Examenstress


In mei leggen alle vogeltjes een ei was het spannend hier in huis. Stef en Mies hadden eindexamen, ieder op een andere school. Mies heeft na het behalen van haar VMBO-diploma in 2010 nog twee jaar doorgeleerd op de HAVO. Toevallig kwam het zo uit dat ze dit jaar beiden moesten zwoegen om het felbegeerde papiertje in ontvangst te kunnen nemen.

Door het schooljaar heen kwamen er over het algemeen goede punten mee naar huis maar voor sommige vakken was het aanpoten. Omdat het er goed voor stond liet ik me verleiden door de buurman een advertentie van VistaPrint waar je een spandoek kon bestellen voor niet al te veel geld. Ik wist dat de meiden toch geen schooltassen buiten willen hangen en omdat een vlaggenmast nog steeds ontbreekt *kijkt bedenkelijk naar Marc* leek me dit een prima oplossing. Ik vond het gewoon zo belangrijk, omdat ik het niet van de daken kan schreeuwen (hoogtevrees weet u wel) moest het maar zo. Beide namen erop en ophangen aan de straatkant. Ik zag het al helemaal voor me, ik was er klaar voor. Alleen de meiden nog *wappert met spaarvarkentje geldboompje oude sok pakketje geld om examencommissie om te kopen*.

Het was zo ver, de examenperiode brak aan. Bij Steffie klonk het hoopvol, ze had een goed gevoel over de meeste vakken. Alleen twee examens waren afwachten maar dat kon misschien met compensatiepunten opgelost worden. Bij Mies echter was het een ander verhaal. Als een donderwolk kwam ze thuis en de moed zakte in de pumps schoenen. Ze zuchtte, kreunde en leek het spoor helemaal bijster te zijn (en dat voor een dochter van een spoorman).

Op zich vond ik het niet zo’n probleem natuurlijk; het is vervelend maar mocht ze een herexamen ook niet halen dan kon ze altijd nog een jaar overdoen. Maar ja, ze zat in totaal al 6 jaar in die gevangenis omgeving (Vmbo is daar ook gevestigd) en was het zo zat. Tijd voor een nieuwe start, ik begreep het zo goed. En het spandoek natuurlijk. Ik kon er toch moeilijk een naam uitknippen als het niet gelukt was o jawel, scharen zat? En Steffie dan, als ik het niet op kon hangen had zij ook niks.

De uren in het gymlokaal zaten er op en het lange wachten begon. Hoe lang kunnen twee weken duren! Ik had me er al op ingesteld dat ik met een gevalletje nazorg opgescheept zou zitten toen ik doorkreeg dat bij genoeg punten het gemiddelde ook telde en dat er flink gegoocheld kan worden *belt Hans Kazàn Klok* met die compensatiepunten. Er kwam weer een beetje hoop.

Bij Steffie werd er sowieso gebeld door school, of ze nou gezakt of geslaagd was. Bij Mies alleen als ze gezakt was. Steffies school was een dag eerder met de belronde en ze was geslaagd! Opgelucht en zéér blij waren we. Alleen voelde dat vervelend want door Mies’ gedragingen hadden we toch weer het idee gekregen dat het bij haar misgegaan was. Het was de vraag of ze volgend jaar alleen voor dat ene vak naar school kon en voor de rest deelcertificaten kreeg. Zo ben je blij voor het ene kind maar doe je niet al te blij voor het andere.

De belronde van Mies duurde uren leek het wel *jongleert met bètablokkers en knaagt stuk beton uit muur*. Mies volgde via twitter haar klasgenoten die een voor een met grote uitroeptekens de uitslagen doorgaven: geslaagd of gezakt. Ik hield in de gaten welke achternamen er aan de beurt waren maar wist niet hoeveel kinderen vóór Mies’ achternaam zaten volgens het alfabet.

