Ghostbusters???*

Geestig, nietwaar?

Als kind verslond ik verhalen over de wereld tussen hemel en aarde. Foto’s met merkwaardige verschijnselen bekeek ik vol aandacht. Boeken met verhalen leende ik bij de bieb en filmpjes met rare lichtbollen en schaduwen bekeek ik steeds weer (zijn dát nou geen merkwaardige verschijnselen, ghehehe?). Eigenlijk is die fascinatie nooit verdwenen. Of het nou echt bestaat weet ik niet. Dat moet ik eerst zelf ervaren.

Mijn moeder is een paar jaar geleden overleden. Het was niet geheel plotseling maar als het dan zo ver is is het toch nog onverwachts. Er zijn van die dingen die je nog graag even zou willen bespreken. Later komen er nog wel eens vragen op die helaas nooit meer een antwoord opleveren.

Het is jammer dat ze zo’n bescheiden persoonlijkheid is geweest. Wanneer het waar is dat entiteiten zich nog geweldig vermaken op aarde is het logisch dat ze me nu ook niet wil storen. Ik vraag het me wel eens af hoe het zou zijn. Zou ze dingen uitspoken? (Oeps, raar woordgebruik in dit geval, ghehehe). Zou ze spullen verplaatsen? Een frisse wind door het huis laten waaien? Zou ze me dingen laten denken of dromen? Ik hoef me bij zulk onverwachts bezoek in ieder geval niet meer bezorgd te maken dat ik niks lekkers in huis heb, ghehehe.

Ergens lijkt het me ook eng. Hoe moet je zo’n entiteit nou zien? Kan ik per ongeluk met mijn grote voeten bovenop haar gaan staan?  Als ik ga zitten op de bank, kom ik dan op haar schoot terecht? Kijkt ze altijd? Ook als ik stiekem een plakje vlees extra op mijn brood leg (vond ze verspilling) of op straat iets nuttig (had ze zo’n hekel aan)? Tast het je privacy aan? Kun je ze naar buiten sturen wanneer je even alleen wil zijn en het bezoekuur duidelijk om is? Of zijn ze zonder tegensputteren weer het olielampje in te krijgen???

Als ik er aan toe ben wil ik best wel eens zoiets bezoeken als een medium. Maar dan zonder van te voren veel info door te geven en tijdens de reading zo weinig mogelijk prijs geven. Ze moeten me echt overtuigen (en niet zoals Char; “Is het met een A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-O-P-Q-R-S-T-U-V-W-X-Y-Z???). Misschien heb ik niet eens de gave om tekens van hierboven te herkennen. Staat ze als een gek naar me te zwaaien, te blazen en met lampen te flikkeren en ik merk het gewoon niet.

Ik zag eens op tv een gezin waar een overleden familielid de boel op stelten gezet had. Zijn aanwezigheid was duidelijk te voelen en er verdween regelmatig iets waarna het plots weer op de juiste plek lag. Ik geloof dat ik het best grappig zou vinden wanneer mijn moeder hier eens langskwam. Ze zou me vast plagen. En dat geeft helemaal niks.

Dat zou ik nou echt heel erg geestig vinden!

*Ohhh yak (=uitroep van afschuw), in de jaren 80 zijn we er zoooo mee verveeld (die @$#@film) dat ik er anno 2006 nóg kippenvel van krijg! Niet van angst hoor. Tssss *kijkt verontwaardigd en laat DVD-serie horrorfilms zien*. Nee vanwege al dat gedoe er om heen. Je begrijpt zeker wel dat ik die film dus nóóit bekeken heb. Maar goed, ik wist ff geen andere bijpassende titel. Mijn excuses.

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2006. Bookmark de permalink .

0 reacties op Ghostbusters???*

 1. marion zegt:

  ik snap dat je dan zo iets nog steeds zat ben

  haha de jaren 80 😛

 2. Emmelinda zegt:

  Hihi ja lang geleden he? Maar aaargh ik hoef die film nog steeds niet te zien hoor….

 3. marion zegt:

  welke was het???:P:P:P:P:P:P

 4. Emmelinda zegt:

  *heeft ineens een black-out* 😛

 5. marion zegt:

  OOOOOOOO mag niet
  zwart wit of in kleur gezien????????

 6. Henriette zegt:

  Bezoekje aan Char misschien.
  Ik weet het niet……ik moet het ook eerst zien en beleven wil ik er enigszins in geloven. Maar……het fascineert mij wel.

 7. Emmelinda zegt:

  @Marion; Grinnik…was jij vroeg wakker ofzo? Ghehehe 😉

  @Henriette;Hmmmz, kweetniet. Ik heb een paar afleveringen van haar bekeken en vind haar niet echt betrouwbaar. Misschien knippen ze te veel uit die uitzendingen maar nee, ze brengt me niet verder.

  Jaaaaa is écht fascinerend he? Vroeger wilde een vriendin wel glaasje draaien. Deden we ook maar ik geloofde er niks van dat er geesten aan het glas zaten 😉

 8. Best wel leuk he om zo nu en dan eens over na te denken, ik vind het ook heel interessant alleen moeten ze wel de boel op zijn plaats laten staan hahahah.
  Enne,…..off topic.
  Wat lees ik nu weer wat je bij Annemarie schrijft, je ligt met de laptop te stoeien.
  Dat zijn toch intieme privé zaken dat ga je toch niet in je reactie zetten hahahahahahhah

 9. Emmelinda zegt:

  Grinnik…af ze moeten de afwas willen doen. Dan mogen ze wel het een en ander verplaatsen, ghehehe 😉

  Hahaha oeps, ik moet niet zo loslippig zijn. Dat kan tegen me gebruikt worden, ghehehe 😉

 10. Yvonne zegt:

  Ik heb hier geen grap, want ik ben een echte zweefteef.

