Met stip…

Dus

Jaren geleden dacht ik aan een scheiding. Ik wilde het helemaal over een andere boeg gooien. Nee gekkies, niet mijn huwelijk. Had ik jullie ff tuk NANAnanaNA. Ik had het gewoon gehad met mijn pony. Die op mijn hoofd ja. De kapper heeft er iets moois van gemaakt (geen kunst met zo’n mooi hoofd als dat van mij *kucht*) en ik ben er zeer tevreden mee. Nou ja, beetje irri als het waait, dan waait de schuine pony voor mijn ogen en dat is met fietsen weer zo lastig? In verband met het verkeer enzo. Ligt zo niet zo lekker, als vloerkleedje op de koude grond he?

Maar ja, zo’n pony moet gewassen worden. De rest van het haar ook trouwens *knikt*. En dan raakt het model in de war. Als je het goed doet tenminste, dat wassen. Daar zit nou juist het probleem, dan moet ik de scheiding weer zoeken. En als het maar een paar millimeter te ver naar links of rechts is van het midden dan ziet het er gewoon niet uit. Ja, je kunt je maar ergens druk over maken he? Dus ik zet de rechterkant losjes vast met een schuifspeldje. Handig he? Ja, ik weet het.

Alleen moet ik om de zoveel tijd mijn haar verven. Dan werken die speldjes niet. Daar heb ik iets op gevonden. Op de plek waar de scheiding hoort te beginnen zet ik een dikke punt met een goed oogpotlood of een lippenstift. Op mijn voorhoofd ja. Dan kan ik het haar verven en wassen maar weet naderhand psies waar ik moet beginnen met de scheiding te zoeken om de boel weer te fatsoeneren. Handig maar een beetje vervelend dat het zulke verrekte góeie make-up is. Krijg je er zo moeilijk af.

En wij maar denken dat het met het geloof te maken heeft….

…wanneer we een Hindoevrouw met een Bindi* op haar voorhoofd tegenkomen.

*Nee. Dan bedoel ik niet het kind van Krokodilliefhebber Steve Irwin.

Advertenties

Over watzegjemenou

Het betreden van deze weblog (www.watzegjemenou.wordpress.com) is op eigen risico. Ik stel me niet aansprakelijk voor hartkwalen, kromme tenen of psychische aandoeningen na het lezen van deze logjes ;-) Een reactie achter laten is altijd leuk. Vergeet echter niet: Wat u schrijft kan en zál tegen u gebruikt worden, ghehehe.
Dit bericht werd geplaatst in Alle logjes van 2012. Bookmark de permalink .

58 reacties op Met stip…

 1. Ans zegt:

  Hahahah, ik heb juist haar dat ik door de war moet gooien van de kapper. Hij gooit het mooier door de war dan ik, dat snap ik nog steeds niet! Wel lastig zo’n lok! Verven doe ik ook al lang niet meer, heerlijk!
  Bindi….brrrrrr……inderdaad ook de dochter van! Eng kind!

  • Grinnik, dat door de war gooien gaat vanzelf maar daar heb ik zo’n hekel aan bij mezelf. Oh hihi nou klinkt het net alsof ik zo keurig ben ;-). Ik snap sowieso niks van de kappers en hoe ze dat allemaal doen. In het begin met die scheiding had ik de neiging om terug naar de kapper te gaan, even vragen of ze ‘m terug konden duwen hihi. Ik dacht dat het aan mij lag maar Stef en Mies hebben hetzelfde (tsja, familie he hahaha). Dus als we ‘m kwijt zijn zitten we bij elkaar “te vlooien” ;-). Lijkt me ook lekker, om niet meer te hoeven verven. Maar goed, nu dan nog even wel :D.

   *giechelt* Ik had haar zitten googlen, ze is best leuk opgedroogd 😀

   • Ans zegt:

    Als je lang haar hebt dan is grijs meestal niet mooi (of ben je niet grijs en verf je het gewoon in een andere kleur?). Er zijn wel mensen die daar mee staan, maar de meesten doen mij toch eerder aan heksen denken hahaha, alleen de puntmuts ontbreekt dan nog! Ik vond ineens dat lang haar niet meer bij mij paste, dan is de stap naar niet meer verven kleiner, maar dat heeft nog even geduurd hoor, ik moest eerst grijs genoeg zijn.

    Misschien gedraagt Bindi zich nu naar haar leeftijd!

    • *giechelt* Dat heb ik dus ook, ik moet daar dan ook aan denken. Vooral als je dan de hoofdhuid tussen de haren ziet. Ja, ik heb het een en ander te verbergen aan grijs haar. Dat was al heel vroeg zo, ik denk dat ik al minstens 15 jaar verf. Wat jij schrijft heb ik dus zelf ook; zo lang lang haar (mooi, dat twee keer lang hihi) nog bij me past laat ik het zo. Wanneer er dan de schaar in gaat denk ik ook dat die stap bijna volgt. Niet meer verven, yihaaaa.