Het werd later en later. Er kon gebeld worden tussen half 2 en half 3 en ondertussen was het al tien voor half 3. Zou het? Was ze dan toch geslaagd? Ze zouden haar toch niet vergeten zijn he? Zouden ze zo gemeen zijn om nog net een minuut voor half 3 te bellen? Ik trok de haren uit mijn hoofd van de zenuwen het nog net. Rotsysteem.

Enfin, u voelt ‘m natuurlijk al lang aankomen… er werd niet gebeld. Een half uur later durfden we eindelijk te geloven dat we écht niet meer gebeld zouden worden (je weet maar nooit) en de behaalde punten verschenen al op internet.

Nou, dát was even schrikken want die Mies he… dat is me er eentje. Prachtige punten. Niks te compenseren. Geen onvoldoende. Aaargh al die spanning gewoon voor niks *prikt manisch in voodoopopje*. Ze is nou eenmaal moeilijk voor zichzelf (een 8 is niet hoog genoeg) en dat wisten we wel maar ze ging er zo in mee dat zelfs wij overtuigd waren. Maar goed, het spandoek kon naar buiten. Feest*.

Steffie gaat door voor de opleiding onderwijsassistente. Mies wacht nog heel even totdat we helemaal zeker zijn van de juiste richting. Wat dit betreft heb ik wel een idee. De toneelschool zou geen slecht idee zijn…

Want voor het vak drama is ze, wat mij betreft, met vlag en wimpel geslaagd!

*Vooruit dan maar. Voor jullie ook een feestje: klik maar op het plaatje. Fijn he? Boffen jullie toch weer *kijkt tevreden vanwege zoveel goedheid*.

Advertenties

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2012. Bookmark de permalink .

37 reacties op Examenstress

 1. Ans zegt:

  Allereerst: Nog gefeliciteerd met de beide dames!!! Dit is binnen!! Wat kunnen zenuwen besmettelijk zijn hè? Hier was het andersom, Edwin is het type van: “Komt wel goed” en ik had het gevoel dat hij er niks aan gedaan had! Ik was dus zenuwachtiger dan hij!
  Dat systeem van alleen bellen als het mis is vind ik zo zenuwslopend!! En er kan altijd iets mis gaan! Ik had het met een onderzoek bij de dokter… “geen bericht is goed bericht!” Nou, ik kreeg geen bericht! Jaren later ben ik bij die dokter, hij kijkt op zijn computer en zegt: “Waarom kwam je niet terug toen je uitstrijkje niet goed was?” “Het zou misschien handig geweest zijn als ik dat ook wist, dan zou ik zeker teruggekomen zijn!!!” Gelukkig was alles bij een hercontrole in orde, maar ik bedoel maar…het kan mis gaan en bovendien duurt het zo lang voordat je zeker weet dat je niet gebeld gaat worden!!! (het systeem bij de dokter is daarna veranderd).
  Wat een feest als er 2 geslaagden zijn, super!!! Toen Edwin slaagde bij het Grafisch Lyceum in Rotterdam kreeg hij een speciale vlag van die school met geslaagd erop!
  Soms is het moeilijk om een opleiding te vinden die goed bij iemand past. Vaak gaan ze later iets heel anders doen, maar dat maakt niet uit, als ze een diploma hebben kan het ook bij het solliciteren naar iets heel anders een voordeel zijn! Mies heeft met haar Havo al een goede ondergrond, ze kan nog alle kanten op. Edwin had na zijn Mavo wel een idee, maar wist niet of die opleiding bestond. Uiteindelijk vonden we hem in Amsterdam en Rotterdam. Hij ging daarna naar een beurs in Utrecht en was helemaal verkocht toen hij bij de stand van de school in Rotterdam kwam. Hij schreef zich bij allebei de scholen in en werd bij allebei aangenomen (wat een luxe) en in Rotterdam mocht hij zelfs naar de Music Class (moest hij apart voor aangenomen worden, dat was een extraatje). Hij koos voor Rotterdam en heeft daar een geweldige tijd gehad!

