Tandarts

Kijk. Zoiets dus. Lekker dan.

Naar de tandarts gaan is niet echt mijn hobby. Sterker nog, (mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen) ik knijp ‘m best wel een beetje. Nee, niet de tandarts gekkie (voorspelbaar he, deze grap. Sollie). Maar toch ga ik iedere keer braaf op controle zodat die man zijn boot kan afbetalen die hij ongetwijfeld door mijn bezoekjes op de potf kon aanschaffen.

Sinds een poosje heb ik echter last van een zeurpietderige kies. Welke tand het is kan ik eigenlijk niet goed zeggen maar ja hij is de specialist. Hij zou best kunnen zeggen welke kies het is die soms heel heftig te keer gaat en dan weer een hele tijd rustig is. Best te doen.

Pas geleden moest ik dus op controle en die etter (de kies, niet de tandarts) was zo irri dat ik, ondanks mijn angst, besloot er iets aan te laten doen. Wie hou ik nou eigenlijk voor de gek? (nee sollie, is een retorische vraag. Hoef je niet op te antwoorden. Jammer he?). Hierop toverde de tandarts allerlei flitsende foto-apparaten tevoorschijn leek Media Markt wel en mocht ik Doutzen Kroes spelen. Althans, met mijn gebit. Daarbij krijg ik er geen geld voor maar kóst het me poen.

Meneer wreef zich in de handen. Daar kon ie maar beter mee stoppen, wérken moest ie. Weg met die pijn. Maar ja, hij doet nooit iets meteen, daar kan je altijd pas drie weken later terecht. Nog een tijd lopen met die rotkies dus. Die nam het er van. Alsoftie wist dat zijn laatste dagen geteld waren. Tjongejonge, ik zou naar de tandarts gehúppeld zijn…als ik niet op de fiets gegaan was *lacht als een boerin met kiespijn*.

De beste man trok een verstandskies omdat die rot zou zijn. Rot he? Maaaar…er ging iets verkeerd. Ik blijk een soort verlatingsangst te hebben. Er bleef dus een stukje wortel zitten. De tandarts gromde, snauwde de assistente af en trok een heel ander model in mijn onderkaak. Maar de wortel bleef zitten waar ie zat. Ook na een kwartier trekken en duwen. Ik had het wel gehad en zat wortel te schieten kreeg de neiging iemand te wurgen (raad eens wie? Nee, dat was niet retorisch. Even nadenken dus, huphuphup). Net op tijd besloot de tandarts de blik in mijn ogen serieus te nemen en verwees me door naar de kaakchirurg de lafaard.

Enfin (jaja, de log zit er bijna op. Nog even doorbijten. Ha, toepasselijk he?), een afspraak later stond ik te ginnegappen in het ziekenhuis. Daar werd de wortel uit mijn poezelige kaak gewipt. Nou vertel ik het luchtig maar tjemig hee, dat was een beul me wat!

De kaakchirurg vertelde me, terwijl hij naar de foto’s keek dat er in de twee kiezen daarnaast het een en ander onrustig was. Dat betekent dat het een zenuwbehandeling wordt voor beide kiezen. Lekker dan. Dat had onze tandarts niet gezien? Met zijn superapparatuur? Tijd voor een opticien zeker?

Sinds het laatste bezoekje aan de tandarts én de kaakchirurg is het verdacht stil in mijn kaak. Stiekem plopt het idee ook weer op om het dan allemaal maar zo te laten. Maar het is niet slim. Dat weet ik. Omdat de tandarts de laatste jaren wel meer twijfelachtige dingen deed en ons vertrouwen nu helemaal weg is hebben we een andere gezocht. Dat deze maar snel die wortelkanaalbehandelingen start. Want van het idee van die terugkerende kiespijn..

…krijg ik behoorlijk de zenuwen!

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2012. Bookmark de permalink .

96 reacties op Tandarts

 1. Ans zegt:

  Een goede tandarts is belangrijk, als je er geen vertrouwen in hebt of als je je niet bij hem/haar op je gemak voelt kan je beter op zoek naar een andere, groot gelijk!! Zelf heb ik een heel gezellig mens, we lachen wat af als ik er ben. Blijkbaar sloof ik mij wel erg uit, want toen ik er eens lag en er een andere assistente had (die ik overigens wel ken, maar dat heeft dan weer niks met de tandarts te maken) kwam ineens mijn : eigen” assistente binnen en zei de tandarts: “Kijk eens wie er is!!” Tsja, ik wist niet dat ik zo’n bezienswaardigheid was.

  Overigens had ik gisteren een déjà vu toen ik het nieuws hoorde en daar had de tandarts niks mee te maken, maar jij wel. Er waren drugs gevonden in bananendozen… gaat er al een belletje rinkelen??

  • Emmelinda zegt:

   Gisteren moest ik nog het een en ander laten afwerken en met het idee in mijn achterhoofd dat ik er niet meer terug hoef te komen omdat we een andere gezocht hebben voelde zoooo goed. Niet dat hij nou zo vervelend is geweest al die jaren maar als we een paar punten optellen komen we toch tot de conclusie dat het beter is om een andere te bezoeken. Hopelijk hebben we daar goed aan gedaan, geen idee waar we nu weer in terecht komen natuurlijk hihi. Maar goed, er schijnt eentje te zitten die met bange patiënten raad weet. Niet voor mij hoor, ik ben een bikkel *kucht*. Nee geintje, ik vind het allemaal maar niks. Maar als het een beetje fijner kan is dat al heel wat.
   Hahaha ik kan me er wel iets bij voorstellen Ans, wat geinig dat je een attraktie bent daar. Jammer dat je tijdens de behandeling weinig kunt praten he anders zou het écht reuze gezellig zijn hahaha. Kijk maar uit dat ze je niet steeds terug laten komen omdat het dan zo gezellig is ;-). Tenzij ze voor de voorstelling betalen *grinnikt*.