 11. Emmelinda zegt:

  Hihi da’s nog eens wat anders dan een tiepmiep 😉

 12. Sjoukje zegt:

  Ik vind het reuze interessant, maar ik geloof er pas in als ik het gezien heb. Als ik ooit een medium zal bezoeken, laat ik totaal niets van mijzelf los. Als zo iemand mij dan echt dingen kan vertellen, dan geloof ik het pas.
  Groetjes Sjoukje

 13. Emmelinda zegt:

  Dat heb ik dus psies hetzelfde. Wat ze op tv laten zien lijkt geloofwaardig maar wie weet wat er ingestudeerd is of wat die mensen losgelaten hebben vóór de uitzending. Het lijkt mij dat je met gezichtsuitdrukkingen ook al een boel kunt verraden. 😉

  Groetjes terug!

 14. Natazz zegt:

  Ik vind Char altijd zo ehhh nep. Ik heb zelf ooit met iemand gesproken die kwam met dingen die gewoon klopte en die ze nooit heeft kunnen weten.

 15. Geertje zegt:

  Bekend Emmelinda!
  Mijn moeder leeft dan nog wel, maar mijn oma is lang geleden overleden. Wij hadden een enorme band met elkaar; zij wost dingen, en ik voel dingen aan. Op de een of andere manier is dat ook na haar dood nooit weggegaan. Soms “zie” ik haar, of ruik ik haar. Of dat nou de wens is, of dat dat echt is, ik weet het niet. Maar het is wel een geruststellend idee!

  Wat Char betreft; ik heb haar gezien. En een paar sessies waren waardeloos. Maar een paar waren zacht gezegd erg frappant. En van tevoren afgesproken was het beslist niet.
  Zelf zou ik neit snel naar een medium gaan; maar ik heb ook niet echt een reden. Misschien als een van mijn ouders zou overlijden, dat dat dan wel het geval is.

  En de Ghostbusters; vond ik een geweldige film!!! hahahahah!

  Wens je een hele fijne avond!
  Liefs en dikke knufffff!!!

 16. Emmelinda zegt:

  @Natazz;Jaaaa op mij komt ze ook zo nep over. Als je contact met geesten hebt hoef je die andere dingen toch allemaal niet te vragen? Die kunnen zij dan toch vertellen? Zal wel aan mij liggen.

  Kijk…met zo iemand zou ik ook wel eens een gesprekje willen hebben. Eens kijken wat zij mij kan vertellen 🙂

 17. Emmelinda zegt:

  @Geertje; ja dat lijkt mij dus ook een geruststellend idee. Ik vind het jammer dat ik dat niet heb. Misschien komt het nog wel? Als mijn moeder nu net zo lief is als op aarde wil ze me vast niet storen hihi 😉

  Ah dus niks was van te voren afgesproken? Ik denk dat ik het inderdaad zelf een keer moet meemaken. Hoe het dan allemaal kan enzo blijft natuurlijk de vraag. die mensen weten misschien veel uit te lokken zodat je per ongeluk zelf veel prijs geeft? Geen flauw idee. Misschien bestaat het allemaal écht. Kweetnie.

  Jij ook een hele fijne avond! Veel liefs en een hele dikke knufff

 18. marion zegt:

  hoe zo vroeg wakkeer??? 😛

 19. Ans zegt:

  Ik geloof wel dat er “dingen” bestaan, maar helaas is vaak moeilijk te controleren of het echt is. Daarom zou ik niet zo snel naar een medium gaan, ik zou steeds twijfelen aan de echtheid, zelfs als ze (of hij) veel weet wat ze niet zou kunnen weten. Heel veel dingen zijn af te leiden uit het gedrag van mensen. Het lijkt mij mooi om contact met de doden te hebben, maar ook eng, vooral als het door middel van een medium gaat. De aanwezigheid voelen, het gevoel advies te krijgen van een overledene is wat anders, daar zou ik minder moeite mee hebben (denk ik). Het moet dan wel om een “goed” iemand gaan natuurlijk. Ik heb die ervaring nog nooit gehad, hoewel er wel eens dingen zijn waarvan ik mij afvraag waarom ik een bepaalde beslissing neem, vooral als het voor mij niet een voor de hand liggende beslissing was en het achteraf de juiste bleek te zijn. Zou dat dan toch ingefluisterd zijn??? Het paranormale heeft mij wel altijd geïnteresseerd, vooral paragnosten en ik heb daar ook nog boeken van. Ik denk dat er mensen zijn die echt de gave hebben dingen te kunnen zien, of mensen te kunnen genezen, maar ook hier zit veel nep tussen en kom er maar eens achter wat nep is en wat niet. Ik denk zelfs dat mensen die het echt kunnen het wel eens aanvullen met dingen die nep zijn. Moeilijk dus.

