Licht-zinnig???

Vandaag heb ik tot 35454 geteld (wellicht iets minder). Denk daar niet te licht over want dat is met mijn rekenkunst best moeilijk. Het was nodig om niet in lichterlaaie te staan vanwege de irritante stemmetjes van tekenfilmfiguurtjes uit filmpjes die zogenaamde lichtvoetige kinderzenders de hele dag uitzenden *verbergt lichtelijke wurgneigingen*. Met drie (waaronder twee zieke) personen op een paar vierkante meter ben je lichtgeraakt voordat de middag begonnen is! Nou gun ik ze natuurlijk best het licht in de ogen maar wanneer de lucht buiten ook nog eens weinig weg heeft van die mooie lichtblauwe kleur is de toon gezet *stopt vingers in oren*. Aaargh, je zou bijna je hielen lichten! Ik zorg maar voor lichte gezonde kost tijdens het avondeten want we willen hier toch ook een soort van lichtgewichten blijven. Allicht is het grootste lichtpunt het moment dat ze weer beter zijn. En dat allemaal in deze lichtstad!

Nou ben ik niet lichtgelovig maar men zal het mij vast vergeven…
dat ik vanavond tussen 19.55 uur en 20.00 het licht aan laat!

Noot van Emmelinda;

Mocht deze log de indruk wekken dat ik met deze actie spot…. dan zie je dat helemaal juist. Niet dat ik er tegen ben om iets aan de milieuproblemen te doen. Integendeel. Ik juich zoiets alleen maar toe *juicht*. Máár zulke dingen moeten niet één keer per jaar gebeuren omdat men daar toe opgeroepen wordt door media etc. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, er moet altijd een (spaar)lampje gaan branden bij alles wat milieuvriendelijker kan. Wanneer wij (burgers) vanavond braaf onze lichten doven is dat natuurlijk prima maar dan moet iedereen er gehoor aan geven. Een individu kan het niet opnemen tegen een fabriek die de milieuregels niet zo nauw neemt. Tuurlijk helpt ieder steentje dat bijgedragen wordt *kiept vrachtlading grind*. Hopelijk dringt het nog een keer bij iedereen door voordat wij de wereld aan onze kinderen doorgeven zodat zij met onze zooi opgescheept zitten.

Natuurlijk is dit mijn mening. Iedereen heeft het recht op zijn eigen mening. Maar wanneer jij tegen mijn mening bent krijg je een ip-ban, ghehehe

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2007. Bookmark de permalink .

111 reacties op Licht-zinnig???

 1. Thomas zegt:

  Dan heb je langs geteld! Kom je ook eens op mijn web-log kijken? Deze gaat over musicals, weer iets heel anders! Groetjes, Thomas van http://www.musicalinfo.web-log.nl

 2. Emmelinda zegt:

  Ja dat weet ik ondertussen wel Thomas, ik kom die spam-berichten van jou overal tegen 😛

 3. ~Tina~ zegt:

  Jij bent ons LICHTend voorbeeld!
  Maar… ik doe ook niet mee met die actie. Ik vind het wel goed bedacht, maar met het risico op een echte stroomstoring lijkt het me toch niet zo’n goed idee.
  Wij laten in ieder geval geen lampen onnodig branden, dat is er vroeger al ingestampt en geef ik uiteraard bij de opvoeding ook weer door.

  Ik begrijp dat je beide meiden ziek zijn? Van harte beterschap gewenst!!

  Fijne avond, groetjes en liefs van Tina 🙂

 4. Emmelinda zegt:

  Hahaha goeie! 😉

  Psies…maar ik denk dat er nu wel een heleboel mensen het JUIST gaan doen om eens te zien wat er gaat gebeuren. Ik zal zo even de kaarsen uitgraven hihi. Voor het geval dat ;).

  Psies! Vooral mijn moeder was daar erg mee bezig. Niet tijdens het tandenpoetsen het water laten stromen, deur achter je k*nt dicht en noem maar op. Het zijn van die kleine dingen. Ik probeer het de kids ook bij te brengen. Het kwartje zal later wel vallen 😉 Zo lang blijf ik gewoon zeuren.

  Yep, Dank je wel. Stef was vanaf zaterdag al ziek en die wilde ik morgen weer laten proberen op school. Belde de meester op dat er geen school is voor die groep omdat ze geen vervanger kunnen krijgen. Dus morgen nog maar een dagje thuis. Hoef ik niet meer te twijfelen hihi. Mies was sowieso thuisgebleven, zij is vanaf gisteren thuis.

  Ik wens jou ook een fijne avond! Liefs en veel groetjes!

 5. chavalbueno zegt:

  Dat kan allemaal wel zo zijn, maar als jij een paar keer een foute reactie plaatst doordat ik nog aan het vogelen was met plaatjes en tekst, ben je wel LICHTgeraakt.

 6. Emmelinda zegt:

  Whoehaaa…sollie sollie…ik was in gevecht met weblog.nl. Dat krijg je nou als je een week lang opgesloten in huis zit ghehehe. (De schade viel overigens nog mee…als je gezien had wat ik allemaal had moeten doen om IETS geplaatst te krijgen had je iets van 10 berichten gehad ghehehe)

 7. chavalbueno zegt:

  Emmelinda, je weet het he, ik vind het altijd leuk als iemand drie reacties plaatst.