   Whoeehaaa, Ans toch. Straks leest de politie mee en denken ze dat ik er een eigenaardige hobby op na hou. Eigen bizznizz. Maar hihi ja, dat was zo’n teletekstberichtje he? Tjeeeemig zeg, wat heb jij een goed geheugen! Als ik me niet vergis ontging (bij de meeste mensen) de grap van het bericht, tenminste…zoals ik het zag. Iets met arbeidsomstandigheden he?

 2. Ans zegt:

  Één keer zei de assistente tegen mij terwijl ze de lamp weghaalde:”Zoooo, even het licht uit uw ogen halen..” “Nou, vind u dat niet wat drastisch” was mijn vraag. Het duurde even voor het doordrong, maar de tandarts legde het haar uit en de rest van de tijd begon er om beurten eentje te grinniken.

  Nou, heel toevallig had ik het gisteravond op de muziek met een meisje over taal, ik vond dat zo’n mooi voorbeeld van hoe je het fout kan doen (de heroïne werd gevonden door medewerkers in bananendozen) en het was heel opvallend dat bijna niemand het begreep. Even later ga ik naar huis, zet het nieuws aan en: “In supermarkten zijn drugs aangetroffen in bananendozen”. Dat was raar!!!!! Maar ik gebruik dit voorbeeld vaak, zo mooi, ik zie die medewerkers lopen! We hebben het toen ook over een boekje gehad (de vrolijk vliegende schaar) dat ik ooit in Eindhoven kocht en dat vol staat met dergelijke dingen. (ik onthou echt niet alles hoor, maar taal…tsja, daar heb ik iets mee, dat blijft nou eenmaal beter hangen dan de beurskoersen!)

  • Emmelinda zegt:

   Oh hahaha jaaa dat had je geschreven onder die breedbekkikkerlog. Geweldig, ja dat zou me ook meteen opvallen (dat het ook anders gebruikt kan worden). Soms moet ik me inhouden want je kunt niet overal meteen zeggen hoe of wat. Maar net zoals laatst (had ik op feestboek geschreven geleuf ik he) bij Leen Bakker op de parketafdeling toen ie man vroeg of we last van vocht hadden kon ik het niet laten het te hebben over vocht in de enkels en uit de nek lullen. Gelukkig had ie humor. Hij hield niet meer op met lachen (ik dacht nog:”Ach was wel grappig maar zo grappig nou ook weer niet”).
   Ik heb ook eens een log gemaakt over dat het nu wel heel slecht met supermarkten moest gaan omdat de ene kassiere vroeg aan de andere:”Zal ik jou overnemen”. (In die tijd nam de ene na de andere supermarkt een andere super over). En als een (nu ik het toch over de winkel heb) kassiere zegt:”Ik ben open” heb ik altijd de neiging om te zeggen dat ze dan geen psych nodig heeft (hoogstens een chirurg hahaha). Tv is ook zoiets leuks want daar hoor je de hele dag zulke dingen ;-). En de krant, geweldig (net zoals die van gisteren, met André Rieu die in de prijzen viel. Zie ik hem gewoon vallen…).

   Huh? Ja zeg, dat is idd écht gek. Hoe vaak komt het voor dat er drugs in bananendozen aangetroffen worden? En juist nu jij het er over had…wat vreemd. Heb je dat ook niet wel eens dat wanneer je een woord typt (dan heb ik het niet over simpele woorden als “de” en noem maar op maar woorden die je niet dagelijks gebruikt) dat men dat zegt op tv? Vind ik zoiets geks. Op hetzelfde moment dan he. Vaaaaag.
   Jaaaaa daar hebben we het inderdaad over gehad. Ik ben die zoektocht toen gestaakt. Morgen toch eens even naar de Slegte. Ik vind dat trouwens zo mooi he, volgens mij noemen ze dat beelddenken (waarbij ik ook weer meteen aan een bezoek aan het museum moet denken), dat je een hele film ziet bij een paar woorden. Geweldig. Taal is zo mooi :D.

   • Ans zegt:

    Hihihi, dat was ik dus alweer vergeten, dat ik dat kortgeleden geschreven had over dat licht uit mijn ogen.
    O, die is ook leuk bij Leen, heerlijk vind ik dat! Ik dacht eerder een Tena Lady bij dat vocht!
    Overnemende caissières, geweldig!

    http://www.literatuurplein.nl/boekdetail.jsp?boekId=56558

    Ik heb vaker dergelijke dingen, inderdaad, iets typen en het horen op tv of zoeits.
    Een paar jaar geleden zei ik na afloop van een muziekrepetitie tegen iemand: “Dat waterleidingle twee maanden geleden bij jou voor de deur was wel heel heftig!” We praatten daar nog even over en hij ging weg, Edwin en ik (hm…zo lang geleden is het dus al) een uurtje later. We rijden langst die man zijn straat (vlakbij mijn straat) en ik zie allemaal zwaailichten… brandweer! Auto thuisgebracht en er even naartoe gelopen…. een compleet meer bij diezelfde man voor de deur, de brandweer kon het zo snel niet eens wegpompen. De waterleidingmensen konden de afsluiter niet vinden, hat gegraven waar het volgens de kaart moest zijn… niks… snel verder, mochten wij als levende afzetting bij dat gat midden op het fietspad gaan staan, want een hekje halen betekende tijdverlies, dat kwam later wel. Diezelfde week las ik over een artiest die in het ziekenhuis lag… ik zet de tv aan met de woorden: “Eens kijken of ie al dood is” tsja, dat was ie dus! Toen ik ook nog in diezelfde periode zei dat we al een tijdje geen stroomstoring hadden gehad (we hadden dat regelmatig) en prompt de stroom uitviel heb ik mij voorgenomen voortaan mijn mond te houden (lukt niet helemaal).

    • Emmelinda zegt:

     Thanks voor de link! Zal zo eens even kijken.