 2. Emmelinda zegt:

  @ Ans; Dank je wel Ans, het was zo’n opluchting toen bleek dat er echt niet meer gebeld zou worden. En dan zie je dat ze zulke punten heeft, hahaha het is toch wat. Ik had beter moeten weten. Ook ik had, zoals jij vertelt, in eerste instantie het idee dat ze er niet veel aan gedaan had. Dat had ik haar ook wel eens gezegd en ze was zo beledigd dat ik er meteen spijt van kreeg en overtuigd was. Door het jaar heen zag ik haar namelijk ook niet blokken. Wat dit alles betreft ging ik het hele jaar er van uit dat het zo’n scenario zou worden als bij jullie; dat ze heel cool zou blijven. Maar nee dus. Tjemig, ze had me goed te pakken ;-).

  Wat betreft de opleiding van Edwin; wat mooi dat hij uiteindelijk een passende opleiding gevonden heeft! Was dat trouwens aansluitend of heeft hij ook een jaartje gewacht? Is wel typisch, Mies wil eigenlijk naar een school in Tilburg waar het ook min of meer over muziek gaat. Alleen is het grote verschil dat Edwin al veel met muziek bezig was. Ik weet niet wat voor opleiding Edwin nou precies gedaan heeft? Mies luistert wel veel muziek maar is er niet echt mee bezig op concerten bezoeken na. Ik weet dan ook niet waar we goed aan doen. De opleiding is ook nog nieuw, er was nog niks te zeggen over het slagingspercentage want er was nog niemand op examen geweest ;-). Tsja dat vonden Marc en ik niet echt geweldig, je wil natuurlijk wel weten hoe of wat.
  Daarbij komt nog dat Mies eerst dolenthousiast was over de opleiding om journalist te worden en dit veranderde zo snel (van de een op andere dag) dat we niet goed weten wat we daar nou mee aanmoeten.

  Wat jij schrijft is ook waar wij aan dachten toen Mies klaar was met haar Vmbo/Mavo; doe maar eerst twee jaar Havo (omdat ze nog niet wist wat ze eigenlijk moest gaan doen) dan heb je een stevige basis en kun je nog alle kanten op (kan later natuurlijk ook nog, dat je iets anders gaat leren als je de verkeerde richting gekozen hebt). Ik ben benieuwd wat er nu volgt… 😉

  @Ram1955: Hihi, dank je wel 😀

  • Ans zegt:

   Fontys? Edwin deed podiumtechniek. Nou ja, eigenlijk deed hij MBO3 AV-techniek (Audio-Visueel), maar er zaten veel enthousiastelingen op die school en ze hebben het voor elkaar gekregen dat nadat Edwin zijn diploma MBO 3AV gehaald had er een vierde jaar (op proef) kwam met alle aanverwante opleidingen op een hoop en dat werd MBO 4 podiumtechniek. Het lijken dus twee verschillende diploma’s, maar eigenlijk is het gewoon een aanvulling hahaha, maar verschillende namen staat beter. Die muzieklessen waren extra, maar erg goed voor een geluidstechnicus om zelf iets van muziek te weten. Hij had al twee muziekdiploma’s voor hoorn en speelde bugel, dus hij had ondergrond en natuurlijk zijn draaien!
   Edwin deed het aansluitend! Er zijn ook boeken met ideeën voor opleidingen. Ik heb zelf een boek (het lijkt wel een dik telefoonboek) waarin mensen met een bepaald beroep aan het woord komen en dan staan er ook aanverwante beroepen bij (waar heb ik dat boek gelaten?) . Leuk boek om ideetjes op te doen. Het is al oud, dus alle opleidingen zullen niet meer kloppen, maar toch kan zo’n boek handig zijn. En zo’n beurs kan goed zijn en natuurlijk open dagen. En anders een opleiding waar je altijd wat aan hebt, zoals een studie Nederlands (komt bij journalistiek ook van pas). Moeilijk als er nog weinig bekend is van een studie, iemand moet natuurlijk de eerste zijn, maar ja, het is ook een risico.
   Ook belangrijk is of ze van leren houdt of meer van doen!
   Bij Edwin was dat laatste jaar ook nieuw, maar dat andere had hij al binnen! Dat jaar was zeer geslaagd, zo’n leuke groep, er waren leraren die vroegen of ze die klas les mochten geven!!!