 8. Emmelinda zegt:

  whaahaa heb jij soms de peoples bij web-log.nl iets toegefluisterd??? Ghehehe 😛

 9. Emmelinda zegt:

  Hahaha…heel slim, goed gedaan! 😉

 10. Ans zegt:

  Beterschap voor Stef en Mies. Ik denk dat de griepgolf nu toch echt begonnen is!
  Bij mij gaat de stroom er ook niet af hoor.
  Over het algemeen heb ik toch al weinig licht aan. De tv blijft gewoon aan en de laptop ook. Kaarsen staan altijd op tafel, dus als uit deze actie een stroomstoring voortkomt is dat geen probleem (aansteker ligt ernaast). Ik vind de actie wel leuk bedacht, maar misschien war LICHTzinnig om te denken dat dit werkt. Stroomstoringen hebben we hier al vaak genoeg gehad (de laatste paar jaar valt het mee, daarvoor was het heel vaak en soms ook langdurig), ik zit echt niet te wachten op een nieuwe stroomstoring. Maar ik heb wel het LICHT gezien en gebruik voor de meest gebruikte lampen spaarlampen. Ik gun iedereen het LICHT in de ogen en ik zal ook niemand opLICHTen, maar ik zal mijn LICHT eens opsteken op de site van NUON over de mogelijkheden van een stroomstoring. Wel toevallig dat net vandaag de fusie rond is gekomen tussen Essent en NUON.
  Zo, en nu LICHT ik mijn hielen!

 11. Emmelinda zegt:

  Hahaha dat dacht ik net ook bij het nieuws; dat het wel errug toevallig is dat ze net vandaag die fusie rondgekregen hebben.

  Spaarlampen moeten we ook nog een keer kopen. Het is de aanschaf die er voor zorgt dat ik het iedere keer uitstel…al schijn je die kosten na een paar jaar er uit te hebben.

  Ik vind het iets engs hebben wanneer er een massale stroomstoring komt. Het is nooit welkom maar wanneer het landelijk misgaat kunnen ze wel roepen dat ze stroom kunnen inkopen in het buitenland (ofzoiets)maar ja, misschien doen die ook wel mee??? Hebben we een donker werelddeel 😉

  Dank je wel voor de beterschapswensen. Ik hoop dat we het ergste nu wel hebben gehad. Alhoewel…Marc klaagt ook over vanalles…. 😉

 12. Ans zegt:

  Kunnen we wel de sterren goed zien haha. Ik hoor net dat in Haaksbergen (waar vorig jaar een paar dagen durende stroomstoring was, heel veel vrouwen rond deze tijd “uitgerekend” zijn. Met een beetje pech zijn die kinderen dus niet alleen verwekt tijdens een stroomstoring, maar worden ze ook geboren tijdens een stroomstoring. Bij die gedachte voel ik mij toch LICHTelijk wat LICHT in mijn hoofd worden (en dat komt niet van de griep)

 13. Emmelinda zegt:

  Whoeehaaa…die hebben dit keer dan een andere vrijetijdsbesteding tijdens de stroomstoring. Maar ff zereneus…het is maar te hopen dat er geen complicaties bij komen kijken. Brrr. Nou hebben ze wel accu’s enzo maar toch he…

  Het vervelende voor hen is dat ZIJ niet de hielen kunnen lichten ghehehe 😛

  Ik kijk zo meteen wel eens op straat om te zien wie er gehoor aan geeft ;). Zou toch balen zijn wanneer ze straks een stroomstoring veroorzaken. Dan is het hier ook donker. Denken ze dan dat ik nog mee doe met die toestand óók. 😛

 14. rietepietz zegt:

  Wellicht kunnen al die verspillers van licht hun licht wat langer en vaker dan 5 minuten doven , mijn licht blijft gewoon aan , de CV blijft als iedere avond op 21,5 staan .Dat is niet erg warm maar met een lekker fleesdekentje over ,de op de bank uitgestrekte beentjes ,zit ik toch heerlijk warm .
  Ik bén altijd zuinig met energie ( behalve die van mezelf ) en dan moet ik van zo’n “verlichte geest ” in het pikkedonker gaan zitten ????? Ze moeten bij die man een lichtje uit doen !

  lieve groetjes een een lichtstraal van Riet

 15. Emmelinda zegt:

  Hahaha die zin is mooi: Ik bén altijd zuinig met energie (behalve die van mezelf). Daar moesten we een spreuk van maken hihi. Maar inderdaad…het zijn van die kleine dingen. Een trui aantrekken wanneer het kouder is ipv een ruk aan de thermostaat geven. Dingen van de standby-knop afhalen door uit te zetten en noem maar op. Het geeft wel een milleniumgevoel he? Stel je voor dat het straks mis gaat en er een giga-storing verzoorzaakt wordt. Dan hoop ik toch dat ze bij de persoon die dit verzonnen heeft het laatste de boel repareren 😛

  Dikke knufff en ik wens jou (goh nou weet ik niks origineels…)…stroom na 8 uur 😉 hahaha

 16. Emmelinda zegt:

  (Ik heb net buiten gekeken en kan niet echt zeggen dat iemand zich er wat van aangetrokken heeft. Waarschijnlijk denk men:”Laat mijn buurman dat maar doen, ik wil het journaal af zien” hahaha :P)

 17. rietepietz zegt:

  Neehee, je hebt het niet goed begrepen Emmelinda , het ging alléén over het licht uitdoen .De T.V. mag aan blijven en de c.v.ook , de p.c. en energievreters als elektische kacheltjes heeft óók niemand het over gehad. We kunnen “de wereld al redden “door 5 minuten het licht uit te doen .Als ik dan in het donker van de trap val gaat bij mij het licht uit !
  Nog even en we “lopen stroomloos” in dit gekke land rond te dwalen .