 20. Lette zegt:

  Ook alweer zo leuk geschreven, maar toch wel een onderwerp dat me bezig houdt.
  Mijn ouders ‘spoken’ ook alweer een poos. Toch heb ik altijd rond de sterfdatum dat ik me afvraag … zouden ze me kunnen zien? Als ik bijvoorbeeld uitgebreid op de wc zit. Of als ik lekker een heel pak koekjes wegschrans. Gek is dat toch. Ik ben ook iemand van eerst bewijzen en dan geloven, maar helemaal zeker ben ik daar dus blijkbaar niet over.

 21. Emmelinda zegt:

  @Marion;Niet dan? 😉

  @Ans;Ja écht moeilijk. Weet je, er zijn zoveel dingen die er mee te maken hebben. Ikzelf heb heel vaak dat ik ineens aan iemand denk, na lange tijd. En plots gaat de telefoon en belt die persoon me. Of staat ineens voor de deur. Soms heb ik het op een dag een paar keer en dan is het weer een tijdje weg. Niet alleen met personen maar ook met gebeurtenissen ofzo. Ik zou graag willen dat het “iets” was. Maar misschien is het alleen maar “stom toeval”.

  Wat je aangeeft vind ik een goeie en dat is dan ook een van mijn grootste twijfels om naar een medium te stappen. En stel nou dat je iets te horen krijgt waar je helemaal niet zo blij mee bent? Stel dat ze zeggen dat “ze”(mijn moeder) ongelukkig is daaro? Ik geloof niet dat ik zo blij zou zijn met die wetenschap. En toch…toch blijf ik nieuwsgierig 😉

 22. Emmelinda zegt:

  @Lette; Dank je wel 😀

  Ja dit is iets vreemds he? Zo onaantastbaar. Pas wanneer je zélf tekens hebt ontvangen weet je wat het is. Denk ik. Misschien twijfel je dan ook nog of het dát wel is? Hihi ja ik heb dat ook, dat ik wel eens denk dat ze me kan zien. Maar stel dat je weet dat het dan ook zo is, zou dat wel fijn zijn? Hihi. Die wetenschap kun je niet meer ongedaan maken. Niet meer terugdraaien. Hmmzzzz..of het bestaat weet ik niet. Wat ik wél weet is dat ik er nog niet aan toe ben om bewijzen te verzamelen 😉

 23. Alida zegt:

  Ik geloof er niet zo in, maar soms zijn er van die tv programma’s die me even doen twijfelen. Ik denk ook dat ik me rot zou schrikken als me zoiets zou overkomen. Ik ben geloof ik echt iemand die eerst iets zelf moet zien voor ik het echt kan geloven. Die film vond ik trouwens geweldig, toen!!!

 24. Emmelinda zegt:

  Ja, ik had dat bij Char ook. Ik had een paar afleveringen gezien waarbij ik zoiets had van “Jaja…”..en ineens komt ze met iets frappants. Daarom moet ik het gewoon zelf eerst beleven. Zelf zien.

  Hihi misschien ben ik er nu wél aan toe om die film te bekijken hahaha 😉

 25. dinie zegt:

  Haha ik heb jaren later ghostbusters nog gezien en ik heb best gelachen.
  Maar misschien dat je beter een andere titel had kunnen nemen dan. Bv Witchboard, en er is ook nog zo’n film met een soort spel ouija oid waarin olifanten tevoorschijn komen (is het eerste wat me te binnen schiet) ben de naam van de film kwijt (ok heb ff Edwin geraadpleegd het is Jumanji).
  En ik sta vrij stevig in mijn schoenen (niet zweverig dus) maar je vraagt het je toch wel af. Ook kan ik me niet zo goed voorstellen dat alles over is (al die opslag van memories) als je dood bent. Raar idee en tja spoken……Mijn zusje heeft ooit eens in mijn slaapkamer samen met een paar vriendinnen een séance gehouden waar ze trillend uit vandaan kwamen. Ze wilden ook niet meer terug daarin. En ik moest daar in slapen!!! Na ja heb ik wel gewoon gedaan, wie weet ben ik nu wel bezeten 😉

 26. Emmelinda zegt:

  Grinnik…zou dat het gedrag op het schoolplein enzo verklaren? Ik heb eens glaasje zitten draaien met een vriendin maar ik geloofde voor geen meter (nog geen milimeter) dat het glas bewoog door een geest.

  Hahaha waar olifanten tevoorschijn komen? Dat is wel een stuk makkelijker voor mijn grote voeten dan. Daar ga ik niet zo snel op staan. Ik zal eens googlen wat er allemaal te zien is 😉 Marc wil geen tweede poes, laat staan een paar olifanten in huis hahaha

  Lijkt me ook zo raar. Waar heeft het leven dan zin voor gehad vraag ik me dan af? Oke, sommige mensen zijn er in geslaagd om na hun dood gewoon door te leven in hun werken en kunst/liedjes.