 3. J@n. zegt:

  Dan is ze ongeveer zoals onze oudste was in die tijd (ondertussen 43 jarige logistiek ingenieur), die moest al huilen toen ze naar de kleuterschool moest, want ze kende nog niks…… Wist zij veel dat je daar nou juist voor naar school moet. Bij examens ed had ze ook steeds het idee dat ze gezakt was en steeds kwamen er prachtige cijfers uit de bus. Kortom, ik wil maar zeggen dat je er aan went.
  Fijne dag nog Emmelinda!

 4. Emmelinda zegt:

  @Ans; Ja, inderdaad Fontys in Tilburg. Dát is dan ook weer zo wat je vertelt over die enthousiastelingen. Dat heb ik op die Open Dag ook gezien (al is iedereen dan altijd dolenthousiast hahaha). Als ik zelf zou moeten kiezen zou me dit ook aantrekkelijk lijken, zo mooi als alles was. Maar ik vraag me af hoe dit aansluit op Mies zélf. Wat je schrijft over de studie Nederlands hebben we nog een andere optie. Ze is nu enthousiast om lerares Duits te worden omdat ze op school zo goed was in dit vak en een voorliefde heeft voor alles wat Duits is. Dit laatste lijkt, zoals haar paardenliefde, geen bevlieging te zijn dus hier zie ik wel iets in (ik praat ook even voor Marc hihi) maar om voor de klas te staan als je een hekel aan kinderen hebt? Ze kan natuurlijk ook volwassenen les gaan geven of met haar Duits tolk worden. Twee vliegen in één klap. Maar omdat ze zo snel verandert van mening (tsja ze is nog jong. Belachelijk eigenlijk dat je je nu al vast moet leggen maar ja, als je eindelijk weet wat je wil ben je misschien te oud om er nog een baan in te krijgen (al is waar een wil is ook een weg…)) zitten we nog een beetje met de handen in het haar nee, geen kappersopleiding hihi.

  Mooi is dat wanneer men op school net zo enthousiast is als de leerlingen zelf (leuk ook dat het zo’n leuke groep was!) en dat ze letten op wat de leerlingen aankunnen en willen! Fijn ook dat hij de ene opleiding al gedaan had, dat papiertje was mooi binnen en zo was de tijd rijp om er nog iets achteraan te doen. Bij Edwin heeft de muziek altijd al een rol gespeeld he? Dan sloot dit perfekt aan. Wat doet hij nu eigenlijk? Heeft hij er ook een baan in gevonden?

  @J@n; Woooo, logistiek ingenieur. Toe maar! Nou, dan komt het met Mieske vast wel goed (ben ik ook van overtuigd hihi). Dit jaar gaan we eens goed kijken wat er allemaal bij haar past en dan komt er vast en zeker een tevreden logje over ;-). Ik trap er in ieder geval niet meer in, in die donderwolkverhalen van haar :D.
  Dank je wel J@n, ook voor jou natuurlijk! Geniet er lekker van :D.