     Was toen echt schrikken he? Ik heb geen idee of dát beter is. Ik heb alleen foto’s bekeken, daar was eigenlijk niets op aan te merken of ik was in een goede bui ;-).

      • Ans zegt:

       Op de foto ziet ze er leuk uit! Ik hoop dat ze verder ook opgeknapt is, want ik vond haar echt eng!!!

       Grijs har vind ik zelfs wel mooi en het kan mij niet schelen of mensen vinden dat grijs haar mensen ouder lijkt te maken. Ik ben 58 en ik mag er best uitzien als 58!!!! Ik denk niet dat er veel mensen van die leeftijd zijn die nog helemaal niet grijs zijn. Soms zie ik wel eens oude mensen met een kleur die totaal niet bij ze past, gitzwart bijvoorbeeld, die mensen zouden echt beter staan met grijs!
       Hou het lekker lang zolang het je staat (het blijft 2 keer lang, ik wist niks anders) en hetzelfde geldt voor de kleur! Ik heb helemaal niks tegen verven, maar sommige mensen doen naar mijn idee te krampachtig hun best om jonger te lijken dan ze zijn en heel vaak lukt dat niet, alleen op een afstand of aan de achterkant!!! Ik hoorde eens iemand zeggen: “Van achteren een lyceum, van voren een museum! Prachtig! Maar als het wel lukt is het natuurlijk mooi!

       • Ja he, ik vind haar hier ook leuk op uitzien. Wat jij schrijft vond ik ook, ik weet ook niet goed wat het was. Misschien overdreven ofzo? Te wijs, overdreven wijs? Ik weet het niet?

        Mijn papske is ook nog bijna niet grijs en heeft nog een hele dikke bos haar. Hij is 67. Jammer genoeg heb ik dat dan niet van hem geërfd hihi. Maar goed, wie weet word ik wel mooi grijs? Hahaha jaaaa die vrouwen met gitzwart haar en een hele lichte huidskleur. Onnatuurlijk he? Sommige dingen vallen nou eenmaal op, en op zo’n manier eigenlijk extra want het maakt je gezicht dan zo…euh ja wat…streng? Als ik het mijne te donker verf in de winter is het totaalplaatje zoooo verkeerd. Net een lijk hihi.

        Oh hahaha dat is een mooie spreuk! Eigenlijk ook sneu he, ik snap dat wel dat ze jong willen blijven uitzien. Maar ja, op een gegeven moment valt er niet tegenaan te verven. En weet je he, dat geldt net zo voor faceliften. Vind ik dan. Als ik naar vrouwen kijk zoals Sonja Barend, dat vind ik prachtig. Natuurlijk verheug ik me niet op rimpels, ik ben best ijdel, maar als je er op die leeftijd zo uitziet dan heeft dat gewoon wat ;-).

        • Ans zegt:

         Ik ben het helemaal met je eens! Op rimpels zit niemand te wachten en toch vind ik iemand met rimpels vaak mooier dan iemand met een volmaakt strak gezicht! Nou is het ene rimpeltje het andere niet, maar voorl wat lachrimpeltjes mogen best. En ik vind Sonja Barend ook nog steeds mooi! Dat gladde is zo onnatuurlijk! Als mijn oogleden voor mijn ogen hangen of als ik mijn wallen af kan likken, ja, dan wil ik er ook iets aan laten doen, maar ik wil echt niet elk oneffenheidje wegwerken. Er jonger uit willen zien dan je bent is prima, zolang het niet te krampachtig gebeurt.
         Bindi was TE eigenwijs, het kwam niet natuurlijk over!

         • Jaaaa lachrimpeltjes zijn prima. Weet je waar ik ook wel eens om moet lachen he, er zijn vrouwen die zich helemaal strak laten trekken. Prima, moet iedereen zelf weten. Als ze er echt mee zitten moeten ze dat vooral laten doen. Dus ze zien er een halve eeuw extra prima uit. Alleen…sommigen vergeten ze hun man ook te liften hahaha. Dat klinkt niet zo aardig, ik bedoel dat je aan hun echtgenoot dan vaak hun leeftijd kunt aflezen. Dat ze geen jong blaadje zijn zie je ook wel, ondanks al die operaties. Zo is het niet zo moeilijk om in te schatten hoe oud ze zelf zijn. Werkt prima als je niet veel samen bent denk ik hahaha ;-).

          Ja, dát was het he? Dat TE. Prima, een eigenwijs kind. Heb ik zelf ook eentje van hahaha. Maar bij haar was het inderdaad een boel TE ;-).