  Dikke knuff, ik zal niet teveel door je haren strijken want dat wekt stroom op en dát mag nu dus ff niet !liefs Riet

 18. Emmelinda zegt:

  Grinnik, stiekemwissikutwel maar het is toch effektiever wanneer je álles uitdoet? Oke…kleren mogen aanblijven :P. Ik bedoelde met het journaal dat die persoon niet wilde opstaan om alle lampjes uit te doen ghehehe

  Ik heb geen lampen uitzien gaan of weer aan zien gaan. Ja hiertegenover maar die kwam net op dat moment thuis hahaha.

  Hahaha lijkt me niet handig inderdaad, ik heb mijn haren namelijk vandaag geverfd en wie weet is het niet goed uitgespoeld omdat ik water wilde besparen 😛

 19. fijnegozer zegt:

  Je kunt mij alles wijs maken Emmelinda. Ik ben zo lichtgelovig.

 20. Emmelinda zegt:

  Hahaha goed dat ik het weet..dan geef je me in feite groen licht om morgen weer iets te plaatsen 😉

 21. remco zegt:

  wacht ff hoor ik zie t LICHT in de duisternis nog niet
  hoewel ergens in de verte gloort een LICHTpuntje. maar of het daardoor ook LICHTer gaat worden durf ik niet te zeggen want alLICHT dat de duisternis nog wat langer gaat voortduren alleen maar om ons het LICHT uit de ogen te nemen.

  maar spaarlampen vind ik geen leuk LICHT. t is koud en ik wil juist wat sfeerLICHT denk aan gedimd halo-geenverLICHTing. of van die flamekleurtjes 😉
  witLICHT is zo wit 😦 maar een ding is zeker zonder LICHT zie je weinig zelfs overdag 😛

  sorry voor de erg late reactie maar er was even geen verbinding met LICHTsnelheid door al die duisternis 😛

 22. Emmelinda zegt:

  Wat betreft die halogeendingen heb je gelijk. Die zijn idd fel. Of ze moeten er inmiddels andere soorten aan toegevoegd hebben?

  Hahaha nou excuses ervaard hoor. Je was trouwens sneller dan het LICHT want je reaktie stond (in de vorige log) omdat weblog zo vervelend tegen mij deed. Die hadden mijn log waarschijnlijk gewogen en te LICHT bevonden, ghehehe)

 23. remco zegt:

  die halo geen lampen moet je juist dimmen dan zijn ze mooier vindt ik op volle spanning zijn ze te fel en t zijn geen energiezuinige lampen

  de reactie hierboven was mn eerste maar die heb ik maar ff opgeslagen en heb toen een klacht ingedient bij de eigenaresse van deze weblog in een ander log van haar 😛

 24. Emmelinda zegt:

  bij Ikea heb ik mooie dimmers gezien. We dachten dat we er niks aan hadden. Eens soort van verlengsnoer maar dan met dimmer. Hoef je alleen maar de stekker in te pluggen. Is fijner dan dat geklooi met kabelstriptangen en blablabla 😉

  Oh hahaha dat was héél slim van je…je zag de bui zeker al hangen? Ik heb wel drie keer de log verwijderd en daarna maar op een andere manier gemaakt. Ik moet en zal mijn zin hebben. Et voila…gelukt 😉

  Grinnik…ik zal ervoor zorgen dat er een klachten/ideeënbus komt op deze log.

  Op wieltjes. Dan kan ik ‘m wegblazen 😛

 25. Henriette zegt:

  Oeps…ik vrees nu een IP ban te krijgen.
  Ik, fanatiek milieubewuste Jetje.

  Maar……je hebt gelijk. Het zit hem niet in die 5 minuten. Het zit hem erin hoe je het jaar rondom met je energie omgaat.
  Ik doe iedere dag al aan die 5 minuten mee.
  Het zijn zelf 5 x 5 minuten.
  Doe zo laat mogelijk het licht aan. En de rest heb ik onlangs al in een log gezet.Kaarslicht is ook heel sfeervol.
  Het is juist voor degenen die niet spaarzaam zijn met energie. De verspillers.
  Die zullen er wellicht gehoor aan gegeven hebben en morgen gewoon doorgaan met……verspillen.

  En vandaag heb ik dus 6 x 5 minuten een duit in het zakje gegooid.

 26. Emmelinda zegt:

  Nee hoor, ik knijp gewoon een oogje dicht. Of twee. 😉

  *zucht*…ik denk ook niet dat het veel zoden aan de dijk zet wanneer die mensen niet door zulke akties over de streep getrokken worden. Het is nog maar de vraag waarom ze het licht uitgedaan hebben als ze dat vanwege deze aktie gedaan hebben. Vanwege het milieu of vanwege de waarschuwing voor een stroomstoring? Kijken of dat in werking gezet kan worden?

