog ff en onze eigen kids moeten een soort van inburgeringscursus volgen 😉

  Maaar waar ik me dan het meest aan erger; Ze hebben wel vaak film in de klas. Gewoon een middag naar de knoppen! Of een voorstelling. Het is leuk omdat ze dan zeker van zichzelf worden voor een publiek. En uitstapjes. Tjemig, ze zitten (ook door die vrije dagen) meer buiten school dan er op. Het zal wel aan mij liggen. 😉

 34. Pasula zegt:

  Toch vreemd dat er dan weer overhaaste conclusies worden getrokken. Net als jij zou ik ook actie ondernemen, go for it!
  Ben benieuwd hoe dit afloopt.

 35. Emmelinda zegt:

  We zijn ook eens door school naar een therapie gestuurd met haar. Ze zou motorisch niet goed in elkaar gedraaid zijn. We hadden hier echter nog nooit iets van gemerkt en voelden ons meteen schuldig. Onterecht, die therapeut vroeg wat we in hemelsnaam kwamen doen? Aaaargh.

  Maar nu pik ik het niet meer. Laat die ouderavond maar komen 😉

 36. alinda zegt:

  he jakkie rekenen ik heb daar zelf ook een hekel aan en geeft dit door aan de kids.
  sharon heeft het lastig met aardrijkskunde al die plaatjes leren over heel europa zijn er soms wel 34 per week
  nou moet ik zeggen ze leert elke dag een beetje en ze kan het wel maar als het zover is slaat ze soms dicht of het lukt haar prima nee gaat de meester op taal fouten letten
  ja wat is het nou aardrijkskunde of taal daar word ik dus saggo van elk stadje plaatsje riviertje waar een foutje in zit gaat een halve punt van af.
  nou deze dame is met ouderavond op de vinden op school hoor

 37. Lette zegt:

  Veel leraren klagen dat er slecht geluisterd wordt en dat de kinderen eigenwijs en brutaal zijn. Voor hen is dat schering en inslag. Echter wanneer de reden nou ’s in angst zit en niet in brutale eigenwijsheid is het toch wel triest dat ie daar zelf niet aan denkt. Ik wens je veel plezier op de ouderavond. Gna, gna!

 38. mtje zegt:

  ik kan wel gemakkelijk cijfers onthouden maar rekenen nie tmeer

 39. Dinie zegt:

  Tja….en dan willen ze integratie op scholen en minder speciaal onderwijs. De meeste scholen zijn er nog helemaal niet klaar voor en al zou de school open staan dan hoeft er maar één leerkracht te zijn die dit niet “trekt” zoals die meester van Steffy en dan kun je het al vergeten :(. Dit is toch een normaal probleem, er zijn zóveel kids met faalangst. Zeker boven de 50???

 40. Ik rekende op een nieuwe log, duidelijk een misrekening van me.
  Reken er maar op dat ik nog wel even later kom kijken, moet alleen even uitrekenen wanneer ik tijd heb.

 41. Ik rekende op een nieuwe log, duidelijk een misrekening van me.
  Reken er maar op dat ik nog wel even later kom kijken, moet alleen even uitrekenen wanneer ik tijd heb.

 42. Anet zegt:

  Hoi! Ik ben ook helemaal geen rekenwonder hoor..en ik red me prima in het dagelijks leven. Wel jammer dat er zulke leraren rondlopen…grr..kan me er ook nog 1 herrinneren van vroeger…zucht…
  Groetjes en een fijne avond! Anetje

 43. remco zegt:

  @Emmelinda ik blijf mailen 😛

 44. Emmelinda zegt:

  @Alinda;O hou op; schei uit! Die topo! Ja dat was hier ook. Al die plaatsnamen en rivieren die ze uit het hoofd moeten leren. Op zich heb ik daar dan geen problemen mee. Moesten wij vroeger ook. Maar dat ze dan afkortingen fout gaan rekenen omdat de kids DIE niet onthouden vind ik zoooo kinderachtig! Pfff. En ineens vragen stellen waar de kids nog nooit van gehoord hebben. Aaaargh! Krijgen ze een vraag hoe Londen ten opzichte van Amsterdam ligt. Tjemig, weten die kids veel wat het betekent:”Ten opzichte van”…pfff.

  @Lette;Yep, dat is ook heel vervelend voor ze, dat er kids zijn die stoorzender spelen in de klas. Het is aan hen om er vat op te krijgen. Net zoals ik het ook een taak voor een leerkracht vind om kids te helpen die met faalangst zitten ;). Weet je, ik weet hoe Steffie in elkaar zit. Ik ben niet zo’n moeder die alleen de goeie dingen van haar kind ziet. Maar ik weet drommels goed dat het meiske haar best doet. Dat zou hij ook moeten zien. Daarom krijgt ie er mooi van langs op de ouderavond. Moet ik wel eerst een flink fles whiskey soldaat maken hahaha 😛