          • Ans zegt:

           Aan die mannen had ik nog niet gedacht hahaha, maar je hebt helemaal gelijk.
           Natuurlijk moeten ze het helemaal zelf weten, alleen vind ik het er vaak niet natuurlijk uitzien.
           Het is ook niet nodig om alles maar onbekommerd te laten plooien, zakken en hangen, een beetje hulp mag best en een beetje verzorgen doet vaak al goed, dan lijkt het beter. Sowieso is verzorging belangrijk, maar maskeren kan maar een beetje! (ook zo erg, dikke lagen make-up om dingen te verbergen en dan ook nog vaak verkeerde kleuren: Felrode lipstick met hemelsblauwe oogschaduw tot de wenkbrauwen….. dat kan bij jonge meiden (soms) leuk staan, maar bij ouderen meestal niet! Vooral als ze geen vaste hand meer hebben en het een beetje scheef zit (dat valt bij beschaafdere kleuren ook minder op!). Zelf ben ik meer voor natuurlijke kleuren, net een beetje extra accent hier of daar, vaak gebruik ik meerdere kleuren die in elkaar overlopen. Maar ik gebruik eigenlijk steeds minder vaak make-up, mijn ogen kunnen er niet zo goed meer tegen, dus ik heb ze nu een tijdje rust gegund, misschien lukt het dan ineens weer (blijven hopen!).

          • Nee, dat ziet er ook vaak niet natuurlijk uit en zeker niet als de boel opgeblazen is met botox zodat ze strak staan en er geen emotie meer van het gezicht af te lezen is. En inderdaad, alles maar laten hangen is ook weer zoiets. Hmmz, moeilijk he? Wanneer trek je dan een grens? Ik kan ook wel roepen dat ik Sonja Barend er zo mooi uit vind zien maar als ik morgen opsta en in de spiegel zoiets ontdek geloof ik niet dat ik een vreugdedansje doe ;-). En dat is dan niet vanwege het tijdstip hahaha.
           Ik ben een ramp wat make-up betreft. Met fotobewerkingsprogramma’s kan ik de kleinste details keurig wegwerken. Maar oogschaduw netjes aanbrengen? Hahaha. En dan heb je twéé ogen (ja, hier leer je nog eens wat he?). Lukt dus nevernooitnie he om die hetzelfde te krijgen. Wat een ellende. Daar begin ik dus niet meer aan. Mascara is genoeg hihi ;-).
           Knap dat jij er zo mee overweg kunt. Ik hoop dat je ogen nu rust genoeg hebben gehad en dat je weer snel meesterwerkjes mag maken ;-).

          • Ans zegt:

           De kunst is om make-up te gebruiken die niet opvalt! Als je één oog gedaan heb zie je het verschil heel duidelijk, en toch valt het vaak niet op als beide ogen gedaan zijn. Ik gebruik veel bruintinten, vaak gemengd met een beetje roze en/of paars, gewoon om de ogen wat meer te laten spreken (ooooo, laat mijn broer het niet horen, die vind dat ik met mijn mond al genoeg praat…. als mijn ogen dan ook nog gaan spreken….) Het zijn bovendien kleuren waarbij het wat minder opvalt als het toch niet helemaal recht zit , vooral omdat ik het laat vervagen, geen strakke grens!

          • Whoehaaa nou ik had van mezelf al zoiets willen zeggen over dat meer laten spreken hahaha. Maar ik was nog niet wakker (nog steeds niet, duurt wel een paar uur hihi).
           Ja, dat is de kunst he, dat vervagen. Ik ben er te ongeduldig voor denk ik. Misschien moet ik er eens goed voor gaan zitten. Zo’n eyeliner boven het oog (heel klein streepje dan, niet wat je soms ziet) vind ik ook prachtig maar denk je nou dat ik dat voor elkaar krijg? Maar dat zal inderdaad wel zijn omdat het zo opvalt, die harde kleur. Hmmz, toch maar eens mijn makeupdoos terug vragen aan Stef hahaha ;-).

 2. Kijk en daarom heb ik een kort koppie. Verven is een makkie en ’s morgens even nat maken en het zit weer. Vroeger wel eens geprobeerd om ze wat langer te laten groeien maar dat was niets voor mij, Dus de stip laat ik mooi aan jou over. Groetjesss

 3. Ik dacht al hoe we ons laatst zagen ,wat zie ik toch ……zijn het haar ogen en ze dook maar weg voor de camera……maar het was dus niet haar ogen,geen scheiding…..het was dus die stip 😉 hahaha daar kan ook jij alleen op komen geweldig,ik zie het al helemaal voor me :-p

 4. J@n. zegt:

  Geloof me Emmy, dat zijn nou problemen die ik dus helemaal niet heb, jammer genoeg en dat laatste zegt genoeg!