  • Ans zegt:

   Het beroep is iets anders geworden hahaha, hij zit aan de telefoon bij Nuon. Ik geloof dat hij o.a. energieadviseur is. Ach, hij heeft werk en hij heeft het naar zijn zin!! Als hij met mensen kan omgaan en ze helpen dan is het al gauw goed! Bovendien past hij zich altijd goed aan. Duits is dan ook niet zo gek, mogelijkheden genoeg om daar iets mee te doen. Ook op kantoor of in een winkel hebben ze graag mensen die hun talen spreken, dus bij vele sollicitaties is het een voordeel, ook als het een beroep is wat niet haar eerste keuze is! (paardenfluisteraar met Duitse paarde hihihi). Voor de klas als je niks met kinderen hebt is niet aan te raden hahaha (arme kinderen), maar inderdaad is er ook de mogelijkheid om volwassenen les te geven. Het is zo moeilijk om een goede keuze te maken en bij elk beroep moet je afwachten of er werk is! Waar vandaag vraag naar is, is morgen een overschot! Dus ik denk dat het dan belangrijker is dat ze een studie doen waar ze achter staan, dan is de kans om het te halen ook groter! Beter een diploma waar weinig vraag naar is dan helemaal geen diploma! Maar er zijn zat diploma’s waar je gewoon nog veel kanten mee op kan (zoals Duits). Misschien tussendoor een kortere cursus?

 5. laura zegt:

  Wat heb je het weer prachtig verwoord. Jullie Mies moet niet zo streng zijn voorzichzelf *dat is de maatschappij al * Zo jong en zoveel eisen aanzichzelf stellen lijkt me voor haar zelf ook geen pretje, gelukkig zijn ze beide geslaagd *scheelt weer een gat in het doek 😉 * Kunnen jullie als ouders trots op zijn 🙂

 6. Emmelinda zegt:

  @Ans; Ja juist, daar zeg typ je het goed; Het is belangrijker dat ze een studie doen waar ze achter staan. Maar wélke nou op dit moment past is de vraag. Het viel me op dat bij de diploma-uitreiking veel Havo-kandidaten niet wisten wat ze hierna gingen doen. Stelde me wel een beetje gerust. Van de ene kant wil ik graag dat ze meteen doorgaat, ik weet niet of ze weer snel terug in de schoolbanken gaat als ze een jaartje rondneust. Maar of het bevordelijk is om snel “maar” een studie te nemen om iets te hebben en flink wat geld (en energie) weg te gooien. Die in Tilburg was minstens 4000 euri per jaar. Ze werkt al een paar jaar in een friettent en de bazin heeft een broodjeszaak met terras in de stad waar ze zo nu en dan mag helpen. Ik heb wél al gezien dat ze dit heel leuk doet en dat het contact met mensen geen probleem is. Dit is goed voor haar om te zien hoe het is om nu al de hele week te werken en of dit het is. Die cursus is een goed idee, we moeten hier nog eens een paar keer goed babbelen hoe of wat.

  Hahaha ja die Duitse paardenfluisteraar zie ik ook wel zitten. En als ze dat nou goed doet kan ze zichzelf interviewen. Is ze toch nog journalist 😉

  @Laura; Heeee wie we daar hebben, ha wijffie, hoest nu?
  Dank u, dank u ;-). Ja, dat is ook de pest he, je MOET vanalles en erger nog; er kán vanalles. Vroeger had je maar een paar richtingen (niet dat dát nou zo goed was maar oke) en daar moest je het mee doen. Nu is zijn er in een bepaalde studie al veel richtingen. Ga daar maar eens iets in zoeken. Pfff. Nou ja, die papiertje heeft ze in ieder geval. Nu nog even verder zoeken 😉

 7. Youke zegt:

  Alsnog gefeliciteerd!
  Toen ik slaagde was er ook het systeem alleen gebeld worden mits gezakt. Niet gebeld, ik naar school en idd geslaagd. Ik weer naar huis opa en oma bellen (geen mobieltjes in die tijd nog). Was er geen kiestoon. Bleek nou, de onderburen hadden de telefoonkabel doorboord de vorige avond. Dus ze hadden me niet eens kunnen bellen dat ik gezakt was….