  @Marion;Nope, rekenen is nooit mijn sterkste kant geweest. Nu ik Stef help met rekenen gaat het wel weer een stuk beter. Misschien word ik nog wel eens een rekenwonder ghehehe 😉

  @Dinie;We hebben pech dat we hem dit jaar weer hebben. Toen Mies hem had hebben we er ook van die stomme dingen meegemaakt. Ik wil mijn kinderen best helpen. Tuurlijk, daar ben ik voor. Maar het lijkt wel alsof zij dat ook doorhebben. Kunnen zij zich bezig houden met andere dingen (filmmiddagen plannen om de kids bezig te houden wanneer de meester iets anders in school moet doen).
  Het lijkt mij toch ook een “normaal” probleem. *sjugt*

  @Leidse Glibber;Ik hoor een echo 😛 ghehehe. Je wil wel erg graag een log? Hahaha. Maareh…sollie vandaag geen nieuwe. Ik duik er vroeg in (ja bel de krant ghehehe) 😉

  @Anet;Zou je toch denken dat in deze tijd, waarin we meer watjes van kids maken door allerlei problemen aan te pakken waar je eigenlijk niet eens een probleem hoeft te zien, dingen als faalangst ook wisten aan te pakken he? Pffff. Maar goed, ik doe het zelf wel weer 😉 Weet ik tenminste zeker dat het ook goed (:P) gebeurd is 😉 Ghehehe
  Ik wens jou ook een hele fijne avond! Groetjes 😀

  @Remco;Niet spammen he, mailen. Heel netjes formuleren ook ghehehe 😛

 45. geertje zegt:

  Helemaal gelijk Emmelinda!
  Kinderen oeten allemaal alles maar goed kunnen en beslist niet afwijken!
  Gelukkig gaat het op de middelbare een stuk beter 😉
  Wens je een hele fijne avond!
  Liefs en dike knuffff!!!

 46. Emmelinda zegt:

  Belachelijk is dat he? Ze hebben Mies toen ook links laten liggen. Omdat ze voor liep. Beloven ze allemaal leuke werkjes maar in praktijk kwam er niks van terecht. Gelukkig komt het nu op de middelbare allemaal op z’n pootjes terecht. Maar echt he…wanneer er straks uitkomt wat ik gezegd heb sla ik ze met de rapporten om de oren. O zo 😛 Verder ben ik niet geweldadig hoor ghehehe 😉

  Fijne avond 😀 Dikke knufff en veel liefs!

 47. Abby zegt:

  Ik heb ook op tig ouderavonden met leerkrachten van Nikita gesproken over haar zogenaamde rekentraagheid :S Op de middelbare moesten we een rekenmachine van zo’n 100 euro aanschaffen en ze hoeft alleen maar te leren hoe dat ding werkt! Nu zit ze in haar examenjaar van VWO :)Dus ga lekker op je eigen gevoel af, zorgen maken kan altijd nog 😉

 48. Emmelinda zegt:

  Jaaaa zie je nou wel! Ik heb Mies op bepaalde dingen laten testen. Ik werd nog net niet uitgelachen. Maar o wee wanneer ik straks toch gelijk blijk te hebben! Dan sla ik ze met die testen om de oren. Wat Stef betreft doe ik het gewoon op mijn manier. Die stomme rekenemanieren die ze nou verzonnen hebben. Daar raakt toch iedereen van in de war? Ik laat haar zien hoe wij dingen vroeger uit moesten rekenen en ze snapt het gewoon! Tsss 😉

 49. It is me! zegt:

  En als je het met de rekenmachine na rekent, heeft ze dan nog steeds alles goed? hihihihihi… Kan zijn dat jij dezelfde fouten maakt als zij??

  Ja stom is dat soms he? Die leerkrachten, als er één trager is of inderdaad misschien faalangst heeft en daardoor af en toe een steekje laat vallen. Gelukkig heeft Bastian een juf die hem erg goed begrijpt… En die heeft ie dit jaar alweer want zijn juf is ook overgegaan… Hij zit daar wel op zijn plek, want faalangst, ppfff kunnen we een boek over schrijven wat hem betreft!!

 50. Miek zegt:

  Ik ben heel blij dat ze hier op school ook heel goed luisteren naar wat de ouders ervaren.
  Hier is de oudste ook niet echt handig met cijfers, wanneer het aan hem gevraagd wordt. Op de een of andere manier gaat hij dan zo hard nadenken, maar er komt niets zinnigs uit. Wanneer hij er papier bij heeft gaat het prima. Op school houden ze daar gelukkig rekening mee.

 51. Rianne zegt:

  Praten met die man…moeders zitten vaak goed met hun gevoel!

 52. Emmelinda zegt:

  @It is me;Hahaha wél als ik blindelings wat getallen intoets 😛
  Maar het is zekerweten waar dat ze dezelfde fouten maakt als ik. Ik weet psies waar de schoen wringt zegmaar. Daar heb ik voor mezelf ezelsbruggetjes voor verzonnen en die schijnen ook bij Stef te werken.