 27. dinie zegt:

  Hahaha, zullen we dan maar een nieuwe hit inzingen. Daar wordt de wereld vast héél gelukkig van, hahaha. (Zelfs mijn eigen (bloedjes van) kinderen vragen of ik mijn kop wil houden als ik meezing in de auto) EN ik hoop dat er een soort menselijke externe harde schijf komt, dan heb ik niet alles voor niks onthouden

 28. Emmelinda zegt:

  Hahaha of we zoeken het in de kunst. Er zijn zoveel dingen gemaakt waarvan je je afvraagt wat het in jeweetwel-naam moet voorstellen. Dat kunnen wij ook vast wel??? Al zou het best leuk zijn wanneer we een muziekstuk in elkaar draaien (mét zang) zodat men later op een log de vraag stelt welk plaatje dat ook weer was en in welk jaar enzo hahaha. 😉

 29. remco zegt:

  ik blijf t maar mistig vinden *of komt dat door die geesten voor mn gezicht*

  soms heb ik wel eens t idee dat er iemand over mn schouder meekijkt en behoedt voor bepaalde dingen of bepaalde dingen voorkomt *anders had ik hier allang niet meer geweest*
  maar of char er echt mee kan communiceren ik weet niet ik heb t idee dat ze soms te erg er een show van maakt……

 30. Emmelinda zegt:

  Mistig? *geeft reinigingsdoekjes aan Remco*

  Ze was laatst zelf verrast door de aanwezigheid van geesten in een huis. Lijkt me toch raar wanneer je zo lang met geesten om gaat? Dan ken je dat verschijnsel toch?

  Ja wie weet kijkt er hier ook wel iemand mee over mijn schouder (ik zal toch iets voorzichtiger die engeltjes van mijn schouder meppen, wie weet wie ik nog meer mep??).

 31. Annemarie zegt:

  Aparte log zo 😉
  nou ik hoef het niet te weten hoor… *grinnik*
  ben ik te vast voor!

  Kniefs!!

 32. Emmelinda zegt:

  Ja weer eens iets anders 😉

  Is misschien ook maar beter. Als het nodig was dat we het wisten was het vast al voor ons besloten. Toch? 😉

  Kniefs!

 33. GekinblacK zegt:

  Aaah Ghostbusters, geweldige films, en dat vooral door Bill Murray, fantastisch !

  En ik zeg maar zo: beter spoken in huis dan kakkerlakken. :-p

 34. Hanny zegt:

  Ik geloof dat er meer tussen hemel en aarde bestaat dan wij “nuchtere” mensen denken dat bestaat. Alleen is het zo moeilijk om te bewijzen.
  Regelmatig vraag ik me ook wel eens af of “zij daarboven” zien wat ik op dat moment aan het doen ben. Maar of het ook zo is? Geen flauw idee. En om dat uit te vinden via een medium, daar heb ik niet de minste behoefte aan.
  Geestrijke week!

 35. Youke zegt:

  Ik geloof er niet in.
  En die Char al helemaal niet, laatst een stukje gekeken en gelijk maar weer afgezet.

 36. Emmelinda zegt:

  @GekinBlack;Grinnik…ik geloof dat het nu wel tijd is voor mij om die film eens te bekijken. Kan best zijn dat ik er aan toe ben hahaha 😉

  Dat zeg je nou wel maar kakkerlakken kun je nog braden/bakken/grillen en oppeuzelen als ze niet bevallen 😉 Ghehehe

  @Hanny;Juist…en eigenlijk he; wanneer die bewijzen gevonden zijn is het lang zo spannend niet meer he? Dan zijn het gewoon feiten. Worden we nog boos ook omdat we geen bezoek van overledenen krijgen. Moeten we daar weer een praatgroep voor oprichten enzo ;).

  Grinnik…ik wens jou een geestige week 😉

  @Youke;Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Ik ga er niet speciaal voor zitten maar als ik een stukje zie ga ik toch zitten speuren of ik haar kan betrappen op nepperij. 😉

 37. Miriam zegt:

  Ik heb wel eens het gevoel dat mijn oma ‘langskomt’. Een heel prettig gevoel! Maar verder ben ik wel redelijk ‘down to earth’ , haha. Enne Char…ik heb ook wel eens een verhaal van iemand gehoord die bij haar was geweest en waarvan ik kippenvel kreeg…
  Ach er zal vast wel iets zijn….hopelijk duurt het nog even voordat ik daar achter kom. Ik heb het nog teveel naar mijn zin hier.

 38. Miriam zegt:

  Ik heb wel eens het gevoel dat mijn oma ‘langskomt’. Een heel prettig gevoel! Maar verder ben ik wel redelijk ‘down to earth’ , haha. Enne Char…ik heb ook wel eens een verhaal van iemand gehoord die bij haar was geweest en waarvan ik kippenvel kreeg…
  Ach er zal vast wel iets zijn….hopelijk duurt het nog even voordat ik daar achter kom. Ik heb het nog teveel naar mijn zin hier.

 39. Emmelinda zegt:

  Je ervaart het dus echt als een prettig gevoel? Je voelt je niet bekeken enzo? Nou ik er over nadenk; mijn opa’s en oma’s komen ook al niet langs. Boehoeeee *jankt*. En ik ben nog wel zo lief 😛

  Dus die persoon was helemaal overtuigd van haar kunnen? Prachtig! Het is dat je op tv niet alles van begin tot einde ziet. Voor mij is wat je ziet niet echt een bewijs. Toch maar naar een medium dan? 😉

  Hahaha mijn idee! Ooooh wat zal ik de boel op stelten zetten dan! 😉

 40. Rianne zegt:

  Ik heb wel wat ervaringen gehad. Of dat mijn fantasie was, of dat het echt zo was, vind ik niet zo belangrijk. Het heeft mij geholpen, dat was het belangrijkste. Of je wel of niet naar een medium moet gaan, is uiteraard helemaal aan jou.
  Wel denk ik dat het van belang is om overleden mensen los te laten, hoe lastig dat ook is.