 8. Emmelinda zegt:

  Dank je wel Youke :D,
  Hoe is het mogelijk! Dat juist de avond van te voren de boel gesaboteerd was. Het is maar goed dat je even heen en weer naar school bent gegaan. Zou toch vervelend zijn als je flink was gaan feesten (al is een feestje nooit weg hihi) en er later achter kwam dat je niet geslaagd was. Bij Steffie was afgesproken dat ze rond 5 uur zouden bellen (andere vmbo’s werden al rond 3 uur gebeld). Opeens verscheen er een bericht op twitter (lang leve internet!) dat waarschijnlijk eerder gebeld zou worden maar dat kon net zo goed een verzinsel zijn. Het was inderdaad zo, om 4 uur begon de belronde. Ook stom als je dan net niet thuis bent omdat ze nog lang niet bellen en je hebt geen ander telefoonnummer doorgegeven dan je thuisnummer. Hihi, ik zie het al voor me dat je ergens bij een kassa staat of net rijles hebt en je daar je telefoon op moet nemen omdat je geslaagd/gezakt bent…krijg je twee verschillende scenario’s; de ene gaat uit zijn dak en de ander baalt als een doos vol stekkers..

 9. rietepietz zegt:

  Wauw …gaaf spandoek ! Je had natuurlijk áltijd nog iets feestelijks over de éne naam kunnen plakken als er 1 gezakt was !
  Maar práchtig resultaat natuurlijk voor de dames en uiteráárd reden om de bubbeltjesfles open te trekken open te laten ploffen !
  Verstandig om nog even rond te kijken als ze nog niet precies weet wat ze wil ,het onderwijs zit tegenwoordig zó vreemd in elkaar dat géén van mijn 3 kleinderen is gaan werken in de richting waar ze éigenlijk “voor gingen” en dus állemaal weer naar school moesten om iets ánder te leren nadat ze geslaagd waren !
  Zo werd de kraamhulp later kinderverzorgster ,de sport en bewegingstudent / supermarktmanager en de horeca gastvrouw /schoonheidsspecialiste !
  De dames natuurlijk van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten * klapt in de handjes tot ze blauw zijn*

 10. Emmelinda zegt:

  Hahaha, ja laat dat een les zijn voor ouders dat ze nooit zulke lange namen nemen voor de kinderen; anders BLIJF je er overheen plakken ;-). Dank je wel voor de felicitaties, ook namens de dames :D.
  Ja gek is dat he, er is zo ontzettend veel te kiezen dat het gewoon te moeilijk is om de juiste keuze te maken. En op die open dagen lijkt de ene school nog leuker dan de andere school. Zoek dan maar eens iets uit. Ja, als je als klein meisje al weet dat je kapster wil worden en dat is altijd zo gebleven dan is het makkelijk. Maar goed, dat is hier nooit geweest (eigenlijk alle behalve dat. Jammer eigenlijk; ik ga wel maar niet graag naar de kapper. Was wel handig geweest, zo’n knippende dochter hahaha). Ja en als ik naar jouw verhaal luisterkijk en naar wat Marc altijd zegt:”Ik ben ..(zoveel jaar en ik doe Miepmiep na) en ik weet nog steeds niet wat ik eigenlijk worden wil dan denk ik dat het allemaal wel goed komt ;-).
  Wat betreft dat handen blauw klappen he…mocht je nog eens iets overwegen om bij in de huid te kruipen, denk dan eens aan een smurf ghehehe 😉

 11. rietepietz zegt:

  Volgens mij was het systeem van vóór de mamoetwet véél beter ,een gedegen algemene opleiding en de rest in de praktijk leren .Nu zitten ze tot hun 20ste jaar op school en kunnen nog steeds niéts !*ja ja .vroeger was alles beter natuurlijk* .
  Smurf zijn lijkt me niks en om nú nog in een andere huis te kruipen….? Mijn dochter hééft voor kapster geleerd en ook gewerkt als kapster maar …. is nu verkoopster in een luxe bonbon en notenwinkel , .Ik moet nu dus alweer jaren naar de kapper maar mjammie ,wat zijn die bonbons héérlijk !