  Gelukkig maar dat ie zo’n fijne juf heeft. Het is fijn wanneer ze met hun “problemen” een oplossing bij de juf terecht kunnen. De juf van Stef van vorig jaar was ook echt goud waard. Deze meester ken ik omdat Mies hem ook heeft gehad. Dus hij kan zijn borst natmaken *rolt tuinslang alvast af* 😉

  @Miek;Ja daar kun je inderdaad heel blij mee zijn. Hier is de ene leerkracht er wel voor in en de ander houdt stijf beide ogen dicht.

  Stef heeft inderdaad ook zoiets, ze zoekt het te moeilijk. Dan is de tijd voor het oplossen van de som weer voorbij. Hier mogen ze ook papier gebruiken maar sinds ik haar verteld heb hoe ze het moet doen weet ze ook hoe ze het papier moet gebruiken. Zou school toch moeten doen nietwaar? 😉

  @Rianne;Yep en weet je, als ik nou zo maar wat zou roepen maar ik heb het zelf ervaren dat ze de stof wél beheerst. Ik snap dat die leerkrachten ieder jaar weer ouders voor zich krijgen die menen dat hun kind zus of zo is maar in dit geval mag ie daar niet meteen van uitgaan 😉

 53. Pasula zegt:

  Fijne avond Emmetje! x

 54. Sjoukje zegt:

  Die leerkrachten houden ook nergens geen rekening mee. Dat een kind weleens faalangst zou kunnen hebben komt niet in hun op.
  Groetjes Sjoukje

 55. Miek zegt:

  …….pssssst, ik ga er altijd vanuit dat ik het het beste weet!!! En jij dus ook, houden zo!! En advies ter harte nemen wanneer het nodig is, want mogen de kids sommige dingen ook gewoon moeilijk vinden. Zeg nu zelf, wat ze tegenwoordig al niet moeten kunnen op de kleuterschool!

 56. Sally zegt:

  GGrrrr…klinkt herkenbaar. Hier liep ook zo’n ‘geiten wollen sok’ die liever lui dan moe was. Lesgeven moest vooral gemakkelijk zijn, en de conclusie was: ’t zou nooit erg veel met onze dochter worden. We zijn verhuisd, notabene naar het buitenland; dus kindlief krijgt ineens les in andere talen, maar leeft op onder de aandacht van de leraren. Deze mensen hebben nog plezier in lesgeven en willen nog dat kinderen lol in leren hebben. En dus nu… prachtcijfers en met plezier naar school. Heb dus maar een “aardig” woordje met die goede brave ‘leer’kracht!!

 57. manon zegt:

  Ik hoop dat ie een stropdas draagt! haha, Je gaat ons toch vertellen hoe dit afloopt? Kunnen we nog eens lachen.
  Groetjes,
  Manon

 58. rietepietz zegt:

  Oppassen he met al die scholen over één kam scheren , vóór je het weet barst je kam van “de beestjes “want ook dát is op veel scholen een probleem .
  Maar grijp de leraar inderdaad meer even stevig in de kladden , hoewel ik me wel voor kan stellen dat lesgeven tegenwoordig niet altijd leuk meer is zou een leraar “z’n pappenheimers”moet kennen !
  Gelukkig hebben jouw kids een goeie ruggesteun thuis , je zal als kind óók thuis iemand hebben met de mentaliteit van deze leraar!
  liefs en een knuf van Riet

 59. Emmelinda zegt:

  @Pasula;Grinnik…dan krijg jij die van mij met terugwerkende kracht 😉

  @Sjoukje;Stom is dat he? Terwijl dat vroeger toch ook al bestond. Maar goed, dan hou ik het zelf wel in de smiezen 😉 Groetjes 😀

  @Miek;Nou inderdaad! Nog even en ze mogen eerst komen solliciteren alvorens ze zeker zijn van een plekkie op de peuterspeelzaal. 😉

  @Sally;Verschrikkelijk dit soort berichten. Heb je zelf altijd twijfels gehad over de bedoelingen van die leerkracht? Of kwam dat er later pas uit? Ik ben in ieder geval blij dat je dochter het nu prima naar haar zin heeft! 😀
  Groetjes!

  @Manon;Ik zal er voor de zekerheid eentje meenemen. De afloop lezen jullie dan wel in de krant ghehehe 😛

  @Rietepietz;Whaahaa daar had ik nog niet eens aan gedacht *begint te krabben*.

  Ik kan me ook voorstellen dat lesgeven niet zo leuk meer is als vroeger maar goed dan moet ie maar vakken gaan vullen of putjes gaan scheppen of zoiets. Hij is NU leerkracht en dan moet ie maar doen wat we van hem verwachten.

  Ja brrr…dat is nou psies waar ik zo van baal. Dit is dus 1 leerkracht. Maar zie sommige reacties eens. Het komt dus vaker voor. Dat is toch triest als dat een gemiddelde zou zijn voor ons land? Gelukkig ook het tegenovergestelde. Met veel dingen kan ik de kids helpen en Marc ook. 😉

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s