 41. Emmelinda zegt:

  Ja dat denk ik ook. Het is niet dat ik het zo ongelooflijk graag wil hoor ;). Ik vroeg het me alleen af. Misschien vind ik het ook helemaal niet fijn om dat allemaal te weten. Het zijn zo van die vragen die wel eens door mijn hoofd spoken 😉 (daar heb je het al…het spookt gewoon in mijn hoofd!)

 42. Natas1970 zegt:

  Een vriendin van mij heeft een keer een reading met Char gehad, zonder elkaar van te voren gesproken te hebben. Achteraf heb ik gehoord wat er gezegd is, nou………dan geloof je het vanzelf kan ik je zeggen!! Heel eng, maar ook heel mooi.
  Ik weet het ook niet hoor. Vind het ook geen prettig idee dat er “dingen/geesten/entiteiten” of wat dan ook om je heen hangen en de hele tijd op je letten. Daar moet je ook niet teveel bij nadenken lijkt me, want dan durf je straks helemaal niets meer te doen. En dan heb ik het niet over dat extra plakje vlees op je boterham hahahahaha

 43. Belinda zegt:

  Zoals je weet is mijn moeder 2,5 jaar terug overleden (niet onverwachts maar gepland -klinkt lullig maar ze had longkanker dus je wist dat het er aan zat te komen-.
  Haar moeder is 1,5 jaar na haar overleden en geregeld heb ik het idee dat ze samen bij me op bezoek zijn. Geen enge dingen zoals het verplaatsen van zaken maar simpel het knipperen van het licht.
  Elke avond weer gaan lampjes flikkeren (misschien ligt het wel aan het elektriciteitsnet) 😉 maar ik vind het een lekker gevoel om te denken dat ze bij ons op bezoek zijn.

  Als kind was ik altijd ernstig geinteresseerd in mysterieuze zaken. Maar na het lezen van veel boeken daarover heb ik besloten dat het toch niet goed voor me was om me zo te verdiepen daarin. Ik werd er een beetje angstig van. Ik ging dingen zien waardoor ik toch niet meer zo lekker sliep als voorheen.

  Inmiddels is dat enge gevoel ver achter me en weet ik zeker dat er zielen om ons heen zijn die wij niet zien maar die toch verbonden zijn met ons leven op aarde.

  Dus elke avond als de lampjes flikkeren denk ik: Hai Mams en hai Oma. Kom maar vaak en veel bij ons langs en laat het maar weten dat jullie er zijn door de lampjes! Ik vind het een mooie gedachte!!

 44. Emmelinda zegt:

  @Natas1970;Ja dat is ’t ‘m ook denk ik. Je moet er zelf van het begin tot het einde bij zijn. Dan weet je welke feiten er van te voren besproken zijn enzo.

  Hihi nee ik weet ook niet of ik het fijn vind. Van de ene kant lijkt het me wel lekker knus. Maar wat als je het idee hebt dat ze er de hele tijd zijn en de hele familie meegenomen hebben? ;. Al geloof ik ook weer dat het heel geruststellend kan zijn. Hmmmz hier kom ik de eerste tijd nog niet uit zie ik al hahaha.

  @Belinda;Dus je vind het een lekker gevoel? Dat kan ik me dus heel goed voorstellen. Dat ze dan nog niet helemaal weg zijn (oke uit de gedachten natuurlijk nooit). Maar je hebt ook niet zoiets van dat het net is alsof er altijd ogen op je gericht zijn (Nou goed…dat hebben we hier ook met onze buren. Die liggen altijd met de neus op de vensterbank zodat niks ontgaat. En die leven echt nog. Alhoewel :P).

  Yep, dat herken ik. Ik heb er dan geen nacht slechter van geslapen maar ik kreeg er wel eens soort van angst van. Ik wist het gewoon niet meer. Daarom heb ik er niet veel meer mee gedaan. Maar nu met al die Char’s en babyfluiteraars moet ik er toch af en toe aan denken 😉

 45. Tagrijn zegt:

  Als ik dood ben, kom ik vast en zeker een keertje bij je rondstruinen. Als opeens je wijnglas leeg is, weet je dat ik langs ben geweest…

 46. Emmelinda zegt:

  Grinnik…dan vrees ik dat je rondjes blijft cirkelen. Ik drink namelijk geen alcohol 😉

 47. Liesbeth zegt:

  Ach, ik denk dat je best kan gaan zitten op zo’n geest, merken ze niks van, en houden ze ook niks aan over =)
  En ik denk best dat ze (lees: onze overleden dierbaren) ons in de gaten houden. Al is het niet zo extreem dat ze dingen verplaatsen enzo, dat geloof ik dan weer niet. Maar ze zijn er, waken over ons, en sturen onz een beetje in de goede richting…

 48. Emmelinda zegt:

  Grinnik, en al was dat zo…ze kunnen toch geen schadeformulieren meer ondertekenen 😉

  Gek he, daar zullen we nooit écht antwoord op krijgen. Misschien hoeft dat ook niet. De gedachte alleen is ook al rustgevend. Lijkt mij.