  Maar goed, wanneer wij er stug mee door blijven gaan zoals we er al mee bezig waren scheelt het al iets. Nooit genoeg natuurlijk maar wél voor eigen portemewattes. Toch? 😉

 27. remco zegt:

  @Emmelinda wat die dimmers betreft kijk uit wat je koopt niet iedere dimmer is geschikt voor halogeen. je hebt ze die wel geschikt zijn voor de halogeenlampen en buislampjes die gelijk op 220 volt zitten voor de halogeenlampjes die op 12 volt werken hangt het van het voedingsapparaatje af welke dimmer je moet hebben en di zijn niet echt goedkoop.

  ik kreeg van weblog een klachtenpagina te zien waarop mn bericht stond dus daar mn bericht gekopieerd en op mn pc opgeslagen tot je logje er stond zodat ik je als nog kon gaan stalken 😛 maar ja dat zou dan weer geen lichtend voorbeeld zijn 😉

 28. Emmelinda zegt:

  Goeie tip! Alleen hebben we nog ouderwetse schermerachtige lampjes staan. Gewoon met een peertje *kijkt naar lege fruitmand*. Ik dacht bij Ikea dat we geen lampjes hadden met zo’n platte stekker maar dat is dus wel zo. Ik bedacht me alleen…wanneer ik geen naar Ikea ga voor die dimmers omdat ik geen spaarlampen wil loop ik het riciso de auto vol te laden met andere meuk. (Natuuuurlijk Marc’s schuld hahaha. Geintjuh). Dan is dat ook niet meer besparend 😉

  Ah dat kreeg ik vanmiddag dus ook. Vond het al zo raar omdat het op mijn beheerdersscherm leek en daar had ik me toch zekerweten afgemeld hahaha. Ik had er nog een printje van willen maken. Zo’n pagina kreeg ik ook wel eens als ik een log wilde plaatsen. Er stond ook bij dat je dat bij weblog moest melden he? Heb ik niet gedaan. Stout he? :P. Het was dus wel een lichtend voorbeeld want er ging me meteen een lampje branden toen ik het las. Valt weer mee he? Ghehehe

 29. Bengeltjuh zegt:

  Nou ik heb het lichtje maar gewoon aangelaten…de logica is me ook ergens ontschoten daarvan.

  Gezellig he zo in huis met van die zieken haha…ik heb het er nu wel mee gehad hoor…eerst Ratjuh vorige week…..en ik dacht de dans ontsprongen te zijn…..nee dus *Hatsjoe*

  dus welterusten voor straks …..en ik licht nu maar even mijn hielen 😉

 30. Ik zat te eten en had daar toch een beetje licht bij nodig.
  Maar ik vond het wel een sympathieke actie alleen dan hadden ze het groter aan moeten pakken want dit helpt inderdaad niets.

 31. Emmelinda zegt:

  Ik las net op teletekst dat het ook niks geholpen heeft en dat het verbruik net zo groot was als andere donderdagen. Ben maar blij dat je goed gezien heb wat je proefde 😉

 32. Oeps… de hele actie vergeten! Maarrrr *grote glimlach* onbewust heb ik toch een beetje meegedaan. Ik was namelijk niet thuis, dus alle lichtjes waren hier uit… goed he! Heerlijk in de stad gelopen (by the way; een zee van licht hoor daar!) en hier en daar vrolijk de pinpas door het apparaatje gejast!!! =)

  fijne avond allemaal!!!

 33. Emmelinda zegt:

  @Bengeltjuh;Oeps, jouw reaktie had ik gemist omdat die tegelijk kwam. ;0

  Ja dat had ik dus ook. Daar moet je iedere dag op letten en niet alleen omdat iemand zo’n aktie verzint 😉 Toch?

  Grinnik…ik ben het binnenzitten nou wel heeeeel erg zat. Morgen glip ik er mooi tussenuit als Marc thuiskomt 😉 Ja arme jij…van harte beterschap, ik hoop dat je het niet net zo heftig krijgt!

  Hihi ja jij ook een fijne nachtrust! Slaap lekker! 😉

  @Beetje Greetje;Whaahaa morgen krijg je een lintje van je straatgenoten. Die denken dat je heeeeel erg milieubewust bezig was :p ghehehe. Maareh…je excuus is een hele goeie. Is toch zielig voor het winkelpersoneel dat er anders niemand langskomt? Toch? 😛

  Veel plezier met je nieuwe spulletjes!

 34. Heej, zo had ik er nog niet tegenaan gekeken, dank!!! (hihi, kan ik ook wel zo verkocht krijgen hier thuis…)
  Dankjedankje… de spulletjes zijn vooral functioneel (maar ook wel leuk!)

 35. Emmelinda zegt:

  Hahaha daar moet je creatiever in worden hoor 😉 Geen dank (al weet ik niet of dat mij bij jullie thuis in dank afgenomen wordt :P)
  Hihi, kun je zo lekker van genieten he? Heeft het allemaal al een plekkie gekregen??

 36. GekinblacK zegt:

  Ow was dat vandaag, die ‘onzin met het licht’. Niet eens meer aan gedacht, niet dat het wat uitmaakt, enzo.

 37. Emmelinda zegt:

  Maakt het ook niet. Stond al op teletekst dat er weinig gehoor aan gegeven was.Valt me ergens wel weer mee, ik had verwacht dat men het wilde uittesten, van die zogenaamde stroomstoring.

  Kijk us op TMF; allemaal leuke oude clips 😉

 38. Annelinde zegt:

  Joh, bij mij is er geen lampje gaan branden.. terwijl ik dus écht niets van die actie afwist 🙂
  Dat krijg je ervan hè, als je alsmaar van de ene naar de andere web-log gaat. Prachtig en nuttig stroomverbruikend tijdsverdrijf – hoewel je volgens mij de enige bent die er melding van heeft gemaakt. Zegt dat nou iets over jou, of…?