 12. Emmelinda zegt:

  Oh mmmmmm bonbons….Steffie ging naar de kokschool en ik heb nog net niet allerlei extra servies (dekschalen) gekocht en nieuw tafelzilver maar het scheelt niet veel: Maar ze gaat uiteindelijk Engels studeren (via een omweg want ze is nog geen 18). Om straks misschien te verdwijnen naar de VS (is ze dol op). Niks 10-gangen menu’s of interessante gerechten. Eten weg en kind straks ook pleitos? Misschien kan ze me dan wel Engels leren. Yeah (oh kijk, ik kan het al. We schrappen die school gewoon stiekem hahaha).
  Maar inderdaad, ik denk ook dat het vroeger beter geregeld was. Op allerlei fronten wat school betreft. Ik zeg het wel eens en dan kijken ze me toch aan met een blik erwten van “Heb je háár weer” (En nou inderdaad, daar heb je mij weer, zo what hahaha). Zo zullen ze dat later bij hun eigen kids ook wel doen als daar weer het een en ander niet geweldig geregeld is op school ;-).

 13. tagrijn zegt:

  Zelfs het spandoek is zeer geslaagd. Cum laude. Gefeliciteerd!

 14. Emmelinda zegt:

  Dank je wel (2x) Tagrijn 😀

 15. Gefeliciteerd en een apart spandoek voor de dames, doe maar ruig 🙂

 16. Emmelinda zegt:

  Dank je wel :D. Hahaha ja stoer he 😉
  Guus Meeuwis had had net zijn reeks concerten. Opeens werd er op het raam geklopt; (nee niet Guus Meeuwis) stond er zo’n concertganger in de tuin met de duimen omhoog. Hahaha, weet je ook niet wat je ziet 😀

 17. Van harte gefeliciteerd met je beide dochters, Jaaaren geleden hebben wij dit (niet tegelijk) meegemaakt met onze beide zoons. Ik had het best leuk gevonden als je een foto had geplaatst van dat spandoek. Komt dat nog?
  Groetjes Mara

 18. Emmelinda zegt:

  Dank je wel Mara :D. Was het destijds net zo spannend? Ik heb het spandoek verstopt, klik maar eens op die stresskip (het plaatje bóven de log). Dan zie je ‘m :D.

  Groetjes terug!

 19. rietepietz zegt:

  O shit ,is ook Engels dus moet kunnen ik weet wat het betekent een kind dat naar de USA verdwijnt , ik hoop dat jij reizen wél leuk vindt want dat scheelt een slok op een borrel !

 20. Emmelinda zegt:

  Of course (kijk!) dacht ik aan jou ;-). Hier is het nog even afwachten. Vroeger vond ik ook alles fascinerend wat met de USA te maken had, dat is ook niet meer zo. Ja, wel leuk natuurlijk maar ik hoef er niet meer zo nodig te wonen. Ik heb Steffie een dekbedovertrek gekocht met wolkenkrabbers er op. Misschien is ze die krengen over een tijd zo zat dat ze het uit d’r hoofd laat 😉

 21. Ik heb de foto gezien en het spandoek staat leuk tegen je huis. De spanning van toen ben ik een beetje vergeten. Misschien komt ie weer terug als het zover is met onze kleinzoon.
  Vandaag heb ik een “afsprong” op onze fotoblog staan.
  Fijn en zonnig weekend toegewenst ook namens Albert.
  Grtz Mara

 22. Emmelinda zegt:

  Ja, grappig zo he? Is weer eens iets anders. Viel goed op in ieder geval. Al die mensen die naar boven keken bij het langslopen :D.
  Dat denk ik ook dat dan de spanning wel weer terug komt, blijft toch iedere keer weer moeilijk ;-).
  Ah, dan kom ik zo even gluren!
  Voor jullie ook een fijn en zonnig weekend, geniet er maar lekker van!