  Maareh…het lijkt me een fijne gedachte dat ze ons een beetje in de goede richting sturen. Hoef ik geen Tom Tom aan te schaffen. Geintjuhh 😉

 49. nieta zegt:

  Een excollega van me kwam es een keer helemaal overstuur op het werk,[is jaren geleden].Ze reed in haar overleden schoonvader z’n auto en ze was een beetje laat geweest en had flink gegast. Ze zei dat haar schoonvader er absoluut niet van hield als er in z’n auto gejakkerd werd! Plotseling had er iemand op haar schouder getikt,ze zweerde erbij,maar er zat niemand achter haar! Ze was lijkwit en beefde als een gek dus ik geloofde haar wel.Zou ik super eng vinden,brrrr!!

 50. Emmelinda zegt:

  Oh brrrr ja dat zijn dan weer niet de dingen die ik in gedachte had. Maar het is wél weer lief van haar schoonvader dat hij haar had willen behoeden voor ongelukken enzo. Dàt vind ik dan weer geweldig! Maar dat ze er zo overstuur van was kan ik me héél goed voorstellen. Wie weet hoe ik reageer wanneer ik ineens een teken ontvang. Pffff

 51. Emmelinda zegt:

  Pee-Es; Denk ik nou ineens aan. Tikt ie je op de schouder om je te behoeden voor roekeloos weggedrag, vlieg je dan van de weg vanwege de schrik 😉

 52. nieta zegt:

  Nou,ik kan je verzekeren dat ik in een boom had gehangen,gna,gna!!

 53. marion zegt:

  haha jawel was wel vroeg wakker:P
  maar je praat over uhm typt over mijn vraag heen joh :O
  knuff en dikke liefs van mij

 54. Hoi Emmelinda

  Brrrrrr ik houd niet zo van dit soort onderwerpen , helemaal niet als ik zo de reacties lees wat iedereen zo`n beetje mee gemaakt heeft ……

  Fijne avond en een dikke knuf liefs Ylone xx

 55. Hoi Emmelinda

  Brrrrrr ik houd niet zo van dit soort onderwerpen , helemaal niet als ik zo de reacties lees wat iedereen zo`n beetje mee gemaakt heeft ……

  Fijne avond en een dikke knuf liefs Ylone xx

 56. Oeps ik was weer een beetje ongeduldig …….

 57. Bengeltjuh zegt:

  Ik geloof wel dat er meer is….en ik heb wel eens wat meegemaakt….en iemand heeft mij eens dingen verteld die zij absoluut niet weten kon …iemand die dingen zei over vroeger o.a. ….en over “toekomst”…..

  ik doe er niet zoveel mee…ik weet dat er dingen zijn ……maar als het me helpt nou dan helpt het me…..en zo iemand als Char is voor mij een nepperd hoor……te veel show eromheen ook (zoiets als Jomanda maar dan net wat anders haha)

 58. Emmelinda zegt:

  @Marion; Deed ik dat? Oh het is toch wat met mij he 😛
  Fijne avond meis! Veel liefs en een dikke knufff!

  @Rhodosfriends;Hoihoi,

  Ik begrijp het. Het is niet zo tastbaar he? Dan zijn het van die moeilijke dingen.

  Ik wens jou ook een hele fijne avond! Dikke knuffff

  @Bengeltjuh;Zeker weten hoor; als het je helpt dan is dat alleen maar oke. Wanneer een of andere nepperd probeert er een slaatje uit te slaan of je vervelende voorspellingen geeft vind ik het een ander verhaal. Maar zeker weten dat ik verbaasd zal opkijken wanneer iemand me dingen weet te vertellen die ze zo niet kan weten 😉

 59. Anoniem zegt:

  ja haha als je me niet wil spreken zeg da dan gewoon ;)greets marion

 60. Emmelinda zegt:

  Whaahaa watzegjemenou? Jawel hoor 😉 Ghehehe

 61. Pasula zegt:

  Ik zat een beetje bij je verhaal weg te dromen…wat zou ik doen als er een geest in m’n huis rondwaarde…moeilijk, ik denk dat je het maar het beste over je heen kan laten lopen/komen. 😉

  Heerlijk dat je weer schrijft Emmelinda, ik heb er nu ook weer zin an! 😉

 62. epie zegt:

  je moeder kan met plezier in je huis ronddwarrelen , zou het hier enorm moeten
  opruimen ,als ik zeker wist dat ze het zou
  zien , zou ik me ongans gaan werken

 63. marion zegt:

  weet k wel hor 🙂

 64. Emmelinda zegt:

  @Pasula;Hahaha ja dat heb ik dus ook. Verschillende scenario’s komen er boven en de meeste bevallen me eigenlijk wel. Ik blijf gewoon afwachten 😉

  Dank je wel Pasuultje. Effies iets anders doen loont zich he? Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat schrijven! 😀

  @epie;Eigenlijk is het dan maar beter dat we sommige dingen niet weten. Als ze hier zou zijn zou ze zich vast ergeren als de pannen op tafel staan hahaha.

  @Marion;Okidokie 😉 Dan is het goed 😀

 65. Sally zegt:

  Sorry maar ik heb deze keer niets met dit logje. Ik ben veel te ‘nuchter’ voor dit soort dingen. Seances, lezingen, readingen… het zal allemaal wel. Wat ik ervan zie op tv komt het zo nep en gemaakt over.