 39. Emmelinda zegt:

  Hahaha wie weet. Toch heb ik het voorbij zien komen tijdens het weblogsurfen. Zo kon ik ook mooi twee logjes combineren hahaha. 😉

 40. GekinblacK zegt:

  Ben er even naar toe gezapt. Hmmm, bah wat een ouwe meuk. 😉

 41. Emmelinda zegt:

  Hahaha Marc was het ook al zat. Die zit nou Married with Children te kijken. Ook ouwe meuk 😛

 42. GekinblacK zegt:

  Ha die serie is nou juist cool. Hmmm, daar moet ik eens over loggen.

 43. Emmelinda zegt:

  Jaaaa hihi maar dat bedoelde ik niet. Die serie blijft leuk. Leuke humor. Ik ben dan ook benieuwd naar je log!

 44. GekinblacK zegt:

  Haa kijk je nog TMF ? Geweldig nummer nu. X-press2 met David Byrne: Lazy

 45. GekinblacK zegt:

  Zo niet.. zoek het maar eens op !
  Of ik kan het een keer plaatsen, hee ik voel weer een logje aankomen. 😉

 46. epie zegt:

  tja tja tja ikea dimmers EMMELINDA toch
  en dat terwijl je weet waaqe de beste dimmers liggen .

  t beetje reklame voor spaarlampen beviel me al beter , en waarom kaarsen als er zaklampen zijn.
  zet allemaal een fiets met een dynamo in de kamer en zo heb je licht de verwrming komt door het trappen , goedkoper als die malle sportschool

 47. mama muis zegt:

  ik ben het helemaal met je noot eens. ik durf het wel met je oneens te zijn hoor, tenminste dat denk ik wel, maar ik laat het er nu even niet op aankomen.. nouja niet dat daar sprake van is he? ik bedoel ik ben het dus met je eens zoals ik al zei. Maar mocht het ooit anders zijn dan durf ik dat best denk ik… op straffe van banning. Pfff zou wat.. durf ik wel aan dus dat du.. (wordt nu achter toetsenbord vandaar gerukt)

 48. Emmelinda zegt:

  @GekinblacK;Hihi ja ik heb nog net het laatste stuk gezien. Getver, ik geloof niet dat ik ooit nog eens lekker in een Mars/candybar zal bijten. Vandaag dan :P. Ik zal inderdaad eens op youtube kijken!

  Hahaha, weer een log. Als het maar niet over de beastie Boys gaat (of hoe schrijf je dat ookweer :P)

  @epie;Hahaha ja heeee ik moet zelfstandig zijn he. Kan niet overal voor bij je aankloppen :P. Maareh…dat waren leuke dimmers. Zal ik je eens laten zien.

  Dat is waar. Neem een tandem voor het familiegevoel. Kunnen al die bordspelletjes ook de vuilnisbak in 😛

 49. Abby zegt:

  Gaat dus eigenlijk over opvoeding dit logje 🙂 Onzin idd om het licht 5 min uit te doen met z’n allen om vervolgens met z’n allen weer alles aan te doen (en aan te laten staan) Gewoon bewust omgaan met energie is genoeg. Helaas kom ik af en toe energie tekort om het bewustzijn voor energie en milieu bij te brengen dmv opvoeden 😉 Maar … veural deuuurrrgaan! haha

 50. Emmelinda zegt:

  @mama muis;Whaahaa dit klinkt bijna als een mantra :P. Gewoon vaak herhalen. Dan ga je het écht geloven 😛

 51. Pfff… na de was, schoonmaak, lunch, werk, werkoverleg, iemand thuis brengen, koken, eten, boodschappen doen, appeltaart bakken, weer de was, post sorteren en bellen met bf zag ik het op het nieuws: dat het de bedoeling was van die LICHTEN… hm… was ik ff te laat zeg! Ben meer geinteresseerd in een energiebesparend programma voor mezelf!

 52. Emmelinda zegt:

  @Abby;Grinnik…ja even met het vingertje wijzen :P.

  Het heeft blijkbaar ook geen indruk gemaakt volgens teletekst. Nou goed, hebben we weer een dag over om er een andere speciale dag van te maken. Toch? 😉

  Yep, bewust omgaan met energie én het milieu is belangrijk. ‘De kleinkinderen van onze kinderen krijgen anders vanzelf een zwembad in de tuin door het broeikaseffekt 😉

 53. Emmelinda zegt:

  @Libra/weegschaal;Hahaha mocht ik er een voor je vinden dan plak ik een megagrote sticker op je bil 😛

 54. Emmelinda zegt:

  (een sticker zodat het duidelijk is dat je energiebesparend bent :P)

 55. Annemarie zegt:

  Ik kan en wil er maar 1 ding over zeggen namelijk:
  Dat ik het DOM vind dat VROM zelf wel meedoet… Maar ons oproept om niet mee te doen!
  😉

  KNIEFS!

 56. epie zegt:

  tja een tandem leuk voor jou en marc , kan ie je nooit inhalen.

  voor mij een tandem compleet met een bijrijdster graag.

 57. Emmelinda zegt:

  @Annemarie;Da’s een wel een beetje dom zou Maxima zeggen 😉

  Kniefs 😀 Slaap ze!

  @epie;Whaahaa ik denk dat ie het toch echt vertikt om op de fiets te kruipen. Dat inhalen kanniezo ook al niet 😛

  Hahaha is dat geen mooie voor op RP? 😉

 58. epie zegt:

  een uplighter in haren
  zocht een downlihter om te paren
  en wat wad het euvel
  na al hun gekeuvel
  t moest in het donker om energie te sparen

  categorie onbegrijpelijke rommel

 59. Emmelinda zegt:

  whaahaa hij is goed :D. Briljant! 😀

 60. epie zegt:

  een hoer in purmerend
  had net lol in een vent
  maar toen het licht uitging
  voor de milleubeweging
  lukte de wip voor geen cent

 61. Nou hier zijn we al jaren HEEl energiebewust bezig want de electriciteit valt hier namelijk MINIMAAL een keer in de week uit (als je geluk hebt !) ha ha nou ik zag net op het nieuws dat het niets uit gemaakt heeft …..