     Oh bah Ans, dat soort dingen herken ik zo maar soms is het gewoon akelig. Ik vind dat zooo toevallig dat het bijna geen toeval lijkt maar een soort van spreuk. Ik kan nou even geen voorbeeld noemen maar het komt zo vaak voor, daar snap ik niks van. Hoe vaak dat ik ook niet achteraf zeg:”Dat wist ik!”…mijn moeder had dat ook. Ze zei wel vaker dat ze het eigenlijk op had moeten schrijven en het briefje in het geldkistje moest doen. Maar ja, dan blijf je schrijven hihi. Dat was dan om te laten zien dat je het écht voelde aankomen of dat je er echt aan gedacht hebt. Ik weet niet meer waar ik dat nou gelezen had maar op een site werd eens gevraagd wat dat was als je aan iemand denkt en dat dan ineens de telefoon gaat. Die persoon (hahaha nee nou niet aan Obama of wie dan ook gaan denken, moet wel een bekende van jou zijn) dan. Dat is toch ook zoiets raars? Volgende de deskundige was dit gewoon toeval. Of dat je toevallig dezelfde handelingen herhaalt en deze precies tegelijk lopen bij jou en bij die persoon. Die ineens denkt: “Goh laat ik Ans eens bellen, het heeft al zo lang geduurd”. Ik blijf het vreemd vinden. Het is ook niet zo (heb ik op gelet) dat er iets gebeurd of dat ik iets zie en dan denk:”Hee, dat doet Ans ook” en dat je dan belt (je hebt mijn nummer ook niet hihi). Ik vind dat zoiets typisch, echt maf. Net zoals jij dat dus had met die brandweer. Het is dat Edwin er bij stond, heb je meteen “bewijs” dat je het er over had he? En ik heb ook iets geks met fietsers, niet iedere dag maar wel heel vaak. Dat ik die zie vallen. Ik denk dat dit echt toeval is. Er zullen ook veel fietsers vallen die ik NIET zie (vallende ziekte hier in Eindhoven hihi) maar het is wel zoiets mafs. Vaak zie je het pas als ze al liggen, ALS je het al ziet. Maar ik ben er vanaf het begin bij *verstopt gauw stok achter rug die door het wiel gestoken was*. Gek hoor…

 3. Ans zegt:

  Grijns, dat stukje ja! Even de reacties ook weer gelezen!

 4. V☺nnieb zegt:

  Ik schijt (niet letterlijk) in mijn broek als ik naar de tandarts moet 😦 Ik moest afgelopen maandag…
  2 gaatjes had ik (in mijn kiezen hé) 😉 gelukkig had de tandarts tijd over en kon hij ze gelijk maken.
  Over een half jaar weer terug 😉

  • Emmelinda zegt:

   Pfff, ik herken het gevoel. Hoe vaak ik ook wil afbellen! Dat deed ik eerst ook. Had ik drie weken vrij tot de volgende afspraak. Maar ja, dan zit je dáár weer tegenaan te hikken. Dat doe ik niet meer. Ik ga, vraag niet hoe. In de wachtkamer weet ik niet hoe ik het heb, vreselijk.
   Hahaha in je kiezen ja? Ben ik ff blij dat mijn tandarts dat grote gat in mijn hoofd niet gezien heeft ;-). Wel fijn dat je nou niet terug hoeft. Dat is bij deze tandarts altijd. Zit je wéér drie weken te wachten en in spanning. Brrr. Zal nooit mijn hobby worden.
   Lekker he, dat we er nu voor een heeeeeeeeeeeeele tijd weer vanaf zijn! Dan is het al bijna lente. Yihaaaaa

 5. Feestje weer hier …;-) nééhee , niet dat je naar de tandarts moet maar al die leuke taaldingetjes , ben ik n.l. óók gek op en zie , nét als jij , de dingen letterlijk voor me zoals ze gezegd worden ….je weet wel ,er zijn zwaar gewonden gevallen bij een verkeersongeval ….. dan vraag ik me af … waarom liggen gewonden mensen niet in bed , als ze netjes in bed blijven kúnnen ze helemaal niet vallen op snelweg toch?

 6. Emmelinda zegt:

  Hahaha jaaaa ik denk dan altijd:”wat moeten ze anders, gewond opstijgen?” Leuk is dat he, het voegt zoveel toe (tv hebben we eigenlijk niet meer nodig. We verzinnen het er zelf wel bij. Alhoewel…daar “zie” je de leukste dingen. Alleen was dat vast niet de bedoeling van John de Mol en vriendjes;-)). De meiden hier krijgen er wel eens de sch**t van (mooi toch, anders hebben we dat toilet voor niks) want bij bijna alles dat ze zeggen weten Marc en ik wel iets te verzinnen. Ach ja, is goed voor hun woordenschat :P. Zeker als ze later bij de psych zitten vanwege hun ouders ;-).

 7. Spiderwoman zegt:

  Neenee, van mij geen wóórd over tandartsen, kiezen, tanden, (kunst)gebitten, gaatjes, boren, verdoving al dan niet werkend, tandartsstoelen, trekken, proppen, vullen, grafzerken, beulen, rotting, bekmeur etcetc. effe tellen, zo heej, dat zijn er al zo’n 20…. breek me den bek niet open, zèlfs niet met geweld!
  Meieieieieis, ik heb zoooooo gegrinnikt tijdens het lezen van je ellendeverhaal 🙂
  En da’s niet zo lief van me, want je weet dat ik met je meevoel. Maar hoe je dat weer brengt allemaal hè…. dan kan een “normaal” mens ikkenie hoor, prettig gestoord toch alleen nog maar met een giga(t) breedbekkikkersmile ietsje minder breedbekeffect vanwege de gêne voor de open gaten tussen de gele malers het leven door????
  Ik heb, zoals altijd natuurlijk *kuchkuch*, gelijk: je BENT gewoon leuk, kan er niks anders van maken ❤
  Thanx voor je logje 😉

  • Emmelinda zegt:

   Hahaha gekkie toch, ik vind het alleen maar leuk als ik jou heb kunnen laten lachen. Oh hahaha dat staat net alsof je niks snapt. Giechel, daar zie ik ook een boel mooie woorden om te onthouden zoals grafzerken. Er komt nog een tandartslogje aan maar die is nog niet helemaal klaar. Zit nog in mijn hoofd (groot hoofd he, vandaar).