 66. Emmelinda zegt:

  Geeft niks hoor. Wat betreft die dingen op tv deel ik je mening. Maar het maakt me ook weer nieuwsgierig 😉

 67. Emmelinda zegt:

  Geeft niks hoor. Wat betreft die dingen op tv deel ik je mening. Maar het maakt me ook weer nieuwsgierig 😉

 68. Abby zegt:

  Dit is nou weer zoiets! Ik heb precies dezelfde gedachten over die dingen. Ik vraag me dan ook wel eens af of er dan op bepaalde momenten ook op me gelet wordt, stom he?! Alleen niet door mijn moeder (die kan ik gelukkig nog alles vragen) maar mijn oma, opa of broer. En ik wilde eigenlijk zeggen “jij hebt zeker char gezien donderdag” maar zo te horen vind je die maar niks. Ik moet zeggen dat ik toch best eens met haar zou willen praten hoor. Heb je trouwens wel eens gehoord over die jongen met die foto’s waar altijd entiteiten op staan. Ik heb er de de laatste tijd ook best veel, van die ronde vlekjes dan, op foto’s … 🙂

 69. Emmelinda zegt:

  Heeeej da’s leuk! Ja ik denk er wel eens aan en weet nooit wat ik er mee moet. Ik zie het ook niet als het onzichtbare vriendje zoals kinderen dat wel eens hebben. Iets er tussen in denk ik. En dan ineens vind ik het weer onzin. Wat ik van Char vind weet ik ook niet precies. Komt waarschijnlijk omdat ik niet zie wat van tevoren aan haar doorgegeven is en wat ze écht van je weet enzo.

  Ik heb wel eens gehoord van mensen met die entiteiten er op. Of het nou die jongen is waar je het over hebt kan ik niet zeggen want de gezichten erbij enzo ben ik al weer vergeten. Een vriendin van mij kwam laatst ook met een foto, compleet met die vlekjes. Eerst dachten we dat het aan het toestel lag maar de andere foto’s waren helemaal gaaf. Op tv hebben ze het eens een keer proberen uit te zoeken en dachten ze dat het door de lichtinval op de lens kwam maar de ander zei weer van niet. Het liefst zie ik natuurlijk dat het echt entiteiten zijn…dan zijn we al een stapje verder nietwaar? Hihi 😉

 70. Abby zegt:

  Ik heb dat toen ook gezien op tv en ze hebben ook experts van fotolaboratoria laten kijken en die hadden ook geen verklaring. Vanaf die tijd ben ik die vlekjes toch anders gaan bekijken hoor. En ze zijn idd niet op álle foto’s te zien. (bij ons thuis zelden gelukkig hahaha) Maar zoals in het theater zag ik er heel veel op de foto’s en dat zou ook weer logisch zijn toch??
  Dapper trouwens dat je zo’n logje plaatste, ik heb altijd het idee dat ze me voor vaag verklaren als ik dat doe, hahaha!

 71. Emmelinda zegt:

  Ja dat heb ik ook; ik ben die vlekkies ook anders gaan bekijken. Wat ik er mee moet weet ik niet. Komt waarschijnlijk omdat ik er zelf nog geen gezien heb op mijn eigen foto’s.

  Hahaha het scheelt…volgens mij verklaren ze mij al jaren voor vaag hahaha ;.

 72. Abby zegt:

  Ik zal binnenkort eens een foto plaatsen met vlekjes en dan laat ik je het wel ff weten.. Ik doe er verder ook niks mee hoor, maar ik vind het wel grappig om te constateren iedere keer 😉

 73. Emmelinda zegt:

  Ja graag! Ik ben wel heel erg nieuwsgierig :D. Ik ga toch eens beter op mijn foto’s letten. *stampvoet vanwege achterwege blijven vlekjes op eigen foto’s*

 74. Marika zegt:

  Interessant onderwerp! Ook ik heb vroeger het een en ander verslonden aan boeken en documentaires over allerhande onverklaarbare zaken. Ik heb er zelf ook wat ervaringen mee, geëxperimenteerd met glaasje draaien e.d., daar wil ik nog steeds eens een logje over schrijven. 😉

  Over die jongen met zijn ‘vlekjes’ op de foto’s, dat zijn gewone lichtreflecties hoor, dat werd ook gelijk aangetoond door onderzoekers. Wat ze niet konden verklaren waren die wezens/aliens die op zijn foto’s verschijnen. Die ronde vlekjes op de foto’s zie je ook vrijwel alleen op foto’s verschijnen die gemaakt zijn met een flits. Ik heb heel veel van dat soort foto’s. Het gebeurt wel vaker bij mijn goedkope camera dan met de Canon 10D moet ik zeggen. :o)

 75. Nicky zegt:

  Ik smeek mijn overleden vader regelmatig of hij nog een keertje langs wil komen. Tot nu toe heb ik nog steeds niets gemerkt…
  Overigens (dit wordt een lang verhaal, sorry)… Ik ben ooit met een groepje vrienden naar een paranormale beurs geweest. Toen puntje bij paaltje kwam durfde niemand te gaan zitten bij zo’n medium-mevrouw. Ikke wel natuurlijk. Ik nam me voor om helemaal niets te zeggen en vroeg haar of ik snel een relatie zou krijgen (grinnik). Ze bekeek mijn ring die ik haar gegeven had en vroeg “Heb je pas afstand genomen van iemand?” Ja, duh! Lekker makkelijk, dacht ik nog. Zij dacht natuurlijk dat ik liefdesverdriet had. Ik antwoordde van niet. Ineens zei ze “Wat is er dan met je vader?”. Hij was een half jaar daarvoor overleden en ik had met geen woord over hem gesproken. We waren allemaal sprakeloos! Schijnbaar is er toch meer tussen hemel en aarde en zijn sommige mensen daar heel gevoelig voor….