  Beterschap voor de meiden en een knuffel voor jou liefs Ylone xx

 62. Emmelinda zegt:

  @epie;Grinnik…je bent op dreef! (oh hahaha da’s ook een mooie uitdrukking om een limeirck van te maken ghehehe)

  @Rhodosfriends;Oh hahaha..dat is inderdaad energiebewust. Lekker dan wanneer je een drukke avond in het restaurant hebt dan 😦
  Klopt, ik had het gelezen op teletekst.

  Dank je wel meissie, ik hoop dat we het ergste nou achter de rug hebben 😉 Een hele dikke knufff voor jou. Slaap lekker!

 63. Emmelinda zegt:

  Een prostitudingesloper te …eef
  Was net helemaal op dreef
  Hij had de aktie niet verwacht
  dus rond 5 voor acht
  stak ie helemaal scheef 😛

  Nou goed…dat was niks 😛

 64. Emmelinda zegt:

  …eef komt overigens omdat ik geen woonplaats weet met eef hahaha :p/ Wel een straatnaam; printersdreef. hahaha

 65. epie zegt:

  k ga maar slapen want mijn niveau is aan het dalen

  maf ze ook

 66. epie zegt:

  k ga maar slapen want mijn niveau is aan het dalen

  maf ze ook

 67. Emmelinda zegt:

  hahaha is goed, ik ga ook zo afsluiten. Mijn niveau is net zo goed gedaald. Daar gaat mijn brave imago 😛

  Slaap ze!

 68. epie zegt:

  hahahahahahaha
  leuk

  maar t kan toch ook zonder licht of niet

 69. Emmelinda zegt:

  Daarom, ik zei toch dat het niks was hahaha

  Misschien had er moeten staan dat ie helemaal scheef stond 😛

 70. Annemarie zegt:

  Pcies, beetje dom, whaha.

 71. tagrijn zegt:

  Oei, nou riskeer ik een IP-ban…Ik vind deze actie namelijk nogal tamelijk behoorlijk onzinnig. Wat bereik je daarmee? Met een zachte winter die we nu hebben , hebben we al energie genoeg bespaard. En als het licht 5 minuten uitvalt, hebben we over 9 maanden weer een babyboom. Schieten we daar iets mee op?

 72. Sally zegt:

  Gelukkig hoeft zo’n stompzinnige actie hier niet bedacht te worden. Hier valt de stroom al regelmatig uit. Hoef je niets speciaals voor te doen.. energiebesparing genoeg gehehe.

 73. Lette zegt:

  Ik begrijp dat je enigszins lichtgeraakt bent. Maar wel ons lastigvallen op je log met dat eeuwige gekletter. (Geintje!)

  Ik heb niet eens geweten van die actie, maar veelal zit ik met het licht van mijn beeldscherm en heb geen zin om op te staan om het licht aan te doen. Bespaar dus al uren aan lampen per week. Hihi!

 74. Youke zegt:

  Ik ben ook niet helemaal voor deze actie, als milieukundige. Ik heb in ieder geval in de sportschool staan zweten op harde muziek met alle lichten aan 😉

 75. Hanny zegt:

  Met zo’n “ludieke” actie van 5 minuten bereik je geen mentaliteitsverandering bij de mensheid. Daarvoor moet grover geschut worden ingezet. Ik hoop dat iedereen die aan die 5 minutenactie heeft meegedaan in die tijd heeft nagedacht over een plan dat echt helpt om het energieverbruik terug te dringen.
  Beterschap met de zieken. Dat er licht gloort in de duisternis van het ziekzijn en dat je verlost raakt van de stemmetjes!
  Fijn weekend!

 76. Emmelinda zegt:

  @Annemarie;😉

  @Tagrijn;Nee hoor, weer geen ip-ban :P. Ik denk er namelijk ook zo over. We hebben met de zachte winter inderdaad een boel bespaard maar goed het blijft natuurlijk rond dezelfde tijd als andere jaren donker. Daar is wél nog het een en ander aan te verbeteren. Hahaha nee die babyboom kost ons dan niet het milieu maar vast weer ziektenkosten die we met z’n allen moeten dragen 😉

  @Sally;Bij jullie ook al? Bij Rhodosfriends ook. Dan hebben we het hier eigenlijk helemaal niet slecht. 😉

  @Lette;Zo lang het geen wapen-gekletter is 😛

  Hahaha heb ik dus ook. Lui zijn is dus op twee manieren energiebesparend 😀

  @Youke;Hahaha en dat is helemaaaaal niet energiebesparend. Zelfs duur voor je portemewattes. Maar zoveel voldoening! Dat zijn nou eens goeie akties 😉

  @Hanny;Hahaha ik vrees dat die emnsen die er wél aan meegedaan hebben óf al milieubewust waren óf alleen maar op het klokje gekeken hadden wanneer ze het licht weer aan konden doen, ghehehe. Zolang de meesten zich er niks van aantrekken en men naar elkaar wijst om een zondebok aan te wijzen zullen we er helemaal niks mee opschieten.