   Dank je wel voor je lieve reactie. En dat terwijl ik deze log niet eens wilde plaatsen. Vond’mnietaf ;-). Een heeeeeele knikke dufffff voor jou! ❤

  • Emmelinda zegt:

   Hihi en dat “breek me den dek niet open”….wat een gemiste kans van mij, die had er ook zo mooi in gepast hahaha. Briljant!

   Maareuh zeg eens, wat ziet mijn oog? Offe eigenlijk allebei? Is het besmettelijk, dat kuchje (heb ik jou aangestoken verstopt lucifers? Tjemig hee, ik moet mondkapjes gaan uitdelen hier. Ohhhh hahaha nou krijg ik toch een idee voor in de kolom hiernaast. Eens denken wat ik daar mee kan :D.

   • Spiderwoman zegt:

    Zie je nou??? Ik krijg opeens heel geen mail als je reageert….weird…. anders wel???
    Op al mijn woorden zit patent hè! Heb nog een heel leuk soort van gezegde voor je, van mijn paps, over die zerken….maar ik zeg ut lekker niet hahahaha.
    Dank je voor je knikke duffff…duf ben ik zeker 😉

    Ja, je hebt me aangestoken inderdaad, al eerder, bij die hete Fishermans Friends, remember???
    Mondkapjes tegen de kuch of tegen mijn slechte adem??? Je mag het ook gewoon recht in mijn gezicht zeggen hoor okeeokee, ik draai effe weg vanwege de walm,
    kan ik hebben. LOL

    • Emmelinda zegt:

     Aaaargh dat gesodemieter altijd @%#$@, kan dat nou nooit eens normaal? Net zoals ik graag dat “ding” in de rechterkolom wil hebben maar het niet gaat, de site weigert. Misschien maar goed ook whaahaaa.
     Hihi, nou dan ben ik eens benieuwd. Maar ja, dan zal ik wel benieuwd blijven vrees ik.

     Waar wijs je nou naar? Naar die wasknijper op mijn neus? Neuhhh dat is niet vanwege jou joh *kucht*. Dat isseuh…euh…een nieuwe rage! Wist je nog niet he? Gewoon versiering heur, niets persoonlijks.
     Ik moet nog een flinke voorraad mondkappies aanleggen hiero. Eigenlijk ook snel een of ander gedoetje opstellen zodat ik niet aansprakelijk ben voor soortgelijke kuchjes ;-).

     • Spiderwoman zegt:

      Yep, deze wel per mail gehad 😉
      AH AH AH (herhaling werkt nou eenmaal): aansprakelijk, daar zeg je me zowat. Ik soejoe!!
      Effe Bram bellen zometeen. Die heeft het druk, ik weet het, maar hij heef vast wel een minuutje tijd.

      • Emmelinda zegt:

       Zeg wijffie, ga je hier sluikreclame zitten maken voor Albert Heijn? Wat is dát nou weer zeg? Ik héb al een reclameblokje. Oh hahaha zal ik jou die eens laten zien? Wacht effies, laat dat belletje naar Brammie maar zitten. Als je dit gezien hebt dénk je er niet eens meer aan Hoop ik dan, poehpoeh nounou zozo

       • Spiderwoman zegt:

        AH…. (1x, ik hou me in)….reclame voor je orgies dus…. en heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel gekuch….toen al!!! Dus je rochelt al 1 1/2 maand nu. Niegoe wijffie!!! ;-P
        Maar eh, hoezo Bram niet belle dan???? Omdat jij overigens beeldschone orgies verkoopt, rochelt en DUS zieligjes bent? Daar trappen we niet in hè heej.
        Begonnen we dit hele gebeuren trouwens niet bij de smoelensmit???? LOL

        • Emmelinda zegt:

         Hahaha ja ook m’n orgies maar heb je in het midden het reclameblokske niet gezien? De plaspauze?
         Ja grinnik, waarschijnlijk knijpen ze ons bij wordpress om die reden plat. Denken ze dat we wel ophouden om van de hak op de tak te springen (de hak van die stoute schoenen weetjewelweetjeniet). Misschien kan ons Bramske dáár eens naar kijken want die kuch is vervelend maar dit voelt toch ontzettend benauwd. Beetje het idee van een hokjesgeest Alladin en ik heb claustrofodinges *hijgt*. shitpoep. Alsof kuchen niet genoeg was, loop ik hier nu ook nog te hijgen. Kan meteen een 2e bizznizz starten zo whaahaaa.

         • Spiderwoman zegt:

          Klinkt mij meer als perfect staaltje van COPD in de oren uh: longen, maar heej, wie ben ik ervaringsdeskundige

          • Emmelinda zegt:

           Maar bij jou komt dat omdat je steeds buiten tussen gaten en kieren webjes gaat liggen bakken, wijffie. Of ben je inmiddels binnen gaan zitten webben? 😉

          • Spiderwoman zegt:

           Ik mag niet meer reageren bij mijn eigen naampje, dus dan maar hier 😉
           Inmiddels ben een huislijke binnenspin hoor; mijn draden vliegen alle kanten op met die wind, gierend door de blonde lokken. 🙂
           Heb net een b(w)ed(b)je geweven, efkes de pootjes uit mekaar frotten en dan een schoonheidsslaapje doen.
           Trusten wijffie! ❤

          • Emmelinda zegt:

           Vergeet je niet je pootjes in te smeren? Slaap lekker he wijffie! Knuffff ❤

 8. Haha..arme jij. Maar ik heb wel zitten schudden van het lachen!
  De tandarts vond ik altijd een drama, totdat ik naar de ortho mocht. Ik had bovenin een tand zitten die studeerde voor wenteltrap en daar slaagde ie steeds beter in. Omdat eruit een groot gat op leveren (wat ik al in mijn had heb), dan maar naar de breedbekkikker voor een mondvol ijzer. Sindsdien doet de tandarts me niets meer. Letterlijk en figuurlijk niet! (Oh…wacht ff….harttikke hard afkloppen op ongeverfd hout)

  • Emmelinda zegt:

   Hahaha, nou gelukkig kunnen we er allemaal om lachen ;-). Ik heb dat ook eens gevraagd, jaren geleden. Of er niet iets heel anders met dat gebit van mij te doen is. Maar hij hield stug vol dat het zonde was. Ohhhh wat was ik naief zeg. Hij bedoelde natuurlijk zonde van die sportwagen die ie nog moest aanschaffen, de villa en zijn Rolex-verzameling ;-).

   Ik ben blij voor je dat je deze oplossing hebt! Yihaaaaa.

 9. tagrijn zegt:

  Altijd leuk om je stukkies te lezen, maar nu… wat zal ik zeggen, kreeg ik toch een beetje de p in dat het me eraan herinnerde dat mijn personal beul ook op mij wsacht. Hij heeft me allerlei moois in het vooruitzicht gesteld. Ik denk dat ik vanavond maar alvast onder verdoving ga. Maar wens jou veel kracht toe.

  • Emmelinda zegt:

   Oeh sollie, nou heb ik wat losgemaakt he hopelijk geen tand of kies. Heb je niet nog wat witbrood en haring over om ‘m te paaien? Ik weet niet wanneer je aan de beurt bent anders kan ik aan je denken. Niet dat het veel helpt vast ook een flinke beul maar het idee he 😉

 10. Melody zegt:

  jeetjemekreetje wat een gedoe …… en ja, net als bij professionele hulpverleners in het psychische circuit moet je ook een klik hebben met je tandarts, vind ik althans. Niet voor niets zijn we overgestapt, en dat naar een praktijk waarin tandartsen werken die een extra specialisme in angstproblematiek hebben…… en weet je? Ondanks dat ik me zowel gisteren als vandaag toch knap “mannendelen” heb gevoeld heb ik spijt als haren op mijn hoofd, dat ik dat niet veel eerder heb gedaan.

  Kortom, sterkte meis, kijk maar lekker vaak naar die bloemen!!!

  • Emmelinda zegt:

   Dank je wel Melody, die woorden had ik nodig. We hebben het oog nu laten vallen (wat zeg ik, àlle ogen) op zo’n tandarts. Daar mogen we nu naar toe. Ik kan niet zeggen dat ik me er op verheug maar ik heb er wel alle vertrouwen in. Ik hoop dan ook dat ik over een half jaar tegen jou kan zeggen dat wij ook spijt hebben dat we het niet eerder gedaan hebben! ;-).

   Ik hoop dat jij je morgen al een stuk beter voelt!

   • Melody zegt:

    Heel goed! Ik hoop dat jij het net zo fijn treft als wij het hebben gedaan en dan inderdaad over een half jaar kan bevestigen wat ik gisteren al schreef. Het gaat vandaag iets beter, kennelijk hoort het erbij dat je een paar dagen zwak/ziek/misselijk bent na het trekken van enkele kiezen… soit, gaat wel over voor ik een jongetje ben 😉

    Fijn weekend dame!

    • Emmelinda zegt:

     Ik hoop het echt heeeeel erg. Het zijn van die dingen die toch moeten dus dan kan het maar beter op een fijne manier gaan. Als het bij een bepaalde winkel niet naar mijn zin gaat ga ik toch ook gewoon naar een andere? Oke, scheelt wel met overschrijven enzo maar toch hihi ;-).

     Fijn dat het al iets beter met je gaat. Ja, dat had ik twee weken geleden ook en toen was het maar 1 kies (euh van en na het trekken had ik helemaal geen last gek genoeg maar na het wroeten in dat gat door de chirurg…poeh hee).

     Jij ook een heel fijn weekend! Dat je maar snel van alles af bent 😀

 11. Spinnetje zegt:

  Recentelijk -net voor de zomervakantie- heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad en nog recentelijker – deze week- een “geen idee hoe ze het noemen behandeling” bij de kaakcirurg. M’n wortelpunt was onstoken en dat kon alleen door de kaakchirurg verholpen worden. Voor beiden was ik bang vanwege de horrorverhalen…en beiden zijn zo meegevallen. Ik zag me in gedachte al dagen kwijlend en aan de pijnstillers op de bank hangen. Niets van dat. Er staan nu 2 ongebruikte dozen pijnstillers in de kast, het enige wat ik nu nog heb is een hamsterwang…maar dat is wel te overleven.

  • Emmelinda zegt:

   Wow, twee dozen nog wel. Wat moet jij gedacht hebben toen je dat recept mee kreeg? ;-)? Gelukkig maar dat het zo meeviel. Scheelt weer een flink trauma hihi :D. Ja giechel, daar moest ik steeds zo om lachen, geen gezicht die wang. Maar gelukkig is het weer weggetrokken :D.

  • Spiderwoman zegt:

   Hahahahaha, druk seizoen hè, die herfst!!
   Fijn dat de behandelingen zijn meegevallen! Ik heb veel ervaring met zowel de horror als met de meevallers. Ach weet je, van elke ervaring leer je weer.
   Achter de binnenkant van mijn oogleden probeer ik me nu ernstig een voorstelling te maken van een spin met een hamsterwang…… 😉 Levert erg veel uitwendige LOL op!!!!!!!!! Thanx 😉
   En sterkte + beterschap!

 12. Spinnetje zegt:

  Enne Spiderwoman…gewoon onder je eigen naam reageren 😉 Hoe meer spinnen hoe gezelliger met al die webjes in deze tijd van het jaar.