  Groetjes terug!

 23. rietepietz zegt:

  Gelukkig gaat het soms toch “over : kleindochter Jennifer ging een jaar in de USA naar school en had daar bést willen blijven .Na haar terugkomst (had maar een jaar visumvoor school) liep ze tegen de nice boy aan die nu haar man is ….en gaat nog steeds wél graag naar de USA voor vakantie maar wonen doet ze gelukkig hier 😉

 24. Emmelinda zegt:

  Ahhhh dus in de USA is nu ook een moeder (wel meerdere denk ik hahaha) die haar zoon niet om de hoek heeft wonen. Dát kan ik Steffie natuurlijk ook aanbevelen; daar een leuke knul zoeken en hier komen wonen. Dan heeft ze toch een stukkie USA hiero ;-).

 25. Rob Alberts zegt:

  Gefeliciteerd!
  Genieten jullie er nog steeds van?
  Zonnige zomergroet

 26. Emmelinda zegt:

  Dank je wel Rob. Jazeker genieten we er nog steeds van. Spongebob is inmiddels van de gevel maar de pret hebben we nog steeds ;-).
  Zonninge zomergroet terug voor jou! 😀

 27. rietepietz zegt:

  nee let nou óhop , ze liep “ná haar terugkomst ” tegen een nice boy aan ,dus gewoon een oerhollandse knul en die sleept ze wél regelmatig mee naar de USA want dat zit dan nog wél de “tijdelijke ,moeder “van Jennifer .Een vrouw die vaker dit soort uitgezonden kinderen in huis had maar dan altijd jongens .Je hebt dus toch een béétje gelijk , er zit een soort “stief”moeder haar logeerkind te missen 😉

 28. Emmelinda zegt:

  O jaaaaaa, wat stóm. Euh. dat ik dat verkeerd gelezen heb dan he *slaat zichzelf tegen het voorhoofd*. Maar goed, maken we er een “stiefmoeder”van. Allemaal blij. Euh. Op “stiefmoeder” na dan ;-).

 29. hallo zegt:

  Gefeliciteerd!!! Nu is tijd voor onspanning!

  Groetjes

 30. Emmelinda zegt:

  Dank je wel :D. Ja, dat is het zeker. Al is het nog maar een paar weken en dan begint een nieuwe studie 😉

  Groetjes terug!

 31. Nicky zegt:

  Wel heel bijzonder; in het zelfde jaar. Maar die spanning! Pfff, dubbel in jullie geval.
  Maar geweldig goed gedaan van ze! Gefeliciteerd met je meiden.

 32. Emmelinda zegt:

  Thanks!
  Ja poeh, eentje is al spannend genoeg en dan komt Mies ook nog eens met dat gedonderwolk. Ik wist niet meer hoe ik het had hihi. Maar in dit geval;eindexamengoed, al goed. YEAH

 33. Marika zegt:

  Gefeliciteerd! Wat zul jij in de rats hebben gezeten. Is eigenlijk ook wel om moeilijkheden vragen hè als je zoiets bij voorbaat al hebt laten maken. Iets met het lot tarten enzo… Maar gelukkig kwam het allemaal goed, en staat leuk hoor dat spandoek! ;o))

 34. Emmelinda zegt:

  Dank je wel Marika (2X):D. Ja hihi, eigenlijk twijfelde ik ook of ik het wel moest doen maar omdat er misschien lang levertijd op zat zou het ná de uitslag te lang duren om dan pas te bestellen. En voor de examens zag alles er nog piekfijn uit. Dus ik bestellen en toen begon ze… ;-).
  Ja geinig he, veel mensen keken ook naar boven bij het voorbij lopen. Weer eens iets anders :D.

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s