  Hahaha gelukkig zijn het gen stemmetjes in mijn hoofd ;). Maar dank je wel, ze hebben weer een gewone kleur. Ze blaffen alleen nog als een stel Deense Doggen 😛

  Ik wens jou natuurlijk óók een heel fijn weekend! Maak er iets moois van!

 77. nieta zegt:

  Wij hebben de griep gelukkig alweer achter de rug!! Op naar de volgende,zou’k zo zeggen!! Groetjes!!

 78. Emmelinda zegt:

  Hihi nou ik hoop eigenlijk een paar griepgolven over te slaan 😉

  Greetz!

 79. dinie zegt:

  ’t Is idd lichtelijk water naar de zee dragen, maar alle kleine (lichte?) beetjes helpen dus ach….kwaad kan het niet toch. En ik was niet thuis. En waar ik wel was was het niet donker(wel-licht). Heb dit trouwens ook ff gemist hoor!

 80. Emmelinda zegt:

  Dat is waar…misschien zijn er wel een paar mensen aan het denken gezet. Is die aktie toch nog ergens goed voor geweest. Ik heb begrepen dat deze aktie in andere landen wel effektief is geweest. Wat zijn we toch een eigenwijs volkje he? 😛

 81. Belinda zegt:

  Volgens mij ben je te vroeg gestopt met tellen! *grijns*

  Helemaal eens ben ik het met je commentaar over de licht-aktie. Als de industrie zich eens wat actiever zou opstellen op dit vlak dan hadden we al een hoop gewonnen. Dat wij onze paar spaarlampjes gedurende 5 minuten uit doen zet natuurlijk geen zoden aan de dijk!

  Oja… sterkte met de ziekenboeg en die vervelende irritante stemmetjes! 🙂

 82. Emmelinda zegt:

  Hahaha zeker weten 😉 Er was toch niemand die het controleerde 😛

  Het zal altijd wel een vingerwijs-probleem blijven. Industrie zal naar geld en moeilijke regeltjes wijzen, de burger naar de industrie en ga zo maar door. Ik zit wel eens te kijken naar die programma’s op tv en dan laten ze Nederland zien en wat we allemaal doen. Hoe we er mee bezig zijn enzo. En dan laten ze een groot land zien dat er sch*t aan heeft. Nou dan heeft het zin hoor om hier braaf dure milieu-vriendelijke ongebleekte filterzakjes te kopen etc.etc 😛

  Hihi, dank je wel. Het ziet er naar uit dat we er morgen écht van af zijn. Ze zitten nu samen boven maar het lijkt wel alsof we twee grote Deense Doggen in huis hebben 😛

  Met de stemmetjes heb ik korte metten gemaakt. Lang leve de afstandsbediening 😛

 83. Mickey zegt:

  Hmm, het is dat je er nu over schrijft, maar ik had er nog helemaal niets over gehoord. Toen ik op internet keek moest ik zelfs nog even zoeken voordat ik had gevonden waar jij het nou echt over had.
  Ik ben zelf nooit zo goed met stroom. Ik vergeet ’s nachts best vaak het licht op de overloop uit te doen. Lalala.

 84. Emmelinda zegt:

  Grinnik…nou ja voordeel is dat wanneer je naar de wc moet snachts jij je grote teen niet gauw zal stoten omdat je niet ziet waar je loopt ghehehe. 😉

 85. Abby zegt:

  Nou zegt mijn reader “zelf ff goochelen?” en dan kom ik hier??!!

 86. Emmelinda zegt:

  hahaha ik snap het al. Ik had iets heel leuks maar dat doet-ie-niet. Dus ik heb het nog eens anders geprobeerd (heb je ook een item “Test” toevallig?) en toen maar weggegooid. Ik moet nog eens verzinnen hoe ik dat wél ga doen. 😉

 87. Off topic

  Ja hoor ook dat bolletje zo mooi in het midden, gewoon de rijst in een schaaltje doen en dan in het midden storten ha ha een kind kan de was doen ……

  Fijne avond knufffffffff

 88. Emmelinda zegt:

  Hahaha goed gedaan meissie! Dat hoort er dan ook gewoon bij he? Als ik geen zin zou hebben zou ik het er naast serveren maar dit is veeeeeeel leuker 😀

  Jij ook een hele fijne avond! Dikke knufffff

 89. Abby zegt:

  Ik ben benieuwd! Ik heb geen “test”, maar die “goochelen” staat er nog 🙂

 90. peet zegt:

  ja ik weet wat je bedoelt nu hebben ze onderzocht dat wij “de mensch”de klimaatsverandering veroorzaken
  Hadden ze mij ook mogen inhuren om dat te constateren, roep ik al een jaar of vijf hahahaha laat ze eerst maar de echte grote vervuilers aanpakken, net of het helpt dat wij nu fff het licht uitdoen? En begrijp me niet verkeerd ik wil er wel aan meewerken maar dan wel op een normale manier. Ze moeten eerst eens om te beginnen met bomen onnuttig kappen, dat heeft er ook mee te maken.

 91. mootje zegt:

  Er is al zoveel over gezegd dat ik nu alleen maar zeg fijn weekend Emmelinda.
  Groetjes Mootje

 92. epie zegt:

  tja emmelinda , waarom stoot ik dan altijd mijn kleine teen , komt zeker dat ik uitkijk mijn grote teen niet te stoten

 93. epie zegt:

  mij is verder niets te verwijten ik rijd
  in een zuinige auto want de Hummer was te duur hahaha

 94. epie zegt:

  maar als er meer spaarlampen verkocht worden kan ik in een hummer rijden en dat is
  dus de reden dat de spaatlamp uiteindelijk minder energiezuinig is als ie lijkt.