 13. roadlaura1969 zegt:

  Brrr maar goed dat je gewisseld hebt ehhh van tandarts niet van je kiezen,maar goh wat doet dat pijn aan je tanden dat wil je niet terug,dus goed in de gaten houden euhhh ik bedoel geen gaten in je tanden houden maar ze juist goed te laten controlleren 😉

  • Emmelinda zegt:

   Nou inderdaad, dat wil ik ook niet terug. De tandarts ook niet. Het gekke is dat die pijn verdwenen is. Maar dat was wel vaker zo. Helemaal gerust ben ik er niet op. Waarschijnlijk zit het toch in die zenuwen maar goed, dan ben ik zo bij die nieuwe tandarts. Even afwachten (hopelijk hoeft het niet tot aan de volgende controle ;-)). Het gekke is dat de oude tandarts er afgelopen keer weer niks van zei. Terwijl die chirurg zei dat ie het doorgegeven had (of door zou geven). Vaag allemaal maar goed…dat heb ik ook weer overleefd hihi. *laat t-shirt drukken:”Ik heb de tandarts overleefd”* 😉

 14. roadlaura1969 zegt:

  Nou leef helemaal met je mee,tandartsen zijn geen feestje met hun afzuigapparatuur in je mond,dat krabding en brrr de boor omdan zo over je heen te hangen en de assistent, druk dat t-shirt maar met dikke vette letters 🙂 😉

  • Emmelinda zegt:

   Weet je wat ik nog het ergste vind? Dat ding wat ie in je mond schroeft bij het vullen! Dat zo lekker in je tandvlees prikt. Brrr. Ik moet wel altijd lachen (stiekem) als zijn hele bril onder de spetters zit. Lekker puh. Misschien moet ik hem eens een flesje van 12 euri verkopen. Dat mag ik vast wel van jou he? Ghehehe 😀

 15. hartelijkehothulk zegt:

  Ik lees mijzelf toen ik eindelijk weer eens naar een tandarts durfde.
  En wanneer ik bij de kaakchirurg belandde zei die beste man iets waardoor ik mijn hele leven niet meer bang ben voor een tandarts.
  “Hartelijke Hot Hulk, ontspant u zich toch eens” ?
  Dat ontspannen heeft mij altijd geholpen want daarvoor kregen ze mij, door niet te ontspannen geneens onder verdoving ! ! !

  • Emmelinda zegt:

   Hahaha had ik dat maar, wat goed van jou! Ik moet altijd lachen als ze dat zeggen:”Ontspant u zich maar”. Ja tuuuurlijk, een hele kamer vol martelwerktuig waarvan ik de helft nog niet heb gezien en/of meegemaakt en dan nog een 2e etage waar een filiaal van Media Markt is geopend met al die foto-apparaten. Maar het is ook de manier waarop je naar binnen stapt he? Als je al denkt:”oei dit gaat pijn doen” dan wórd je ook niet rustig. Misschien leer ik dat nog wel eens. Overigens was de afgelopen keer niet zo vervelend. Ontspannen wil ik het ook niet noemen al kwam het voor mijn doen in de buurt. Waarschijnlijk omdat ik wist dat het de laatste keer bij deze tandarts was. Misschien moet ik maar om het jaar van tandarts wisselen hihi, is dat geen idee? 😉

 16. Bettina zegt:

  Morguh Emm 😉 Vroegah draaide ik mijn hand (en gebit) niet om voor een tandartsenbezoekje; tot mijn 35e had ik geen enkel gaatje gehad en dus geen enkele vulling; maar toen tijdens de zwangerschap van Stijn ineens twee gaatjes! Nou ja eentje zelfs een behoorlijk gat.. Balen joh…was de hele dag van slag…was het zelfs zo dat het niet scheelde dat het een zenuwbehandeling zou worden; had ie het maar gedaan toen, want sinds kort zit daar gewoon een gat..denk je nou dat ik daarmee naar de tandarts durf? Ach, keb er geen last van (tja er zit niks whahaha) maar eh ik heb mijn tandjes toch wel weer bloot gelachen om je kostelijke 😉 stukje meiske ☺ Een fijn dagje en kijk uit dat je niet wegwaait! XXX

 17. epie zegt:

  lol
  misschien heb ik het vroeger goed gezien , misschien is mijn gebit sterker als dat van Emmelinda.
  Ik vond controles van gebitten maar onzin , vond dat maar een afspraak voor proefboringen.
  Heb dus ook al minstens veertig jaar geen tandarts gezien en ook geen noemenswaardige
  kies en tandpijn gehad.
  het brokkelt nu allemaal wel wat af , het moet achterin wel een beetje doen denken aan
  een geterrorriseert kerkhof , maar na 67 jaar nog een eigen niet gerestaureerd gebit ?
  voor is alles nog in topvorm afgezien van een ondeugende tand die het misschien gaat
  begeven.
  dus laat niet alles in je jeugd kapotboren , want ze boren hun eigen toekomst veilig

  epie

  • Spiderwoman zegt:

   Maar Epie, naar mijn bescheiden idee ben jij een man, toch?
   Bij vrouwen is het vaak een ander verhaal: tijdens de zwangerschap(pen) nemen en vreten de foeten in de baarmoeder wat ze nodig hebben, ongeacht of mams voldoende voor zichzelf overhoudt 😉 Dat scheelt wel een boel! Ik ken vele vele vrouwen met kids, die probleemzerkjes kregen na de bevalling (ikke dus ook…. zucht)….
   Daarnaast wel heel lekker natuurlijk, dat je geen kunstklappertje nodig hebt!!!