  • Ja, ik weet het. Marc zucht er ook wel eens over. Al moet hij er ook om lachen. Als we hier, drie langharigen, mopperen over slechte haarval of zoiets dan weet hij er wel een opmerking over te maken en weten we meteen weer hoe of wat ;-).

 5. Bettina zegt:

  Whahaha bij de eerste zin lag ik al in een deuk *grinnik*, ik zie je al lopen met Bindi stip 😉 😉 Ik heb mijn haren nu al zo’n jaar of tien ponyloos; had er ook genoeg van en heb het nu twee scheidingen in liggen 😉 Ik moet overigens hoognodig naar de kapper, gauw nog doen voor de feestdagen. Verven, dat doe ik maar niet met die strobos haar en het groeit ook nog eens hard; hoewel het helaas ook dunner is geworden…snif…, nou meis, scheidt ze ;-)) en een fijn daggie, dikke knufff XXXXXXXXX

  • Hahaha, dat vind ik leuk. Daar had ik ook zo’n lol om. De eerste zinnen van de log lagen ook al ff maar ja, dan moet de rest nog ;-).
   Wooo twee scheidingen nog wel. Toe maar hahaha. Wat een toestand he, die haren. En als het dan eens helemaal naar mijn zin is waait het als een gek of is het heel koud buiten en worden ze statisch. Of krullen op. Altijd wel krullen willen hebben maar zo toch ook weer niet. Het is ook nooit goed he, hahaha.
   Ik wens jou ook een heel fijn dagje wijffie! Dikke knufff terug X x100 hihi 😉

 6. Youke zegt:

  Ik heb ook een tijdje een lok gehad maar nu zit er weer de gewone normale middenscheiding in. Niks aan. Moet ook weer eens naar de kapper. Zoals zij het doen, krijg ik het nooit.

  • Irritant is dat he? Alhoewel…soms vragen ze of ze het mogen “opföhnen” en dan laat ik ze lekker spelen. Ik weet niet wat ze in hun hoofd hadden maar dat wat daarna op MIJN hoofd zit gaat er thuis meteen af/uit. Hup, kop onder de kraan (met speldjes natuurlijk). Huppeteeee, weg ermee ;-).

 7. HansDeZwans zegt:

  En ik die altijd dacht dat die meisjes met een bindi als dartbord moesten dienen. Weer mis.

 8. Nou denk ik nooit in woord maar altijd in beeld dus heb ik weinig voorstellingsvermogen nodig om voor me te zien hoe dat er uit ziet maar wat mis ik toch foto’s in jouw verhaal 😉

 9. rietepietz zegt:

  Ach , je weet het toch ,ik vindt jou sowieso een blogger “met stip’ 😉
  Hier wordt niét geverfd en heb reuze peper en zouterig vlas op het koppie !

 10. Nicky zegt:

  Geweldig idee, die stip! Fijn trouwens dat je zo blij bent met je nieuwe coupe. Ik laat de kapper altijd mijn haren wassen, knippen en föhnen en stap als een ander mens naar buiten. Thuis ga ik dan snel douchen, mijn haren wassen en föhnen en dan ben ik gelukkig mezelf weer.

 11. Nicky zegt:

  Nou ja, ik zei dus… dat ik je stip een briljant idee vind en dat ik blij ben dat je nieuwe coupe zo goed bevalt. En dat mijn kapper mijn haren altijd wast, knipt en föhnt en ik als een ander mens de deur uit ga. Thuis ga ik dan meteen douchen, mijn haren wassen en föhnen. Dan ben ik mezelf weer!

  • Nou da’s nog eens knap. De reacties lijken heel veel op elkaar, petje af hoor (dan kreukt het kapsel ook niet zo hihi).
   Hahaha, nou ik snap dat ook nooit. Als ze dat allemaal doen omdat ze me zo zien dan wil ik de rest eigenlijk niet weten (en ik was nog wel zo vol van mezelf). Het is meestal een “kop-onder-de-kraantje”. Thuis gelijk wassen, psies wat jij dus doet. Het lijkt wel alsof jij dezelfde kapper hebt*? ;-).

   *Al vraag ik nu naar mijn naamgenoot. Die knipt heel goed en ik ga met een drooggeföhnde kop naar huis. Niks in model ofzo (als de scheiding maar goed zit he), dat doe ik thuis. Scheelt een wasbeurt én minstens 10 euri. Kwam ik per toeval achter hahaha.

 12. hartelijkehothulk zegt:

  Typisch vrouwen ellende!

 13. Sas zegt:

  Haha leuk stukje!
  Tijdje geleden een pony geknipt.. Niets voor mij.

 14. Elke vijf weken hol ik naar de kapper voor het wegwerken van mijn donkerblonde met grijze uitgroei. Ik hoef geen ooglidcorrectie, geen botox, whatever, maar van mijn haarkleur blijven ze af!

Maak van je hart geen moordkuil en reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s