 76. Emmelinda zegt:

  @Marika;Prachtig is dat he? Marc heeft er een boek van en dat heb ik in één ruk uitgelezen (neuh..waren meer dan tien bladzijdes :P). Ik ben in ieder geval benieuwd naar je log!

  Ik vraag me ook altijd af of die wezens op foto’s niet vakkundig met photoshop zijn verschenen ofzo. Al zijn er foto’s bekend die natuurlijk vóór de invoering van photoshop e.d. zijn gemaakt. Het gekke is dat ik nog geen enkele foto heb met meer er op dan de bedoeling was. Zelfs geen lichtbollen. Boehoeeee, zelfs dát is me niet gegund 😉

  @Nicky;Niks sorry, ik ben al lang blij dat je dit vertelde. Ik weet niet wat ik er allemaal mee aan moet dus ieder verhaal is welkom. Goh dan weet je ook niet wat je overkomt wanneer ze dan zoiets zegt. Ik bedoel…als het een gok was geweest was het een hele goeie. Het had ook zo kunnen zijn dat ie nog leefde en dan had ze een stomme fout gemaakt. Het feit dat je daar bent zou ook kunnen zijn omdat je voor je oma of overleden buuf komt. Toch? Frappant zoiets! Kijk zoiets wil ik nou ook. Gewoon zeker weten dat ze niks van te voren weten en dan verrast worden 😉

 77. rietepietz zegt:

  Tja , ik ben érg wantrouwend in dit soort zaken .Mensen die dit soort dingen doen hebben ( naar mijn idee) een heel scherpe opmerkingsgave .Dat is knap en als ze daar iemand troost mee kunnen brengen is het misschien wel mooi “werk” .
  Henk vindt soms dat ik wel helderziende lijk , gewoon omdat ik véél meer dingen opmerk dan hij , hij is dan verbaasd dat ik dingen weet die hij zélf ook had kunnen zien , voelen of horen omdat we dezelfde info hebben op zo’n moment !
  Maar voor jou hoop ik dat je moeder iets moois teweeg kan brengen ! Je mist haar duidelijk , niets mis mee hoor!
  extra dikke knuff van een andere moeder , liefs Riet

 78. Emmelinda zegt:

  Kijk…daar ben ik dus bang voor. Dat je een “medium” treft die gewoon een ander soort vakbekwaamheid heeft en dus een scherpe opmerkingsgave. Wanneer ze aan het wroeten zijn zien ze je, dmv vragen die ze voor zichzelf prevelen, op het puntje van je stoel gaan zitten of al bijna ja knikken. Maar misschien ben ik ook wel te achterdochtig.

  Yep ik zou wel eens een teken willen ontvangen. Ja ik mis mijn moeder maar niet dat ik daar dagelijks mee bezig ben. Nou goed, dat klinkt bijna onaardig maar misschien begrijp je wel wat ik bedoel? 😉
  Ik zou gewoon eens willen weten of er inderdaad een andere wereld is en of ze daar gelukkig is ofzo 😉

  Weet je waar ik dat wel mee heb? Dat ik soms dingen denk of aan iemand die ik lang niet gesproken heb en promt gebeurt het of staat die persoon voor de deur. Het kan een aaneenschakeling van gebeurtenissen zijn óf gewoon tijd dat die persoon zich weer eens liet zien maar vaag blijft het wel. Jammer dat dit niet toe te passen is op de Lotto ofzo hahaha 😉

 79. Gonny zegt:

  Ik vond dat vroeger ook heeeel erg eng….maar ik zocht het toch steeds weer op, en nu nog maar ik vind het nu niet meer eng.
  En als je eens wist hoe vaak ik mijn vader heb gevraagd om me eens te bezoeken …maar hij komt nooit…miss wil hij me niet bang maken, want hij wist hoe bang ik er voor was.
  Alleen een keer hé…..toen lag ik in bed en ons Kim lag naast me, en ik hoorde zo op de gang dat er iemand voorbij liep…maar ik zei niks tegen haar( vindt ze ook eng) en opeens zei Kim het zelf : het was net of er iemand voorbij liep.
  En even later raakte er iemand mijn been aan.
  Dus toch een bezoekje van mijn vader??

 80. Emmelinda zegt:

  Dat is té toevallig om niet waar te zijn he? Als Kim het op hetzelfde moment ook zo voelt zonder dat jij het gezegd hebt. Het zou zo mooi zijn wanneer je daar “tastbaar” bewijs van hebt he? Het hoeft echt niet iedere dag. Nee een keertje zou gewoon genoeg zijn 😉

 81. epie zegt:

  alhoewel het onderwerp me niet aanspreekt
  zou ik graag een kopie hebben van je geschrift
  vind er best mooie dingen in staan

  epie

 82. epie zegt:

  haha copy right , dr is niks te copieren

 83. Emmelinda zegt:

  Van welk? Alle 4588122 logjes? Hahaha. Geintjuh. Je bedoelt deze? Kan wel hoor. gewoon selecteren en dan crtl c 😉

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s