 95. epie zegt:

  emmelinda wordt wakker , ik snak naar je commentaar

 96. Nicky zegt:

  eh, ik ben het natuurlijk helemaal met je eens! Nee, echt. Dat heeft niks met een ip-ban te maken…

 97. Hee te gekke aktie hoor om gewoon je pc een dag uit te laten staan.
  Dat levert meer op dan die 5 minuten.

 98. Pasula zegt:

  Ook ik deed niet mee met de actie om dezelfde reden als jij. Dan maar geen lichtend voorbeeld, ik zie mezelf toch niet zo als voorbeeld. 😉

  Ik hoo op een zonnige zaterdag Emmelinda dan mogen voor mij alle lichten uit.

 99. Bettina zegt:

  Nou, dan bij deze…jij bent mijn LICHTEND voorbeeld, Emmelinda: wow meid, ik zet nu brigje nummer 100 neer!!!

 100. Emmelinda zegt:

  @Abby;Vreemd dat je dan geen test hebt. Misschien dat ik die sneller verwijderd had dan goochelen. Balen dat het niet meteen lukt maar goed, ik verzin wel iets 😉

  @peet;Mijn dochter roept het al wanneer ze een boom ziet liggen dat het jammer is voor de zuurstoftoevoer. Die is pas 8! Nee, zo’n akties vind ik onnodig. Oke, als er een paar mensen bewust zijn geworden is dat mooie meegenomen. Maar volgens de statistieken hebben we er weinig gehoor aan gegeven. Hopenlijk was dat omdat men al milieubewust bezig was??? 😉

  @mootje;Dank je wel, dat is ook mooi 😉 VOor jou ook een heel fijn weekend!
  Groetjes terug 😀

  @epie;Eigen schuld dikke bult…moet je maar op je handen lopen 😛

  zegzeg nou we het er toch over hebben; is jouw auto wel milieubewust? 😛

  Maar ja, als je een hummer koopt moet je over het dak van de auto van de buren klimmen om op de oprit te komen 😛

  @Nicky;Zie ik je nou bibberen?? ;P

  @Leidse Glibber;Whaahaa…alleen die ontwenningsverschijnselen he….dat is zoooooo lastig 😛

  @Pasula;Goed zo meissie, als het van die 5 minuten moet afhangen zijn we zielig bezig. Toch? 😉

  Het is hier een prachtige dag geweest, heb ik die aan jou te danken? Was het bij jou ook zo heerlijk? Momenteel moet PSV voetballen en die lichtmasten staan al heeeeeeel lang aan. Hoe milieuvriendelijk is dat? Jammer dat het net te ver is anders hadden we daar mooi profijt van in huis hihi.

  @Bettina;Dank je wel, dat doet me een boel, denk daar niet te LICHT over 😉

  Gefeliciteerd! *blaast feesttoeter en strooit confetti*

 101. epie zegt:

  IK wil geen hummer , k vind het zon idiaote auto

 102. Emmelinda zegt:

  Ik ook! Lelijk ook. Daarbij vind ik hem al niet mooi omdat het zogenaamd je-van-het-is. O zo.

 103. Geertje zegt:

  Zo is het Emmelinda! Het is goed een lichend voorbeeld te zijn, maar zo’n actie werkt niet als het niet massaal wordt uitgevoerd.
  Ik hou me wel aan de spaarlampen 😉

  ZO, eindelijk wer bijgelezen; ben aan de grote schoonmaak; geeft ook weer extra licht! Hahahahhaa!

  Fijne zondag, heel veel liefs en dikke knuffff!!!

 104. Emmelinda zegt:

  Ja en al deden ze allemaal mee aan die aktie..wat maakt dat nou uit als je de dag erop alle lampen in huis aanlaat, de verwarming hoog opstookt maar de deuren open laat staan? 😉

  Oh geinig is dat, het lijkt wel lente buiten dus die neiging krijg zelfs ik nog hahaha 😉

  Ik wens jou ook een hele fijne zondag! Dikke knufff en heel veel liefs!

 105. Morrison zegt:

  bij ons was ‘ie uit. ik wist wel dat ’t geen nut zou hebben, maar ja, naar mij wordt nooit geluisterd of zo XD

 106. Emmelinda zegt:

  Hihi heb jij dat nou ook altijd? Belachelijk toch he? *sjugt*

 107. Emmelinda zegt:

  *aait Morrison over bolleke*. Er komt eens een dag en dan zullen we ze een poeppie laten ruiken. Een milieuverantwoord poeppie dan 😛

 108. Marika zegt:

  Hier is het licht ook aangebleven hoor. Ik rijd al geen auto dus ik doe al minder aan milieuvervuiling dan de gemiddelde Nederlander. Ze hadden beter kunnen vragen om 5 minuten de tv uit te zetten, denk dat dit meer oplevert dan een paar lampjes, maar ja daar is de media niet blij mee natuurlijk. hehehe :o)

 109. Emmelinda zegt:

  Hahaha nee krijgen ze vast een flink proces aan hun mediabroek! Mensen met de neus op de feiten drukken vind ik prima. Dat mochten ze veel vaker doen. Ik ben alleen bang dat die mensen die nu er al met de pet naar gooien dat ook altijd blijven doen :$

  Nou ja…da’s ook een leuke milieuvriendelijke circusact 😛

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s