   • epie zegt:

    ja spiderwoman ik heb de kenmerken van een man
    dus geen zwangerschapsmankementen
    wel zwangerschaps medeleven met als grote verassing de geboorte van Emmelinda , die toen nog niet aan tasorganisers dacht . alhoewel een organiser voor haar speelgoed wel goed had geweest
    maar wat je bemerking betreft ben ik nooit te oud om te leren

    gr epie

    • Spiderwoman zegt:

     Jaaaa, zie je: ik wist even niet meer zeker of je PapsEmmelina was… Ow, èn bent èn blijft natuurlijk ;-).

    • Emmelinda zegt:

     Ah, dáárom kreeg ik een handnaaimachientje hahaha 😉

     • Spiderwoman zegt:

      Lachen met jou! Heeft je geen windeieren gelegd hahahaha: wazzun goed ideetje van paps!
      Vraag me nou in ene af, wat mijn ouders mij hebben gegeven om mijn inkomsten van nu te bewerkstelligen….een spinnenweb???? Een grote enge spin? Kan het niet meer navragen helaas. Mmmmm, misschien maar goed ook hahahahaha.

      • Emmelinda zegt:

       Hahaha, misschien een boel wol. Was misschien de bedoeling om foute truien te breien. Kan altijd nog *kucht*.

       • Spiderwoman zegt:

        En breinaalden…mmm, zou zomaar kunnen…. hebbie kappie voor???? ;-))

        • Emmelinda zegt:

         O sollie. Beet net in een stuk sjookoolaa en ben vergeten het kapje terug te plaatsen. Vroeg me al af hoe ik ineens aan een hoed kwam? 😉

         • Spiderwoman zegt:

          En jij jezelf maar afvragen waarom je naar de beul moet…. nee joh, niet de sjookoolaaaaa, die NOTEN!!! Veuls te hard.
          Hoed????????????????????????????????????????????????????????

          • Emmelinda zegt:

           Heee kijk die vraagtekens eens. Waren ze weer in de aanbieding? Hahaha ze vliegen gewoon het scherm uit. Hup, werp er snel een webske tegenaan, kunnen we ze binnen houden ;-).
           Maareuh neuh, geen nootje in te zien nee ik hoef niet naar de opticieen hahaha

  • Emmelinda zegt:

   En dan moesten wij toch naar de slachtbankschooltandarts? Tjemigdepemig, dat was altijd gezellig. NOT.
   Mooie laatste zin hahaha. Dat idee had ik enigzins bij deze tandarts de laatste jaren. Er was een stukje afgebroken en daar deed ie niks aan. Dat zei hij ook. De keer daarop natuurlijk wél want toen was het een flink gat. Valt zeker meer op te verdienen? 😉

 18. Melody zegt:

  Die ‘bekkenbeul’ heeft mijn trauma in ieder geval op zijn naam staan, gelukkig weet ik zijn naam niet meer…. is iets te lang geleden maar vergeten doe ik zijn uiterlijk nooit… als die man er niet was geweest dan was het geheid heel anders gelopen. Ik weet nog wel dat ik me toen al voornam dat als ik ooit kinderen zou hebben, ik hen nooit in die wagen van de schooltandarts zou laten binnenstappen…

  • Spiderwoman zegt:

   Bij mij was het mevrouw Rombouts…..Indische dame… met nog van die langzame boren….brrrrrrrrrrrr…..
   Okeeokee: was nog in het tijdperk dat de dino’s vrolijk rondstampten LOL
   Maar kan je nagaan: al die eeuwen heb ik dat onthouden….

  • Emmelinda zegt:

   Ah zie je, jij dus ook? Ik zie die bus nog zo voor me. Brrr. Het ging op alphabet en ik zat ergens in het midden. Zag je al die kinderen die voor je waren al gaan, kreeg je de bibbers van. Er waren ook kinderen die bij de gewone tandarts zaten. Wat was ik jaloers!
   Nou inderdaad, absoluut geen haar op mijn hoofd die dáár aan denkt om ze te laten gaan. Al weet ik niet of dat nog bestaat ;-). Ik heb dat, volgens mij ook voor een log, eens gegoogled en ik stond er echt van te kijken hoeveel mensen hierdoor een trauma opgelopen hebben. Het zal toch niet steeds hetzelfde busje geweest zijn? ;-). Wat een stel beulen dan…pffff

   • epie zegt:

    ben wel eens geweest toen ik pas over de tafel kon kijken
    moest het melkgebit worden afgebroken
    en wat kreeg je als je de man niet in zijn vingers had gebeten ?

    een tennisbal , en ik kon niet eens tenissen.
    emmelinda kreeg je geen golfbal , want je kunt ook niet golfen

    epie

    • Emmelinda zegt:

     Een tennisbal? Woo hee. Da’s net zoiet als de walnoten die de pastoor op school uitdeelde als je een vraag goed had. Maar….ik wist niks van het toverboek de bijbel dus wéér een trauma…

     • epie zegt:

      dat je walnoten aannam van mijnheer pastoor ?
      ja dat kan want je mocht geen snoepjes aannemen.
      kocht hij die of ontvreemde hij die bij een dierbare ?
      met de wetenschap van nu zou je zelfs geen walnoten mogen aannemen van je pappie
      maar ja waar blijft de tijd , je bent net de achttien
      gepasseert , dus je mag zelf beslissen of je walnoten eet toch

      • Emmelinda zegt:

       Ik kón niet eens walnoten aannemen hahaha. Ik had alle vragen fout ;-). Daarom ging ik die noten zélf halen. In de tuin van zijn buren. Daar had ie ze vast en zeker zélf vandaan ;-). De hele klas zat daar trouwens, in de tuin. Hihi ;-).
       Ja kijk, eindelijk tijd dat ik mijn eigen beslissingen neem, toch? Even naar AH, noten kopen. Heb jij die roze notenkraker nog? 😉

       • epie zegt:

        niet dat ik weet
        en met mijn tanden kan ik het niet , ik durf het niet na alles wat ik hier gelezen heb
        maar leg de noten rustig onder de wc bril op de rand van de pot
        ga verder edoen wat de natuur je opdraagt en als je opstaat
        heb je gemalen walnoot met een aroma

 19. epie zegt:

  niks gemerkt van je kookmetode en maalmethode ,ach met veel kruiden merk je het niet zo.
  vandaar ook al die lachende smilies rond jou pot.
  dus bij jullie is “”je kan de pot”” op gewoon werken geblazen
  Zo heeft je moeder je nooit leren koken en je vader al helemaal niet.
  koken kan ik niet dat weet je ,buiten macaronisalade en zo.
  pfff over koken gesproken , ik was net ff bij de c1000 , wordt tijd dat ze het in een albert
  veranderen , jee wat een eentonog gedoe ,vooral die martelwerktuigen voor je maag
  waarmee ik die overheerlijke opwarm happen bedoel.
  ik hou jouw pan op tafel in ere , wat een luxe met zes soorten kaas.
  verdorie zit ik me daar eens klaar voor flikken antwerpen , wat ik bes leuk vind , een uurtje
  in de week , is me daar toevallig geen voetbal maar ene knappe mevrouw doutzen die kalveren
  staat uit te delen

  doeiiiiii

  .

  • Emmelinda zegt:

   Hahaha dat weet ik goed te verbloemen he? Ohhh die pan op tafel. Dat had ik meer dan tien jaar geleden niet gedurfd hoor hahaha. Scheelt wel enorm veel afwas.
   Pfff hoe het bij dat filiaal bij jou is weet ik eigenlijk niet zo goed maar hier is het een ellende. Ik ben er ook al zo lang niet geweest. Dan maar even omrijden en naar Appie hoor, veel fijner. Vanmorgen naar zo’n XL geweest. Da’s nog eens super!
   Oh wacht eens…Doutzen zeg je he? Jaja nou ben je blijven hangen he? Ik had iets gehoord en gezien van een gewaagde jurk. Ik snap het helemaal whaahaa ;-).

 20. Ik ben gewoon bang voor de tandarts. M’n hele leven lang.
  Saludos de Albert

 21. J@n. zegt:

  Heb jij soms iets met die tandarts? 😉

 22. Marika zegt:

  Had even een déjà vu naar mijn tandarts logjes uit 2005/2006, toen ik nog zo’n beul van een tandarts had. Brrr…
  Ik bleef even in een lachstuip hangen bij deze zin “De tandarts gromde, snauwde de assistente af en trok een heel ander model in mijn onderkaak”. :mrgreen:
  Leuk geschreven! Maar minder leuk om mee te maken hè? hahaha

  • Emmelinda zegt:

   Hahaha zag je het ook voor je? De eerste twee dingen waren echt, die zag en hoorde ik. De rest dacht ik terwijl ik daar lag. Brrrrr.

   Wat heb jij gedaan, heb je ook een andere tandarts gezocht? Hoe bevalt het, had je het eeuwen eerder moeten doen?

   • Marika zegt:

    Ik ben inmiddels twee tandartspraktijken verder. De eerste was vroeger de jeugdtandverzorging die nu ook volwassen patienten aannemen. Was al een heel stuk beter. Die zijn gewend met kinderen om te gaan dus hebben veel geduld en zijn erg vriendelijk. Was echt een verademing! Alleen wilden ze wel erg graag kronen verkopen (ze moesten vast veel oefenen, want kronen plaatsen hoefde nooit bij kinderen hè), waardoor het een beetje vervelend werd, een kies die eerst nog prima was zou nu ineens een kroon moeten zeker binnen het jaar want anders…. blah blah. En ze hadden zoveel verschillende tandartsen dat ik echt elke keer een ander kreeg, vond ik ook niet echt fijn. Ik moest steeds weer opnieuw gaan uitleggen dat ik problemen met mijn nek heb e.d..

    Mijn moeder zat ondertussen bij een tandartsenpraktijk daar een eindje verderop om de hoek, die gespecialiseerd zijn in kronen -en brugwerk e.d. Ik ben toen overgestapt naar die praktijk. Als het dan toch moet gebeuren dan liever bij een praktijk waar ze veel ervaring hebben op dat gebied. Inmiddels heb ik een kroon linksboven, waar ik het in een van mijn tandartslogjes over had dat die op instorten stond. De kies waar de vorige praktijk het over had, dat die z.s.m. een kroon nodig had, was volgens die nieuwe tandarts nog goed genoeg, zo zie je maar weer…

    Die tandarts is trouwens daar opgestapt, dus ik moet bij deze praktijk nu een andere tandarts kiezen, in het voorjaar eigenlijk al maar door alle ellende in die periode is het er nog niet van gekomen.

    Die

    • Marika zegt:

     Oh daar is mijn woordje “die” gebleven, ik was hem kwijt, zag hem niet meer, nu bungelt ‘ie onderaan. Tss.. het is wat.

    • Emmelinda zegt:

     Dat is juist het stomme van het hele tandartsgebeuren he; wat weten wij er van? Net zoals je je auto naar de garage brengt weet je er ook niet alles van. Zal wel, als zij het zeggen zal het wel nodig zijn. Ik heb er ook geen zin in om me er in te verdiepen. Mijn tandarts doet dus niks aan die kanaalbehandelingen. Is ook weer raar want hij kan er toch op verdienen? Maar hij moet toch zorgen dat de boel klopt? Ik snap het niet zo. Het kan zijn dat ie er overheen gekeken heeft maar de chirurg had het er meteen over. Die heeft het ook doorgegeven, als het goed is dan.

     Hahaha nee, die tandarts wil nu ook eindelijk eens een boot, dus huphup aan de kroon allemaal (en nee, geen kinderverjaardagskroon). Dan weet je ook niet meer of ze nou in jouw belang handelen of in hun eigen belang. Als het moet is het niet anders maar als het zo raadselachtig gaat???

     Maar de praktijk waar je nou zit voel wel goed, je wacht dus wel af hoe de nieuwe tandarts is of wil je liever weer ergens anders naar toe?

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s